БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 164
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Michael@, мисля че се засягаш малко повече от необходимото!  Всеки тълкува прочетеното, така както иска да го тълкува, сигурна съм че целта на никой не е да обиди останалите! Отбелязах, как звучи общия тон на изказванията, не съм визирала конкретно теб, не знам защо, но явно си останала с такова впечатление.

# 91
30god, аз лично давам само сирене на Маджаров и немско масло.

Ето ние какво ядем, на 1 год сме, но 9 коригирани:

8ч млечна каша с плод - банан, круша, ябълка, слива
12ч пюре, аз готвя и пасирам, зависи може да е с месо, с жълтък или само зеленчук
16ч млечна каша
19ч млечна каша от буркан лека нощ или йогурт
21ч кърма

# 92
Тук е прието нишестето да се презира.  Peace - и аз това имах предвид.

Момичета, искам да споделя нещо с вас, на някого може да му бъде от полза. Аз проведох дълго проучване, с консултация с кого ли не, и естествено както обикновено нямаше еднозначен отговор.   Laughing  Накратко става дума за глутеновата непоносимост - не изявена цьолиакия, а субклинични форми. При нас има наследствена обремененост - свекъра ми. Оказа се  обаче, че наследствената обремененост е предимно по майчина линия и не е необходимо да се измества или променя захранването с глутен, ако това е по линия на бащата.

# 93
Аз правя от време на време кремчета, понякога и на бисквитена торта. Използвам натурално нишесте или с ванилия - да няма изкуствени бои и аромати. Малката много ги харесва и така и разнообразявам храната. Пък и Vivi Е права, че то е повече млечно хранене, от колкото нещо друго Simple Smile

# 94
Момичета, с каква марка сирене и кисело мляко храните децата си?

Кисело мляко взимаме Боженци. Знам, че има сухо мляко в него добавено, но на вкус и консистенция е чудесно и най-важното, че прокисва.
Сирене баща ми купува някакво невакуумирано, което беше чудесно. Сега обаче донесе тук пак от него и е ужасно, точно като онези с хидратираните мазнини  Sick
Много хубави отзиви съм чела тук за сиренето на Маджаров в кутия.

Гарге, щом сте имали проблеми, а и да не сте, нищо не пречи да не бързаш и да го даваш още няколко дни, преди да преминеш към друга нова храна. Нищо не губиш, само си спестяваш излишен риск, никой не ви гони със захранването  Hug

Тук е прието нишестето да се презира.  Grinning
Много пъти съм питала какво му е лошото и вредното, но въпросът ми увисва във въздуха.

Вярно е това. Както и за попарата.

# 95
Блонди,Vivi благодаря за отговорите за захранването  bouquet
Сега отивам да врътна едно нишесте на бебка,че вече не иска да яде от готовите каши ,които й предлагам.

# 96
Здравейте отново, този път въпросът ми е може ли да въведа първо овче сирене вместо краве, какви са плюсовете и минусите?

# 97
По-добре е първото сирене да е краве. Това в случай, че бебето е пило досега АМ или е приемало млечни каши.
Презумцията е, че белтъкът на кравето мляко вече е приеман и вероятността да бъде отхвърлен е снижена значително. Овчето сирене остави за по-натам.

# 98
  • София
Да ви питам - мога ли да давам вече мед? Свекъра ми вчера ни пратил манов мед от негов приятел, който го давал на внучето си. Бях се настроила да не давам мед скоро, но ако е полезен, защо не?  Thinking

# 99
Можеш. Мед след едногодишна възраст може да се включи в менюто.
Аз умирам за манов мед Simple Smile)

# 100
  • София
michelangela simoni мерси за отговора!
а по колко да давам? 1 кафена лъжичка на ден, може би?

# 101
Мисля можеше до 40-50 гр дневно да изяжда в тази възраст. Аз няколко дни давах да ми облизва пръста, после по чаена лъжичка. Тя повече и не желае.

# 102
Съжалявам за спама, някой ще ми обясни си какво точно е манов мед? Чувала съм го и преди и съм виждала, че е по-тъмен някакъв. Нещо по-подробно?  Hug

# 103
# 104
Мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт