БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
*iani*, съдържанието на глутен в пшеницата е повече, отколкото в спелтата, така че няма нужда да я въвеждаш отделно.

# 136
БЛАГОДАРЯ!

# 137
и аз благодаря  от сърце!   bouquet

# 138
Сваряваш яйцето като го ставяш да ври 20 мин.

Ако едно яйце ври 20 минути, то ще се превърне в гьон.
10-12 до 15 минути е достатъчно жълтъкът да бъде твърдо сварен и яйцето безопасно за ядене.

Иначе аз на бебе на 7 месеца не бих дала жълтък.

# 139
Аз го варя 20 минути по препоръка на нашия педиатър и жълтъкът е съвсем нормален след това.

# 140
 Честно казано на мен също ми се вижда рано, при това хемоглобина му е 127  Rolling Eyes Педиатърът каза, че сме закъсняли и трябвало да го почнем на 6месеца и да почна с четвъртинка- та за това реших да питам  Blush Ще изчакам да стане на 8мес, пък ще му мислим тогава  Hug

БЛАГОДАРЯ Ви за винаги ескперсните отговори   bouquet Извинете за отклонението!

# 141
Някой ще ми даде ли идея как да разнообразявам зеленчуковите пюрета,че все едни и същи яде бебка и вече й омръзват.
Може да дадеш тиква и пащърнак.
А броколи, може ли?

Devil_Rose, дори и бебетата хранени с АМ могат да бъдат захранени на 6м, това са ми казвали. И според мен е още рано да захранваш. А относно въпроса ти - аз знам че в началото е добре всички пюрета да са по редки, така че спокойно може да разреждаш картофеното пюре.

# 142
  • Варна

Може да дадеш тиква и пащърнак.
А броколи, може ли?

Не, много е малко бебчето ти.

# 143
 Embarassed
Въпроса беше добавка към отговора на Виви, на въпроса на рошавата гарга. Бебчето й е на 7.5м, ако не се лъжа, та дали може да се дават на тази възраст броколи?

Аз мисля да захранвам след като навърши 6м. с каша. Та в тази връзка да ви питам какви каши са подходящи като за начало, и мога ли цял месец да давам само каши (евентуално плодово пюре от круша,ако се запече), а на следващия месец да въведа зеленчуковите пюрета, после месни?
Примерно от каталога на хип 4 и 5 стр., кой ще ми препоръчате?

# 144
Броколите са газообразуващи. По-добре да се въведат на 10 навършени месеца.
Удачно е да се започне с оризова каша. Давай биогая, за да не се запече.

# 145
Като за начало се започва с оризова каша. На Милупа са много хубави. Според мен няма нужда цял месец да се отделя на една и съща храна. Кашите не запичат, не се притеснявай. Плодовите и зеленчуковите пюрета въведи, после месните и след това глутен.

# 146
При някой бебета въвеждането на каквито и да е нови храни води до запек.

# 147
  • София
Embarassed
Въпроса беше добавка към отговора на Виви, на въпроса на рошавата гарга. Бебчето й е на 7.5м, ако не се лъжа, та дали може да се дават на тази възраст броколи?

Ето последната тема за броколито: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587845.0  Peace

# 148
Можеш да прегледаш и темата за глутена преди да вземеш решение кога да го въведеш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=593325.0

# 149
Embarassed
Аз мисля да захранвам след като навърши 6м. с каша. Та в тази връзка да ви питам какви каши са подходящи като за начало, и мога ли цял месец да давам само каши (евентуално плодово пюре от круша,ако се запече), а на следващия месец да въведа зеленчуковите пюрета, после месни?
Примерно от каталога на хип 4 и 5 стр., кой ще ми препоръчате?
Според мен мислите в правилната посока  bouquet Като начало оризовата каша е перфектен избор - Милупа или Лактана. Аз избрах безмлечна т.е каша, която се приготвя с млякото, което детето приема до този момент. След това продължих с др. безмлечни каши. Това, че кашата запича и, че напълняват децата от тях е мит.

Общи условия

Активация на акаунт