БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 231
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Може ли да се предложи яйце на очи на дете на 1 г. 8 м.? Нали се прави малко по-рохко, та за това питам. Иначе е захранен с цели яйца отдавна.

Нежна, можеш да предлагаш яйца на очи.
За да не остане рохко яйцето и по-специално жълтъка, просто обърни внимателно яйцето, когато стане готово от едната страна. Така ще е добре приготвено и от двете страни.
Предвид пърженето и не особената му полза, особено при малко дете си мисля, че би могла да приготвяш яйцата или забулени, или на "сухо" в подходящ съд.

Мише, всичко изброено вече можеш да даваш. Абсолютно ще ти се развържат ръцете, а закуските ще станат доста по-разнообразни.

# 481
Sourcherry, благодаря за идеите.

# 482
Нежни зеленчуци с ориз 125 гр. След 4-ти м. Състав: моркови, броколи, грах, ориз, пълном. мляко.
Ей тва пюре кога мога да го дам? - на него си пише 4+ месеца, но дали или? Питам мамите, които са ползвали пюрета на Хип.

# 483
Нежни зеленчуци с ориз 125 гр. След 4-ти м. Състав: моркови, броколи, грах, ориз, пълном. мляко.
Ей тва пюре кога мога да го дам? - на него си пише 4+ месеца, но дали или? Питам мамите, които са ползвали пюрета на Хип.

Щом има пълномаслено мляко, най-вероятно не е адаптирано такова. Не давай сега. След като въведеш кравето мляко, тогава.

# 484
Това пюре е с обикновено пълномаслено мляко, не е адаптирано.
След 8 навършени месеца.
В него има и грах. Той се въвежда пак след 8 навършени месеца.
Консистенцията му е напълно гладка. Затова тази възраст е отбелязана на буркана.

# 485
Мхм - добре, тогава за 4 месечно бебе какво да е разнообразието от пюрета, за да не му омръзва и да има апетит?

# 486
Мхм - добре, тогава за 4 месечно бебе какво да е разнообразието от пюрета, за да не му омръзва и да има апетит?

Какво си въвела до момента?

# 487
Добавяте ли mляко на пУретата със съдържание на ориз?

# 488
Добавяте ли mляко на пУретата със съдържание на ориз?

Да.

# 489

Всъщност на 4 м си е достатъчно само адаптираното мляко или кърмата. Разнообразие сега не е нужно. Сподели какво си въвела до момента.

# 490
Аз лично на 4 месечно бебе не бих дала нищо др. освен кърма или АМ. Не е нужно да се въвеждат др. храни толкова рано.

# 491
  • София
Аз ще въвеждам цитруси. По отделно ли трябва да са лимон,портокал,грейпфрут, помело или като въведа едното, и другите са ок?

# 492
По отделно ли трябва да са лимон,портокал,грейпфрут, помело...

Да. Всеки от тях е различен плод.
Въвеждаш отделно.

# 493

Малките бебета нямат никаква нужда от разнообразие. Само майката има  Wink И аз бързах да захранвам, защото ми беше интересно, нещо ново в ежедневието. Иначе на 4 месеца само мляко е идеално. След това пюренцата, едно по едно, без бързане. Но разнообразие - няма нужда. Не им омръзва нищо. Когато са гладни - ядат.  Simple Smile

# 494
  • София
По отделно ли трябва да са лимон,портокал,грейпфрут, помело...

Да. Всеки от тях е различен плод.
Въвеждаш отделно.

Очаквах различен отговор  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт