БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 225
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Жени, цитрусите са алерген все пак. Да не говорим и химикалите, с които мажат корите им.
И въпреки че детето ти е на година и половина е по-добре да ги въвеждаш поотделно.
Но както си решиш.

# 496
  • София
Мерси Sourcherry
Просто откакто се върнах на работа, много хаотично захранвам с нови храни...и ми се искаше да си спестя малко усилие  Embarassed
Ще ги въведа поотделно, но в съкратен вариант - по 2-3 дни за плод  Laughing

# 497
Въведени са тиква, морков и картоф, плодови пюрета още не съм давала, каша също.

# 498
  • Варна
Ако много държиш да даваш пюре на тази възраст продължавай с въведеното и след месец продължи с нещо ново- пащърнак, тиквичка. Освен това след яденето на пюре детето задължително трябва да пие АМ/кърма.

# 499
И аз смятам, че разнообразие в момента не е нужно на бебето ти. Може да въведеш тиквичка, пащърнак, чушка, но не бързай толкова.
Смесвай пюретата с кърма или АМ ако не го правиш, така ще имат по-мек и познат вкус за бебето.

# 500
Може да въведеш тиквичка, пащърнак, чушка, но не бързай толкова.

Чушка?
Чушка се въвежда поне на 7 навършени месеца. И то зелена.
А бебето е на 4.

# 501
Добавяте ли mляко на пУретата със съдържание на ориз?

Да.

Mерси! Сега като се заmисля то и къm оризовата каша се добавя, та логично...

# 502
  • София
 wavey ще ви изчета,че наближава и нашето време, е има време де Simple Smile

# 503
Аз въведох чушката доста рано. Около 2 седмици след захранването, което стана на 4 м и 1 седм. Защо чак след 7ми месец да се въвежда чушката?  newsm78 Много нови зеленчуци въведохме доста бързо- грах, зеле, чушка, тиква, морков, картоф, спанак, броколи, тиквичка.
Искам да попитам задължително ли е с кашата да давам и плодово пюре?

# 504
Има мнения, че чушката е алерген. Освен това не е особено лека за стомаха. Първо зелена и по-късно червена.
Грахът е алерген, не се въвежда толкова рано. Има и люспа, тя дразни стомаха.
Зеле - към 12 месеца се въвежда.

Не е задължително плодовото пюре в кашата. Но според мен е повече от желателно да намалиш темпото на въвеждане. Бебето ти е още много малко, а вече си въвела безобразно много неща. Доста от които изобщо неподходящи за възрастта.

# 505
Благодаря, но от къде се вижда кое кога се въвежда...... Всичко ми се вижда страшно объркано  Rolling Eyes В началото бебка ядеше само морков, картоф, тиквичка. Искам да яде разнообразни неща, да свиква с вкусовете.
Бяхме на специалист с бебка и тя и прегледа стомахчето на ехограф и каза, че има много газове и вероятно я прехранвам. Наистина изяжда по 190 гр на обед, но с другите хранения гледам да спазвам ограниченията.

# 506
  • София
Ако бебето има газове в стомахчето, то е по-скоро защото е приело неподходящи за възрастта му храни.
Не веднъж тук ти писаха - не бързай толкова.
Ако не знаеш дали определена храна е подходяща за въвеждане на възрастта на детето ти-попитай тук.  Може да пускаш и търсачка-едва ли има храна, която вече да не е била обсъждана из темите.

Може да разгледаш и тук: http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66  или тук : http://zahranvane.wordpress.com/category/%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%8 … 0%B5%D1%82%D0%BE/
Има доста синтезирана информация. Това са съвети от една майка, която преди време пишеше във форумите за хранене. Струва ми се, че ще ти бъдат полезни.  Peace

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 12:35 от Vivi

# 507
  • Berlin
Аз предполагам,че и педитъра трябва да е в час с кое кога се въвежда. Когато почна със захранването,ще чета оттук и ще се допитвам до нея.
А от грах,чушка и зеле на мен ми се подува стомаха, какво остава за бебе.

Вярно ли е, че сега се започвало с каша,а после пюре? Или няма значение?

# 508
Няма особено значение.
Вариантите за първоначално захранване са 3:
- оризова каша
- плодово пюре
- зеленчуково пюре

Което и да избереш, все е правилно.

# 509
bebe26, няма нищо толкова сложно. Просто не въвеждай толкова много нови неща за толкова кратко време.

Ние сме на годинка (11 коригирани) и все още давам основните неща - картоф, морков, тиквичка, пащърнак,праз, лук, домат, броколи и карфиол. Чушка не обичат. И гледам да имам по няколко зеленчука в едно ядене, като добавям или месце или жълтък или сирене и масло.
Днес например ядоха морков и тиквичка с масло и сирене и сухар.

Зависи от теб как разнообразяваш храните, с какви добавки - сирене, масло, сухар, хлебче, елда, просо, каша, ориз, зеленчуков бульон, магданоз, копър, киноа. Но мисля, че сте още малки за толкова много храни.

Общи условия

Активация на акаунт