ЮЛЧЕТО гука, усмивки раздава и с помощ от мама света опознава!

• 30 243
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро!!!   food010
Честит Първи Сняг !!! На вън си е студеничко аз сега прибирах пране от терасата и да затворя прозорците и брррррр.

# 586
Лелеееее започва се  hahaha
Добро утро и честит първи сняг и от мен.Днес като гледам ще си седим вкъщи.Добре,че поне вчера излязохме и се разходихме 2ч навън.
Като го гледам този сняг и си мисля за сърмчки  hahaha
Благодаря,момичета за подкрепата.Според мен не е настинка,Дани е добре (пу-пу)
Спа като пън тая нощ - от 22:00 до 5:00,папка и спа до 08:30.Събудил се и гък не издал.Аз като се събудих, понеже чух,че примлясква, той си играеше кротко с ръцете си в леглото.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ВЧЕРА И ДНЕС
pospalana http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0   bouquet Hug
Отивам да си правя кафе.
Топъл ден от мен  Hug

# 587
  • София

Почерпете се за мое здраве,днес имам РД! Grinning
Танче,ЧРД и на Коско!Да ти е жив и здрав,пожелавам едно безгрижно детство изпълнено с много игри и закачки! Hug Hug Hug

Честити месе(инки на всички,които съм пропеснала,и честит първи сняг! Laughing

# 588
Наталче, честит рожден ден ! Пожелавам ти здраве и прекрасни семейни мигове ! Весел празник !

Честити месечинки на всички бебчета. Да растат здрави и усмихнати  Heart Eyes

Тоя сняг днес...не беше валяло от април, което прави 5 месеца  Crossing Arms Хич не искам да идва зимата...Само Коледните и Новогодишните празници ми харесват  Laughing И аз искам сърмички...ммммм  Crazy

Хубав ден и спокойни бебчета  Hug

# 589
Здравейте!!!!  bouquet Hug
В този снежен ден аз имам малък рожденик и минавам да почерпя по случая!!!

Наталче, много благодаря!!! Hug
Ако не се лъжа и ти празнуваш днес!!!  bouquet  bouquet  bouquet Да си жива и здрава, много щастлива и обичана мама и съпруга!!! Малките ти принцеси много да те радват!!! Hug Весел празник! Hug[/color]

# 590
Здравейте,
Наталче, честит рожден ден! Много щастие и късмет!

Честит рожден ден и на твоето момче, Танче! Да ти е здрав и послушен!

Поспалана, честита месечинка на вас  Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Ама вий сериозно ли се поздравявате за първи сняг  #Crazy #Crazy #Crazy Малеее... Да се обличате добре, да пускате печките и парното и да не излизате  Naughty Ххахахаа
При нас вали от снощи. Цяла нощ гърмя, а сега духа вятър и вали. Какви вълни има да не ви разправям  Shocked
Цвети, мечтая и моето момиче да спи от 22 до 5, че сега съм  Crazy
Уж казват че от морския климат щяла да спи повече - дръжки спи  ooooh! , в Бг си спеше по 4 часа а тук по 2  Crossing Arms
До по-късно, целувки от нас

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 13:01 от the Faith

# 591
Привет Simple Smile

Наталче, Честит Рожден Ден !! Пожелавам ти да си много здрава и щастлива, за да си се радваш на малките куклички !!!  Hug  bouquet

Фейт, радвам се че местенето при вас е минало благополучно Wink Надявам се скоро да свикнете с новото местенце и София наистина да те остави да си поспиш повечко  Peace

Ама вие вярно ли в София имате сняг?  Shocked Тук, цяла сутрин едно слънцеееее. Даже се чудех дали да не излезем  малко на разходка, ама много задачки в къщи , а и ми се видя смотан вятъра. Леле, значи да очаквам и тука скоро да се заснежим, че то от Софето до тук, бързо се пренася.

Честити месечинки на всички ! Да са ни живи и здрави бебоците Simple Smile

Цвети*, хайде  ще чакаме да се похвалите с първото зъбче Wink

Аз днес съм натиснала мъжо да сглобява едни мебели, дето той ни прави от сумаси време Simple Smile А аз съм планувала слетобяд да излъскам банята, че....  А и забравих да се похваля, най накрая си купих заветните завеси за хола и съм много доволна -хем са ми хубави , хем и на сравнително добра цена ги взех Wink

Иначе Руми, няколко дни по ред така се е отприщила с приказките , че е супер смешна. Като почне да се смее и да се киска с глас на играчките дето са и над леглото... и по 1 час им приказва, ама така им вика... много е сладка Simple Smile Ама си говорим с мъжо, че на никой човек не ще по толкова много да гука, ами само на играчките Wink

Приятен ден на всички  Hug

# 592
Наталче, честит рожден ден! Бъди здрава и много много щастлива със семейството си!
Весел празник ти желая!

Танче, честит рожденник и на теб! Да ви е жив и здрав!

При нас още няма сняг, но времето е ужасно- студено е, духа и вали дъжд  cold
Мислехме да излизаме с колата, че сме канени на обяд в баща ми, но изпратихме само татито да донесе малко манджа  Mr. Green

Франсе, и ние чакаме от Софето да ни застигне снега. Вие доста често идвате в Пз, можем да се видим някой път. То аз се сетих, де откакто застудя  hahaha

Фейтче
, а вие къде се прибрахте всъщност, че нещо съм пропуснала?

И Алекс сега е в леглото си и говори на играчките. Да видим колко време ще издържи там...Днес е нещо кисел. 30-40 мин. яде одеве от двете гърди, не иска да спи, не иска да го оставям никъде. Май сме пак в някой "бум на растежа". Накрая успях да го оставя в леглото да се забавлява с музикалната играчка.
Ние сме си запалили каминката от сутринта още и сега при нас в стаята е 25градуса, а в кухнята, където е печката е около 30  Whistling

Топли ме мисълта, че към вторник ще сте стопли пак и ще се разхождаме  newsm68

Хубав ден на всички   bouquet

# 593
Здравейте и честит първи сняг!
Наталче,честит рожден ден!Бъди здрава и щастлива!
Честит рожден ден на Коско!
Честити месечинки на всички бебчета!
При нас е някакъв ужас!Бебик пак е в неспокоен период.Не иска да спи,не го интересуват играчки,не говори -само реве и иска да го носим.Разглезихме ли го това дете-не знам.Свеки ни остави за около седмица и сега искам-не искам ще трябва да го оставям да реве,за да си свърша работата.Предния път имахме към 3 седмици ревлив период,който(тогава така си мислих) съвпадна с ваксините.Тъкмо се зарадвах,че отмина и хоп-след поредните ваксини пак същата работа  #Crazy МОже и да си внушавам,разбира се.Но факт е,че по цял ден се носим на ръчички и мама вече много я болят сухожилията!Но сърце не ми дава да го оставя да се дере.Сега му пуснах сешоара,да му бръмчи,че ушите ми пищят Sick
Иначе сме добре,здравички сме,имаме напредък със спането в собствено легло...
Много ми се излиза на разходка,ама ще видим...засега чакам скъпия да се прибере и да обядваме...
ХУбав ден на всички!

# 594
Искам да питам мамите които кърмят по колко време , в минути, кърмите и знаетели и какво количество трябва да изсуква? На мен ми се струва че ние се храним често, защото тя суче по малко - около 15мин. и след това или заспива или се отказва като започва да се дърпа. И как да я накарам да суче по-дълго. Може би от ЛЛЛ ще помогнат.
Искам и да питам по колко да цедя от гърдата си през ноща, сега цедя около 60-80мл докато гърдата омекне и спре да пръска струйка? Налага се защото тя хапва малко и гърдите ми се напълват с кърма и започват да болят и най-вече да я пръскат като суче и това ужасно я изнервя и плаче (това се случва и през деня понякога), и вечер винаги лягам с помпата до мен. Забелязвам и че бебка има предпочитания към лявата гърда, която странно защо дори като е пълна много рядко пръска.
Казаха ми да пия соев лецитин когато гърдата ми е пълна, от него се отпускала, но не забелязвам такъв ефект.

Здравей the Faith,

Бебетата  обичайно имат изграден усет за това колко време да сучат от гърдата, за да задоволят глада си. С порастването им обикновено нарастват и сукателните им възможности, като  времето, което прекарват на гърдата, докато се заситят може да се съкрати. Някой от тях биха могли да се заситят за около 10-15 минути активно сукане, след което да се унесат или пуснат гърдата.
 Ако бебето има поне 5-6 напишкани памперса за денонощие, наддава добре, жизнено и енергично е, има здрав вид и цвят на кожата, значи вероятно всичко е наред и то се храни добре.
 Би ли споделила как намираш тези показатели при София?
 Чудесно си се сетила да изцеждаш гърдите, когато се препълват и стават болезнени или затрудняват сукането на дъщеричката ти.   Изцеждането на гърдите за облекчение понякога е необходима мярка, която би могла да предпази гърдите от риска от запушване на каналчета. Би било добре обаче количеството, което се изцежда да е толкова, колкото да облекчи леко напрежението в гърдите. Изцеждането на по-големи количества може да окаже допълнителна стимулация на гърдите да произвеждат по-големи от нужните на бебето количества мляко. Това би могло да предразположи ново препълване на гърдите, поради неизсуканите количества кърма в тях.
 Би могла да опиташ когато усетиш дискомфорт от препълване да изцеждаш съвсем малко, колкото леко да отпусне напрежението(не до пълно омекване на гърдата) и да опиташ да попиеш и спреш спонтанно изтичащото мляко с чиста кърпа или пелена поставени на гърдата. За да се намали възможността от препълване би било добре и да опиташ да избягваш големи паузи от време, в които София не суче.
 В тази статия  би могла да откриеш още идеи, които биха могли да са ти от полза за справянето с препълването на гърдите  
 Би ли споделила на какви интервали суче София през деня и нощта? Как редуваш гърдите на отделните кърмения?
 Добавката чист Лецитин би могла да помогне за предотвратяване на запушване на млечни каналчета, в резулатат на препълване, но би било добре нейният прием и подходящата за теб доза да бъде обсъдена с лекар.
 Много майки споделят,че бебетата им имат предпочитания към една от гърдите, или че една от гърдите произвежда повече мляко и това е нормално. За да получи добра стимулация и "по-слабата" гърда, бебето би било добре да бъде поставяно да суче достатъчно и на нея. Би могла да опиташ предлагаш тази гърда на София,и когато е в сънено или полусъно състояние. Тогава  повечето бебета обичайно сучат по спокойно.
  Ще очаквам отговорът ти и се надявам информацията, която съм ти дала да ти е от полза.

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 20:25 от *Cveteto*

# 595
  • София
Наталче, честит рожден ден! Бъди здрава, много щастлива и безкрайно обичана!

Честити месечинки на всички навършващи ги!

Танче, и тук - честит ти рожденик!

# 596
Привет, *Cveteto*,
благодаря ти за отговора. 
София суче активно между 5-10 мин., мисля си че не достатъчно защото тя се храни между 40мин. и час и половина (в редки случаи между 2 часа) през деня и между 2 и 3 часа през ноща. Проблемът ми е че няма режим и се храни твърде често. За съжеление не пие вода и не използва залагълка, което допълнително усложнява ситуацията. И за това си мисля че ако суче по дълго време ще прави по-големи паузи между храненията. При хранене от скоро давам и двете гърди, преди ги редувах, а сега започвам храненето с гърдата която е по-пълна, и се надявам да прави по-големи паузи.
Иначе имаме 5-6 напишкани памперса и по 2-3 наакни всеки ден. Има здрав вид, смее се, гука, играе на гимастиката, но това често ядене ме притеснява. От 2-3 дни е нещо нервна и мисля че започват зъбчетата, защото нещо се белее на венчето от долу и ми хапе пръста, като си го намества точно където е бялото ъгълче.
Лявата ми гърда се препълва през ноща, ще те послушам и ще цедя по-малко. Ако давам "по-слабата" - дясната гърда през ноща (всъщност аз така правя),  другата направо  се твърдява и се налага да я изцедя. Слагам подплъка и тя си тече но не е достатъчно да се успокои. Ще пробвам и с масажите за които казваш.

Момичета, сетих се че точно на днешната дата заченах София  Blush Laughing Това е нашия месец на положителните тестчета  Grinning

# 597
Привет!!!

Честит първи сняг!  Nature Snowman

Честито на бебчетата с месечинки!  smile3504

Наталче, честит празник! Всичко най-най хубаво ти пожелавам, много здраве и семейно щастие!

Танка, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав и много да те слуша и радва!

Днес имахме късмет, защото се бяхме уговорили със семейството да се почерпим в едно заведение наблизо (на 3 мин. от нас), и въпреки като цяло лошото време, точно като излизахме се беше показало леко слънчицето, а пък на връщане дъждът беше отново преминал в сняг. Бебик беше добре опакован, но точно преди да се приберем му свалих гюручето на количката, за да могат няколко снежинки да му паднат на бузките! Все пак му е първи сняг. Е, не му хареса, намръщи се...  hahaha

О, и забравих да ви се похваля, че в петък си поръчах ей това костюмче и вчера пристигна, точно навреме!

Страшно съм доволна. Реално е 3-в-1, защото долната част е захваната към горната с тик-так копчета и след време може да си се ползва само якенцето. Отделно долната част е пак с тик-так копчета може да е или торба, или крачоли, което е супер практично.  Heart Eyes

Май пропуснах и да ви разкажа за уроците по "плуване", които започнахме с бебик. Бяхме на инструктаж един път досега, инструкторката е СУПЕР!  newsm10 Сега правим подготвителни упражнения в къщи, другата седмица пак на инструктаж и вече ще видим как ще бъде. Предполагам ще имаме поне още няколко инструктажа. С мъжо сме супер ентусиазирани. На един познати двегодишното детенце така сега си плува като рибка направо.  Peace

От мен засега е това! Много  Hug на всички!

П.С.: Фейтче,
Момичета, сетих се че точно на днешната дата заченах София  Blush Laughing Това е нашият месец на положителните тестчета  Grinning
И аз за това си мислих днес, само че ние сме утре (най-вероятно)...  Blush

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 18:01 от Епона

# 598
Епона, супер ти е костюмчето  Peace Страхотно е че ще водите малчо да плува и аз бих се възползвала, но тук няма такива условия  Confused Ние догодина направо в морето ще се пробваме  Laughing

Момичета, замислила съм се за захранването  newsm78 Чета, че някой мами замразяват от сезонните плодове и зеленчуци. Мисли ли някоя от вас да прави подобно нещо?  То сегашните зарзавати (като изключим селските) всеки сезон са все от парници, май няма особен смисъл в замразяването тъй като ги има целогодишно в магазините  newsm78 . Аз от нова година смятам да захранвам и искам да се подготвя как, какво и колко  Thinking Имам схема от педиатърката, но все пак опита на други мами не ми е излишен  Wink

# 599
Привет, *Cveteto*,
благодаря ти за отговора. 
София суче активно между 5-10 мин., мисля си че не достатъчно защото тя се храни между 40мин. и час и половина (в редки случаи между 2 часа) през деня и между 2 и 3 часа през ноща. Проблемът ми е че няма режим и се храни твърде често. За съжеление не пие вода и не използва залагълка, което допълнително усложнява ситуацията. И за това си мисля че ако суче по дълго време ще прави по-големи паузи между храненията. При хранене от скоро давам и двете гърди, преди ги редувах, а сега започвам храненето с гърдата която е по-пълна, и се надявам да прави по-големи паузи.
Иначе имаме 5-6 напишкани памперса и по 2-3 наакни всеки ден. Има здрав вид, смее се, гука, играе на гимастиката, но това често ядене ме притеснява. От 2-3 дни е нещо нервна и мисля че започват зъбчетата, защото нещо се белее на венчето от долу и ми хапе пръста, като си го намества точно където е бялото ъгълче.
Лявата ми гърда се препълва през ноща, ще те послушам и ще цедя по-малко. Ако давам "по-слабата" - дясната гърда през ноща (всъщност аз така правя),  другата направо  се твърдява и се налага да я изцедя. Слагам подплъка и тя си тече но не е достатъчно да се успокои. Ще пробвам и с масажите за които казваш.

Здравей отново,
 Чудесно е, че София пълни редовно памперсите и е жизнено и весело детенце. От това,което си споделила изглежда, че всичко при вас е наред и тя получава достатъчно мляко.
 Пет- десет минути активно сукане биха могли да са напълно достатъчни да се нахрани. Стомахчетата на бебетата от една страна са мънички и не биха могли да поемат твърде големи количества мляко,а и те имат изграден усет кога са се нахранили. От друга страна кърмата е лека и се усвоява бързо от организма на бебето. Затова е възможно е понякога дъщеричката ти да пожелае да суче скоро след като е приключила с предишното хранане. Освен това в различните периоди на деня апетитът на бебето би могъл да е различен, както и например на едно хранене да е имало нужда да поеме по-малко количество мляко и скоро след това би могло да пожелае да се храни по-обилно. Би могло да се направи съпоставка и с нас възрастните, когато  бихме желали понякога да хапнем просто един плод и скоро след това да пожелаем обилен обяд Simple Smile
 Още от утробата бебето е свикнало да задоволява глада си веднага щом почувства нужда, без да чака да е минало определено време от предишния път когато е поемало храна или пък да го е грижа дали е ден или нощ.
 Затова кърменето на поискване се приема като подходящ спрямо потребностите на кърмачето начин на хранене. Чудесно е, че си се доверила на София и и предлагаш да суче когато самата тя пожелае.
 При кърмените бебета интервалите и честотата, на които се хранят биха могли да варират също в различните дни или седмици. Има периоди, когато бебетата преминават в скок в растежа и тогава потребностите им от мляко биха могли рязко да се покачат. В тези периоди голяма част от кърмачетата желаят да сучат по-често. По този начин от една страна те задоволяват глада си, а от друга сучейки често стимулират гърдите, да произвеждат кърма в съответствие с новите им потребности.
 В периодите на скок в растежа възприятията на бебето се увеличават, светът става по-ярък и детайлен, звуците стават по-отчетливи и доловими. Такава изненадваща промяна в този период би могла да направи някои бебета по-раздразнителни и неспокойни, така както биха могли да са неспокойни и при евентуално зъбоникнене. Честото сукане от гърда, близостта, гушкането и аромата на мама биха могли да помогнат на бебето да се успокоява и преминава по-лесно през тези етапи в развитието.  Затова би могла да продължиш да се доверяваш на Софи, относно честотата на която желае да суче в различните периоди на растежа и. Това би и дало увереността, че мама винаги е наблизо и и помага да се справи с "бебешките предизвикателства".
 Споделила си, че София не пие вода и не желае да суче залъгалка. Кърмените бебета обичайно успяват да утолят жаждата си от кърмата, която поемат. Кърмата като състав е около 80% съдържание  на вода. Световната Здравна организация препоръчва  до 6-тия месец на детето то да е изключително и само на кърма без даването на вода или други течности. Ако имаш желание може да погледнеш за повече информация тази статия.
 Много кърмачета отказват да засучат залъгалката, тъй като тя се различава от сукането от гърда. От друга страна сукането на залъгалка би могло да даде отражение на начина, по който протича кърменето и би било добре да се избягва или ограничава. Ето и една интересна статия по темата.
  Относно начина, по който предлагаш гърдите е чудесно, че си се сетила да предлагаш "по-слабата" гърда , когато София е сънена и  вероятно суче по-спокойно. Нощните кърмения също така биха могли да помогнат за обезпечаване на лактацията, тъй като тогава нивото на хормона Пролактин е високо. Все пак е добре да следиш другата гърда да не "почива" прекалено голям период от време.  Ако сметнеш, че е удачно може да опиташ да редуваш гърдите през нощта, когато обичайно бебето суче по-рядко и  вероятността от препълване е по-голяма. През деня, когато София се храни през по-малки интервали, ако прецениш би могла да предлагаш по-често "слабата гърда" ,за да се стимулира лактацията в нея.

Ще се радвам да ни държиш в течение как се развиват нещата при вас и се надявам скоро да намалее дискомфорта и препълването на гърдите. Вие със Софи сте чудесен екип. Желая ти много търпение, доверие в майчинския ти инстинкт и сладки кърмачески мигове!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт