ОКТОМВРИйка есента посреща и готви се за най-чаканата среща!

• 27 026
  • 677
  •   1
Отговори
# 60
...по повод бабите : ) онзи ден си вървя по улицата, само с една малка дамска чантичка и един красив младеж (ама красив!) ме спира и ме пита сериозно: "Да ви помогна?"...Викам му: "Ами, закъснял си!" - той не разбра де, беше много учтив и културен и аз веднага се поправих: "Не, не, благодаря, няма нужда". Ами така де, какво да ми помага в 9-ти месец!!! На улицата! Wink

# 61
Здравейте и от мен!
Честито на мама Мела! Да са живи и здрави малките момченца, да растат и радват мама и тати!
Мела, бързо възстановяване и прекрасни имена сте дали на малчуганите!
За Саричка Praynig Praynig!!!

Момичета, аз днес бях на последната ЖК, но си тръгнах със сълзи. Доктора каза, че бебка е качила много малко за последните две седмици, сега е 2750гр., а трябвало да бъде към 3100гр. в 38 г.с. Иначе тоновете са добри. .. и като си тръгнах хубаво се наревах по пътя.  Сега сякаш съм изпаднала в дупка и се чувствам ужасно. Утре ще ходя на преглед при доктора, при който ще раждам в Шейново и ще видим, какво ще каже.

Калиопа, при първото си раждане болка от разкритие не съм усещала, усещах
само един тип болка, болката от контракциите, но мисля че на фона на тази болка едва ли може да се усети нещо друго Laughing

Снимките на първите ни бебоци са страхотни, такива сладури!

# 62
Здравейте момичета.
Днес Дани беше за пръв път на ясла.Казаха,че не плакал много,само като отидох да го взема на обяд се разплака.
Деси,много ми е мъчно за детенцето ти.Кой знае колко сложно му се вижда всичко.Но пък съм сигурна,че ще се справиш,такива хубави съвети раздаваш,че няма как да не овладееш бързо положението.Благодаря,че ни мислиш и нас и даваш мнение.Особено сега за мен е много трудно,чувствам се съвсем изкуфяла.
Ахилея,благодаря за статийката,мила.Вчера Алтер Его ми даде линк към нея,прочетох я,но все пак благодаря,че си потърсила.

# 63
  • Пловдив
Seengirl и аз получавам такива шутове, че и аз подскачам или ако вървя трябва да се спра.Много мърда,шава, явно ми е тясно вече Mr. Green
 Браво на малката Сара, голям герой излезе душичката Praynig
 А за жегата не ми се говори,все ми е топло и сега със запушен нос направо няма да говоря как се чувствам.Ужас #Cussing out
 Поне за болките отдолу и аз се поусокоих,значи за разкритие ще трябва да имам доста силни контракции и болки в кръста

# 64
Хрисин, какво значи "трябва" в 38 г.с...Елица се роди в 40 г.с. почти на термин и си беше 2800 г? А ти - в 38 г.с. си 2750 г! ...разбирам те, че си притеснена - все пак става въпрос за проследяване от лекар! Но 2750 г са си като тегло за мен ОК, мила! Може би се притеснява, че в сравнение с предния преглед не си наддала? Освен това всички тези апаратури си имат отлонения! Хрисин, имаш бебче вече 2750 г! Спокойно, спри сълзите, че няма да наддава бебето  Peace! Усмихни се, седни, хапни си и легни да му удариш една дрямка!!!
Дано Саричка се възстанови бързо и ез усложнения...

# 65
Топло е момичета, но май не го дават да се захлажда скоро, така че ще по стискаме зъби още малко Simple Smile
el_bozhko, миличка не се тормози, имам една приятелка, която беше същата като въпросната девойка, която е споменала баба си, та тя като започнала да ражда е ревала за упойка, имаше жестоки разкъсвания и така са я зашили, че сега се влачи по пластични хирурзи, за да и приведат във вид задника!

# 66
Браво на малката Сара за успешната операция - дано да й е последна.  Hug

За бабите - моята са я шили, но тя е родила сравнително късно - на 36 години /нетипично за онова време/ с доста проблемно раждане, заради което се е отказала да ражда втори път. Нейната майка обаче й казвала, че като духне вятър, чак в корема й духал. Лоша работа е било едно време.  Naughty

За болките долу - аз имам такива от известно време, но не са много редовни. Лекарката ми каза, че е нормално да чувствам подобни болки и дискомфорт от наместването на бебето, а наистина като ме ритне, все едно с нож ме реже /особено като ме ритне долу/. Моят корем доста е паднал и имам чувството, че вече ще изпадне.  Laughing Всеки ден все по-надолу ми се струва, че е слязъл и вече не виждам накъде повече може да падне без да изпадне.  Joy

Хрисин, не се притеснявай толкова за бебето. Зависи от много неща - вие едри ли сте с мъжа ти? МОже на някой по-дребен да се е паднало. Брат ми се роди 2900, беше си екстра - до скоро си беше слаб и нисък, но като го хвана пубертета доста израсна - почти ме е стигнал вече.  Laughing НО все пак и неговия баща е доста по-дребен от моя. Зависи и от наследствената информация, не е непременно някакъв страшен проблем. Пък може и да не отчитат много вярно тия машини - имай и това предвид.

# 67
Здравейте!
Няма да повярвате какъв номер ми спретна моята доки в тази жега-докато акушерката ми мереше кръвно, обиколи и тонове, тя рече, че трябвало да излиза, понеже нейна приятелка, която си е намерила гадже с 25 години по-младо от нея, вече 30 минути обикаля поликлиниката, не можела да паркира и била бясна. Рабрахме се утре да се видим и да си поиграем с бебето на ехографа. Хем се разочаровах, ама като тръгнах да се прибирам в жегата, тотално се вбесих #Cussing out Сега ми е все тая-нали изследванията са ми добре, само хемоглобинът ми е 95, ама има време да го мислим.
 el_bozhko, и аз като забременях и се ужасих: не отново, не пак индуцирано раждане, на което шийката ми поддаде много бавно, не пак 17 часа мъки, не отново хиляди шевове и болезнени хемороиди, не пак 4 дни лежане в интензивно, не отново кръвопреливане, не,не,не. Чак гинеколожката ме попита искам ли да го раждам това бебе и какво ще правим-смятай как съм изглеждала пред нея. Мислех си за едно "мързеливо" секцио и аз, ама нещо се успокоих и даже снощи си помислих, че този път, заради Лили и заради това, да се прибера час по-скоро вкъщи, ще изнамеря някаква извънземна сила в себе си, ще родя за 3 часа и на третия ден ще съм  у дома Praynig тя вече ми е действала така много пъти-спомням си как ми я донесоха да я зърна в интензивното и както не можех да ставам и ми се виеше свят, за 2 часа се вдигнах на крака, оправих си ноктите, оскубах си веждите, изкъпах се и хукнах по стълбите да я видя отново, та чак ми се скара един лекар, че ще припадна Peace Мисля си, че щом веднъж това се е случило, значи пак ще го преживея Praynig
момичета много ви благодаря за подкрепата Hug Не знам дали професията ми помага за детето или убедеността ми, че тя е равностоен на нас човек.  От бебе призовавах бабите и да се отнасят с нея като с човешко същество, но не успях да ги убедя, че бебето не е глухо, сляпо и глупаво. Не успях да им докажа,че трябва да се вслушваме в детето си и неговия девствен, необременен от маркетинг, реклама, социални норми и стереотипи ум и организъм. Сеаг почти съм убедена, че нейните пристъпи на плач в последните вечери идват от това, че тя усеща, че бебето скоро ще дойде. Знам,че нейната интуиция работи много силно и че усещанията и са достоверни. Когато беше по-мъничка, веднъж се прибрахме от разходка и тя, влизайки в кухнята, се загледа с усмивка в дивана. Попитах я какво гледа, а тя каза "един дядо". Попитах я къде е дядото и тя каза "там". Тогава бях сигурна, че там е дядо ми, който почина, докато бях бременна с нея. Бях много спокойна и вечерта го разказах на мъжа ми-той ми повярва Simple Smile Това са за мен децата-Космически разум и най-ценното нещо на света. За щастие, попаднах на УНИЦЕФ и работата ми с тях съвпадна с тези мои схващания. Сега, новата ни кампания за приемната грижа, е насочена именно към бебетата и техните не само физически, но и емоционални нужди. За съжаление, проектът свършва в края на годината, но се надявам след две години отново да работя за тази организация-единствената до сега, за която бюрократичните процедури не са извинение, за да не си свършиш работата качествено и навреме Peace
А този, варненския д-р Георгиев-добре,че му намерихте кусури, че взех да се притеснявам,че е извънземен Peace Мисля си, че, ако искате да ви оставят на мира и да си родите без намеси, единствения шанс е да сте в изолатора с ромките и неосигурените пациентки-само ще ви наглеждат от време на време и толкова Peace
Много се радвам, че САРА е добре-това дете доказва моите теории за космическаат сила на бебетата. Може би тя ще е първта жена-астронавт, стъпила на Марс Hug
MADAM X, радвам се, че се разписа, че тъкмо се чудех какво става с теб и другите близнашки мами Hug
Аз днес влизам в 9 месец и мисля да започна да си изключвам телефона, за да не ми звъни всеки ден родата и да ме проверява дали не съм родила Twisted Evil
Купих подарък н аЛили и сега ще го скрия в чантата за родилното Wink

# 68
МЕЛА -ЧЕСТИТИ ГОЛЕМИ МЪЖЕ, ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНООООООООООООООООГО РАДСОТ ДА НОСЯТ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!!!! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Калина вчера след обед голям рев му удари и аз се видях в чудо какво и  става newsm78 Звъняхме на педиатърката и тя каза, че най-вероятно започват колики Sad. Аз доста се изненадах, защото реших, че е рано, но тя каза че може и от 10 ден да започнах. Каза да и купим капки Био Гая
и да и даваме по 5 капки еднократно на ден. Някоя мама позлвала ли ги е за детенцето си? Дадохме и ги сноши ,тя се успокои и спа добре през ноща, да чукам на дърво. Днес е спокойна, но така или иначе ще я водим на педиатърката да я види.

Намерих си количката, която исках в един интернет магазин и си я поръчах вчера, днес сутринта дойде и мъжа ми я сглоби.

Това е за сега от мен.

# 69
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile Честити бебета на всички мами, да са живи и здрави и много да ги слушат и радват.   bouquet
Аз не бях влизала от доста време и докато прочета вчера  всичко в старата темичка ето ни в новата.
Прочетох че обсъждате педиатър, аз съм се насочила към 14 ДКЦ д-р Киряков, някой дали има отзиви за него.
За покупките за бебето още не  сме купили почти нищо, не мога да ходя по магазините понеже не ми дават да излизам много, дано по-натам ми разрешат повече разходки. Досега само дребни работи от интернет магазините в Англия пазарувам, но една пратка не пристига от много време от посредника, дали ще дойде вече се чудя.

# 70
  • София
Момичета, милсех да ви питам как са разположени бебчетата ви, но вие сте ме изпреварили Simple Smile
И аз имам такива прорязвания и мисля, че са от шийката, но не са много болезнени Simple Smile
Моят бебо се е разположил по цялата ми широчина на корема, а вчера крачетата му бяха в ляво, там където преди 8 месеца имах талия  Shocked
Голямо разпъване си направи Simple Smile май изобщо не иска да се обръща надолу  Grinning Grinning казвам го с усмивка, защото си се смея на себе си  Grinning
Исках нормално раждане, но ако не се обърне, май ще е секцио Simple Smile
Честно казано ми е все едно  Grinning само да си изчака до термина  Heart Eyes
Ние с моят Иво подписахме на 6.9.2011
Щастлива съм и денят мина почти както трябва  Heart Eyes

# 71
Някой да е излекувал смесена вагинална инфекция = анаеробни бактерии + кандида??? #2gunfire Вече 2 месеца се опитваме да я излекуваме с какви ли не илачи...Ако излекувам бактериалната, естествено, кандидата тържествува  #2gunfire Току ми излязоха резултатите от поредната микробиология - не знам вече какво да правя! Действам по всички правила - преглед - микробиология - лечение - микробиология....нещата стават все по-зле и по-зле! Маааалко взе да ми омръзва!
Евелинка - честито ви подписване! Много си хубава на снимката!!!
Деси - аз скоро посещавах такава къща-приемен център за деца от раждането до тяхното осиновяване...леко ти завидях за това, с което се занимаваш - то би било и призвание за мен! Успех и раздавай усмики!!! И съвети тук, във форума!!!
Хариелка и още една мама бяха споделили за емоционалните нощи на дечицата си - и аз съм минала през нещо подобно, но при нас нямаше бълнувания...нямаше сън, в смисъл бяха т. нар. "night terrors", а не "nightmares", което си беше едно неописуемо мъчение. Радвайте се, че при вас децата бълнуват, това означава, че сънуват (за разлика от терорите) и така събралото се напрежение за отприщва! Много четох за тези проблеми...навсякъде пише, че това са емоционални, чувствителни, интуитивни деца...че стават много изобретателни и талантливи личности  Peace Както и тези с атопичен дерматит, както и тези с тежък 2-годишен пубертет  Peace изобщо много внимателно си подбирах каква литература да чета - благоприятна! И през каквито и трудности да преминавахме се успокоявах, че моето дете ще стане супер интелигентно и интуитивно  Laughing е, нямаше да е лошо, ако не се налагаше да го водя в Пдиатрията за урбазон за уртикариите, но и това ще преживеем!
Целувки на всички, мили ми момичета!

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 15:53 от el_bozhko

# 72
Евелина, честито миличка! Дано да имате безоблачен и изпълен с любов семеен живот! Ти изглеждаш много одухотворена и спокона на тази снимка! Пожелавам ти леко раждане и Forever Love! Специално за теб
http://www.vbox7.com/play:98d2f155

# 73
El_bozhko, Ahilea, благодаря за успокоителните думи! Явно прекалявам с притеснението, може би защото баткото се роди 3800 в 39г.с., а и ние с таткото съвсем не сме малки, ама както се знае всяка бременност е различна, само да е ЖЗ (..а пък и тогава бях много млада, а сега цели 37г Laughing)
Често казано се почувствах и гузно, че си хленча аз тука на фона на проблемите , които борят нашите първи бебчета  Embarassed  

Браво на Саричка! Много се радвам, че всичко е минало добре и вярвам, че това беше последното й изпитание!

# 74
el_bozhko благодаря , че сподели как е минала лекцията   bouquet

Много се радвам , че със Сара е минало добре , дано възможно най-скоро да си е вкъщи и да се гушка с мама  и тати  Hug Praynig Hug

Честито на мама МЕЛА да са живи и здрави и да ги радват много   bouquet Simple Smile  bouquet

Днес бях при педиатърка и много съм доволна , толкова много неща ми каза който не знаех . Определено се спирам на нея  Simple Smile . Единствено сега не разбрах как се почиства устата на бебето след кърмене ? Нещо така съм си го записала , че нищо не разбирам ,  newsm78   Embarassed ще се радвам ако някой сподели  Simple Smile

Евелина Честито за подписването  txtloves всичко най-най хубаво  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт