Кому е нужно това???

• 14 910
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
  • най-шареното място
Виждала съм две прекрасни сватби. Няма равни на тях и едва ли има по-голяма проява на натрапване по време на сватба...

Едната запречи двулентова основна улица с градкси транспорт по нея. Единствената лента в едната посока беше пълна с колите на сватбарите, които нямаше да оживеят ако не тропнат едно хоро на автобусната спирка. Спряха, запречиха, изтропаха, събраха поне 20-30 коли да ги чакат и след малко чудене наигралили са се достатъчно полека отидоха да се женят.

Втората запречи паркинага между Пикадили и Бриколаж във Варна. една тумба коли, паркинга беше супер пълен като никога а хорото си се виеше между възмутените и още по изнервени шофьори заклещени насред хорото.

За щастие участвах само във втората - като "късметлия" дето трябва да изчака за да излезе от паркинга.

Иначе хоро в 8.30 не ми пречи - не е всеки ден и е хубав повод. Да са живи и здрави и щастливи и толкова. Гайда и тъпан няма да ме притеснят. Клаксоните 10 минути ще приема по-скоро като ненужно натякване в 8.30.

ПС възмуавам се от обиди "селяни". Селяните са щастливци, живеещи на чисто място - хора, които живеят на село. Простащината ходи и по гражданЯта обаче Simple Smile

# 166
арт мама това е гадно със затварянето на движението.

# 167

_Nadinka_ продължаваш да блестиш ,ама не със светлината с който си мислиш  Mr. Green
Сигурна съм ,че на яве си по -друга.
Извинете ме моля за селската проява да ви заговора така без да сте се обръщали персонално към мен !И благодаря за компромиса ,много градски жест.

Сега вече не си извинена. Нищо де, важното е че без никой да те кара сама си сложи прилагателно "див" пред "селянин", като последното (потретвам!) по принцип не се използва в негативен смисъл. Поне не от мен. Както каза Арт Мама "Селяните са щастливци, живеещи на чисто място - хора, които живеят на село."

И ако обичаш престани да ми лазиш в краката!

Последна редакция: сб, 10 сеп 2011, 22:40 от Анонимен

# 168
   Надинка, какво стана с последния ти пост? Тъкмо бях решила да си го напиша като цитат в аватара, че да се просветят повече хора, пък то ...... Егати и късмета.

# 169
  Надинка, какво стана с последния ти пост? Тъкмо бях решила да си го напиша като цитат в аватара, че да се просветят повече хора, пък то ...... Егати и късмета.

За нещастните селяни живеещи в града ли?  Laughing Ако имаш голям мерак, ще ти го пратя на лични.  Mr. Green

# 170
Не ги разбирам по този начин сватбите,
но не би ми пречило един-два пъти годишно,както при баловете.
Задавам си въпроса - защо всички трябва да се осведомят?
Какво толкова е необичайно за да има подобна тупордия?

# 171

За нещастните селяни живеещи в града ли?  Laughing Ако имаш голям мерак, ще ти го пратя на лични.  Mr. Green

Е, _Nadinka_ - града, та града. Пак да кажа - то пък Младост 4 един град, мани... Не вярвам и "гражданите" да са щастливи в него.

# 172

Е, _Nadinka_ - града, та града. Пак да кажа - то пък Младост 4 един град, мани... Не вярвам и "гражданите" да са щастливи в него.

Е тя кашата с натурализацията стана пълна и никой в нея не се чувства на мястото си, било на центъра или в коя да е Младост (софийска или варненска). Но не пречи в теми като тази да си спомним за традициите си - градски или селски.  Peace

# 173
Помислих, че авторката ми е съседка и в "Св.Тройца" в София тази сутрин имаше сватба с духова музика. Малко ми циганеят тоя вид сватби, извинявам се, не искам да обидя никого. Бях скоро на една подобна сватба, не разбирам такъв род младоженци. Имаше от "плащането" за булката, вземане на кума и булката с оркестър и хора на улицата, до хвърлянето на букета, реч на кума, рязане на тортата, букети и писма до майките. Общо взето всички ритуали, които се сетите от българските традиции, американските филми и православна венчавка. А беше организирана от сватбен агент във Варна. Хора разни, но на мен ми дойдоха в повече. А пък това сутринта с хорото пред блока и кларинетите, еми не ми се връзва с блоковете във София. При положение, че повечето млади живеят заедно преди брака, изглежда глупаво да се взема булка и т.н. Все едно се играе някаква пиеса "Как е било навремето". Ама с времето ще се забравят тия ритуали си мисля, репликите и действието на пиесата. Аз като не ги знам няма как да ги предам на синовете ми и т.н. Приемам го малко от смешната страна.

# 174
  • Варна
Цитат
Ама с времето ще се забравят тия ритуали си мисля, репликите и действието на пиесата. Аз като не ги знам няма как да ги предам на синовете ми и т.н. Приемам го малко от смешната страна.
Peace

Стискай палци да не ти се паднат снахи-традиционалистки.

# 175
Цитат
Ама с времето ще се забравят тия ритуали си мисля, репликите и действието на пиесата. Аз като не ги знам няма как да ги предам на синовете ми и т.н. Приемам го малко от смешната страна.
Peace

Стискай палци да не ти се паднат снахи-традиционалистки.
Едва ли, но да са живи и здрави, няма лошо. Като гледам момичетата около големия, родителите все емигранти по Европата, такова ни е поколението.

# 176
  • София
Традициите точно така се предават - чрез практикуване, а не с четене от книгите. А практикуването става в обичайната среда на индивида - семейството, родата, общността. Всички ритуали са като пиеска, в която всеки си има определени думички и идеята е не само всеки да си изпълни ролята, а и да предаде това знание на следващото поколение. Намирам го за много добро.
 Интересно, защо това, че чужденците запазват и практикуват и най-безумните си ритуали и традиции буди масово възхищение от нашенци, пък в същото време, същите нашенци оплюват и се разграничават от собствените си народни традиции!

# 177
Традициите точно така се предават - чрез практикуване, а не с четене от книгите. А практикуването става в обичайната среда на индивида - семейството, родата, общността. Всички ритуали са като пиеска, в която всеки си има определени думички и идеята е не само всеки да си изпълни ролята, а и да предаде това знание на следващото поколение. Намирам го за много добро.
 Интересно, защо това, че чужденците запазват и практикуват и най-безумните си ритуали и традиции буди масово възхищение от нашенци, пък в същото време, същите нашенци оплюват и се разграничават от собствените си народни традиции!

Защото на Джон и Мери баба им не е пасла крави в Табадътково.

# 178
  • София
е, да, щото всичкото чужденец Джон, все аристократ! Я са пасли овцете и са били крепостни селяни в някое затънтено село, я и една овца не са имали Laughing Или пък са били от най-мизерната градска прослойка. Също като преди повече от двайсет години се гледаше на арабите и гърците - все за заможни и от сой ги мислеха, пък то накрая някой син на докер, който е дошъл да учи в България, защото излиза евтино заради ниския стандарт. И мацката си умирВа да щрака сиртаки, ама я е срам от ръченицата.

# 179
Andariel не ме е срам да танцувам ръченица и хора, голямо удоволствие ми доставя, и малкия ще ходи на народни танци като почнат в детската. Едното няма общо с другото. Ама да бутам вратата, да дават пари за булката, да танцувам с жив петел, нямам против да си го правят хората, ама да не ме карат мен, че ми е смешно просто. Особено това около вземането на булката от бащината й къща, при положение че отдавна имат собствен дом младоженците е смехотворно.

Общи условия

Активация на акаунт