Примерна схема за захранване - 32

• 89 637
  • 789
  •   1
Отговори
# 690
# 691
Много благодаря!

# 692
Здравейте, имам 2 въпроса:
1. захраних преди 3 седмици и половина, досега съм дала картоф, тиква, морков и пъщърнак, малката яде около 60 гр на обяд зеленчуково пюре, след което докърмвам - не съм пробвала да й дам повече, да не заместя кърмене, мислите ли че мога да увелича количеството на обяд и ако да до колко, без да се замести кърменето?
2. Мисля да въведа следобедната оризова каша, но как да я въведа след като тя не я яде в чист вид (пробвах да я захраня с нея неуспешно). Да я дам с плод ще кажете, но като не съм давала никакъв плод още? как да го направя - да дам 1 ден на обяд морков и ябълка примерно и после като въведа ябълката - да започна да я давам с оризова каша на обяд и после да я "смъкна" след обяд цялата порция каша - въобще как се въвежда следобедната каша?

# 693
1. Всяко дете може да изяде различно количество, много е индивидуално. До 80-100гр. смятам, че е добре. И да си останете на 60гр. не е проблем, на този етап е важна кърмата.
2. Ако не се лъжа беше пробвала оризовата каша в началото на захранването, нали? Сега пробвай пак, може вече да я иска. Ако не - дай например морков с ябълка и като въведеш ябълката следобед дай ябълка с оризова каша. Като въведеш и кашата вече можеш с нея да въвеждаш останалите плодове. Следобед пак започваш постепенно да увеличаваш количеството докато достигнеш 60-80гр. и после пак кърмиш. Процедираш по същия начин както с обедното хранене.
Има и друг вариант - избираш пюре с ориз. Ако не се лъжа имаше на Хип тиквичка с ориз. Даваш си на обяд и въвеждаш ориза. После следобед даваш оризова каша+плод.

# 694
мислите ли че мога да увелича количеството на обяд и ако да до колко, без да се замести кърменето?

Когато аз си задавах този въпрос със захранването на първото ми дете, в крайна сметка реших, че в периода на захранването първо ще кърмя и след 30 мин ще давам колкото си иска пюре. До годинката, после обратно. Синът ми беше по-лаком от щерката и с него размяната т.е. първо твърда храна, после кърма стана на 10 навършени месеца. Аз лично съм много доволна от избора си, но всеки сам решава за децата си Peace

# 695
Здравейте и от мен  bouquet
Малката е на почти 6 м. Захраних я на 5 месеца и една седмица да речем...
 Захраних 10 дни с оризова каша и после изредих малко заленчуци. Изчетох целия форум и ми се иска да задам няколко въпроса, ако е удобно разбира се.  Whistling
Ходих при педито вчера и тя ми каза следното: " На обяд даваш млечно-зеленчуково пюре, а следобед даваш каша 3 пъти седмично.И аз питам нали не трябва да се замества хранене (тъй-като аз кърмя) до 1г.Обяснявам че давам пюре и дохранвам с кърма.Давах около 100 гр. защото все още не искам да бързам с много твърда храна.И тя ми вик "заместваш хранене и не дохранваш после".
Реших да продължавам както досега, защото според мен млечно-зеленчуково означава че има добавена кърма или АМ.Поправете ме ако греша.
Та...колко каша давате следобед и колко често?Колко пюре да давам на тази възраст?(педито каза към 170, можело и повече #Crazy)
Другото което е трябва ли всичко да варя на пара.Например спанака не си  го представих как ще стане.
Видях че някои мами бяха публикували снимка на един уред за готвене на пара и ми се искаше да разбера от къде мога да си купя
И последното...първите 3 пъти сложих много малко краве масло в картофа...да считам ли че съм го въвела(не се замислих че се въвежда много по-късно  newsm78)
Ами дано не съм прозвучала глупаво, благодаря предварително  Hug

# 696
Здравейте и от мен  bouquet
Малката е на почти 6 м. Захраних я на 5 месеца и една седмица да речем...
 Захраних 10 дни с оризова каша и после изредих малко заленчуци. Изчетох целия форум и ми се иска да задам няколко въпроса, ако е удобно разбира се.  Whistling
Ходих при педито вчера и тя ми каза следното: " На обяд даваш млечно-зеленчуково пюре, а следобед даваш каша 3 пъти седмично.И аз питам нали не трябва да се замества хранене (тъй-като аз кърмя) до 1г.Обяснявам че давам пюре и дохранвам с кърма.Давах около 100 гр. защото все още не искам да бързам с много твърда храна.И тя ми вик "заместваш хранене и не дохранваш после".
Реших да продължавам както досега, защото според мен млечно-зеленчуково означава че има добавена кърма или АМ.Поправете ме ако греша. И според мен това означава
Та...колко каша давате следобед и колко често?Колко пюре да давам на тази възраст?(педито каза към 170, можело и повече #Crazy) Аз оставях бебето да води, понякога и втора порция каша съм правила
Другото което е трябва ли всичко да варя на пара.Например спанака не си  го представих как ще стане. Не е задължително. Спанак съм давала от готово пюре в началото, но много други зеленчуци съм ги варила във вода. Въпреки че е вярно, че най-добре се запазват витамините в уред на пара, и нитратите също си мисля, че е по-вероятно да остават в зеленчука Peace
Видях че някои мами бяха публикували снимка на един уред за готвене на пара и ми се искаше да разбера от къде мога да си купя
И последното...първите 3 пъти сложих много малко краве масло в картофа...да считам ли че съм го въвела(не се замислих че се въвежда много по-късно  newsm78) да
Ами дано не съм прозвучала глупаво, благодаря предварително  Hug

# 697
Галче, Благодаря ти  Hug

# 698
Марина, ето и моето мнение:
Не трябва да заместваш хранене до 1г. Даваш пюре и после кърмиш, количеството зависи от детето, моето изяждаше най-много 100гр. На тази възраст по-важна е кърмата.
За следобедната каша - същото. Около 100гр. и после кърмих, въпреки, че я правих с кърма. Давах всеки ден каша от началото на захранването до края.
Не е задължително всичко да вариш на пара, просто така се запазват по-голямата част от ценните вещества, затова се препоръчва да се вари на пара. Уред за готвене на пара не съм купувала, купих си ето такова за 2-3лв.:
Скрит текст:
Да, въвела си маслото, но е раничко за него.

# 699
Марина, ето и моето мнение:
Не трябва да заместваш хранене до 1г. Даваш пюре и после кърмиш, количеството зависи от детето, моето изяждаше най-много 100гр. На тази възраст по-важна е кърмата.
За следобедната каша - същото. Около 100гр. и после кърмих, въпреки, че я правих с кърма. Давах всеки ден каша от началото на захранването до края.
Не е задължително всичко да вариш на пара, просто така се запазват по-голямата част от ценните вещества, затова се препоръчва да се вари на пара. Уред за готвене на пара не съм купувала, купих си ето такова за 2-3лв.:
Скрит текст:
Да, въвела си маслото, но е раничко за него.
Много благодаря.Ами маслото днес последно ще яде с него пюре и ще спра да и слагам.Интересното е че педито на моя приятелка и каза да слага с картофа, а нейната девойка е родена един ден преди моята.
Относно "уреда" имах предвид точно това, което си постнала, но не съм виждала никъде все още и ще продължавам да търся, може би във домашни потреби Thinking
Исках да питам проблем ли е например днес към 5-6 да направя пюрето на малката за утре(към обяд до 2 най-късно) или всичко трябва да се прави точно преди ядене  #Crazy

# 700
Не слушай педитата, повечето препоръчват сокче на 3м., попара на 6м. и други подобни абсурди Simple Smile
Този уред го купих от домашни потреби, и по левчетата съм виждала.
За картофено пюре ли питаш дали може да стои до утре? Не е проблем, но картофа става гаден като престои, по-добре го приготви преди ядене. За другите пюрета няма проблем.

# 701
  • Berlin
Еее, как, масълце, солчица, сиренце, иначе какво картофено пюре правим. Laughing
И аз давах всеки ден каша, доколкото си спомням, но вече съм забравила как е било с пюретата.

# 702
Еее, как, масълце, солчица, сиренце, иначе какво картофено пюре правим. Laughing

Тя педито като не е казала да сложи и прясно мляко пак добре  Mr. Green

# 703
Добре, че не го е гърнирала и с кюфте

# 704
Не слушай педитата, повечето препоръчват сокче на 3м., попара на 6м. и други подобни абсурди Simple Smile
Този уред го купих от домашни потреби, и по левчетата съм виждала.
За картофено пюре ли питаш дали може да стои до утре? Не е проблем, но картофа става гаден като престои, по-добре го приготви преди ядене. За другите пюрета няма проблем.
Ами аз отдавна не ги слушам вече  Joy
Днес успях да си купя и аз от левчетата тази поставка за пара.А картофа вече го дадох смесен с тиква направен вчера и пасиран и си го изяде  Crazy Мисля 4-5 дни да и давам това.Купих пащърнак(суров) и мисля да и правя аз пюре, но не знам съчетава ли се с друг зеленчук или да го давам самостоятелно  newsm78
Относно кашата, вече не знам кога да я давам  ooooh! Тя около 4 заспива и отива 6-7, а тогава си мисля е късно вече за каша  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт