Примерна схема за захранване - 32

• 89 641
  • 789
  •   1
Отговори
# 615
Аз първо давах пюре и дохранвах с мляко. После,когато започна да яде повече, го добавях в пюрето.
Проблем с моркова не сме имали, беше въведен като 2ри или 3ти зеленчук.
Една позната майка сподели обаче, че нейното дете е реагирало на моркова, давала му го е на сок.
Реагирало е на сок, защото е прекалила с количеството моркови. За пюре може да свариш 2-3 моркова, но за да изтискаш сокче ще заминат доста повече.

# 616
Аз първо давах пюре и дохранвах с мляко. После,когато започна да яде повече, го добавях в пюрето.
Проблем с моркова не сме имали, беше въведен като 2ри или 3ти зеленчук.
Една позната майка сподели обаче, че нейното дете е реагирало на моркова, давала му го е на сок.
Сока дразни повече от пюрето. Мен ме интересува пюре от морков

# 617
  • Варна
Здравейте! Дъщеря ми е на 8 месеца, захранена е на 5 и половина. Кърмя я все още, тегло 9600. Има диагноза Атопичен дерматит, в момента си има тук там петънца от обриви и съвсем ми се усложнява въвеждането на храни. Детето хапва много апетитно всичко, което съм й давала до момента. От скоро въведох оризова безмлечна каша на Нестле и това е първото нещо на което се муси, т.е.изобщо не иска да яде( има и захар в нея, ама кой да чете от бързане и я изхвърлих).Искам да въведа глутен и пробвах с каша на Хип, в която има овесени и пшенични люспички. Нямаше реакция освен един ситен обрив по лицето, но педиатър и дерматолог казаха , че е от претопляне. Минаха няколко дни и днес дадох друга каша, в която има ечемик и пак пшеница. Дали не избързах с тази каша предвид състоянието на детето? Зачетох се тук и видях, че пшеницата последно се дава. Съвсем се омотах с тези каши. До момента детето ми е било и все още е на кърма, купила съм на Лактана пълнозърнеста, но пише че е с преходно мляко. Да очаквам ли някакви реакции от този вид мляко, като адаптираното ли е или просто обезмаслено?
Общо взето най-много се притеснявам заради атопичния дерматит, още повече, че може да реагира и на нещо , което аз хапвам чрез кърмата и трудно се хваща реакцията на организма.
До момента съм въвела плодове: ябълка, круша, сини сливи, тиква, (грозде, боровинки- нисък % в пюретата), банан; зеленчуци:морков, картоф, тиквички, броколи, спанак, пащърнак. Месо: пуешко, заешко, пиле.
Относно домашна чушка варена на пара може ли или в соров вид? Кога се дават домати , краставици? Извинявам се за глупавите си въпроси, но всичко е домашно производство и ми се иска от тези неща да давам, които са в сезон, а не готовите пюрета.
Благодаря Ви за търпението да изчетете дългия пост!

# 618
Млеката до една година са адаптирани след това са преходни. Домата се дава термично обработем брз люспата и по възможност без семките. Чушките също...

# 619
  • Berlin
От не знам точно кога не се използва "адаптирано мляко", тук, във форума си го ползваме съкратено АМ, защото е по-лесно (поне за мен). Simple Smile До 6м.  млеката се наричат млека за кърмачета, след 6м. - преходни. Кашите на Лактана са с преходно мляко, на Хип също.
За домата и чушката са ти писали.
Не знам дали има някаква причина да не си въвела ориз и елда, но може и от тях да дадеш.

# 620
От не знам точно кога не се използва "адаптирано мляко", тук, във форума си го ползваме съкратено АМ, защото е по-лесно (поне за мен). Simple Smile До 6м.  млеката се наричат млека за кърмачета, след 6м. - преходни. Кашите на Лактана са с преходно мляко, на Хип също.
За домата и чушката са ти писали.
Не знам дали има някаква причина да не си въвела ориз и елда, но може и от тях да дадеш.
От 6-12 месеца млеката са частично адаптирани след това са преходни

# 621
Благодаря ви за предложенията. Захранвам по ЗВБ и малката дама още от ден първи на захранването дъвче. Веднъж реших да ѝ дам оризова каша на Тьопфер и милото яде с голям зор, защото нямаше какво да дъвче. Та сега се чудя какво мога да ѝ предложа. Против пюретата съм, още повече след статията, която публикува фата в блога си.
Освен ще търся авокадо.

освен плодовете и зеленчуците, месо, жълтък?

# 622
Благодаря ви за предложенията. Захранвам по ЗВБ и малката дама още от ден първи на захранването дъвче. Веднъж реших да ѝ дам оризова каша на Тьопфер и милото яде с голям зор, защото нямаше какво да дъвче. Та сега се чудя какво мога да ѝ предложа. Против пюретата съм, още повече след статията, която публикува фата в блога си.
Освен ще търся авокадо.

освен плодовете и зеленчуците, месо, жълтък?
Ааа, да, преди 3 дена предложих заешко. Peace

# 623
  • Berlin
От 6-12 месеца млеката са частично адаптирани след това са преходни
Моята мисъл беше в посоката, че не се използва съчетанието "адаптирано мляко".
" Има ли разлика между наименованията: „мляко за кърмачета”, „преходно мляко” и „адаптирано” и „частично адаптирано” мляко?

Въз основа на новата „Наредба за изискванията към състава, характеристиките и наименованията на храните за кърмачета и преходните храни”, „мляко за кърмачета” е новото наименование на храните за кърмачета, произведени изцяло на базата на белтък от краве мляко и подходящи за новородени до 6-месечна възраст (преди наричани „адаптирани млека”).

От своя страна, „преходните млека” са новите наименования на храните за кърмачета, произведени изцяло на базата на белтък от краве мляко и подходящи за кърмачета над 6-месечна възраст (преди наричани „частично-адаптирани млека”, „полу-адаптирани млека” или други техни производни)."

# 624
Ееев супер. Приемам отговора ти....сьжаляяам ако съм жила по груба

# 625
Здравейте, имам следния проблем - ще захранвам с оризова каша ( на 6 мес.), но всички пишат как се разреждат първите храни с мляко или кърма. Аз кърмя, но никога не съм се цедила, имах лоши спомени с хиперлактация заради това цедене с първото ми дете и сега изобщо не си купих помпа. Но с какво да правя кашата в такъв случай? Много трудно изцеждам нещо на ръка, не си го представям това да е достатъчно за една каша въобще, мляко ли да купувам или помпа или и аз не знам какво:)

# 626
Здравейте, имам следния проблем - ще захранвам с оризова каша ( на 6 мес.), но всички пишат как се разреждат първите храни с мляко или кърма. Аз кърмя, но никога не съм се цедила, имах лоши спомени с хиперлактация заради това цедене с първото ми дете и сега изобщо не си купих помпа. Но с какво да правя кашата в такъв случай? Много трудно изцеждам нещо на ръка, не си го представям това да е достатъчно за една каша въобще, мляко ли да купувам или помпа или и аз не знам какво:)

Направи кашята спрямо опаковката.
Аз я правя с АМ, но аз не кърмя

# 627
  • където мечтите се сбъдват

Според мен изцеди на ръка само за първите няколко пъти,докато свикне детенцето с вкуса на новата храна.Щом досега познава само вкуса на кърмата,така ще бъде по плавен прехода към захранването.След като привикне с новата храна,можеш да правиш кашите с вода  Peace

# 628
И аз ще те посъветвам същото. В началото ти трябва малко кърма, нали ще даваш лъжичка по лъжичка. Когато вече не можеш да изцеждаш за по-голямо количество започни с вода.

# 629
Може да опиташ да правиш кашата с вода, моите и двете деца така я предпочитаха и така я ядяха Peace Кърменето беше винаги преди "твърдата храна" в периода на захранването

Общи условия

Активация на акаунт