Кому е нужно това???

• 14 944
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Смятате ,че другите хора трябва да си правят сватбите така както ви харесва ,или пък ако не  трябва да ви дават обяснение защо не са направили това или онова ?
Мда ,забавно е .
_Nadinka_ като никаква не скачам ,просто ми писна откровено как да кажа проявата  на "елементарно "  поведение  и то от потребители с някакви претенции за нещо над  селянията.
И да блеснеш с обиди към някой ,ще светиш само в твоите очи  ,повярвай.
Кой е Твоя град би ли споделила, в който е селска проява и абсолютно недопустимо да има нещо свързано с традициите ни ?И колко твой е  този град , в който ти ще определяш правилата ?

# 151
  • в рока
Цитат
Добре де, как си мислиш че може да представиш сватба с хора, гайди, надиграване и подобни ритуали за нещо друго, освен за селска сватба? Ами това са си селски ритуали.

Това не са селски,а БЪЛГАРСКИ традиции.Голям проблем,че хората искат да си направят такава сватба.Смешно е това с чаршафа,извинявайте.Разбира се ,че не всички традиции могат да се спазват в автентичния си вид,но поне основните да бъдат запазени.Обичам хора,които са в града ,а мама и тати им носят бурканите от село ,говорят на диалект,да се наричат граждани.

И въобще всеки да си прави сватбата,както сметне за добре.30 мин шум и то по хубав повод не биха объркали фатално живота на никого

# 152
_Nadinka_ , и кръстниците не са показали добро възпитание. А разказаното от теб, сочи и на лоша преценка при приемането на поканата да кумуват.

# 153
  • Варна

къде ти в града жив петел! Все пак, нещата се нагаждат към времето, какво ще го правят хората този петел в града, нали ще уморят животинчето, кой ще го гледа!
И това сме виждали. Наши приятели бяха поканени за кръстници и сватбата се оказа точно такава. Петли и луди музики и танци на Шишковата градинка във Варна. Кръстникът буквално си отишъл по средата на сватбата. Приятелката ми замазала положението, и го извинила с високо кръвно, но и до ден днешен това им е един от най-кошмарните спомени. Повече нито се чуват, нито се виждат с младоженците. Онзи ден ги видяхме в Морската с двете им деца, за които те (кръстниците) нищо не знаеха.
О, ужас  #Crazy Кръстникът пак много е издържал.
Да не би заради тази "дива просташка проява" да е била блокирана Шишковата градинка за движение?
Хърмаяни, и ти си права. Но на някои хора /младоженците в случая/ не им личи, че могат да сервират подобно нещо на нищо неподозиращите кръстници.

# 154
Ами това са си селски ритуали. Които са хубави, но на село. Идеята на хората които не са от село (и родителите им и прародителите също, защото тези обичаи няма как да не се предават поне толкова поколения) е че този род ритуали не са си на мястото в градска среда.

"Младост" 4 е далеч от нормална градска среда за мен. Освен ако не го сравняваме с някое гето де.

"Селските" обичаи са най-малкият проблем в случая. Simple Smile

Не съм фенка на шумните сватби (поне за себе си), но пък и не ме дразнят. Даже се радвам - все пак хората са се подготвили, празнуват, веселят се.

А и не е като да има всеки ден по една сватба в квартала.

# 155
_Nadinka_ , и кръстниците не са показали добро възпитание. А разказаното от теб, сочи и на лоша преценка при приемането на поканата да кумуват.

Кръстникът е друга луда птица. Той си е такъв. Сто имота, реституция, пари, буржоазия и т.н.  Laughing Приятелката ми не е такава, съвсем земен човек е, но и тя беше в шок от сватбените ритуали.
Де да знам, никой ли не разбира за какво става дума?
Покрай един от изпитите по история в университета много силно впечетление ми направи твърдението в учебника, че в началото на 20-ти век 90% от населението на България живее в селата. Май много много промяна (поне в мисленето) няма.

п.п. Колкото до поканата, точно на това бяха ядосани. Че никой не ги е предупредил каква ще е сватбата, защото иначе те биха отказали. Младоженецът е приятел на кръстника от детските години, но явно като в случая с нашия приятел, стайлинга на сватбата е бил определен от булката и родителите й. Те всъщност нея изобщо не я познаваха.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2011, 22:52 от Анонимен

# 156
# 157
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много по-хубави традиции могат да се възродят и използват в сватбените тържества.
http://www.weddingburg.com/wedding/news.php?article=wedding-traditions

Няма нищо лошо да се спазват традициите (дори трябва да е така), но не да се израждат в показност: всички да видят и разберат < (пак повтарям: забелязах го и на кръщенетата това лято. Едни чудесии се приготвят и правят, а се забравя най-важното!!!)

Ако се случва рядко сватба някъде: по-малък проблем. Ако живееш някъде / си някъде, където е мода да се правят сватби : Е голям проблем.  

# 158
И на кръщенетата ли има тъпан и акордеон, или в тях ви дразни, че комшията е похарчил два бона в ресторант?

# 159

_Nadinka_ хората са за селяните само ,не са на място на в градската среда  Shocked  Сериозно ли го мислиш .Егати селянката съм детето на народни танци съм записала как съм се напънала за нещо по-градско  newsm78
Абе, да ти кажа много селско мислене ,нищо че си от града .Както казваш -въпрос на манталитет.

Да, явно да играеш хора е привилегия само на селяните от селата. Обмислям да се преместя да живея на село, защото обичам хората, но не знаех, че само там мога да го правя (в тази тема научих, колко много неща са ми убягвали). Досега си мислех, че това са БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ.

Не се обиждам от това, че заради нещо направено от мен някой ме е нарекъл селянка и то във форум.     Wink   Няма да се отрази на съня ми. Най-малкото, не аз обиждам хората, които не харесват такъв стил сватби, като нашата, но Надинка е решила да го прави. Само по себе си това за мен означава много ... пък нека да съм селянка.     Laughing

И накрая да споделя - включих се в темата не за да защитавам сватбите с музика. Прочетох всичко с интерес от психологическа гледна точка. Интересно ми е да видя докъде могат да се развият нещата и какво подтиква някои хора да се възмущават на 15-минутна сватбарска музика и защо ги интересува толкова живо кой как е решил да се жени.

# 160
По традиция, българската булката трябва да е млада, девствена и окъпана в деня на сватбата.

Освен да се хиля здраво, това е от линка на Калинка, друго не ми остава! Joy

Ай изнасям се, стигат ми толкоз сватби, отказани питиета и так далее глупости! Stop

# 161

И да блеснеш с обиди към някой ,ще светиш само в твоите очи  ,повярвай.

Първо - никой не се е обръщал персонално към теб.
Второ - "селянин" не е обида.
Трето - горното не е извинение или оправдание, а самото обяснение е компромис, тъй като все пак сме във форум.  Peace

# 162
  • Варна
По традиция, българската булката трябва да е млада, девствена и окъпана в деня на сватбата.

В сегашните сватби май само последното е останало Simple Smile

# 163
Абе друго си е да кажеш ,че нещо е селения някак си по -голям гражданин изглеждаш .Каквото и да и да значи това.
_Nadinka_ продължаваш да блестиш ,ама не със светлината с който си мислиш  Mr. Green
Сигурна съм ,че на яве си по -друга.
Извинете ме моля за селската проява да ви заговора така без да сте се обръщали персонално към мен !И благодаря за компромиса ,много градски жест.
Рокси Ashby направо си представям Kalinka как смята ли смята и като тегли чертата "Ох кви селяни ,какво искат да ми покажат на мен сега"

# 164
  • Там,където се събуждам щастлива.
И на кръщенетата ли има тъпан и акордеон, или в тях ви дразни, че комшията е похарчил два бона в ресторант?

Показност!  Naughty Ако си изповядваща православната вяра и ходиш всяка неделя на църква: ще разбереш за какво говоря....Ако ли не: няма за какво да говорим.

Iliana__ ,
Изложила съм си тезата и мнението. Интерпретираш неща, които не съм казала.  Спести си енергията за писане и занимаване с моята личност. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт