БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 175
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз не знаех какво е, преди да прочета в интернет Sunglasses
Ох, четох и за ботулизма и сега взех да се колебая дали да дам мед  ooooh!

# 106
Не касае ли само деца до едногодишна възраст?

# 107
  • София
Така пише да, а след една година би трябвало да могат да се преборят с тези спори, които причиняват ботулизъм. Ами ако не могат? Притеснително е..

# 108
Прочетох. Всъщност пише, че заболяването е твърде рядко срещано и то в по-слабо развитите страни. Освен това заразяване може да се получи и по друг начин. Всъщност както прецениш. Според мен нямаш причина за безпокойство.

# 109
Здравейте мамчета.Имам един въпрос,предварително се извинявам,ако ви се стори глупав,но наистина ме касае.
В началото на 6м мисля да започна да захранвам дъщеря ми с оризова каша(тя е АБКМ).Та въъпросът ми е в продължение на колко време на следобедното хранене мога да давам само оризова каша?И по какъв начин мога да го разнообразявам това хранене,тъй като от кашите ни е позволена смо оризовата?
Благодаря ви много  Hug

# 110
Според мен две -три седмици може да се дава оризовата каша и след това има нужда от разнообразяване,напр. може да се добави плодово пюре в кашата-круша,ябълка,банан и други видове.Има ябълкова безмлечна каша на Хумана,която също става за бебчето,но ако се притесняваш по-добре питай лекар.Можеш да правиш и домашен кисел с царевично натурално нишесте и да добавяш вътре пасирани сварени плодове и накрая да се добави от млякото ,което пие бебчо.Има също безмлечни каши на Лактана/ориз и банан,пълнозърнест овес,пшеничен грис с ябълка и банан,пълнозърнеста спелта/,които според мен са подходящи за разнообразяване на менюто на бебчето.

# 111
А щом детето е с алергия нямате ли специално изготвено меню?

# 112
Момичета, пак се нуждая от съвет Embarassed
Моята хубавица, трети ден не иска да яде! Сутрин и правя глутенова каша- не, млечно /плодова каша - не. Хапва 5-6 лъжички и това е закуската.
На обед изяжда цяло бурканче пюре / 190/
След това - нищо
Днес и правих за пръв път домашно - 5-6 лъжички и пак не!
Вечерта, преди сън и дадох 240 мляко. Само него и обедното пюре си хапва.
...............
Не е пробило нито едно зъбче, не се сещам за друга причина...
Какво да я правя?!

# 113
Остави я без притеснения само на мляко  Hug Повечето деца имат такива периоди. Може да е от зъбче, може и да е без конкретна причина. Не се притеснявай, оставете известно време другите храни, щом иска мляко, нека си го пие  Simple Smile

# 114
Блонди, защо само на мляко?
Хапва си стабилно количество на обяд. Може би мляко сутрин за закуска е ок, щом хапва 6 лъжици каша, но според мен и това е напълно ок за възрастта.
Следобяд бих дала пресен плод, ако не иска - пак мляко.

# 115
Момичета да ви питам готово пюре само картоф има ли на пазара?

# 116
Да. Семпер например. Хипп също.

# 117
И от мен въпросче-какво да въведа първо глутен или масло и сирене?
Някой ще ми даде ли идея как да разнообразявам зеленчуковите пюрета,че все едни и същи яде бебка и вече й омръзват.Аз правя домашни -слагам картофи,моркови,понякога тиквички ,редувам със зелена чушка но като пасирам все едно и също излиза.Не смея да давам грах и зелен боб ,защото от някои пюрета още имаме колики.Чудя се дали да пробвам да включа домат за разнообразие-само не знам дали не е рано на 7 месеца и половина е бебчето.

# 118
  • Варна
Да. Семпер например. Хипп също.
Имай предвид, че са много гъсти и лепкави и трудно се приемат.
Това е допълнение към горния отговор.

# 119
Гарга, въведи първо глутен.

Зелен фасул можеш да дадеш без проблем. Но крехък, от онзи кръглият сорт.
За домат е още много рано. Както и за грах.

Общи условия

Активация на акаунт