ЮЛЧЕТО гука, усмивки раздава и с помощ от мама света опознава!

• 30 246
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте мами,

Явно неспането е нещо нормално, което се случва при бебоците, растат:)
Ние днес успяхме да излезем преди обяд и точно се прибрахме и заваля, имаме дъждобран за количката и го ползвах доста е удобно:)
За шапките, слагаме но определено не й харесва да има нещо на главата:)
Да ви се оплача, майка ми е болна, мъжът ми също подсмърча и мен нещо почва носа, а малката направо си й тече май Sadпочват гадните настинки и грипове, някой давал ли е досега панадол и при каква температура е добре да се даде, педиатърката ми каза да не бързаме, ако е под 37,5, ама не знам, аз като съм с такава температура си ми е лошо:(а за носа освен солеви развтор друго не даваме, към мамите, които са имали запушено или течащо носле, какво сте давали ефективно:(
явно и беболинката няма да я подминат тези вируси, не ми се мисли какво става като е болно бебе Sadнали не може да се каже какво й е:(

# 556
Здравейте,
ех, че ужасно времееее, не сме излизали на разходка от петък. Във вторник цял ден разкарвах бамбина в колата, днес реших да отидем на пазара в младост 1 да купя не пластмасови зеленчуци и плодове и тъкмо сложих малката в колата и такъв дъжд се изсипа...напазарувах, като оставих бамбина в колата, а аз тичах с торбите между сергиите, адска картинка, прибрахме се и спря да вали, поне сега при нас пак трещи, а малката сладко си спинка, та не ме е яд ...
agrudova, много се радвам за хубавите новини  Hug
Юле, радвам се, че Хриси вече е здравичък, бързо оздравяване на теб  Hug
за космонавтите - ами аз купих един пухкав с дебеличка подплата за есенно-пролетно време е перфектен. Имам чувал за количката, че видим каква ще е зимата и ако се налага ще купя и ескимос (не знам дали така се води). Иначе имам подарък грейка от 2 части мисля, че и тя ще свърши работа. Днес сложих на малката едно бяло, пухкаво палтенце с качулка, ама така пищя докато я обличах, изобщо не търпи да е навлечена. Сега се сещам, че на анкетните карти на 9 месеца имаше въпрос дали бих обличала еднакви дрехи с детето ми, аз тогава се смях и категорично казах "не", ама сега като гледам какви красоти имааа, искам и аз такива парцалки  Sad
за шапките - не й харесва, или си ги маха или си ги нахлупва на очите, не знам как го прави, но качулки обича Simple Smile
за обръщането по корем - не може, показваме й, но тя по принцип нещо не се кефи да стои по корем
за връщането на работа, бях споделяла, че ще е най-вероятно септември с опция 2 дни в седмицата да работя дистанционно от вкъщи, но ще видим, нещо не ми липсва кой знае колко (не съм мислила, че ще го кажа някога)
за очичките - на Лаура са й избистрени почти от раждането. Първоначално бяха тъмно сиви, в момента са светло кафеви (точно като моите), но тя още от тогава си е много оформена, с черти на лицето като голям човек. Аз само кърмя, не знам дали е от това.
Между другото забелязвам, че бамбина се опитва да ме имитира, смее се по същия начин като мен като си бръчка носа, пищи като мен като се смее. И нещо, което ме втрещява - тя не гука с "агу или гу" ами издава един р-кащ звук нещо като гърррррр и кърррр, много се наслаждава на гласа си и понякога така извива, че ми пълни сърцето. Обича да слуша музика и много пее на Андреа Бочели, Underworld, Manu Chao и Sublime. Плаче на Моцарт (а нали им развивал мозъка и ги успокоявал). Вашите бебета слушат ли музика? Също обича да е гушната и да танцуваме (понякога да скачаме с нея)  Mr. Green
дългичко стана, ще ме прощавате  Mr. Green
прегръдки  Hug Hug Hug

# 557
usasuno - ако имаш някакви съмнения заведи я на преглед, да погледнат ушенцата, гърлото и да я преслушат. На нас за хремата ни предписаха 3 пъти на ден физ. р-р и изсмукваш, отривин и изсмукваш и още едно , което ми направиха в аптеката (не разчитам рецептата). При нас беше възпалено и едното ушенце - прилагахме отипакс. Давах и панадол, имаше Т 37, 3 - 37,5. Детето определено беше сънливо и кисело. Също и витамин С веднъж на ден.

# 558
Между другото забелязвам, че бамбина се опитва да ме имитира, смее се по същия начин като мен като си бръчка носа, пищи като мен като се смее. И нещо, което ме втрещява - тя не гука с "агу или гу" ами издава един р-кащ звук нещо като гърррррр и кърррр, много се наслаждава на гласа си и понякога така извива, че ми пълни сърцето.

Дааа и моето е така. Бръмка много сладко "бръъъм бруум" и като започнеш да му бръмчиш и той отговаря. И много смешно се оплюнчва като забръмчи  Joy

Yuliana_, какъв витамин С ? Аз имам в къщи един на ампули, но пише,че е за инжекции. Такъв може ли да се дава?

# 559
Yuliana_, какъв витамин С ? Аз имам в къщи един на ампули, но пише,че е за инжекции. Такъв може ли да се дава?
Да, аз давах такъв с лъжичка.

# 560
Привет, сладурки  Hug
От много време ме няма във форума, ама се надявам да съм по редовна вече  Blush
Вече сме си в къщи и свикваме още.
Епона, добре наддавате, браво на Боянчо  Heart Eyes Hug
Нутелка, представям си твоята бамбина как те имитира  hahaha
Сподели на колко време се кърмите, че аз нещо се виждам в чудо...
Юлианка, дано бързо оправиш зъбите  Hug

Да се включа по обсъжданите теми:
За акането - от много време е по 2 пъти на денонощие. Понякога с много зор и напъване. От скоро пак започна да плаче като се напъва да пръцка - направо ми се къса сърцето, толкова жално плаче  Cry и немога да ѝ помогна..... Sad
За юмручетата - отдавна са в устата ѝ, нали не ползваме залъгалки и те я заместват. Но ме притеснява че от скоро започна по-често и само палчетата да са в устата  Confused И в момента даже смуче десния палец  Rolling Eyes Днес купих едни гумени звездички на Чико с аромат на ванилия за дъвчене, ама и те много не ѝ харесват.
Иначе се завива през глава с одяцето и също го дъвчи нещо.
За захранването - смятам от нова година да започна. Педиатърката ми даде схема и смятам да я спазвам.И дано направим някакъв режим, че сега се храним на поискване и ми е доста трудно. Храни се по малко и по-често. Случва се и през час да яде, което определено не е добре ама какво да правя като е гладна  Sad А и заспива само на гърда - знам че и това не е добре, но иначе нямам сили да я дундуркам с часове...
За вниманието - определено си го търси вече, но и добре се забавлява на гимастиката. Наслаждава се и на гласа си като пищи  Laughing
За гукането - много много гука - агигиги, гънгън, аагугу и други такива  Laughing , но също и казна рррррр , бля, нян и други такива  hahaha

Хайде ставам да готвя и да гушна малко сладурина преди това, че вече ѝ е скучно да гимнастиката  Laughing

# 561
Хайде и аз да се запиша в редиците на болните ...  ooooh!
Днес ми е едно криво, болнаво, добре поне, че Т нямам.Ама така е.Таткото донесе нещо отвън и аз го лепнах, та сега и двамата се гледаме и подсмърчаме.Дано поне бебето не го застигне  Praynig
Виждам,че коментирате гукането.Дани много гука (когато е на кеф).Най-често казва ауауау, абббб,няяняня.А когато му говоря тихичко, той всякаш ми отговаря на бебешкия си език.Много е сладък  Heart Eyes
От днес забелязвам,че сам си вади бибата от устата и после пробва да я набута обратно.Ама много е смешен и много се нервира,че не става  hahaha
Определено обаче има повече контрол върху ръцете си.
Днес изфирясах, след като вчера за пореден път се убедих, че съм си купила количка боклук и си купих нова.Този път, обаче знаех за какво да гледам и как да избирам.Купих си Chipolino Victoria и за сега съм доволна.Вози доста по-меко, доста по-закрита е и по-маневрена.Дано да я ползвам дълго и с удоволствие.
А,да, по повод на кафето  исках да кажа, че всеки ден пия по 1, понякога и по 2.Хич не му се отразява на бебко, спинка си много спокойно по5-6-7 часа на нощ.И през бременността не съм го отказвала.Просто ми е много любимо и до някъде необходимо.Последния път като не пих афе сутринта, кръвното ми беше 90/50.Може и да си внушавам, но кафето определено ми влияе добре.
Хайде да се къпем   bath1

# 562
Здравейте !
Днес се видяхме с хомеопата.Във вторник ще вземем лекарствата и ще видим как ще ни се отразят.
Нутела ,и Коки издава разни бръмчащи звуци и им се кефи сам...За музиката-аз много му пея и той се смее.А като пусна нещо от лаптопа май повече гледа,отколкото слуша.
Юмруците са ни постоянно в устата,отвреме навреме му пробутвам една чесалка за венци и му помагам да си нацели устата е нея  baby_neutral Иначе най-редовно си навира единия юмрук,а с другата ръка си помага да го набута по-навътре,докато почне да му се гади
за обръщането по корем-Коки не се обръща,засега само настрани полягва,ама той така или иначе много мрази да лежи по корем...
за шапките
-никак не обича,особено като му падат над очите
за обличането-определено мрази да е с повече дрехи,особено ако му ограничават движенията
за хемангиомите -ние имаме само отзад на вратлето,в основата на косата и не ме притеснява
Днес ходихме да ни слагат ваксини.Засега няма температура,но е много кисел,но дано само това му е проблема!Педи ни измери и претегли -66 см и над 7200 тежи.кантара показа 7500,но смъкнахме 300 гр заради дрехите и памперса.

# 563
Добро утро Grinning

Ние от 6:30ч. гукаме и се смеем, дано днес да не вали за да можем да излезем поне за малко.

nut_ella, от една седмица Никол също издава такива звуци, като гъррр и къррр и ми е много забавна.

А ръчичките май на всички бебчета са постоянно в устата, а и не само те  Joy

# 564
  • София

Добро утро и от мен!
Нашите ръчички още не ги лапа,в момента са в процес на разглеждане,ама ние сме и от последните родени та си мисля,че скоро и ние ще почнем с лапането Laughing
Днес май ще има разходки,показва се слънчицето,само дано не завали Grinning
 Hug

# 565
  • Варна
Добро утро и от нас

Използам момента докатоо Дария спи и да ви навестя. Последните дни и тя изобщо не спи през деня. Дремва по 20 мин и толкова. И новото при нас е, че си върна нощното хранене в 03 ч.  Crazy Яде към 20-21ч. пропуска това в 00ч. и става за 03ч. Ще видим как ще продължи. Но лошото е, че кърма вече почти нямам - 20 мл едва едва излиза от двете гърди  Confused

Кристи, стрес си беше наистина. Заметресенията са най-големият ми страх.

Днес и при нас е доста слънчево и мисля по-късно да излезем на разходка.

Хубав ден

# 566
Добро утро и от нас  Grinning
Наталче, мерси за капучиното   bouquet

Искам да питам мамите които кърмят по колко време , в минути, кърмите и знаетели и какво количество трябва да изсуква? На мен ми се струва че ние се храним често, защото тя суче по малко - около 15мин. и след това или заспива или се отказва като започва да се дърпа. И как да я накарам да суче по-дълго. Може би от ЛЛЛ ще помогнат.
Искам и да питам по колко да цедя от гърдата си през ноща, сега цедя около 60-80мл докато гърдата омекне и спре да пръска струйка? Налага се защото тя хапва малко и гърдите ми се напълват с кърма и започват да болят и най-вече да я пръскат като суче и това ужасно я изнервя и плаче (това се случва и през деня понякога), и вечер винаги лягам с помпата до мен. Забелязвам и че бебка има предпочитания към лявата гърда, която странно защо дори като е пълна много рядко пръска.
Казаха ми да пия соев лецитин когато гърдата ми е пълна, от него се отпускала, но не забелязвам такъв ефект.

Момичета, забелязвате ли нервност в бебчетата си? аз няколко дни виждам че Софи е нервна, мисля си да  не би пък да започват зъбките да ни мъчат  newsm78
Янина, моята бебка се буди на 2часа през ноща  Crazy , твоята е за завиждане  Wink Да не би от стреса покрай земетресението да ти е намаляла кърмата? Пиеш ли чайчета за лактация?

Приятен ден на всички  Hug

# 567
Добър ден от нас !!!
днес ни сложиха ваксините (1. Имунизация против полиомиелит (I прием);  2. Имунизация против дифтерия, тетанус и коклюш ...(I прием))
За 15 дена сме наддали с 200гр и 3см та сме 5200 и 56см (понеже септември не мръднахме особено )  сега дали заради скока в растежа ..... наистина имахме мрън седмица.
Нервност за сега е добре, само в единични случаи при кърмене но не е онова което беше преди  Laughing направо е слънчице .Мога да каже ,че за сега си е спокойна.

Ние сме само на кърма и малката цока различно от15мин до 60 ,вече не засичам.Никога не съм давала с шише и не знам колко яде ,но лекарката ме е предупредила,че като по-малко бебе ще яде по-малко от нормата за месеца. Снощи правих пробно кърмене и кантара показа +150гр. (което ме съмнява да е толкова много ).
Ако има друго пак ще пиша  newsm78 .
Лек и слънчев ден  1stroller и приятна разходка (ние днес ще пропуснем но до сега все сме намирали начин да излизаме )

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 12:31 от pospalana

# 568
Фейт -Християн суче много бързо от 5 до 7 минути се наяжда в интервам от два часа и половина- три часа. Преди ни отнемаше от 15 минути до 30 минути и все мислех достатъчно ли му е, имам ли кърма и т.н. Вече въобще не го мисля и не се тормозя, спрях и да изцеждам за да проверявам по колко изяжда.  Детето наддава добре на килограми и смятам това е показателно. Моята педиатърка ми даде следната схема за това колко трябва да изяжда: до 7 ден добавям по 10 мл, след това на седмица 10 мл до 1 ви месец, след това всеки месец добавям 10 мл. Което по моите сметки е 130 мл  в 3 ти месец.
Според мен изяжда различно количество на всяко хранене, през нощта имам много повече кърма, отколкото през деня.

# 569
Привет!!!

За кърменето: яде на различни интервали, различна продължителност, но определено вече се справя много по-бързо, отколкото като новородено. Пише, че кърмените бебета до 6тия месец приемат между 570 и 900 мл. мляко за денонощие и че е съвсем нормално да не поемат едно и също количесто на всяко хранене. Юлиана, да докитата обикновено така съветват: 1ви месец 110 мл, 2ри - 120, 3ти - 130, 4ти - 140 и т.н..., но за изключително кърмените бебета на поискване най-често не е вярно.
иначе през нощта след като заспи около 19:00, след това се буди около 1:30, след това около 5:00 и после около 8:30. Но някой път този период 4:00 - 9:00 е леко "размазан", защото по това време вече е на спалнята при нас и сам си намира цица да яде и аз само си намирам гърдите празни като се разбудя...

поспалана, 1500  Shocked или 150??? Съвсем нормално е на някое хранене да е изяла 150 (на мен кантара един път ми показа 220 отгоре, през нощта като са ми най-пълни гърдите). Но 1500 със сигурност е станала грешка при меренто. Много е важно да са спокойни и да не мърдат, когато се мерят.

Мале, от тия ваксини, бебчо спа 18 часа!!!  #Crazy Вчера от 15:00 до днес в 9:00. Буди се само на 4 пъти, за да подхапне и това е.

За гукането: наскоро започна много на гука. Точно с "агу". Но издава и цял куп най-различни звуци. Много обича да си приказваме.

Музика: пея му и някой път му пускам от таблета. От класическата съм му пускала Бах, защото такава му пусках и през бременността.

Не знам дали ще правим разходка днес, може би ако се задържи слънчицето...

Прекрасен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт