ЮЛЧЕТО гука, усмивки раздава и с помощ от мама света опознава!

• 30 245
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте  Simple Smile

Епона, ако не е тайна от къде го поръча? Изглежда много хубаво Simple Smile Аз отдавня търся нещо подобно и все не мога да харесам.
И за плуването звучи много интерсно, въпреки че не си го представям Simple Smile

# 601
Фейт, аз мисля да захранвам с готови пюрета. Все пак ще е зимата и нито един зеленчук или плод няма да е свестен. Може би само тиквата Laughing
Епона, костюмчето е страхотно. Сподели от къде си го взела Embarassed
За плуването на бебик идеята е страхотна Grinning

# 602
Добро утро
Да сервирам по едно кафенце Simple Smile

Като заспи госпожицата пак ще ви пиша . Hug

# 603
Добро утро!Ако може някой да сподели след 2-те ваксини,който се бият когато бебо е на 2 месеца,в дясното краче напипвате ли нещо като топче?Не е зачервено или подуто,просто при натиск се усеща.Иначе сме спокойни и не сме вдигали температура.

# 604
eli88 ние сложихме ваксината в петък и при нас на едното краче се напипва твърдо-нормално е (нашата лл ни предупреди че е възможно да се случи). Спокойно ,всичко ви е наред  Hug

# 605

pospalana,благодаря за бързия отговор  Hug

# 606
Здравейте, момичета! !естити рожденни дни на патерица и честити месечинки на бебоците! Не съм писала отдавна, но почти месец бяхме на гости при бабите и дядовците . Много се бяхме притеснили как малката ще понесе полета и дългото пътуване с кола, но тя явно ще е Пантелей Пътник  Laughing, защото гък не е казала. Много добре и се отрази и климата в България и във Варна, и в планината си спинкаше доста, само вечерите са ни проблематични докато заспи. Засега спи с мен в леглото, но искам лека-полека да я местя в кошарата и, само дето се буди по 3-4 пъти на вечер от напъване да пръцка и да похапне. Ще се радвам на съвети за местенето в кошарата.
За захранването, аз мисля декември да започвам лека-полека. Може ли някой да сподели, горе-долу какъв режим се прилага. В момента събирам информация по въпроса.
Ние следващия месец сме на лекар за първата ваксина (тук почват с първите ваксини между 3 и 4 месец) и съм малко притеснена как ще я понесе, позовавайки се на това, което чета във форума.
Момичета, и зимата почти дойде.....пак ще се седи вкъщи на топло и разходките ще са голяма рядкост. Аз лично чакам пролетта с нетърпение  Grinning
Усмихнат ден и само положителни емоции на всички!

# 607
 wavey

Правих палачинки за закуска, та-почерпете се.То малко за обяд стана, ама  Mr. Green
Честито на всички празнуващи тези дни.Оказахте се немалко  Party
И аз се замислих, че това е нашия месец - точно преди една година всяка една от нас е получила щъркелова вест  Heart Eyes

Много, много, много ми е студено.Искам вече да пускат парното.Тая седмица ще си слагаме дограма и се надявам да стане по-топло, че носа ми ще падне скоро време.Бебето милото е толкова навлечено, че не го знам хич как се чувства.Ама ме е хванала параноята, че ще го разболея и навличам ли навличам...
Още веднъж благодаря на всички ви за пожеланията.Ще ходим на консултация след 2 дена и ще поискам педи да види венците.Вчера на няколко пъти пищя истерично и ми направи впечатление, че се успокоява само,като си набута ръката до гърлото  Sick
И още нещо - от около 2 седмици ака много, ама много редовно.На всяко ядене, понякога и между храненията.Като включа и нервността му на периоди, обилното слюнкоотделяне и позивите за чешане на венците - може и да са зъби, незнам.
Ще почакаме и ще видим.
За захранването в голяма чуденка съм.Зимата от плодовете освен тиква и ябълка не се сещам за друго, а от зеленчуците - всичко замразено - броколи, карфиол.... само морковите и картофите пресни.Не искам да купувам пюрета,смятам,че като съм си вкъщи мога и аз да си ги правя.По-натурално ми е някак си,поне знам какво съм слагала в тях.Нека мамите с опит дадат някое рамо и споделят малко инфо с нас  Hug
Ще се разтърся за инфо,защото ей го на-наближило е почти.
Трябва да се обличам, че имам излизане навън.Като гледам,че е 5 градуса лошо ми става...
Хайде до после  Heart Eyes

# 608
Привет Simple Smile

Аз първо да почерпя, че Румянка-бузланка днес стана на 3 месеца Simple Smile Поздрави и на Ники и Галин  Hug

Иначе ходихме одеве до ЛЛ да ни подновят лепенката на пъпа, ама имаше такава опашка и беше адският студ в поликлиниката  ( отворен коридор без врати) та ... решихме да идем утре. И като се прибрахме оставих малката на баша й докато не го тормозят от работата по телефона мног, много и на бързо свърших малко домакинска работа. След това си играхме с една шарена дрънкалка 1 час и по едно време я усещам , че вече гукането тръгна на мрънкане, което пък ще се превърне в плач и я преместих в леглото й , дадох бибата и веднага заспа Simple Smile Та сега съм решила по честичко така да я моря , че да може после лесно да заспива през деня Simple Smile

Цвети*, много вкусно изглеждат тези палачинки... ама като се сетя , че сега нямаме отопление в кухнята и гледам да не се задържам по много там Simple Smile  Пък и етърва ми отвори магазинче за закуски и палачинки и честичко отскачаме до там да си вземаме Wink

Епона, споделяй от къде я взе тази разкошотия , че много майки сме и навити Wink

Айде, че мънъчка се събуди Simple Smile  Hug

# 609
Да си допиша от днес  Wink
Сега (14:52) се връщаме от разходка продължила час и половина.Не мисля зимата да се отказвам от разходките мин. по час на ден (стига да няма вятър или мъгла).През това време бях разтворила всичко в нас за да се проветри и сега е 16 градуса- радиатора работи ,ама докато навакса ...
Ние в нас докато пуснат парното сме на маслен радиатор ,поддържам 21-22 C а Вики е по боди (потник или къс ръкав) и гащеризон с дълъг ръкав и чорапки . Вечер спирам отоплението и температурата се задържа около 19-20 C и пъхам бебето в чувалчето и готово. Определено не навличам. А за захранването от село ще ни приготвят пюре от тиква и моркови или ще ги замразят и към коледа когато мисля да започнем със захранването ще има домашни зеленчуци  Grinning .
Честито на празнувалите вчера !!!   bouquet   bouquet   bouquet
Честито и на тези който празнуват днес !!!   bouquet   bouquet   bouquet
Вчера бяхме на гости  на едни приятели (те ни поканиха) и се оказа ,че детенцето им е болно  Shocked направо ...... та стискайте палци да не сме лепнали нещо.
И последно Simple Smile Вечер когато ми се събуди бебка и давам биберона и тя си заспива и така правим паузи от по 6 часа сън (от 21-03) .Преди когато се събудеше към (01най-често) я хранех ,но сега давам бибата и тя си заспива.

# 610
  • Стара Загора
Здравейте! От много време не съм писала, но вече и аз се завръщам в редиците. Настана студ и докато си стоим вкъщи ще имам възможност да се включвам и да чета. Да се отчета първия месец качихме 1 400г., втория 1 300г. утре сме на консултация и ще ни бият и ваксини. Когато ни бият ваксини и слагам лепенки Cool Patch и до сега не сме имали проблеми. Кърмим се през 3 часа, а през нощта прави пауза от 4-5-6 понякога и 7 часа Simple Smile
За ръчичките - от известно време и при нея има тенденция да са и в устата
За захранването - аз направих няколко пюренца от сезонните плодове и мисля и зеленчуковите аз да си ги правя, но не съм решила от кога да започна да я захранвам
И аз имах проблеми със спането в кошарата, но от 2 седмици си спи вечер без проблем там ( пу-пу). Само нещо ме притеснява, от няколко вечери след като заспи и се буди с рев по 2-3 пъти и след това си заспива до 4-5 сутринта.
За гукането - на периоди е, когато е в настроение много "пее" и гука, но ако не е на кеф по никакъв начин не можеш да я накараш  Simple Smile
Няма да чаршафосвам, все пак ще ви следя вече редовно и ще се включвам, за да наваксам Simple Smile

# 611
Здравейте...ей, не можем да се преборим с тази тема  Laughing Навъртя повече от месец...с тия темпове на писане, предлагам следващата да е направо с Коледно загалвие  Laughing
Само да не става като при Юнките, да се изписват страници с караници  Crazy

Габи е неспокойна тия дни Sad Много плака вчера...нетипично за нея Sad И днес поплака, сега спи до мен. Почна от време на време да плаче за вода като й дам млякото...има ли някоя мама, на която да се е случвало  Crazy Иначе количеството мялко, което изпива не страда от приема на вода, но все пак ми е странно.

Относно захранването - мисля да купувам готови пюрета, но не защото няма да мога да правя вкъщи или ме мързи. Помня миналата година един репортаж за майка, която сама е приготвяла пюретата. Купувала само БИО зеленчуци, но един ден нямало и взела от пазара - детето се обринало. Мисля си, че все пак готовите минават през контрол...по-надеждни ми се струват от зеленчуците на пазара...пък за БИО-то имаше тема в Клю-то и бая истини лъснаха за тях. Мисля да купувам пюренца на HIPP...колко ли излиза на месец се чудя (все си мисля, че в рамките на 300лв ще се вмести)

# 612
  • София
Леле, писах, писах и то се изгуби. Лоша работа. Исках да ви питам следното.
Какво ще правите с детските ясли? Тоест дали ще давате малките бебоци? Аз мисля да го дам от септември 2012. За целта го записах в този сайт http://kg.sofia.bg/. Но нещо освен да го регистрирам - не мога да направя. Не ми дава никакви формуляри за записване. А то нали от тази година промениха правилата и записването вече ще е през интернет. Някой има ли идея от къде се попълват формулярите за критерии? Хич не ми се мисли как ще го пратя малкото съкровище на ясла толкова рано, но нямам избор, трябва да се работи.  Cry
А иначе ние бяхме на разходка в парка. Навлякох го с един космонавт и той взе, че заспа. Явно му харесва на по-хладно. Но гледам, че нямаше много като нас, да кажа, че май сме малцинство. Аз лично съм привърженик на разходките по студено, а и още повече, че зимата тепърва предстои.
И още една питанка имам  newsm78 Гледам го малкия, че от няколко дена както си лежи в шезлонга, леко вдига краката и тялото си нагоре, сякаш иска да се изправя. То е преувеличено, че ще се изправя, но точно така изглежда - все едно прави коремно преси. Страх ме е да не се изльоска от шезлонга така. И вече се обръща от по гръб на една страна. Май наближава края на спокойствието, когато както и да го оставиш - не мърда.

Отивам сега да подготвя едни пържолки за довечера  chef, че да зарадвам мъжа.

# 613
Can_Can, и аз регистрирах Габи вече, макар че пише , че е в извън яслена възраст  Laughing И аз трябва да се върна на работа след 1вата година по финансови причини...освен, ако не спечелим от ТОТО-то  Laughing Габи също се опитва да прави 'мост'...имам чувството, че желанието й да седне почва да расте, пък има доста време. Ако ще е като мен на 10м ще говори като 'дърта бабичка' (цитирам майка ми) и ще пълзи  Laughing Дано, дано...така искам на моменти да ми каже точно какво иска, че да не се чудя. Снощи се разплаках с нея...плака толкова силно и жално както след ваксините  Sad Crazy После спа 10 часа, но аз ставах 3 пъти да топля вода, за да има готова, ако се събуди  Mr. Green

# 614
Can_Can,Forest-че как ги регистрирахте, като още няма набор 2011? Аз до колкото знам бебето трябва да направи 6м. за да може да се запише за ясла/детска градина.
А за моста - малчуганчо такива зверски опити прави да седне като е в мен, че на моменти не мога да го удържа.Обаче като е легнал и си мързелува.Просто си лежи.
Мамиииии дайде да я изписваме вече тая темичка  Heart Eyes

P.S. И аз го регистрирах, и на мен ми дава, че е в извън градинска възраст.Което всъщност потвърждава, че трябва да навърши 6м  Crossing Arms Crazy

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 17:32 от Цвети*

Общи условия

Активация на акаунт