Примерна схема за захранване - 32

• 89 645
  • 789
  •   1
Отговори
# 600
За по просто първо да попитам тук на каква възраст се вкарват прасковите и динята? Има ли значение дали прасковата е мъхеста или гола?

# 601
За по просто първо да попитам тук на каква възраст се вкарват прасковите и динята? Има ли значение дали прасковата е мъхеста или гола?

Досега давах белена праскова + праскова и кайсия на пюре
Днес дадох небелена кайсия

Праскови, кайсии
- пюре: 6-8 м.
- сурови: 8 м.
- слаб алерген! (в детското захранване не се считат за проблемни мъхести плодове)
- при алергична обремененост: след 1 год.
- ценен витаминен и минерален състав (витамин С, бета-каротин и др.)
- регулиращ ефект (алтернатива на крушите и сливите)
- суровите плодове съдържат пектин (може да дразни нежното стомахче)
- средноцелулозни (не са леки за стомахчето, но най-вече сурови)

Диня според мен можеш да дадеш, аз не съм, не е дошъл реда й, защото виждам по-полезни неща, които още не съм вкарала

# 602

Досега давах белена праскова + праскова и кайсия на пюре
Днес дадох небелена кайсия

Праскови, кайсии
- пюре: 6-8 м.
- сурови: 8 м.
- слаб алерген! (в детското захранване не се считат за проблемни мъхести плодове)
- при алергична обремененост: след 1 год.
- ценен витаминен и минерален състав (витамин С, бета-каротин и др.)
- регулиращ ефект (алтернатива на крушите и сливите)
- суровите плодове съдържат пектин (може да дразни нежното стомахче)
- средноцелулозни (не са леки за стомахчето, но най-вече сурови)

Диня според мен можеш да дадеш, аз не съм, не е дошъл реда й, защото виждам по-полезни неща, които още не съм вкарала

Благодаря за отговора. Ще пробвам с диня. А пъпеш кога? Пропуснах да попитам в предния пост. Моята дъщеря досега прояви алергия само от  глутен. В момента изчиствам слуста. След  като се изчисти ще я пробвам с диня.

# 603
тета, как разбра, че е от глутен? Правихте ли тест? Кога го въведе и от коя глутеносъдържаща храна се прояви?
Досега съм дала картоф, тиква, тиквичка, ориз, зелена чушка, гола праскова, слива, ябълка, банан (но се обрина около ануса на 3=я ден от приема и от тогава не съм давала). С какво да продължа? На почивка сме, но си нося пароварката, така че не ми е проблем да варя.

# 604
Не съм много в час с тези работи, но смятам че спокойно може да продължиш с пащърнак, броколи и спанак. Обрива около дупето и при Герито го имаше първите  дни от началото на захранването.  Ако я хвана на момента в който се изхожда ставаше само червено,но ако я изтърва се получаваше обрив.  Според мен е от киселинността на храните, които им даваме.
 За алергията при малката:

Скрит текст:
Тест за глутен не съм правила.Смятам, че е реакция, понеже друго ново не бях вкарала. Сварих 2супени лъжици овесени ядки във вода.От тях сложих една супена лъжица при един банан и го пасирах.От полученото количество малката да е изяла една супена лъжица. На следващия ден дадох половин пюре ганчев - морков, картоф и овесени ядки8%. На първия ден след внесената нова храна се появиха жилки слуз.На следващия ден след пюрето цялото изхождане беше от слуз и вода. ЛЛ предположи че е алергия към  глутен/както и аз самата/.Следващите два дни беше изцяло на кърма,после картоф,морков и картоф. Така пет дена. Изчистиха ѝ се изпражненията на малката. На шестия пак пробвах, само че с пшеничена бисквитка на чичи бебе. Половин бисквитка и дадох да изяде и половин в плодово пюре. Отново се появи слузта. Сега изчаквам да мине известно време и смятам след месец пак да пробвам. Опитите ми за вкарване на глутен започнаха след като малката беше на девет месеца и няколко дни.  Що се отнася до обрив не мога да разбера дали е имала, понеже малката постоянно се обрива уж от топлото.

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 00:14 от teta014

# 605
Шушулче, освен пащърнак - морков, авокадо, каши?

# 606
Благодаря ви за предложенията. Захранвам по ЗВБ и малката дама още от ден първи на захранването дъвче. Веднъж реших да ѝ дам оризова каша на Тьопфер и милото яде с голям зор, защото нямаше какво да дъвче. Та сега се чудя какво мога да ѝ предложа. Против пюретата съм, още повече след статията, която публикува фата в блога си.
Освен ще търся авокадо.

# 607
  • Berlin
Морков, манго, дори и глутен можеш с коричка хляб или някаква домашна бисквита,ако няма предразположение към ашергии. Щом дъвче, не е нужно да даваш каша. След 8м. може броколи,карфиол,царевица,но по-внимателно, защото са газообразуващи.

# 608
E, стига, бе, аз предложих броколи, че не намерих читав  морков, а за авокадото - да не говорим.
Със съмнение за АБКМ е, но не сме правили изследване за алергия, затова казвам съмнение. Глутен мисля да предложа след 8ми месец и то с овес.

# 609
Привет! Нахлувам тук за да ви питам нещо. Преди време когато се захранвахме, имаше  блог, който се казваше "Блог на захранващите майки" и беше събрана информация за храните от (ако не се лъжа) мнения на Косе Босе. Сега този блог не съществува. Случайно някой да има съхранена информацията от него?  Hug

# 610
# 611
момичета, когато замести едно хранене с зеленчуково пюре  давате ли АМ после или смесвате в пюрето

# 612
Много благодаря! Преди беше на кафяв фон и за това съм се объркала. Сега го погледнах и видях, че е пълната версия. Мерси! Златна е тази страничка! От нея се ръководих преди, а и сега мисля така да направя  Mr. Green

# 613
момичета, когато замести едно хранене с зеленчуково пюре  давате ли АМ после или смесвате в пюрето

Аз съм на принципа, колкото иска пюре и ако иска мляко давам след това. В зеленчуковото пюре слагам една доза от 30 мл. Вода и една мерителна лъжичка ам

Момичета имахте ли проблем с моркова, как и кога го въведохте

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 18:42 от Анонимен

# 614
  • Berlin
Аз първо давах пюре и дохранвах с мляко. После,когато започна да яде повече, го добавях в пюрето.
Проблем с моркова не сме имали, беше въведен като 2ри или 3ти зеленчук.
Една позната майка сподели обаче, че нейното дете е реагирало на моркова, давала му го е на сок.

Общи условия

Активация на акаунт