БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 237
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Пупитка, четката на Нук е една с мека гъбичка накрая.

# 451
  • Sunshine state
  bouquet Точно такава ми трябва,че нашата няма гъбичка накрая и нещо не ми харесва.Благодаря.  Simple Smile

# 452
До сега яде моркови, тиква с моркови и само тиква, Картоф дадох като беше на 3,5 месеца и не му хареса, може и рано да му беше, Сега картофа ще го предлагам в комбинация с тиква или морков. Взела съм и за  после картоф с спанак, това е на Милупа - другите пюрета са на Хип, които му давам. Яде ги на обед - към края на месеца може да въведа каша за следобед.

# 453
Девил, почакай със спанака. Ще постна нещо от Косе Босе, за н-ти път. Заповядайте:

Коприва, лапад, киселец = след 10 м. (или малко по-рано според сезона)

Зелените листни зеленчуци не са подходящи сред първите храни:
- съдържат доста целулоза (в сготвено състояние е значително повече отколкото в суров вид)
- власинките на копривата могат да дразнят нежното небце и необременено от храни обоняние (след 9-10 м. е ок)
- привличат много нитрати и друго замърсяване (трябва да са от много чиста местност и почва)
- зелените листни зеленчуци се считат за потенциален алерген в ранна възраст
- някои зелени листни съдържат много оксалати (киселец, спанак)
- повечето зелени листни съдържат хистамин

Зелените листни не съдържат някои важни витамини, на които са богати традиционните зеленчуци за захранване (много витамин А в сготвените моркови, витамин С в картофите и т.н.). Освен това няма как да се постигне достатъчен обем пюре само или основно с тях и съотвтено да се захранва с постепенно увеличаващи се количества.

Зелените листни зеленчуци са нож с две остриета - могат да бъдат колкото полезни, толкова и неподходящи при по-чувствителните организми.

# 454
  • Sunshine state
До сега яде моркови, тиква с моркови и само тиква, Картоф дадох като беше на 3,5 месеца и не му хареса, може и рано да му беше, Сега картофа ще го предлагам в комбинация с тиква или морков. Взела съм и за  после картоф с спанак, това е на Милупа - другите пюрета са на Хип, които му давам. Яде ги на обед - към края на месеца може да въведа каша за следобед.
И аз същите неща съм давала за обяд.Плодови пюрета съм давала банан и круша.И каша вече дадох,много се хареса.  Peace
Аз от купешките само на Гербер веднъж дадох банан,но нещо не го яде,та за сега си ги приготвям сама.Купени смятам да давам само,ако е нещо екзотично или не му е сезона,дето не мога да го взема от село,че имаме много неща от там.Не че съм някой еко-фанатик,просто така стоят нещата.  Hug

# 455
 Michael@ Мерси за инфото - аз мислех да питам Педи за спанака за кога да го дам.
Плодовите още не съм ги почнала да не бойкотира зеленчука.
По колко пюре ядете - Диди изяжда цяло бурканче от 125гр за втори път и видимо му е сладко.

# 456
  • Sunshine state
Да,и ние толкова горе-долу.А кашата така й се услажда,че изяжда цялата доза-150гр.  Whistling
Току що даже привършихме с нея.  Peace
И на мен ми се въртяха подобни мисли за плодовото и зеленчуково пюре,но тя предпочете зеленчуковото(не яде банан,за сметка на картофа),та плодовото дойде после.  Party

# 457
Pupitka, бебето ти вечеря с каша, а не с мляко, така ли?
Не е ли малко рано за твърда вечеря, па макар и млечна?

Каква каша даваш, подходяща за тази възраст?

# 458
Здравейте. Мога ли да давам на малчо от моя пълнозърнест хляб вместо обикновения бял хляб? На състава пише : брашно тип 1150 , трици , овесени ядки , вода , сол , мая.

# 459
# 460
  • Sunshine state
Вечеря с каша,защото се буди през 2 часа през нощта и яде по 120мл мляко.По препоръка от педиатър е,за да я засища повечко,но уви.  Tired Тази вечеря е от 2 дни,но не може да се дава всяка вечер,а само 2 дни в седмицата.
Кашата е млечна на "Слънчо" с банан.Пише за 4 месечни по 150гр. и толкова си и изяжда. Peace
Следващото,което мисля да опитаме,са гранулираните бисквити на "Плазмон",разтворени във вечерното мляко. Беше спряла да се буди по едно време,но от няколко седмици отново започна и увеличи количеството мляко.Преди пиеше по 20-30мл през нощта,а сега 120мл. до дъно. Peace

# 461
Каквото и да пише каша Слънчо не е подходяща за толкова малко бебе, защото е със сухо мляко. Ако е гладна увеличи количеството мляко от 120 на 150 мл. Ако се буди нощем за хранене, какъв е проблема? След като има нужда от нощното хранене, осигури го. Варианта с бисквитите на прах е много добър.

# 462
  • Sunshine state
Ще опитаме.Не желае по-голямо количество.Тя през деня си яде на 3 часа по 120мл.,от които винаги остават 10-15,което ще рече,че й стигат.Просто през нощта не мога да разбера какво е това ядене  Laughing Знам за сухото мляко в "Слънчо",но така съм преценила.  Peace

# 463
Някой бебета до късно си искат нощното хранене. Опитай млякото с бисквити  Peace.

# 464
Моето детенце и сега има нощни хранения, е не редовно. А пък когато пробвах с бисквити млякото, нощем задължително искаше само мляко, та се отказах. Забелязала съм, че нощното и хранене не зависи от количеството храна през деня. Но пък не ми е проблем, щом и се яде, давам

Общи условия

Активация на акаунт