ОКТОМВРИйка есента посреща и готви се за най-чаканата среща!

• 27 597
  • 677
  •   1
Отговори
# 75
Евелина, честито  bouquet, пожелавам ви цялото щастие на земята и много хубави семейни мигове!
Моето бебенце също е застанало напречно като твоето, понякога като се изпъва и шкембето ми прилича на наденичка Peace Mr. Green!

# 76
  • София
Еха, Деси, много благодаря за песента  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Чувствам се по-влюбена от всякога  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Grinning Grinning Grinning 

elektra872009, от училищата за бременни ни съветваха да изплакваме устичката на бебчето като му даваме с малка лъжичка водичка. Така се избягва натрупването на бактерии в устната кухина.  Heart Eyes

zmz, да наистина като наденичка става  Joy Joy Joy

el_bozhko, нямам идея как се лекуват  Rolling Eyes знам че са упорити тези проклети бактерии. Честно казано вчера, когато отидох до тоалетна ме заболя, сякаш имам цистит. Доста се уплаших и бързо се измих със смрадлика. Утре ще пусна едни изследвания, за да проверя какво се случва. И от мен благодарско за споделеното от лекцията.

Саричка, оправяй се бързо дете  Praynig Praynig

# 77
el_bozhko,аз лекувах кандида ама година преди да забременя-упорити са бая пари хвърлихме с ММ за лекуване и изследвания,бая лкари обиколих и накрая мин. год. след морето пак се прибрах с гъби проклети и ходих тука при една лекарка изписа ми ГИНОФИТ и ЛАКТАЦИД незнам гунофита дали става за бременни ,но и двете неща са с пчелно млечице и понасят добре (поне на мен ) ,лактацида е интимен гел и откакто го ползвам (1г вече) нямам оплаквания (да чукам на дърво) и като бременна си го ползвам.питай си АГ за двете неща може да помогнат,но без предписание само лактацида можеш да ползваш!!!
аз ставам сега момичета отиваме за количка и кошарка-НАААЙ-НАКРАЯЯЯ!!!!

# 78
Деси, много ме ядоса твоята лекарка - ама каква безотговорност, какво нещо  #Cussing out . Заслужава си един добър скандал, ама добре че не сме скандалджийки.
А за хемоглобина не се притеснявай толкова. Моят беше 97 миналата седмица, което според хематоложката е много добре за бременна жена с таласемия. Така или иначе след раждането нещата ще се нормализират /поне според нея/. Не веднага след раждането, но за около месец. Преди да забременея моят хемоглобин беше около 116, така че 95-98-100 /в най-добрия случай/ не е чак толкова зле. Важното е да не пада под 90.  Peace За справка сестра ми без да има таласемия като отишла да ражда, хемоглобинът й е бил 94.

Като ви слушам за раждането само се моля да си уредя секциото, че не ми се минава през това, през което са минали моята баба, майка и сестра.  Cry Дано всички тук родим по възможно най-лекия начин и без усложнения.  Praynig

Евелина, честита ви сватба!   bouquet Много сте хубави и сладки на снимката. ПОжелавам ви дълъг съвместен живот, изпълнен с много щастие и разбирателство. Да създадете едно прекрасно семейство.  family4

# 79
el_bozhko, и аз съм на абсолютно същото мнение за раждането и аз като теб съм и по-дребна, при мен и годините са повечко. и тук въобще не става дума за това как ще е майката, разпрана или не! /Тая с упойките и с баба си най-вероятно не е раждала  Joy,  като е така да си вади зъб без упойки, да пере на ръка и да се къпе в корито с канче...  Mr. Green/  
Тук тепърва почват да боядисват и да сменяват дограма...  Crazy
Другата  или по другата седмица ще пазаруваааааам  newsm44
Дано бебчо само да не ме пришпори нещо по-рано, лекарката /втора и последна/ е отпуск до края на септември...  #Crazy
Абе... да не родя и аз нормално, без упойка и избор на екип където ме свари там!!!  Joy

# 80
И аз да се отчета -  Утре ни изписват, до сега чистих основно и седнах да изчета каквото съм изпуснала.
Браво на Сара - дано всичко е ОК и скоро и тя да си е в къщи при мама и тати!

# 81
  • Пловдив
Николова, радвам се, че Стойо вече се прибира  Hug Да е жив и здрав малката душичка  Hug
Радвам се много и за Сара, дано наистина това е последно изпитание за нея  Praynig
Аз сега си видях резултатите от изследванията - хемоглобина ми 133  Shocked  И гъбичките ги няма  Sunglasses
Обаче тия пробождания нещо доста зачестиха и нещо и кръста усетих, та се чудя до ког ще устискам  Rolling Eyes Помолила съм се на бебо до събота да чака, че да взема изпита и тогава спокойна да раждам  Mr. Green
И още нещо странно ми се случва да ви кажа  Rolling Eyes Имам една бенка на корема, големичка, изпъкнала и от вчера много странно я усещам, хем боли,хем сърби от какво ли така се получи, дано да няма проблем  Rolling Eyes Утре ще питам доки.
Евелина, честито   bouquet
Деси, искрено ти се възхищавам   bouquet Имаш невероятен подход с детето ти, страхотен психолог си  Peace

# 82
Sunny_Girl благодаря за чудесната тема   bouquet
Уинди това ми напомня на предната ми бременност когато имахме идиотчета колежани за съседи и правеха партита до 3 през нощта а аз в 5.30 ставах за работа ...... точно ми идваше да стрелям.
Съчувствам ти, но за съжаление нищо не помага срещу идиотите.

и аз го имах този проблем до преди месец - много шумни комшии, правеха си купоните до 5 сутринта и на мен ми идеше да ги убия  #Cussing out
накрая си купих тапи за уши - неудобни са, обаче поне спях  Tired

Днес бях на преглед, доктора ми каза, че вървим по-малки от колкото трябва - с една седмица назад. Аз, обаче си знам, че овулацията ми януари беше с 3 дни по-късно, така че и бебка е с три дни по-малка от колкото я смятат, а и гледам на един от сайтовете от първата страница си пише
34 weeks - 2146 grams, а ние сме си 2200 ( и малко отгоре). На мен не ми се вижда малка, вие как мислите?
BLackKisSs на мен ми препоръча позната или тео бебе или персил сензитив и ние сме купили тео бебе с лайка пък ще видим как е, ако не го понася ще сменим с друг. Видях, че Рекс са пуснали бебешки, но не е течен, а аз държа да е такъв за бебето.
el_bozhko как те лекуват? Знам, че трябва и за двете едновременно, а също ако имаш само бактерии без гъбички, пак трябва да пиеш противогъбични, заради антибиотиците. Аз навремето доста си страдах от тая кандида, често ми изписваха антибиотици за други заболявания и хоп гъбички, направо ми беше втръснало и така дълго време, докато не попаднах вече на нормални лекари, които с антибиотика изписват и противогъбично и отвадна не съм имала проблеми да чукна на дърво. Желая ти успех с лечението.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 18:11 от anbibian

# 83
  • Sofia
Ел Божко, аз съм твоят човек.  Laughing След инфекцията, силния антибиотик, който пих и серклажа + мазилата, с които моят док ме беше дезинфекцирал и отвътре, и отвън, за да изтреби бактериите и инфекцията, беше изтребил всички и добри, и лоши бактерии. Целият ми организъм беше изпаднал в дисбактериоза, за което док ме предупреди, че така ще стане, но нямаше друг избор, за да преборим инфекцията. И така след първата микробиология след серклажа резултатите бяха ужасни - анаеробни + кандида + още два вида, които ги забравих как се наричаха. Лечението, което проведох беше следното: 3 дни глобули Флажил вечер вагинално, след което 3 дни почивка, за да се изчисти оттичането от Флажила; след това 10 дни глобули Лактажин вечер вагинално; от първия ден още, когато започнах Флажила, трябваше да се мажа и с мехлем Низорал външно, ама хубаво се намазваш, за 3 дни - това го правиш сутрин и вечер; и отделно още от първия ден на лечението започнах да пия капсули Линекс форте сутрин и вечер по едно, това в продължение на 30 дни за възстановяване на флората като цяло. Мога да ти кажа, че след това едномесечно лечение, като направих микробиологията, бях чиста като момина сълза. Явно моят доки много правилно знае как да ме лекува. Пожелавам ти успех, ако го приложиш това лечение, съм сигурна че ще постигнеш такъв.  newsm10
А по това, което пишеш за емоционалните и чувствителни деца, като моето, което така преживява нещата на сън и като прибавим и наистина тежкия бебешки пубертет, който кара, трябва да очаквам голяма умница да излезе, супер интелигентна и талантлива.  Laughing Тя да ми е жива и здрава, пък другото колкото, толкова...  Grinning

Деси, а какъв подарък купи на Лили? Като ви изписват с бебето ли ще й го дадеш? Идеята ти е страхотна! Замислих се и аз дали да не направя нещо такова.  Thinking Както писах днес дъщеря ми за първи ден беше целия ден в яслата и е била много послушна и спокойна, сестрите я похвалиха и казаха, че им е любимка, защото много лесно се адаптирала и била много спокойно и будно детенце ( да дойдат да видят вкъщи какви номера ни върти и как се опитва да ни се налага малкият Лъв).  Mr. Green Но... тъй като аз очаквах да се е предствила добре, й купих подаръчета - едни сребърни обички и две страхотни детски ластичета за коса. Като ми я доведе тати вкъщи, й ги подарих и я нагласих, като през цялото време й обяснявах, че мама й е купила подаръци, защото днес много е слушкала в яслата и тя беше много щастлива, разтопих се, като видях преливащия й от щастие и детско доволство поглед...  Heart Eyes  Heart Eyes

Електра, след кърмене аз почиствах на Софи устичката всеки път, като й давах водичка от шише, по мъничко, колкото да си изплакне устичката. Ако бебето не иска шише, може да се дава с лъжичка.  Peace

Хрисин, я не се връзвай на тези размери, пък и да е така, какво толкова, бебето си е добре, нали е девойка все пак. Моята миналата седмица беше 2785г и док ми каза, че си е много добре. Не може всички бебета да са еднакви, затова едни сме 1,60, а други 1,80, едни  слаби, други дебели, едни дребни, други едри и така.... Пък и рожденото тегло според мен не е показател за това колко едро или високо ще стане след това детето.  Peace

Евелинка, честито подписване!   bouquet Пожелавам ви голяма любов и безгранично щастие през целия живот!  Hug Много сте хубави и двамата!  Hug

За острите пробождания ниско долу в шийката и аз ги имам отдавна, особено като съм права или като вървя. Ужасни са, точно все едно с нож те прорязва. Щом повечето ги имаме, значи са нормални.

Николова, браво на теб и твоето момченце Стойо! Каква по-хубава новина за една мама - че ще си прибере съкровището у дома живо и здраво! Много се радвам за вас!  Hug  Hug  Hug

Моля се наистина това да е последното изпитание за Сара и Клеопатра...!!!  Praynig  Praynig  Praynig

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 18:49 от Hariela

# 84
Да се отчета и аз -купихме кошарка за бебко,и поръчахме количката,в петък ще е тука дори отстъпка ни направиха и мн съм щастлива.сега кошарата е сглобена ,че малко мирише на склад на пластмаса ,мисля да я мина със спирт дали е добре??? незнам??? http://family-bg.com/prX_1037.htm такава е (зеленката),някой ако може да ми каже как да я дезинфекцирам,че не и се сваля тапицерията да се пере.
а количката е такава: http://www.shtarkel.com/products/1927-detska-kolichka-malibu-all-in-one.html 3в1 варианта (черна) и нея смятам да я изпера като я получа(тапицерията) дали е удачно според вас??? аз смятам свалящите части да ги пусна на 30 градуса или на студена вода коолкото да минат през пералнята ???

# 85
  • Варна
Николова, много се радвам, че ще приберете малкото вързопче в къщи!

Евелина, честито! Много щастие и хармония в отношенията ви!

Схващанията на ръцете ги имам от няколко месеца - нощем и сутрин, докато се раздвижа. Нормално било- ще мине с раждането  Grinning

Пробождания в шийката и менструалноподобни болки вече все по-често получавам. Мисля, че и това не е притеснително. Май е време организма да започне да се настройва. Дано бебчо да не бърза, че и моят док. не е в града по празниците! Да почака до октомври, че не сме и готови с подредбите . Още не съм започнала и да пера дрешките, но си мисля, поне да вляза в деветия!
Честито за новите придобивки на всички!

Голяма параноя ме гони с тези влагалищни инфекции- това че днес е чисто, съвсем не означава, че утре няма да осъмна с някоя гадина. По принцип последната микробиология кога се прави?

Ох, много се разводних   bouquet

# 86
Линекс форте сутрин и вечер - точно това ми изписаха и на мен, сега преди две седмици като лекувах бактерии в гърлото. Микробиологията ми след това беше отлична, обаче мен гърлото все ме боли и дразни и почна да ми писва вече от него  Sick
BLackKisSs честити покупки, много са хубави  Hug
Аз днес си взех някои неща, които бях поръчала от Ларедут - спални чувалчета и бодита - много са сладки, за пръв път поръчвам и останах доволна  Heart Eyes
Поръчала съм и космонавт от там, но сега много се чудя за чувалчето за количка.
Ще ползваме зимен кош и ми се иска да извеждам бебка през цялата зима и ми се струва, че трябва чувалчето да е доста дебело. Космонавта мислим да го ползваме след 3-тия месец и се чудя какво да купя за до 3 месеца newsm78
Вие какво сте взели?

# 87
Здравейте,момичета!Ние сега се прибираме.Ходихме на разходка и да вземем Бобо от ясла.Али нещо ми е много крвичка,на разходката повечето време спа,като се прибирахме взе да плачка и се носихме на ръце Confused,сега тати я люлее.Ще почакам още с даването на капки,пък да видим...

Мадам Х,много се смях на статията hahaha

И аз се чудя какво става с seawish и малката Дария.Дано се разпише скоро,да не ги мислим.
И Зелда не се появява никаква...Дано всичко е наред.Някой няма ли й телефона? Rolling Eyes

Хрисин,изобщо не се притеснявай за размерите на бебето! NaughtyВсяко бебе се развива различно,както в коремчето на мама,така и след раждането.Все едно да се шашкам аз защо Алина например на 1 месец е 5,100,а нейното връстниче е 5,300...Примерно,де...Ама е същото. Peace

Тони,радвам се,че сте си намерили количката. PeaceА пробвахте ли с масажчета на коремчето,с някакъв шум от прахусмокачка,сешоар(нали така се успокоявали някои бебчета),аз на Али понякога й слагам и топла кърпа на коремчето...

Евелина,честито!   bouquet Желая ви много любов,щастие и разбирателство!Много сте хубави на снимката! Hug

Исках още да пиша,ама Али плачка неутешимо и ММ не може да се оправя,та отивам аз...

# 88
  • Нейде из лудите гори...
Добър вечер, момичета... Днес тръгнах по магазините наоколо да потърся някакви нужни неща за дома... и за нула време ми омаляха краката...  Tired До сега нямах проблеми с дългите разходки.. но явно се започна и при мен... Друг е въпроса, че напоследък често ми се стягат прасците до онази отвратително непоносима болка... Ужас ! Като ходя... ме болят от движение.. като стоя от обездвижване... но ще трябва да устискам ...

Евелина честито! Желая ви спокоен семеен живот, изпълнен с много радости и здраве Simple Smile   bouquet

Николова Страхотно е , че малкия Стойо ще си е вкъщи съвсем скоро  Hug Радвам се много за вас  Peace

BlackKiss Честити покупки... със здраве да си ги ползвате Simple Smile

Sunny_Girl Правете й масажчета на Аличка... помня , че моя братовчед така го успокояваха... Стискам палци да минат бързо тези болки ...  Praynig

# 89
  • Варна
Здравейте момичета Hug
Честито на мама Мела, да са и живи и здрави малките бебоци Hug да я правят винаги щастлива и горда, че им е мама
Много се радвам за Сари,  Hug малката душичка сладка..нека винаги да е така борбена и това да и е последното изпитание Hug
Евелина честито и от мен, бъдете винаги щастливи
Хрисин не им се връзвай въобще, на мен ми казваха, че бебка е 2200 а това било много за 31 г.с. например..аз не им вярвам, как по-точно ще знаят колко е като то не е само бебо има и околоплодни води, плацента и т.н...те измерват теглото ориентировачно. На една приятелка до последно и казваха че бебето е 3500, а накрая излезе, че е 4 кг и да не ти казвам каква грозна черта допълнително са и направили при секциото..ей така щото са много компетентни..
Мами от Варна нямам търпение да се видим утре Hug
Уинди ако имате време с ММ можем да се видим в събота

Общи условия

Активация на акаунт