Отговори
# 480
  • София
Теди, аз нямам педвид, че ще спре да ме обича, в случая става въпрос как аз ще се чувствам най-комфортно, а за мен най-комфортно ще е той да види крайния резултат като пропусне процеса Twisted Evil Моя е мъж е такъв тип, че ако го помоля да влезне с мен, ще го направи дори и да не иска, а ако му кажа да не идва, ще уважи желанието ми, дори и да е на обратно мнение Peace Но пък както не одобявам това тотално заклеймяване на присъствието на таткото тук, така и не одобрявам категоричното натрапване на задължението при вас. Stop Това си е наше си решение и не съм навита да ми го диктува което и да било обществено мнение Crossing Arms
Камбриа, аз затова започнах темата, че докато чакам разкритие в стаята искам да е с мен, просто после в "сюблимния" момент, когато ме преведат в родилна зала, предпочитам да изчака.

# 481
  • Добрич

А другото, което прочетох, че мъжете щяло да им стане лошо, да се притеснят – ами извинявам се, ама мъжете в този момент не трябва да мислят за себе си, а за жена си и за бебето си и в този ден мъжът е там, за да помага на жена си и да прави каквото тя иска и да облекчи нея, а не да се лигави.

А докторите защо са там?
И какво ако човека има непоносимост към болници и кръв?
Някои хора имат по-малко издръжлива психика,но не мисля че е защото се лигавят. Мисля,че хора които не са присъствали на раждане съдят по този начин.

# 482
По въпроса за козметиката съм доста препатила, защото каката ми е с атопичен дерматит от самото раждане и в последствие с алергия към краве продукти, та от самото начало сме с много проблемна кожа. При нас и в последствие при други майки от Бюбхена се получи тотално опъпчивяне на децата, затова не бих го ползвала отново. От години ползваме продуктите на А-derma, Топиализ, Ла Рош и др. от тоя род. По-скъпи са, но за бебето ще се ползват с месеци и излизат по-евтино, ако се наложи не дай си Боже да се сменят продуктите заради някаква непоносимост. Има вероятност бебо също да е предразположен към алергии и затова ще заложа отново да специализираната козметика.

# 483
А докторите защо са там?
И какво ако човека има непоносимост към болници и кръв?
Някои хора имат по-малко издръжлива психика,но не мисля че е защото се лигавят. Мисля,че хора които не са присъствали на раждане съдят по този начин.

Докторите са там, за да те изродят - тоест да се появят в последния половин час - два часа, когато започва същинското раждане и да вземат важните решения. Докторите не са там, за да ти оказват емоционална подкрепа, а и каква точно подкрепа да очакваме от лекар, вместо това да прави най-близкия до нас - партньорът??? Сестрите, дулата, акушерката - те ще бъдат при теб по-често да проверяват какво става, но докторите се появяват накрая и затова тук им плащат стотици хиляди долари, защото вършат нещо, което никой друг не може.

Надявам се никой да не приеме лично моето изказване и да се засегне, не осъждам никой, просто ме потресе разликата в мисленето в различните държави и как нещо, което не е прието някъде веднага се оборва, без да се погледне и другата гледна точка.

Само да добавя – ако тук се наложи секцио с пълна упойка – не допускат никакви роднини, точно защото от тях няма никаква нужда – ти ще си напълно заспал и няма да имаш нужда от подкрепата им, което доказва, че от присъствието на близки хора при нормалното раждане или при секцио с местна упойка е от значение! Тук всичко е насочено РАЖДАЩАТА ЖЕНА да се чувства добре – физически и психически, доколкото е възможно.  Peace   bouquet

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 21:42 от Cambria

# 484

Извън темата, но да попитам - назад се коментираше някакъв крем за подготовка на гърдите за кърмене. Вече ми се доспа и ме мързи да търся, та дали може да кажете как се казва, че в 33 г.с. май е време да започна таз процедура  newsm78

# 485
  • Добрич
Не може да набутаме партньора на всяка цена при жена му и да очакваме емоционална подкрепа. Ами ако не е подготвен как ще се държи? Погледнете и от неговата гледна точка-ако не се чувства комфортно? Различните хора по различен начин изживяват нещата! Аз не отричам напълно присъствието му,но в някои случаи е по-добре да отсъства.

С нашия татко бяхме решили да присъства,но в последствие аз се отказах от идеята.

# 486
Момичета, предварително се извинявам за нахлуването ми в страхотната ви темичка!  bouquet
Аз съм от миналогодишните ноемврийки. Blush
Продавам количката на сестра ми Quinny Buzz 4. Ето тук може да я разгледате. Peace

Пожелавам ви малкото оставащи дни до края на бременността да са леки, приятни и безпроблемни и ноември да се радвате на прекрасни и здрави човечета! Hug

# 487
Четох, четох и реших и аз да се включа към дебата за присъствието на бащата.
Тук всичко е насочено РАЖДАЩАТА ЖЕНА да се чувства добре – физически и психически, доколкото е възможно.  Peace   bouquet
Именно това е най-важното, а аз бих се чувствала по-комфортно и спокойно ако бащата не присъства. Всеки сам знае за себе си как ще му е по-добре. Но това наистина дето в някои страни присъствието е задължително, не ми се струва много добре. Тук поне ти дават право на избор, вярно че за този избор се заплаща допълнително, но все пак...
А за чушките - не ми говорете. В нас тези дни е като консервна фабрика. Миналата седмица правихме 2 дози домашна лютеница (от печени чушки и доматено пюре), та от там като се почнааааа.....първо дойде на баща ми братовчеда от Гърция с жена си, за да си правят и те, ама не знаеха как, та ние им я направихме, след няколко дни една съседка дойде и тя си прави, след това една приятелка на майка ми идва, после двете ми лели бяха на ред и на тях помагахме, а тази седмица стринка ми си е заплюла, че ще идва и на нея ще трябва да помагаме, че не знае как се прави....   Whistling   По някое време в края на седмицата май пак ще правим лютеница, само че друг вид - с чушки и сини домати, та печенето ще е двойно   smile3555
surire, не си спомням за кой крем точно е ставало въпрос преди като се е коментирало, но Лансиох и Ланолин ми идват сега на ум - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4677&cat=57 и http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5397&cat=57

# 488
Jylturche е права, че всеки сам знае как е най-добре за него..
От собствения си опит мога да кажа, че определено нямаше да ми е хубаво, ако мъжът ми беше при мен докато пуфтя и крещя по време на напъните.. но щеше да ми е доста по-добре, ако беше до мен до достигане на пълното разкритие.. просто щеше да има някой, който да ми оказва емоционална опора и щеше да ми е хубаво да има кой да ми държи ръката..

Да се отчета отново и за малкото човече... Владимир-младши вече диша самичък, няма тръбички и маски.. Имаше малко жълтеничка, но за 3 дни е отшумяла и днес фъстъчко беше почти розов.. Храни се, утре ще се опитват да увеличат храната му... Мама няма кърма, ще го караме на АМ... Изключително е жизнен, не спря да маха с ръчички и краченца днес Simple Smile Като отидохме хълцаше.. Simple Smile Ииии като заключение - лекарите ни казаха, че сме отличници! :}}}} След посещението в болницата направо летя цял ден :}}}}} Живот и здраве, четвъртък ще посетим бебко отново. : )))))))

# 489
Жълтурче спри се малко с тази лютеница,направо ме сразихте колкото много сте правили и продължавате да правите...да взема и аз да си поръчам тогава? Heart Eyes Ти затова ли не си така редовнааа в последно време,я каква била работата,а аз се притеснявах за теб! Whistling
Вили много се радвам да прочета такива хубавини за бебчо,дано с всеки следващ ден все по-хубави новини да имате и да си го приберете по-скоро в къщи да си го гушкате.  bouquet
Надявам се и стискам силно палци и всички останали наши талисманчета да са добре и скоро да имаме новини за тях! Praynig
Предполагам,че е нормално,но да споделя и с вас...ръцете ми до сега не се подуваха така,но от известно време насам ги усещам вечерно време доста подути,а на сутринта вече нищо им няма,вие как сте? newsm78

Желая ви лека и спокойна нощ! smile3524

# 490
Вили  Много се радвам за мъника ,оказа се истински мъж Simple Smile БРАВО  на него ,нека все така да ви радва Simple Smile
По въпроса дали татко да присъства или не има толкова много изписано ,чееее.............
Аз съм ЗА присъствието -Двамата сме го започнали и двамата ще го довършим това .И татко е там за да стои до главата ми да ме масажира ,да ми облекчава болките по най различни начини ,а не за да седи между краката ми ....
И накрая нещо ,което ще ужаси някои мами (може би )  -Тук в Англия дори позволяват на таткото да отреже пъпната връв  Grinning

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 01:10 от vills81

# 491
  • Пловдив
Вили, браво на Влади Heart Eyes Дано си наддаде грамчетата бързо и да сте заедно вкъщи, а за кърмата - няма нищо, важното е детето да се храни и да е здраво Hug

Айде и аз да си кажа за присъствието на таткото - С Росен знаех, че на следващи ден ще ми предизвикат раждането в 5 сутринта и просто му казаха по телефона, както и на майка ми; таткото си отиде даже на работа, защото не знаех колко ще продължи цялата работа; обадих му се едва , когато ми казаха, че ще ме режат за секцио, той дойде и това, че една от санитарките ми каза, докато ме приготвяха за операцията, че е отвън, ми беше достатъчно и сякаш се успокоих, просто знаех, че е отвън Simple Smile
Хубав ден:)

# 492
добро утро,коремчета Wink
по въпроса за таткото в залата мнението на бубчето изцяло се отнася и за мен.никога не ми е и минавало през ума да му позволя да гледа всички ужасии,който мойе би ще ми се случат вътре.мисля че раждането става красиво чак като изплаче бебо преди това ми се струва като касапница Grinning
освен това по въпроса за сексуалния ни живот съм 100 % сигурна че ще пострада от това.тои сега не иска сека само като знае че в мен има бебе,а ако го види как излиза....не ми се мисли Joy
може би ако беше секцио щях да съм по навита...
дано да не съм засегнала някой с поста си Hug
тия сополки ще ме довършат #Cussing out #Cussing out
хубав и успешен ден на всички тумбачета Heart Eyes

# 493
Desislava_iv  - много съм съгласна с теб Simple Smile Има неща, които аз смятам , че трябва да си останат за нас. Не искам таткото да ме възприема само като майка, а и като жена ... Ако види цялата гадост(за която съм чувала) мисля, че може да е по-трудно или поне да изисква повече време се психическото му състояние - хихихи

# 494
Добро утро!
Да се изкажа и аз по темата таткото по време на раждане. Аз също съм с противоречиви чувства, по време на първото раждане имах 6-7 ако не и повече часа болезнени контракции и през това време не исках никого да виждам. А самото раждане то е за минути. Тогава моят мъж работеше на смени и беше първа смяна, та след обяд като се прибра беше легнал да спи. През това време аз разбрах, че съм почнала да раждам и започнах да се подготвям, по инструкциите на акушерката. Събудих го чак към 17,30 когато бях готова за болницата. Той като скочи като се засуети из къщи - това взе ли, а онова Simple Smile о паника и половина. Така че май ще си е най-добре да стои в къщи и да чака на телефона. А странното е че е по принцип не е такъв човек, ама за това събитие ... беше като объркано дете Simple Smile
ПС: Момичета, нямаше ли на първа странца едни списъци за това какво ви трбява за бебето и за майката  newsm78

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 08:46 от MagieA

Общи условия

Активация на акаунт