МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

  • 68 027
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 528
Една позната иска да си купува машина за хляб Нео ВМ 201 или  ВМ500. Някои знае ли къде мога да намеря книжката към тази машина, защото ме интересува с каква продължителност на програмите, колко вата е машината и има ли предварително загряване на продуктите? Мерси за съдействието!
За  Нео  ВМ 201  мога да кажа  че   основната  програма  е 3час.  бързата е 58 мин. Няма  предварително  затопляне  на продуктите, ватовете  мисля че са  около  610w  в книжката не пише точно  колко са.
Ако те интересува  още нещо питай.

# 121
  • Мнения: 7 779
За  Нео  ВМ 201  мога да кажа  че   основната  програма  е 3час.  бързата е 58 мин. Няма  предварително  затопляне  на продуктите, ватовете  мисля че са  около  610w  в книжката не пише точно  колко са.
Ако те интересува  още нещо питай.
отзад на машината или под нея трябва да има залепен стикер. на него обикновено се пишат някои данни за даден ел.уред - сериен номер , тип, модел , за какво напрежение е предназначен уреда (220 V), мощност (.... W)  и др.
не съм попадал на книжката към машината ,но би трябвало да пише същите данни както и инструкция за работа, за безопасност  и др. възможно е да има описание на процесите както и няколко рецепти (не е задължително)   bouquet

# 122
  • Мнения: 528
За  Нео  ВМ 201  мога да кажа  че   основната  програма  е 3час.  бързата е 58 мин. Няма  предварително  затопляне  на продуктите, ватовете  мисля че са  около  610w  в книжката не пише точно  колко са.
Ако те интересува  още нещо питай.
отзад на машината или под нея трябва да има залепен стикер. на него обикновено се пишат някои данни за даден ел.уред - сериен номер , тип, модел , за какво напрежение е предназначен уреда (220 V), мощност (.... W)  и др.
не съм попадал на книжката към машината ,но би трябвало да пише същите данни както и инструкция за работа, за безопасност  и др. възможно е да има описание на процесите както и няколко рецепти (не е задължително)   bouquet

Имам  само книжката  на машината  в нея  са описани  програмите  коя  за какъв тип хляб е  начин на приготвяне и  как се работи с машината .Няма никакви рецепти  в книжката  и няма подробно  описание на процесите в  програмите.Едната  ми машина е от  ларедут  и на външен вид е същата  и програмите  на нея  пише  600W .   

# 123
  • Мнения: 224
От написанот до тук и от наблюденията които имам и от моята хлебопекарна, макар и да е доста по скъпа, мисля че нео за 65лв си заслужава и ако работи 2-3 години без проблем .... Изпича ли се добре хляба ВИЛИ 55?

# 124
  • Мнения: 528
От написанот до тук и от наблюденията които имам и от моята хлебопекарна, макар и да е доста по скъпа, мисля че нео за 65лв си заслужава и ако работи 2-3 години без проблем .... Изпича ли се добре хляба ВИЛИ 55?
Неото  изпича  по  добре  хляба  от  Мулинекса който имам.Мулинекса  настройвам  на най-препечена  коричка  а Неото  на  средна  и има  по препечена  коричка.Мои  роднини  имат  Нео  от  1 год.  и  работи  без отказно.Нещото  което  повече ми харесва  в Неото  е че  има  отложен  старт  на  програмата  за тесто  а   Мулинекса  я няма  тази  функция.С   два  думи  според  мен  си  заслужава   за  тези  пари.  bouquet

# 125
# 126
  • Пловдив
  • Мнения: 419
Казах, че ще се похваля със снимките на първото ми творение. Ето ги

Изключително съм доволна. Правя вече 4 или 5-ти хляб и няма никакъв проблем.

# 127
  • Мнения: 164
ginbayстрахотно хлебче,все такива хлябове да правиш.

# 128
  • Бургас
  • Мнения: 382
имах неуспешен първи опит с приготвяне на тесто.  Close
исках да направя малки питчици. пуснах програмата за тесто - час и половина е. наблюдавах тестото - изглеждаше идеално. обикновено така го правя и в машината става чудесен пухкав хляб.
е да, ама сега го извадих - ееее ужас. то това нещо лепне, една част на масата - втората част по ръцете ми. абсурд да се оформи нещо от него. сложих още доста брашно и месих на ръка. стана меко, но така че да не лепне по ръцете и да може да се оформи на питки. само дето питките като се опекоха бяха супер сбити - беше в повече брашното.
та казвайте сега как да направя питки и защо така се получи с тези. по възможност - да не меся на ръка Tired

също забелязвам, че брашното на софиямел нещо с го развалили май  Thinking от известно време се наложи да увелича обичайната доза на брашното. по принцип 4 мерителни чашки слагах, с 4 стои на каша и слагам по 5.  Thinking вие имате ли такива наблюдения?

# 129
  • Мнения: X
Ако рецептата за тесто и хляб е една и съща, а машината е изправна, продуктите - проверени, трябва да станат добре питките. Не ми се е налагало да добавям брашно, когато правя питки. Може би леко поръсвам с брашно, колкото да се оформят или с намаслени ръце работя (без брашно), после задължително трябва да втасат и после се пекат.

# 130
  • Бургас
  • Мнения: 382
в такъв случай започвам да подозирам, че слагам малко брашно по принцип  newsm78 http://www.picvalley.net/u/2728/104350242115363263721306824948mA … seGPOhIj1StNf.JPG
така ли трябва да изглежда тестото в машината след втасването? при мен се получава топка, която не се лепи по стените докато меси, но като започне да втасва се отпуска и не прилича на топка  Thinking иначе хлябът си става хубав и пухкав.

# 131
  • Мнения: X
На снимката тестото е ок, но това е преди втасването. Като втасва, се отпуска, но като го посъбереш с ръце, пак става еластична топка (след втасването в машината). Опитай да сложиш около 60% течност от количеството на брашното (ако мериш с везна), или гледай за хубава топка (ама ти това си го знаеш).

# 132
  • Мнения: 7
привет..
зная че не му е мястото тук.. но се чудех къде да попитам.. търся си перки за нашата машина.. малкия явно ги е попилял някъде и обърнах всичко но не успях да ги открия.. Cry имате ли представа къде мога да намеря?.. в един сервиз ме мотаят вече 4 месеца и ми писна от тях.. а още по-лошото е че машината е на приятели които ни я дадоха за временно ползване.. и ще трябва в един момент да им я върнем..
та.. може ли някой да ми даде съвет? или ако някой има бракувана и случайно я пази.. става въпрос за Елта.. но и от друга има шанс да станат.. или поне тези от машината на майка ми са ок..
благодаря много и извинявайте за спама..
хубав ден на всички!..

# 133
  • Варна
  • Мнения: 4 059
Привет от един нов собственик на машина за хляб  Grinning
Вече 1 седмица си имам Rohnson и съм възхитена!
Освен няколко хляба, снощи правих по рецепта от форума нещо като тутманик изцяло в машината и стана много вкусно.

Сега искам да опитам по-различни хлябове и имам малко технически въпроси, ако позволите:
Купих си микс от семена, който е в кутийка и пише, че става за добавка към тестени изделия. Но не намерих никъде инфо кога се слага - в началото с другите продукти или след звуковия сигнал. Моля ако някой е ползвал, да сподели опит.

Купих си и разни брашна, например днес - брашно от Елда. Също не знам дали се слага в началото. В рецептите, които прочетох, има различни съотношения между бяло и друго брашно. Това от вида на другото брашно ли зависи или по-скоро е въпрос на вкус?

И последна питанка: Оказа се, че вкъщи не се хареса коричката на хляба - става твърда, дори на най-слабото препичане. Пробвах да намаля захарта, пробвах да изключа машината 10 минути по-рано, пак са недоволни. Помогна единствено завиването на топлия хляб с кърпа за през нощта - поне така коричката поомеква. Има ли някакъв друг пиниз, който не съм пробвала?

# 134
  • Мнения: 781
svetli , аз семена слагам след звуковия сигнал, но веднъж правих на отложен старт и ги сложих в началото и пак стана.
За брашната е въпрос на вкус и програма. Брашното от елда има доста натрапчив и специфичен вкус, затова не прекалявай . Аз не го харесвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт