ЮЛЧЕТО гука, усмивки раздава и с помощ от мама света опознава!

• 30 242
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Epona 150  Wink прекалила съм с нулите

# 571
Аз днес ще откача  Crazy
Не спира да реве от сутринта,тоест от снощи.И не знам дали е съвпадение,но вчера докато му разглеждах устата видях много ясно очертанията на двете долни зъбчета на  венеца .
Та от снощи иска само на ръце.Днес го изведох на разходка-рев, не се спира.Взимам го на ръце-млъква  Crazy
Освен това има сополи.Днес като се разкиха и един направо му изхвърча от носа.Но не прилича на сопол от настинка-не е воднист.Др седмица сме на консултация,дано не е настинал  Praynig .Няма Т и до колкото мога да видя гърлото му не е червено.За сметка на това едното му око пак почна да сълзи и след всяко спане има гурелчета.Абе .. нямам думи...
Аз днес щях гости да имам,но ще отклоня посещението.Не мога да смогна с всичко,та ще ги викам когато и мъжо си е в нас,че поне една почерпка да мога да направя.
Добре,че излизах сутринта, сега като гледам облаците... май скоро ще завали...

# 572
Привет Simple Smile

Фейтче, много се радвам, че се завръщаш сред активните посетители на форума Wink  Hug

За гукането - ами гука доста, даже днес като че ли си направи рекорд. Явно беше в настроение и 1 час сама си гука, гледайки играчката над нея. Дажи й направих видео как се смее на като первам играчката ( тя дрънка ). Много готино ми се кикоткаше  Laughing

Цвети*, дано малкия е добре и му се разминат настинките  Peace  Hug

За яденето... оф не ми се мисли вече... по принцип суче много бързо . Ако се отплесне да си заспи отива и 15 мин , но до 10 иначе се е наяла пре достатъчно. Но и това вече рядко се случва, защото сега сценария е 4 мин от едната гърда, докато силната струя си тече сама и после се дърпа, мрънка и понякога реве. След това я дигма малко да се разсее и оригне и я слагам на другата и там откарва към 10тина минути и така... Веднъж се изцедих точно преди ядене и 80мл излязоха без усилие, но после... пръска на струйки, но все пак трябва да се масажирам през 30 сек и тогава... абе зор. Та вече ядем от 2те гърди, макар да има доста в първата , ама .. важното е да е сита Wink

За зъбките - мисля, че сме още доста далече от този период, а и не бързам де Wink Иначе гледам и на нея и белее на места, ама... има време Simple Smile

Ние днес се разходихме сутринта и се надявам тези дни да се задържи така по обед слънчице, макар и вече по-студено, да можем да излизаме.

# 573
  • София
Привет!

Юлиана, много се радвам, че Ици е оздравял!

Нещо не мога да си спомня какво исках още да пиша... ще се редактирам после.

А, за кърменето: суче между 5 и 15 минути, зависи колко е гладна. Наскоро я оставях с изцедена кърма на майка ми - изцокала нашата 180 мл  Shocked, но не ми се вярва на всяко ядене по толкова да изяжда.

Сега отивам да видя какво друго бяхте коментирали и исках и аз да се изкажа Simple Smile

Ето, видях:

Нутела, дано скоро се отървете и вие от силиконките. Лошо, че се разраняваш... Аз се бях разранила и с тях, ама сега няма проблеми.

За музиката: слушаме музика, сменяме я по няколко пъти на ден. И класическа музика пускаме - не знам от Моцарт дали се поумнява, но Йоанна определено заспива от Моцарт, а също и от Брамс.

За гукането - гукаме активно, издава всякакви звуци - "агу", "гу", "ляяя", "гхххкккгг" и т.н. Опитва се и да ме имитира, когато аз й гукам.

Обръщане по корем - гъне се напоследък и се мъчи нещо да направи, но не успява все още. Още и не хваща нищо съзнателно, не посяга... Лапа ръчичките, но не съм я виждала да ги разглежда и не знам дали е разбрала, че са нейни  Laughing

Зъбки - още нямаме зачатъци. Цвети, дано са зъбки при малчо, а не болести  Hug

Шапки на главата не харесваме. Качулки също не харесваме и все някак успява да ги разкара  newsm78 Голяма борба е сега в хладното време да й държа нещо на главата.

Ами толкоз от мен засега, че много дълго стана, а и от сутринта сме навън с Йоанна, сега се прибираме и съм умряла от глад - отивам да хапна. Хубав ден!

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 15:52 от Rakkaus

# 574
ETO какво намерих за настинките при бебетата.Мисля, че при нас не е настинка, понеже няма нито един от посочените симптоми  Praynig . Статията мисля, че е полезна.
Rakkaus,franseto, благодаря за пожеланията!

# 575
Здравейте и от мен!
Ние бяхме на разходка, надуха ме вятъра, дано да не ми се възпали синузита, но пък бамбина е спокойна  Praynig
Фейт, каква приятна среща  Hug Hug Hug как пътувахте с бебка по самолетите? Надявам се да е била спокойна. Иначе Лаура яде по 25 до 40 минути на поискване, но пък успях да й направя режим на 2,5-3 ч., сама започна да си прави пауза между 4,5-6 часа през ноща. Пробвах я да яде по 15 мин. и като се унесе да не я разбуждам, да ама не, такова дране после имаше (след 30 мин), че вече не си и помислям да я оставям да спи или да си почива без да се е наяла
Раккаус, да се похваля, и аз махнах силиконките от 2 дни и засега нямам проблеми, пу-пу  Mr. Green
Цвети, дано да са зъби при вас  Praynig Аз някъде прочетах, че никненето на зъбите имал наследствен характер, ако е така бамбина ще е без зъби до 1 годинка, ако се е метнала на мама, т.е. мен  Mr. Green
Епона, голяма пауза е направил твоя бебик след ваксината  Shocked стискам палци само това да му е неразположението  Praynig ние сме следващата седмица и се надявам този път да не вдига температура, че предния път направо ми настръхна косата  Praynig
слънчев ден от мен   bouquet

# 576
Привет и от мен!
И ние се бори с болести. Баткото цяла седмица е болен и за нещастие зарази и бебо. От два дена бебчо кашля и има сополи. Лекарката каза да му давам 3 пъти по 3 мл. сироп за кашлица Стодал - хомеопатичен е. Аз реших да му давам и Осцилококцинум.
Относно витамин С -- купих ампули за деца. Пише, че са само за пиене. Давам му по една на ден.
За сополките -- първо изсмуквам с помпичката и след това капвам сребърна вода.
След малко сме на преглед да му чуе гърдичките, че доста кашля.  Tired Дано не се задълбочат нещата.  Praynig
Поздрави на всички!

# 577
Фейт, баш ми е драго да те "видя" Grinning

Бързо оздравяване на болните!

Шапка си носим без проблем. Но при обличането за разходка ни чува целия блок. Не обича да е навлечена.
Вечер когато я събличам за баня, няма такъв кеф и смях. Смее се с глас, може би доволна, че махам катовете дрехи Laughing

Нашия тати си дойде от Банско и съм щастлива. Снощи София го гледа странно, но днес вече му се смее доволно. Явно го е забравила за две седмици.

Хубава вечер ви пожелавам Hug

# 578
Да взема да сложа едно кафе, че да се разсъни темата малко Simple Smile
Гледам от снощи никой не е писал

Шапка-и Алекс не обича, но май ще трябва да свиква, че доста си застудя. Аз все разчитам, че косата му топли  hahaha че той има доста
Гукаме много, с най-различни и интересни звуци, а понякога и вика  Mr. Green
Ядем на 3ч по около 10-15мин., понякога прекалява и после повръща.

При нас не вали и не духа, така че мисля към обяд да поизлезем за малко.

Хубав ден на всички   bouquet

# 579
Привет Simple Smile

И при нас времето е хубаво и се чудя сега дали да излезем с малката на разходка или направо да тръгваме за Пазарджик, че днес пак ще ходим да си търся завеси за хола... оф дано вече си намерим, че станаха легендарни вече тези завеси  Crazy

айде ни да се ориентираме Simple Smile

Хубав ден на всички Simple Smile

# 580
Здравейте
Ние днес ставаме на 3 месеца и минавам да ви почерпя

# 581
Гала, честита ви месечинка!!! Както и на всички, които днес я закръглят.

Сиянчето ни вчера стана на три месеца и то - голямото момиче на мама!
Тя вече час и половина спи на терасата добре завита и опакована. До преди малко дори й печеше слънце.
Аз през това време се занимавам с Ния, че бая домашни са й се натрупали за уикенда. Понеже два дни от седмицата не й остава време за домашните, че тогава е едновременно на алианс и на плуване, та се събират. И на нея внимание трябва да се обърне, че идваааааааааааааа таблицата за умножение!!!

Поздрави на всички и бързо оздравяване на болничките!

# 582
Привет, момичета  Hug
Благодаря ви че споделихте за храненето - от полза ми е определено   bouquet  bouquet  bouquet
Галла, честита месечинка , както и на Цвета33    bouquet  bouquet  bouquet
Ники, Франсе, Нутела, и на мен ми драго да се видим пак във форума  Hug
Трябваше ми време докато се подредим из къщи  ooooh! Laughing , че то такъв панаир сме... Всичките ни куфари бяха със свръх багаж  Mr. Green Едвам се побрахме в колата  hahaha От летището до нас държах София със стола за кола на предната седалка  hahaha Иначе Софи заспа като излитахме и се събуди като разпънахме кошарата вкъщи  Laughing
Ники, хубаво е че таткото ви се е прибрал. Сега ще падне гушкане  Laughing И нашате Софи носи шапки - нали са дами къде без шапки  hahaha
Цвети, и аз казвам дано са зъбки  Praynig
За сополите в лека форма слагам Низита крем, това е като Стеримар-а, но с вазелинче.

Ще пиша още после че сега направихме Голямата работа  hahaha

# 583
  • София, св. Троица

Aidin, благодаря за съветите. Смятам да пробвам варианта да му пускам музика. Май само това не съм пробвала. Привечер рядко спи и кърменето в полусънено състояние отпада. Относно причините за раздразнението му специално вечер не съм сигурна какви са точно – според мен просто си е кисел от време на време. Тогава гърдите си ги усещам по скоро празни отколкото пълни и затова не съм изцеждала. Предлагала съм и двете гърди и разлика почти няма – пак си е кисел. Пробвала съм да приложа компресия, но от нея по-скоро се дави. По принцип се храним в детската стая на тъмно и светлината идва само от коридора. Храненето на голо нямаше много ефект лятото когато и двамата се хранехме предимно така. Иначе относно организацията на кърменето – кърмя Сашко само от едната гърда, като ги редувам на всяко хранене, което е през около 2 часа – кърмя на поискване. Много рядко съм му предлагала и втората, но предполагам че му стига, защото за втория месец е наддал 1 400 г и вече е 6200 г и 63 см. Преди ставахме целите в кърма, защото ползвах силиконови протектори  и той ги буташе с ръце. От една седмица вече ги махнах, но нервността вечер си остана.
Последната хитрост, която приложих беше да го кърмя докато се разхождам и го люлея. Засега има известен ефект. Примирила съм се, че храненето му по това време не е много ефективно, но поне останалите хранения са качествени и компенсират. Проблемът ми основно е, че след такова хранене се чувствам като изцедена в борбата си с него.

Съжалявам за дългия пост, ама така се получи.

Здравей Маргаритка,
Чудесно наддаване за втория месец,  Hugнаистина изглежда, че на Александър му стига млякото. Понякога някои бебета може да са по-раздразнителни имено вечер без да има видима причина за това. Вероятно е резултат от умора, все пак са по-активни през деня, научават нови неща, срещат нови емоции. Много майки са открили, че именно носенето на бебето е това, което най-бързо и добре го успокоява и това може да е естествено тъй като 9 месеца то е усещало ритъма на походката на мама. В тази връзка би могла да опиташ носене и кърмене в слинг. От една страна няма да ти се налага да държиш Александър на ръце, от друга страна той може по-дълго време да е близо до тялото ти и това да му подейства успокояващо. Също така може да опиташ промяна на позата. Ето тук ма някои примерни http://www.llli.org/faq/positioning.html При биологичната поза бебето лежи по корем върху корема на майката, успоредно на нейното тяло. Понякога някой бебета с колики така се чувстват по-добре и могат да сучат по-спокойно. Също така, в случай, че струята му е прекалено силна това може да съдейства за нейното намаляване.
Чудесно е, че вече нямате нужда от силиконови протектори.  Peace Обикновено вечер, гърдите са по-спокойни и това заедно с липсата на твърдия протектор може да предизвиква неспокойствие по време на сучене. За това е възможно на бебето да му е необходимо малко повече време, за да си припомни колко може да е хубаво да се суче от гърдата на мама. Много е добре, че не ти се налага да изцеждаш. Понякога допълнителното изцеждаше може да даде погрешен сигнал на организма ти да произвежда повече мляко и това да доведе до дискомфорт у бебето. Когато това се случва, бебето може да си запълни коремчето предимно с предно мляко и да не достигне до по-задното, в което има важни храносмилателни ензими.
Надявам се Александър да се успокои и вечерното кърмене да стане по-приятно за теб.
Ще се радвам да споделиш как са случват нещата при вас и ако имаш въпроси ние сме насреща.

bouquet

# 584
Честити месеченки на всички празнуващи !!!   bouquet
Ние също ставаме днес на 3 месеца и ако знаех как вмъквате снимки щях да сложа една почерпка .
 Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle beer3 beer2 cheers Wine Glass поне така да почерпя Simple Smile

Добре че имаме електрически радиатор,че докато чакаме парното да сме се озъбили Simple Smile Утре ще е голям студ .... лоша работа . Днес излязохме за малко,че прах количката и не можах да наместя коша после  newsm78 а утре ще е студено .... а зимата тепърва предстой .

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 23:38 от pospalana

Общи условия

Активация на акаунт