Кому е нужно това???

• 14 897
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Интересно, защо това, че чужденците запазват и практикуват и най-безумните си ритуали и традиции буди масово възхищение от нашенци, пък в същото време, същите нашенци оплюват и се разграничават от собствените си народни традиции!
Защото ритуалите на чужденците ни се струват интересни и почти не знаем нищо за тях, а нашите ритуали ни се струват пошли и старомодни. Един народ които не уважава традициите и ритуалите си за мен няма бъдеще.

# 181
  • най-шареното място
Цялата работа си има и смешна страна, която някои ги отвращава направо. ХУбаво тъпан, гайда, купуване на невестата... ама милата невеста с дизайнерска рокля и чашата и пълна с шампанско, а сватбената кола уговаряна със сто познато да с еизбере най-луксозната...
Има една склонност да се ползва де що е ритуал независимо от къде идва, какво значи и противоречи ли на други. Не бих се очудила ако след тъпана и петела и по един обет си изрецитират... еклектика, еклектика, но става манджа с грозде накрая ако не се внимава поне малко.

# 182

Защото ритуалите на чужденците ни се струват интересни и почти не знаем нищо за тях, а нашите ритуали ни се струват пошли и старомодни. Един народ които не уважава традициите и ритуалите си за мен няма бъдеще.

И на чужденците нашите ритуали са им интересни, което е нормално. Но дали някой нашенец е пробвал да си направи традиционния сватбен ритуал на центъра на Копенхаген или в някой китен американски събърб?
Сега да не почнат сравненията с Копенхаген/американски събърб и кой да е български град.

Няма нищо общо между уважението/интереса към обичаите и ритуалите и възприемането на възпроизвеждането им в конкретната среда. Нали е ясно, че и приемащата страна има традиции?

И какво общо има доброто или лошо бъдеще с познаването или непознаването на ритуалите пък точно?  ooooh!

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 00:40 от Анонимен

# 183
Добре, какво лично вас, персонални ви засяга, че Ани от 5-тия етаж се е омъжила, друсайки ръченица пред блока, освен душевното успокоение, че тя е тъпа селянка?
Човек в центъра на Копенхаген би могъл да си позволи в пъти повече волности във вида и поведението си, без да буди особен интерес, потрес, възмущение или възхита у околните.

# 184

Човек в центъра на Копенхаген би могъл да си позволи в пъти повече волности във вида и поведението си, без да буди особен интерес, потрес, възмущение или възхита у околните.

Joy Joy Joy Сериозно ли си го мислиш това? Човек в центъра на Копенхаген се съобразява с всичко що касае околните, дори (и не само) начина по който украсява дома си за Коледа. В полза на хоум асоциейшъна не рядко се учредява ипотека, която гарантира покритието на всякакви нарушения на общия ред. Който хич не включва петли, гайди и всякакви национални ритуали.
E, има и изключения с минимални рестрикции - http://en.wikipedia.org/wiki/Freetown_Christiania, но и там май няма да мине нашенската "традициона" сватба.  Laughing

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 00:53 от Анонимен

# 185
Nadinka, но кажи честно, моля те, пробва да се омъжиш с гайда и тъпан в центъра на Копенхаген ли и не ти разрешиха, обявявайки хорото за варварски ритуал?

# 186
И на чужденците нашите ритуали са им интересни, което е нормално. Но дали някой нашенец е пробвал да си направи традиционния сватбен ритуал на центъра на Копенхаген или в някой китен американски събърб?
Сега да не почнат сравненията с Копенхаген/американски събърб и кой да е български град.

Няма нищо общо между уважението/интереса към обичаите и ритуалите и възприемането на възпроизвеждането им в конкретната среда. Нали е ясно, че и приемащата страна има традиции?

И какво общо има доброто или лошо бъдеще с познаването или непознаването на ритуалите пък точно?
Едно е непознаването, а друго е незачитането на ритуалите.

Традиционен маорски танц в изпълнен в Дъблин:

# 187
Nadinka, но кажи честно, моля те, пробва да се омъжиш с гайда и тъпан в центъра на Копенхаген ли и не ти разрешиха, обявявайки хорото за варварски ритуал?

Касита, честно ти отговарям, тези селски "хитрини" вече ги знаем.
По-спокойно я карайте, граждани биха станали евентуално внуците ви, за вас шанс няма. hahaha

# 188
Според мен сватба без жива музика поне до подписването не
си го обяснявам и без задължителните
http://www.youtube.com/watch?v=6sQ0m97rQjk
и това
http://vbox7.com/play:193939dd
Съгласен съм и с това че плачът на нашите деца
притеснява доста комший но никой не ни прави забележки за това
Относно СЕЛЯНИЯ жартиери акордеони гайди правопис
престанете да се правите на АМЕРИКАНКИ
не забравяите от къде сте самите вие
А наздраве на всички
http://vbox7.com/play:eb4f31c5
 newsm68 newsm44 smile3525  bigdance2 cheers Drunk newsm81 bg bg bg

# 189
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много интересен сайт:

http://www.worldweddingtraditions.com/

Пише, че румънците ни минават по традиции свързани с музиката и танците.

Дали може да се намери как са празнувани сватбите през 19- началото на 20 в. в София и другите големи градове? Ще ми е интересно да прочета дали е имало нещо по-различно....

# 190
Едно е непознаването, а друго е незачитането на ритуалите.
Традиционен маорски танц в изпълнен в Дъблин:

Едно е традиционния маорски танц изпълнен в Дъблин да се изпълни на съответното събитие, чиито аналози има и в българските градове, друго е да се изпълни в някой дъблински квартал в ранна съботна сутрин. Хайде спрете се вече със сравняването на ябълки и портокали.

# 191
Моята пра-пра баба е коренячка варненка.Мога ли да мина вече за гражданка или чак внуците ми са такива? ThinkingОтивайки да се разходя в парка,съм виждала няколко американски сватби.Музика,софри,танци,смях... Към селяндурите ли да ги причисля или към неспазващите реда?Никoй не им направи забележка,а имаше полиция.И един от най-богатите мъже във Вегас
прави сватба в хотела си преди няколко месеца.То не бяха музики,ретро коли,дори хеликоптери...Не остави половината град да почива спокойно значи! Crossing ArmsНа мен пък ми е чудно,как хабите толкова енергия и нерви за неща,които не ви касаят.Кой как се женил,как правел балове и кръщенета.Ами както си го разбира.И защо така се впрягате и всичко ви дразни?То не са сватби,то не са продавачки,та имало ли нямало ли дребни в магазина... Усмихнете се,бе хора!Защо така негативно гледате на всичко?Имало дандания.Ами да има.Колко време?10-20 минути и толкова.Какво ви дразни чак толкова не разбирам newsm78

# 192
Моята пра-пра баба е коренячка варненка.Мога ли да мина вече за гражданка или чак внуците ми са такива? :thinking

Ако кажеш същото за всичките си пра-пра баби и дядовци, може да получиш еднозначен отговор.  С една баба само не става. Mr. Green

И един от най-богатите мъже във Вегас
прави сватба в хотела си преди няколко месеца.То не бяха музики,ретро коли,дори хеликоптери...Не остави половината град да почива спокойно значи!

Вегас място за почивка ли е?Laughing

# 193
Хайде спрете се вече със сравняването на ябълки и портокали.
А вие се спрете да се правите на по-католици и от папата. Визирам свабата на английския престолонаследник пред която се прехласвахте няколко седмици подред. Каква била традицията, какви били ритуалите? И какво накрая? Дали пиха "блага ракия", а Wink

# 194
Моята пра-пра баба е коренячка варненка.Мога ли да мина вече за гражданка или чак внуците ми са такива? :thinking
Ако кажеш същото за всичките си пра-пра баби и дядовци, може да получиш еднозначен отговор.  С една баба само не става. Mr. Green
Знаех си аз. Mr. GreenАми само едните ми баби и дядовци.Другите са от Солун.Ама ги слагам и тях към гражданите.
Майтапа на страна,но наистина много енергия се влага да се вдигат нерви.Всеки да си се жени както намери за добре.Аз се учудвам,че все още някои хора се женят.
Я вижте на вън каква прекрасна нощ е.Усмихнете и се Grinning

Общи условия

Активация на акаунт