БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 159
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Преписвала съм от книги в тази тема какво е нишесте. То е преработено брашно с ниско съдържание на витамини, белтъчини и целулозни съставки. Това пише там. Ако не е вярно, пишете вие какво е.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 09:21 от Michael@

# 76
Нишестето е скорбяла  Simple Smile

# 77
Нишестето е скорбяла  Simple Smile

Това е просто синоним... не обяснение.

# 78
Чичко Гъгъл предлага безброй обяснения, мислех, че е лесно всеки, който има желание, да провери  Simple Smile

Нишестето е бяло микрокристално вещество, неразтворимо в студена вода, без вкус и мирис. В гореща вода набухва, образувайки колоиден разтвор. В стомашния тракт на човека и животните нишестето се разтваря, подлагайки се на хидролиза под въздействие на ензима амилаза и се превръща в глюкоза, която се усвоява от организма. Поради това то е един от основните енергийни източници в ежедневното хранене на човека, тъй като се съдържа в изобилие в хляба, картофите и зърнените храни. Основна съставка на брашното (75-80%), картофите (до 25%) и др.

Така по-добре ли е?  Simple Smile

# 79
Wikipedia далеч не е източника на информация, на който се доверявам. Да, "чичко Гугъл" предлага много обяснения, но те са повече за веществото нишесте/ скорбяла, а мисля, че в случая говорим за десертното/готварско нишесте и искам да прочета обяснението на Мишето, защото и аз понякога правя кремче на малката с нишесте!

Всеки може да направи copy/paste, но хората които търсят информация в книгите са все по-малко и по-малко, за жалост Simple Smile

# 80
Нишестето си е нишесте. Отделен е въпросът в добавките към ненатуралните нишестета.

Съжалявам, но обяснението на Михаела според нейните книги, не е достоверно.

# 81
  • Варна
...

Съжалявам, но обяснението на Михаела според нейните книги, не е достоверно.
По-скоро е едностранчиво обяснено.
Това не означава, че кремчетата с нишесте трябва да се избягват като вредни или едва ли не отрова. Могат да се дават за разнообразие съвсем спокойно.

# 82
  • София
Кремчета с натурално нишесте съм давала повече от спокойно.  Simple Smile Те са много повече млечно, отколкото зърнено хранене.
Нишестето не е вредно. Да не говорим, че се слага някаква една лъжичка от него, колкото да се сгъсти млякото. Сигурно в порция инстантна каша има повече нишесте отколкото в порция млечен крем.

# 83
Прочетох внимателно написаните мнения за нишестето и честно казано, не мога да разбера какъв е проблема. Нишестето е скорбяла,  вярно е че няма фибри и прочие, обаче има много сериозна енергийна стойност, което е не по-малко важно за децата. Да се говори, че е вредно или неподходящо е меко казано несериозно. Още повече пък да се разгори спор за това....

# 84
Момичета, с каква марка сирене и кисело мляко храните децата си? Сирене Елена не купувам, а Хармоника в нашия град не се предлага. Моля, избройте ми няколко марки, които да подходящи, за да мога да се ориентирам

# 85
Обяснението, което съм дала е от книгата на д-р Спок. Някъде да съм казвала, че е вредно? Моля някой да намери цитат и да го посочи!

# 86
Аз купувам това по БДС, мисля, че е на Пършевица. Защо не купуваш Елена?

# 87
Момичета да ви попитам за съвет -колко дни се въвежда месно пюре напр. заешко с моркови.Аз го въвеждам вече 3 дни счита ли се за въведено или още 1-2 дни да давам по малко и да чакам още за да видя дали ще има реакция? Страхувам се защото малката се обрина от пиле,правихме почивка почти месец без месни пюрета и сега въвеждам заешко.

# 88
  • София
Прочетох внимателно написаните мнения за нишестето и честно казано, не мога да разбера какъв е проблема. Нишестето е скорбяла,  вярно е че няма фибри и прочие, обаче има много сериозна енергийна стойност, което е не по-малко важно за децата. Да се говори, че е вредно или неподходящо е меко казано несериозно. Още повече пък да се разгори спор за това....

Тук е прието нишестето да се презира.  Grinning
Много пъти съм питала какво му е лошото и вредното, но въпросът ми увисва във въздуха.

30god, пробвала съм много марки сирене. "Лакрима", "Карабунар" и "На баба" (в кафява кутия) са моят избор. Последното намирам най-лесно.
На мен сиренето "Елена" ми имаше някакъв неприятен дъх. На киселото им мляко съм фен.

рошавата гарга, старала съм се да се придържам към "правилото на четирите дни"-нова храна се въвежда в продължение на не по-малко от 4 дни, с постепенно увеличаване на количеството.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 22:19 от Vivi

# 89
30god, пробвала съм много марки сирене. "Лакрима", "Карабунар" и "На баба" (в кафява кутия) са моят избор. Последното намирам най-лесно.
Точно от това имах нужда! Много благодаря!  bouquet
Пършевица имам в момента.  Благодаря Vansi Pansi:bouquet:
Ако може някой да ми даде примерно меню за дете на 9м, защото като чета какви нишестета и кремове обсъждате си мисля, че моето дете е лишено от някои неща

Общи условия

Активация на акаунт