Примерна схема за захранване - 32

• 88 838
  • 789
  •   1
Отговори
# 120
Когато отворя купешко пюре, мога ли да замразя остатъка в камерата за да го използвам по - нататък? Питам, защото използвам една лъжичка от пюрето, една на следващия ден и после трябва да го хвърля цялото.  Rolling Eyes

# 121
Никога не съм захранвала една л.ж.днес утре две...давала съм 2-3 л.ж.единия ден на другия половината бурканче на третия цяло.но знам че не се замразява даже го пише на някой пюрета.

# 122
  • ту тук, ту там
И аз не смея да замразявам! Макар че и мен много ме е яд като хвърлям! Особено сега за месните пюрета, които никак не са евтини!   #Cussing out А моето дете не изяжда по половин пюре не само по време на въвеждане, ами и по принцип!  Crazy

kilimiotluna, някои марки пюрета имат обаче по-дълга годност отворени, май само на Хип трябва да се ползват до следващия ден! Сещам се, че съм вземала плодови на Alete и Gerber!  Peace

# 123
Ех,че ме разочаровахте!  Confused Е добре де, защо домашните пюрета могат да се замразяват, а купешките да не могат?  Thinking

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 18:41 от kilimiotluna

# 124
и аз да питам- може ли дете на 1г1м да яде мандарини(по 1-2 на ден), на моята много и се услаждат?
че имаше нещо за цитрусите май newsm78; днес дадох картофено пюре , но се  замислих дали е удачно заради прясното мляко, което е без никаква термична обработка? иначе правя крем-супички, но там поне 10тина минутки го кипвам все пак, няма проблеми засега; изобщо от кога може прясно мляко директно

# 125
az-mama2
и аз да питам- може ли дете на 1г1м да яде мандарини(по 1-2 на ден), на моята много и се услаждат?
че имаше нещо за цитрусите май newsm78; днес дадох картофено пюре , но се  замислих дали е удачно заради прясното мляко, което е без никаква термична обработка? иначе правя крем-супички, но там поне 10тина минутки го кипвам все пак, няма проблеми засега; изобщ
о от кога

Kaкво значи без термична обработка издуено от кравата и даваш  Naughty ако UHТ технология или така нареченото пастьоризирано мляко не му е нужно кипване и други истории то си е обработено.за цитросуте беше , че е хубаво да се избягват до годинката аз също давам мандарини но моята дъщеря е много по-голяма от вас на 1г. и 7м. и се реших да и давам иначе за дете колкото твоето бих давала през ден-два че все пак може да дразни стамаха.ако искаш да и ги даваш заради витамините кивито е по приемлив плод(но пак не прекалявай)

# 126
evitota,, не нямам мляко от крава, имах предвид от кутия, но понеже в картофено пюре го добавям накрая, не минава през огън, за това се замислих newsm78; иначе за мандарините -не държа толкова, но на нея и се услаждат много...

# 127
Здравейте, включвам се към темата, тъй като и на нас ни предстои захранване. От няколко дни давам на малкия оризова каша с кърма, давам му я около час след сутрешното кърмене, кърмим се към 09.15-09.30 и давам кашата след 10.30 ч., изяжда около 50 грама, това е от три дни. Не съм започвала с по лъжичка, тъй като съм му давала и преди по няколко лъжички след кърмене за сгъстяване на кърмата. Големия син съм го захранила по старата схема след три навършени месеца, но сега четох доста  и най вече предишните теми тук във форума и ще действам съгласно късното захранване. Искам да попитам, тъй като за сега му давам кашата сутрин, а зная че трябва да се дава към 17.00 часа, като я преместя тогава трябва ли да давам на нейно място сутрин друго или да преместя кашата, след като започна да захранвам със зеленчуците, които да давам сутрин, както се дава всяка нова храна, защото малкия по това време вече почва да си търси да хапва нещо. Освен това имаме и някакви сополки, които се влачат вече трета седмица, та не зная дали да започна да давам нова храна, а малкия как жално гледа, когато ние ядем и само отваря устичка. До сега сме били само на кърма, педиатърката каза, че няма проблем да го захраня, посъветва ме да започна с картоф, общо взето така, както пишат, че са започнали и повечето мами тук във форума. Каза, че сополките не са проблем, но на мен все пак малко ми е притеснено и смятам да изчакам още няколко дни.

# 128
Здравейте,  не знам дали ми е за тук въпросът, но да попитам. Бебето ми е захранено на 5 месеца.Сега е на 6 1/2. Приготвям пюретата сама. Месо,яйца не е яла още. Въпросът ми е мога ли да слагам по две-три капки зехтин в зеленчуковите пюрета? Много постни ми се виждат, а не намерих никъде информация за това.

Може. Една чаена лъжичка зехтин, каза нашият педиатър!

# 129
  • Русе
Здравейте мами! не мога да отворя страницата със съветите на Косе Босе, а ми е интересно от кога мога да давам мандарини на почти 11 месечното ми бебче?

# 130
mi6entse след навършена годинка. На нас чак сега ни разрешиха. Аз им дадох 4 мандарини под формата на сок. Марти ми се изрина, но мисля, че беше и от това, че имаше лека Т. Но ни казаха сега 1 мес да не давам цитроси, защото организма помни.

# 131
  • Русе
ух сега се притесних малко Sad дали не сбърках

# 132
  • Пловдив
На нас педиатъра ни каза (още когато беше на 10 м), че може да даваме цитруси.Ако сте нямали алергии до сега, а и ако се кърмите , няма защо да се притесняваш толкова. Peace

# 133
Ами на мен ми го каза една проф. ендокринолог, проф Пенева, също и д-р Масларска, както и нашата педиатърка. Че цитруси е добре след годинка.
Давай, няма лошо, само да не се обринете.

Това е копирано от страницата на косе босе

Храни силни алергени:

Мед След 1 година
  (не е алерген, но може да причини ботулизъм при бебета под 1 г.)
Фъстъчено масло След 1 или 2 години*
Ядки След 1 или 2 години
  (също така има и риск от задавяне)
Цитрусови плодове След 1 година
Ягоди След 1 година
Царевица (corn) След 1 година
Яйчен белтък След 1 година
Пълномаслено краве мляко След 1 година
  (лактозата и млечните протеини могат да причинят алергични реакции, както и стомашни проблеми, тъй като се смилат трудно – изключение правят киселото мляко и сиренето – виж по-долу. Млякото също така възпрепятства правилното усвояване на желязо; желязото е жизненоважно през първата година!)
Пшеница След 10 месеца или 1 година
Шоколад След 1 година, ако изобщо решите
Грозде След 10 месеца или 1 година
  (не е силен алерген, но има риск от задавяне

# 134
Аз четох, четох и нещо се обърках  Confused Моля ви помагайте  Embarassed
Моето бебе е захранено по-рано от вашите, на 4м. и половина (нямах друг избор) с оризова каша, а дотук (сега е нач. на 6 месец) съм въвела няколко зеленчуци и плодове подходящи за неговите месеци. Иначе млечният му прием е изцяло от кърма.  И сега тотално се обърках.  Ако следвам правилото, че кашите се въвеждат преди месото, значи трябва изчакам още почти месец, защото повечето  безглутенови каши е препоръчително да се въведат около 7 месец. После около месец месо. И чак след това глутен. Но така излиза, че глутенът трябва да го въведа чак на 8 месеца, а това не е ли късно при положение, че съм захранила по-рано? Т.е. не трябва ли и глутенът по-рано да го въведа? Имам предвид специално за нашия случай  newsm78 

Друго което се чудя дали мога да направя е: дали да започна сега с подходящи каши, например кафяв ориз, елда; след което да дам месо и после да продължа с другите безглутенови каши (просо, царевица) последвани от глутенови непосредтвено след тях  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт