БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 162
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Ако детето е под годинка е хубаво да се дават отделно жълтъка и сиренето. На колко е?
Аз преди годинката оставях един ден на обяд за сирене, два за жълтък, останалите дни беше на месо.

# 616
Ники разсмя ме Hug Joy.Аз разполагам само с татко под ръка...той горкия почти като майка ама не стига.
Ще питам и в темата за кърменето,но и вас да питам, че се тревожа.Сори ако не му е тук мястото Embarassed
Давам кашкавал от няколко дни.Излиза на изхода като разбито масло..така ли трябва да е-все едно в памперса има крем за ръце, масло..така изглежда.
Нали са ни набедили за алергия и много се тревожа Rolling Eyes.
Ще се радвам да споделите как е при вас, да спирам ли кашкавала..това неусвоен белтък ли е Rolling Eyes

# 617
искам да попитам, на 3,5 месеца сме и почнахме сок от круша, защото имаме проблеми с акането, случва ни се на 3-4 дни и то със стимулиране, но май има колики , по цяла нощ се буди на всеки час, ужас е ... дайте съвет

# 618
И аз все още редувам, един ден жълтък, после сирене и малсо и после месо. Не смесвам все още.
А от кога може да се комбинират?

leninka333 за какво ти е толкова рано да даваш сок от круша Недей, има какви ли не химикали, захар. Има и др помощни средства и най вече има един испански дентки чай, продават го в аптеките.
Не се учете от толкова малки да им давате сок.

Бъни, и мен ме разсмя, ядете кашкавал, а излиза масло  Joy Сега сериозно, ние нямаме този проблем, може да е някакъв вид реакция, по добре или при кърмачешката или педито питай.

# 619
Ако има колики, спирай сока  Stop! За редовно акане помага Биогая. Очаквай резултат обаче след седмица.

След годинка, вече могат да се комбинират, Ники. Стомахчетата са по-зрели. Това скоро го коментирахме и стигнахме до този извод.

# 620
Бъни, и мен ме разсмя, ядете кашкавал, а излиза масло  Joy Сега сериозно, ние нямаме този проблем, може да е някакъв вид реакция, по добре или при кърмачешката или педито питай.
Ох на мен хич не ми е смешно Sad.Ще питам доки..питах вече в кърмаческия.
Със сиренето не е така..пък кашкавала не го дъвчи ли..що ли newsm78

# 621
Бъни и аз не мисля, че дъвчем всичко, Марти например гълта всичко като Боа, виж Йо повече се стараее и добре дъвчи.
Нашите акита пък са по-скоро твърди, понякога като дарадонки, понякога като пастет (сори аз описанието), много рядко са редки. Общо взето добре ядем, щом акаме по 3-4 пъти на ден.

Баба им беше правила боб днес, ама не исках да вкарвам още един нов продукт, но казаха, че можем вече да вкараме боб и леща.

# 622
Ако има колики, спирай сока  Stop! За редовно акане помага Биогая. Очаквай резултат обаче след седмица.

След годинка, вече могат да се комбинират, Ники. Стомахчетата са по-зрели. Това скоро го коментирахме и стигнахме до този извод.

Благодаря много за съвета  Hug Praynig

# 623
  • ту тук, ту там
Момичета, здравейте и от мен! Моят син е на 6,5м, въвела съм морков, тиква и картоф, както и оризова каша! За около месец това. Ама само съм ги въвела, защото хич не ги яде, едвам му отварям устицата!   Tired  Особено оризовата каша, повече от 5 лъжички не изяжда. А като чета из форума колко били вкусни кашите и как се харесвали на другите бебета...  Thinking.
Днес хапна 50-60 г тиква с картоф, за първи път такова количество изяде, да му се неначуди човек направо!  Party Та въпросът ми е да продължавам ли да въвеждам нови неща или да изчакам? Най-вече за кашите ми е въпросът! Имам купена елда, четох че е за след 7 м, но се чудя дали да не пробвам, то кажи речи е на 7м вече детето?! Още нещо -трябва  ли да съм въвела всички безглутенови (ориз, елда, царевица) преди да въведа първата глутенова (овес е най-добре, нали?!)?
И това за вкусните каши наистина ме озадачава, много майки споделят, че и за тях самите са много вкусни, а за мен и детето ми е направо отврат! Sick Купувах на Милупа и на Хип безмлечна оризова! И с вода я правих, и с кърма, никак не я яде! Иначе е само на кърма детето! Peace

# 624

Ох на мен хич не ми е смешно Sad.Ще питам доки..питах вече в кърмаческия.
Със сиренето не е така..пък кашкавала не го дъвчи ли..що ли newsm78
[/quote]
Аз като захраних за пръв път с кисело мляко се получи същото, въпреки че беше на 1 г., отложих с 2-3 седмици и отново предложих и вече всичко беше наред. Може и от марката да е било, защото първия път захраних с "Табу" и се получи такова ако, а след това предложих био кисело мляко. И сега все още давам само био.

# 625
Мерси*iani* Hug, че си ми отговорила.
Ще пиша какво е казала доки Peace

# 626
Здравейте мами, искам да попитам ще бъде ли грешка, ако на обяд в пюрето сложа и жълтък и сирене? Благодаря?

Можеш, разбира се.

Бъни, а истински ли е кашкавалът, който даваш? Ако е натъпкан с растителни мазнини е нормално да изаква нещо като крем детето ти.
Или смени марката и дай отново и наблюдавай, или отложи с около месец и после дай отново, но друг вид и марка.

leninka333, сок категорично не се дава на толкова малко бебе. Давай пробиотик на капки. Той ще улесни акането. Какво мляко пие бебето като марка?

# 627

Бъни, а истински ли е кашкавалът, който даваш? Ако е натъпкан с растителни мазнини е нормално да изаква нещо като крем детето ти.
Или смени марката и дай отново и наблюдавай, или отложи с около месец и после дай отново, но друг вид и марка.
Давам на една от добрите БГ фирми с добро име.На същата марка ядем сирене без проблем засега-почти 10 дни.
Ще питам доки тези неща в памперса дали са нормални при положение ,че досега млечни не е ял.Тепърва захранвам с тях.Колко време трябва да свикне коремчето не знам Thinking
Мерси за съвета Hug

# 628
Какви млечни си въвела и как ги въвеждаш?

# 629
Какви млечни си въвела и как ги въвеждаш?
Само краве сирене- в поредица от сирене, два дена почивка,сирене-два дена почивка..така три пъти като увеличавах дозата много плавно.
След третата почивка започнах да давам по малко всеки ден.Достигнахме до малко певече от половин кибритена кутийка или натрошено сирене в 1 с.л
Това заради подозрение за алергия към кравешки белтъци.
Кашкавала го започнах след сиренето-върху препечена филийка като принцеска.не знам дъвкал ли го е добре newsm78.
Това в памперса го видях на 4-ти ден от кашкавала.
В момента не давам кашкавал.Чудя се какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт