ваксина

• 8 722
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
 Първо молиш за съвет, а щом съветите не те устройват, какво очакваш? Направи ваксината и толкоз!

# 16
Дъщеря ми доста време имаше секрети в носа - не сме отлагали нито една ваксина заради това. Според педиатърът ни, на който имам абсолютно доверие, хремата не е предпоставка за отлагане на ваксина. А и в случая на авторката дори не виждам да става въпрос за хрема.

ooooh! Педиатърът Ви е поел риск не само за здравето, а и за живота на детето Ви. За своето дете съм убедена подобно безотговорно и престъпно безхаберие не би имал...

Вие медицинско образование имате ли? На мен ми омръзна тук всеки да знае повече от лекарите. ooooh! Боже,Боже, нали все пак става въпрос за моето дете, а не за вашето, за да се вълнувате толкова. Чак пък застрашаване на живот и престъпно безхаберие, чувате ли се въобще какви ги дрънкате. Просто подминавате мнението ми и готово.

Казах на авторката, че лекарят е, този, който ще прецени дали ще бие ваксината, а не ние всички пишещи тук.

ПП Педиатърът на децата ми няма уморено дете в практиката си, нищо, че поставя ваксини на хремави деца.

Да, имам медицинско образование. Но образованието в случая не е важно и без него е видно ...
Също така съм майка на дете със сериозни проблеми след ваксина.
Не, не мога да подмина осакатяването на което и да е дете, пък било то и Вашето.

# 17
това си е чист секрет от сух въздух, права си, че все пак това е нос и понякога трябва да се промива за това е и физиологичния разтвор. И моето понякога има корички, но не е болно. Съди по себе си ти никога ли си нямала корички в носа без да си болна?

# 18
  • варна
През деня на дърва ,а вечер климатика в др стая работи ,но където спи той сутрин е около 17-19 градуса .Спецялно тази вечер и климатика беше изключен.Вярно е че вечер преди да го изкъпя затоплям повечко .
На печката слагам тенджерка с вода да овлажнява уж.
Ако са корички -добре ,но то си е прозрачно секретче .

# 19
През деня на дърва ,а вечер климатика в др стая работи ,но където спи той сутрин е около 17-19 градуса .Спецялно тази вечер и климатика беше изключен.Вярно е че вечер преди да го изкъпя затоплям повечко .
На печката слагам тенджерка с вода да овлажнява уж.
Ако са корички -добре ,но то си е прозрачно секретче .
само сутрин ли е? много ли е?

# 20

Да, имам медицинско образование. Но образованието в случая не е важно и без него е видно ...
Също така съм майка на дете със сериозни проблеми след ваксина.
Не, не мога да подмина осакатяването на което и да е дете, пък било то и Вашето.

Съжалявам за детето Ви, но нали не мислите, че всички ще са така? Аз също имам детенце роднина осакатено от ваксина, но темата все пак не е ЗА и ПРОТИВ ваксините. А и такова крайно изказване за лекарят ни, които не познавате, нали не смятате, че е правилно? След като ми е казал така, отчитам неговото мнение за правилно,а не мнението на непозната, макар и с медицинско образование.

Дъщеря ми влачеше някакви секрети близо 5м. Поставяли сме всичките ваксините и за щастие няма проблеми от това. Ако някоя мама се притеснява за това и няма доверие на лекаря, да потърси второ мнение.

# 21
Бях в подобна ситуация след едно преболедуване, че даже и АБ беше пила и пак имаше секрет назад, заведох си я на ваксина, лекарката я прегледа и сложихме ваксината. Моето мнение е, че след хрема лигавицата има нужда от време за да отбъбне и да се върне към обичайната си функция.Щом секрета е чист и УНГ е видял детето няма какво да му мислиш.

# 22
  • варна
Не съм казала че не съм доволна от мненията напротив -Благодаря че се включихте.
Да секрета е само сутрин , ронякога е малко др път е повече .
измуквам с маример аспиратор

# 23
Като заведеш детето ще види педиатъра, дали е болно или не. Според мен - не, просто пресушаване или зъбки. Peace

Само да вметна, че хремата сама по себе си не е болест и ако едно дете е болно, освен хрема ще има и други симптоми. Тогава естествено се отлага ваксина. Това, че понякога децата имат секрети, както и ние възрастните имаме, не означава непременно, че детето е болно и ще трябва да се отлага ваксината.

Още повече си водила детето на УНГ и са ти казали, че е здраво.
Аз също водих дъщеря ми  в ИСУЛ. Тук изкараха, че вашият лекар и нашият се неграмотни, но пък и тези в ИСУЛ ни казаха, че дъщеря ми и няма нищо.

# 24
  • София
Хремата само по себе си е болест, точно колкото и зачервеното гърло. Но детето, както го описва авторката хрема няма.
Освен сух въздух има и обратния вариант, може на 17-19 градуса пък да му е хладно нощем на детето.

# 25
Хремата само по себе си е болест, точно колкото и зачервеното гърло. Но детето, както го описва авторката хрема няма.
Освен сух въздух има и обратния вариант, може на 17-19 градуса пък да му е хладно нощем на детето.

ОК течащ нос имам предвид, че не е винаги е болест. Зачервеното гърло обаче, винаги води и до друго, докато течащият нос - не. А и течащият нос може да мине без лекарства, ако беше болест нямаше да е така. Зачервеното гърло не може.

# 26
ХРЕМАТА e признак на нещо! И това нещо е заболяване! Щом има заболяване НЕ СЕ СЛАГА ваксина!  ooooh!

Хремата показва, че имунната система е отслабена. Слагайки ваксина на отслабена имунна система обричате детето да се РАЗБОЛЕЕ от това, за което го ваксинирате или да досринете имунната му система. Не забравяйте, че ваксинирате за смъртоносни заболявания!

Има ли хрема, зачервено гърло, скорошно заболяване СЕ ЧАКА детето напълно да оздравее!

# 27
  • София
Ами за моето дете течащ нос(хрема) е най-страшната болест, защото от там насетне винаги тръгва какво ли не. Пък зачервено гърло далеч не винаги води до нещо, най-често минава и заминава без нищо друго.

Но това ако говорим за хрема. Не за  секрет сутрин, който като се почисти/издуха  и после   всичко е спокойно, нито за потичащ в студа на вън нос. Това не са болести, да. Още повече,  че и УНГ се е изказал и секрета е чист, няма Т, нито абсолютно нищо друго обезпокоително.

Та според мен ще си сложи лекарката ваксината. До 19-ти има цяла седмица, така или иначе, ако е вирусно или бактериално до тогава няма да остане само на фаза сутрешно секретче.
Ако се съмнява в достоверността на секрета, може да се пусне втори. (да, понякога стават и грешки при изследванията). Но цялата картина така описана, не е като да е болно детето.

# 28
ХРЕМАТА e признак на нещо! И това нещо е заболяване! Щом има заболяване НЕ СЕ СЛАГА ваксина!  ooooh!Или на растящи зъби

Хремата показва, че имунната система е отслабена. Слагайки ваксина на отслабена имунна система обричате детето да се РАЗБОЛЕЕ от това ОК, чакаме около 2г. да изкарат зъбите, да укрепне имунната система и ваксинираме

Има ли хрема, зачервено гърло, скорошно заболяване СЕ ЧАКА детето напълно да оздравее!
Да, тук вече съм съгласна

Ами за моето дете течащ нос(хрема) е най-страшната болест, защото от там насетне винаги тръгва какво ли не. Пък зачервено гърло далеч не винаги води до нещо, най-често минава и заминава без нищо друго.

Това е твоето дете, а аз писах за моето. Щом при него хремата води до усложнения, значи има и други симптоми както всъщност писах и по-нагоре и означава, че е болно. При дъщеря ми 5м. и хрема не доведе до НИЩО. А, дали зачервеното гърло не води до нищо при твоето дете, въобще не е във връзка с тази тема. При повечето хора, води.

Винаги ми прави впечатление, че в темите, които пиша, твоето дете се отличава от останалите.

# 29
  • София
Зъбите с хремата общо нямат. Т.е. може да имат, да падне заради тях имунитета и детето да се разболее.

Sunshine Mom - в същия тон мога да ти отговоря, че дали за твоето дете 5 м хрема не води до нищо, няма общо с темата, защото твоето не е на авторката детето. И как и на какво реагира твоето няма никакво значение, няма на него да слагат ваксина.
За хремата, както и за зачервеното гърло, както и за нещо друго, може в началото, преди усложненията това да е единствен симптоми колкото и да те учудва хремата не винаги може да мине без лекарства, както и  зачервеното гърло може да се оправи без лекарства и да не доведе до нищо повече.
(до 19-ти при тях има вариант да се развие заболяването, ако е такова изобщо, което на този етап ме съмнява)

Моето дете е като много други, нищо изключително няма.

А за конкретната ситуация написах конкретно мнение. За мен това не е хрема.

+ ще добавя, че бих се старала да постигна една по-равна Т през денонощието, през деня не става ясно какви са ви градусите, но затопляш  повече за къпането, после изключваш отоплението, накрая се буди в 17 градуса, като стане сигурно пак  затопляш... може и тези смени да влиаят. На 17 градуса самия въздух вече е хладък.

Общи условия

Активация на акаунт