ваксина

• 8 691
  • 35
  •   1
Отговори
  • варна
НА малкия му отложихме ваксините заради боледуване като беше на 1 месец след това имаше бактерия в носа ,лекувахме я и  пуснах пак контролно изследване излезе чисто.
Но в носа продължава сутрин да се събира секрет ,след като го почистя няма проблеми през деня.
Заведох го на УНГ ,казаха че е здрав ,няма подуване, докторката не видя секрет ( аз бях почистила нослето сутринта ) гърлото е спокойно и чисто ,но продължава да се събира секретче ,понякога повече  ,понякога по малко.Когато е повече докато не го изчистя понякога има леко прокашляне ,но се случва рядко.
Сега на 19 сме на консултация и на ваксина, а аз не знам какво да правя ,детето  е видимо здраво ,но този секрет ме тревожи.
Моля за съвет .

# 1
Моето мнение е, че има останали още бактерии в нослето. Може да капете капки Тобрекс в носа по 2 пъти на ден в продължение на 3 дни.

# 2
мисля,че това може само педиатъра да прецени ,зареди същите проблеми ние трети месец отлагаме,едно излекуваме друго хване  ooooh!

# 3
секретът може да е от сух въздух, промивайте с физиологичен разтвор

# 4
Ти си по цял ден с детето и си наясно със състоянието му.След като има нещо тревожно според теб настоявай лекарката да се постарае да открие причината преди да поставя ваксина.Дали ще ти пусне някакви други изследвания,дали да идете на консулт с друг специалист за второ мнение...каквото и да е ,но да се установи причината за тези секрети.Нали за това е учила.Ако наистина детето има някакъв проглем и му биеш ваксина рискуваш да навредиш повече отколкото като поизчакаш още месец -два да му я биеш.Ако искаш да не се карате с джипито просто не и казвай ,а иди на частен преглед на друг специалист  да му чуеш и неговото мнение.Пък после вече като сравниш мненията ще прецениш как да постъпиш.

# 5
Дъщеря ми доста време имаше секрети в носа - не сме отлагали нито една ваксина заради това. Според педиатърът ни, на който имам абсолютно доверие, хремата не е предпоставка за отлагане на ваксина. А и в случая на авторката дори не виждам да става въпрос за хрема.

Секрети може да има и при растеж на зъби, колкото и странно да звучи понякога. Отиваш на консултация и педиатърът ще прецени дали да отложи ваксината или да я постави, а не непознати съфорумки.

# 6
  • Варна
  Може би трябва като ходиш следващия път в кабинета да не почистваш нослето предварително, за да може да се види секрета  Thinking Подкрепям идеята за второ мнение, ако нещо те тревожи.

# 7
Дъщеря ми доста време имаше секрети в носа - не сме отлагали нито една ваксина заради това. Според педиатърът ни, на който имам абсолютно доверие, хремата не е предпоставка за отлагане на ваксина. А и в случая на авторката дори не виждам да става въпрос за хрема.

ooooh! Педиатърът Ви е поел риск не само за здравето, а и за живота на детето Ви. За своето дете съм убедена подобно безотговорно и престъпно безхаберие не би имал...

# 8
  • варна
Детето има секрет само сутрин ,ето един час след като го почистих ,пак промих с ффиз разтвор но нослето е чисто .Като спи носа не му хърка ,като яде също.
Бактерията в носа беше единични стафилококи т.е не е било масово .
Понякога сутрин като го промия почти нищо няма ,или само корички ,а понякога секрети .Аз съм наясно че няма как да няма изобщо секрет ,все пак е нос .

# 9
  • София
пускаш носен секрет и разбираш дали е здраво или не. (отивате сутрин без да си промивала  нослето)

# 10
  • варна
Ама вие май не четете ,пуснала съм секрет чист излезе ,след това го заведох на УНГ.

# 11
mimenceto123, не е въпрос на живот и смърт да сложиш тая ваксина. Изчакай седмица- две, пусни изследвания и върви я сложи. Какъв е смисъла вътрешно да се тревожиш?

# 12

ooooh! Педиатърът Ви е поел риск не само за здравето, а и за живота на детето Ви. За своето дете съм убедена подобно безотговорно и престъпно безхаберие не би имал...

Вие медицинско образование имате ли? На мен ми омръзна тук всеки да знае повече от лекарите. ooooh! Боже,Боже, нали все пак става въпрос за моето дете, а не за вашето, за да се вълнувате толкова. Чак пък застрашаване на живот и престъпно безхаберие, чувате ли се въобще какви ги дрънкате. Просто подминавате мнението ми и готово.

Казах на авторката, че лекарят е, този, който ще прецени дали ще бие ваксината, а не ние всички пишещи тук.

ПП Педиатърът на децата ми няма уморено дете в практиката си, нищо, че поставя ваксини на хремави деца.

# 13
  • София
Ама вие май не четете ,пуснала съм секрет чист излезе ,след това го заведох на УНГ.

тогава си сложи  ваксината, ако лекаря прецени, че е време за това.
Секрета, който описваш може да е от поизсушен въздух в стаята където спи, например.

# 14
Каква е температурата в стаята, в която спи детето?
Споделям как е при нас - спи на 19-20 градуса и ако се опитам да затопля повече, явно й става некомфортно и й се запушва нослето. За това и цяла зима си изкарахме така, без допълнително отопление вечер

Имаше и бактерии в нослето след изписване от родилното. Педиатърката отложи ваксината до потвърждаване на пълно оздравяване.

Пп Simple Smile тъкмо видях, че същото е писала Angel Dust

Общи условия

Активация на акаунт