ЮЛЧЕТО гука, усмивки раздава и с помощ от мама света опознава!

• 30 249
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета, ето че времето се развали и сега започва забавното:)
За връщане на работа не съм мислила, но със сигурност ще изкарам първата година, после ще му мислим, не ми се иска да се връщам бързо но пък финансовата страна на нещата за съжаление може би ще ме накара да се върна по-рано от 2 те години,
За използването на космонавтче, ние имаме, подари ми го една приятелка, но аз мисля да го ползвам като стане по-студено.За сега съм купила едно якенце по-дебело и него мисля да слагам, а и като я увия в количката, се виждат само едно носле и очета.
Да ви питам, вчера Рая цял ден почти не спа, днес също досега само половин час, при вас как е, струва ми се странно все пак нали като спят растат, иначе през нощта си спинка, вчера като заспа към 10 та до 5 сутринта Simple Smile та и аз се наспах.Вашите бебоци спинкат ли през деня?
  bouquetПреградки и всички сладки бебоци от нас.

# 541
Вашите бебоци спинкат ли през деня?

Мани, мани! Вечер спи, но през деня само реве и иска да го нося. Скъсват ми се ръцете по цял ден, но ако го оставя ревът ескалира в грохот от двигател на реактивен самолет и е непоносимо. Спи по 30/40 минути най много и пак рев и мрънкане... Мислех си, че този път ще ми е спестено, но уви...

# 542
и ние сме така.сутрин спим от 8 до 10 после хапва пак заспива за 45 мин след яденето ж 1 спи до 2-3 и от 3 до 8 вечерта до банята не заспиваме

# 543
  • София
Здравейте пак и от мен! Тези дни не можах да се включа и този път сте изписали малко повече и имах доста да наваксвам.
Честити месечинки на всички!
Раккаус
радвам се, че сте успяли да се отървете от силиконките. Благополучно и ние успяхме най-накрая.
Нутела, стискам ти палци и вие да се отървете. При мен се получи при смяна на позата. Дигнах го малко по-нависоко, не беше много гладен и с малко късмет стана. Иначе сега не ми протърква зърната, а ареолите. Станали са поне три тона по-светли в зоната, където захапва.
По отношение на класацията за наддаващи бебета, определено сме в челната тройка на най-наддаващо бебе. След консултацията преди 10 дни сме с впечатляващите 6200 г и 63 см за 2-месечно бебе. Вече му купувам дрехи за 4-6 месечно, за да съм сигурна, че скоро няма да му умалеят.
За космонавтчето – имаме такова като спален чувал и малкият го търпи, не му слагаме ръкавките обаче, че стои като гипсиран с тях.
За акането – акаше на всеки 3 дни, дори отиваше към 4, но преди седмица почнах да му давам Биогая и два дни по-късно започна да ака всеки ден поне по 2 пъти. Така, че аз съм с две ръце ЗА Биогаята – невероятен ефект!

Aidin, благодаря за съветите. Смятам да пробвам варианта да му пускам музика. Май само това не съм пробвала. Привечер рядко спи и кърменето в полусънено състояние отпада. Относно причините за раздразнението му специално вечер не съм сигурна какви са точно – според мен просто си е кисел от време на време. Тогава гърдите си ги усещам по скоро празни отколкото пълни и затова не съм изцеждала. Предлагала съм и двете гърди и разлика почти няма – пак си е кисел. Пробвала съм да приложа компресия, но от нея по-скоро се дави. По принцип се храним в детската стая на тъмно и светлината идва само от коридора. Храненето на голо нямаше много ефект лятото когато и двамата се хранехме предимно така. Иначе относно организацията на кърменето – кърмя Сашко само от едната гърда, като ги редувам на всяко хранене, което е през около 2 часа – кърмя на поискване. Много рядко съм му предлагала и втората, но предполагам че му стига, защото за втория месец е наддал 1 400 г и вече е 6200 г и 63 см. Преди ставахме целите в кърма, защото ползвах силиконови протектори  и той ги буташе с ръце. От една седмица вече ги махнах, но нервността вечер си остана.
Последната хитрост, която приложих беше да го кърмя докато се разхождам и го люлея. Засега има известен ефект. Примирила съм се, че храненето му по това време не е много ефективно, но поне останалите хранения са качествени и компенсират. Проблемът ми основно е, че след такова хранене се чувствам като изцедена в борбата си с него.

Съжалявам за дългия пост, ама така се получи.

# 544
Здравейте Simple Smile
Седя си тук и си мисля как се размърда темата в момента, в който се застуди хихихихих
Малкия днес е нещо кисел,но аз гледам да не му обръщам внимание.Просто го дундуркам и чакам да му мине. И май действа.Странен рев е това.Реве, тръшка се, пък като му заговориш и се ухилва.Явно човека си търси компания  Laughing
Аз пък съм разочарована от времето.Тъкмо да се разходим и взе, че закапа дъжд.Тръгнах да се прибирам и спря.Прибрах се да го нахраня и после пазарувах.Колко бързо мина деня ми днес ...
Сега съм се пльоснала пред компа, пиша и гледам Листопад, докато милото храни бебо  hahaha
Май и аз ще ида да хапна.
Лека вечер на всички  Heart Eyes

# 545
Здравейте, минавам само да ви нагледам докато чакам водичката да се превари и отивам да си гушкам бебока и да пробвам да поспя докато човека не се е събудил и сетил че е гладен  Joy
Относно космонавчетата бях купила на племенника и доста време ги ползвахме Simple Smile Сега съм си взела и за нас 2 броя - един по лекичък и един доста дебеличък с каракул, на който му се затварят крачолчетата и ръчичките за зимата Simple Smile
Лекия вече го пробвахме на разходка, малчо така беше увит само едни очички шареха, но нещо не търпим шапки.  hahaha
Има ли някое бебче с хемангиома капилярис получен при раждане, а не на по късен етап?
Лека нощ и сладки сънища  Hug

# 546
здравейте и от мен,и ние не тарпим шапки,и постоянно се меним докато реве после се смее изобщо сташна работа ,за две минути десет физиономии,по и харесва да вика и крещи и писка от колкото да вика "агу".днес пак няма да има май разходка тук вали

# 547
Добро утро и от мен!

Сноу ние сме родени с такъв тип хемангиом.На коремчето е.Като го изписаха и го видях вкъщи беше една точица, голяма колкото 2 грахови зърна.Сега е пораснал и е тъмночервен на цвят..Растя до 2-ри месец и спря.Дано да не расте повече  Praynig
Първата петвалентна ваксина ни я отложиха заради хемангиома.Педито поиска писмено съгласие от кожен, че може да бие ваксината въпреки хемангиома.От своя страна кожната каза, че няма никаква пречка да се бие ваксината и така.
Кожната още каза,че хемангиомите растат до едно време и после се махат сами.Ще чакаме докато Дани направи 3 г. - до тогава трябва да се е скрил напълно  Praynig  Ако не-ще му мислим.
Днес май времето ще е поносимо.Мисля да изляза на разходка, защото вкъщи ще откача.
А за шапките - и на малкия не му е любимия аксесоар, ама аз хич не го и питам.По-добре да пореве малко и да свикне, отколкото да го влача по лекари  Crossing Arms  Hug  bouquet

# 548
  • Варна
Добро утро и от нас

Цвети, благодаря за кафенцето  Hug Отдавна не съм пила, но тук ще си го позволя  Wink

Тази нощ слава Богу нямаше заметресение  Naughty Миналата нощ беше такава паника у дома. Аз като усетих, че кошарата се тресе грабнах Дария и хукнах към стаята на баткото и таткото. Те спяха кротко и нищо не усетиха. Мъжът толкова се стресна от моето нахлуване, че му стана лошо. Помислил, че става нещо с Дария. Наложи се да го свестявам с вода. И в един момент се оказах с бебе на ръце, мъж, на който му е зле и батко, който спи  Laughing И паника от заметресението... Ох, сега ми е смешно, но тогава беше трагично  Laughing

Днес дано врмето да ни позволи да излезем за час поне.

Хубав ден на всички  Hug

# 549
Добро утро!
Тъкмо сядам с едно ароматно кафе (е вярно,че си го правя по-дълго и по-слабо но все е нещо) .
От няколко дене се чудя дали има бебенца с избистрени очички ??? Т.е. да им личи цвета на ириса???
За шапката и ние не търпим и за сега слагам гуглата ама като застудее ще слагам и шапката.

# 550
Здравейте и от нас!

Благодаря на всички за подкрепата и за това, че се радвахте с  нас за добрата новина!  Hug  bouquet Hug

Аз след прегледа като се отпуснах след това напрежение и бях като парцал до вечерта! Вчера вече си влезнах в нормалното състояние!

Утре ни предстои първата ваксина - дано да я понесем добре.

Поспалана, аз мога да ти препоръчам едно кремче. Аз мазах Бела след като се роди, защото Мустела не можеше толкова добре да овлажни кожичката - на Dr. Theiss - на него пише Нахткерцен подхранваща грижа за суха кожа. Аз съм изключително доволна.

Мами от Младост - излизате ли и къде на разходка? Ние се разхождаме в парка на Младост 3, ако има и други ще се радвам да си правим компания. Най-рано обаче смогвам след кърменето на обяд!  Grinning

# 551
Добро утро!   bouquet

Биха му ваксинка и бубчик е леко нервен днес, а имам толкова неща да свърша!  Tired Дано успея да пооправя къщата, че още от както се върнахме от морето и вече е станало бойно поле... Срам...

Мерки на 3 месеца: 6.200 кг. и 64 см. (От раждането + 2.5 кг. и 12 см.) Много съм доволна, пу-пу!  Peace

Ася, и ние най-често се разхождаме в парка пред общината.

Шапки и качулки обича, или поне не го дразнят, стига да не му се закрият случайно очичките!  Crazy

Космонавтче мосля да взема в най-скоро време такова, което може да е хем торба, хем крачоли.

Хубав ден на всички!

# 552
Привет Simple Smile

За шапки и каквото и да било по главата сме като всяко бебе - яко мрънкане и ревове! Хич не търпи нищо по главата... какво ще е мома не знам  Thinking

Ние вчера от нямане вече какво да я залисвам вкъщи излязохме на разходка 4 часа, а тя точно за 30 сек в количката като заспа и не се събуди през цялото време !!! Wink Ама и късмет имахме , че улучихме точно обедното слънчице Simple Smile Гледам , че и сега се показва слънце от време на време, та понеже не ше пак да спи цяла сутрин, а много и се спии само се прозява, след малко ще излитаме Wink

ох.. сега като гледам колко много мамчета има в Младост.... ние живяхме там 3 години... и много се разхождахме в парка... на Младост 3 ... ако все още бяхме там, щяхме да имаме много дружки... а сега... ще си излизам сама...Както и да е Simple SmileУрааа , баба се обади да излезем преди да иде на работа Simple Smile  Айде аз да се обличам , че слънцето се показа и се надявам , да не е за кратко Simple Smile

После пак ще ви погледна Wink

Hug

# 553
Привет момичета   bouquet
Ние преболедувахме цялото семейство. Таткото донесе вирусите, за щастие малкия вече е добре, сега ме хвана мен вируса, закъсах го и със зъби... но няма да се оплаквам.
Тази сутрин Християн за първи път се обърна от гръб по корем, беше голяма борба, но успя.
За връщането на работа – аз смятам да ползвам и двете години. Взимам хубаво майчинство, но не е определящ доход в семейството.
За използването на космонавтче – имам  и смятам да използвам. Също и едно зимно чувалче, което е с качулка и става и за кошчето за кола.
Относно спането през деня – будуваме предимно, спи 30 мин максимум преди хранене. Постоянно иска внимание, да си играем, да го забавлявам... естествено почти за нищо не ми остава време. През нощта спи, като се буди на 3 часа за ядене. Но съм щастлива че неще да си играем и през нощта  Shocked
Шапки – слагаме, не съм забелязала да се дразни.
За захранването – ще е към 5-6 месец. Бях на лекция за захранване водено от бебето и не ми допадна.
Хубав ден   bouquet

# 554
Здравейте!

Да ви се похваля, /но преди това да кажа пу-пу / моето малко момиче днес цял ден си се забавлява самичка и си спинка.Едно от забавленията й е да си повдигне блузката и да прави опити цялата да си я напъха в устата, че явно ръчичките не са й достатъчни Crazy.

Чета тук за болни мами и бебчета, дано бързо оздравеете и цяла зима да сте много, много здрави!

За обръщането по корем - Никол все още не го прави, а не се й опитва даже.Иначе сутрин я намирам да спи по всички краища на креватчето, само не и там където съм я оставила.
Космонавтче нямам, но съм решила да купя.
Шапки за сега съм слагала само тънички и малката няма нищо против.От известно време обаче настава голям рев когато я обличам, а събличането и риткането по голо дупе й е любимо.
Франсе, вие вчера сте си направили чудесна разходка, при нас времето е доста ветровито и ту вали, ту спира.Докато се наканя да я изведа и завали.
AGrudova, браво за хубавите новини, сега имаш стиснати палчета и за ваксината!

За очичките - никой не ми вярва, но на Никол са й избистрени и кафяви още от деня на раждането, а може и това да има нещо общо с факта, че не я кърмя.

Yanina, голям стрес е било при вас от земетресението, дано не се повтаря!

За връщане на работа - мисля да си изкарам две години с детенцето ,но ще видим как ще се получи.

Докато напиша и дошло време за ядене.

Приятен следобед момичета!

Дано със застудяването на времето отново да ни се напълни темичката! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт