МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 68 027
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Една позната иска да си купува машина за хляб Нео ВМ 201 или  ВМ500. Някои знае ли къде мога да намеря книжката към тази машина, защото ме интересува с каква продължителност на програмите, колко вата е машината и има ли предварително загряване на продуктите? Мерси за съдействието!
За  Нео  ВМ 201  мога да кажа  че   основната  програма  е 3час.  бързата е 58 мин. Няма  предварително  затопляне  на продуктите, ватовете  мисля че са  около  610w  в книжката не пише точно  колко са.
Ако те интересува  още нещо питай.

# 121
За  Нео  ВМ 201  мога да кажа  че   основната  програма  е 3час.  бързата е 58 мин. Няма  предварително  затопляне  на продуктите, ватовете  мисля че са  около  610w  в книжката не пише точно  колко са.
отзад на машината или под нея трябва да има залепен стикер. на него обикновено се пишат някои данни за даден ел.уред - сериен номер , тип, модел , за какво напрежение е предназначен уреда (220 V), мощност (.... W)  и др.
не съм попадал на книжката към машината ,но би трябвало да пише същите данни както и инструкция за работа, за безопасност  и др. възможно е да има описание на процесите както и няколко рецепти (не е задължително)   bouquet

# 122
отзад на машината или под нея трябва да има залепен стикер. на него обикновено се пишат някои данни за даден ел.уред - сериен номер , тип, модел , за какво напрежение е предназначен уреда (220 V), мощност (.... W)  и др.
не съм попадал на книжката към машината ,но би трябвало да пише същите данни както и инструкция за работа, за безопасност  и др. възможно е да има описание на процесите както и няколко рецепти (не е задължително)   bouquet

Имам  само книжката  на машината  в нея  са описани  програмите  коя  за какъв тип хляб е  начин на приготвяне и  как се работи с машината .Няма никакви рецепти  в книжката  и няма подробно  описание на процесите в  програмите.Едната  ми машина е от  ларедут  и на външен вид е същата  и програмите  на нея  пише  600W .   

# 123
От написанот до тук и от наблюденията които имам и от моята хлебопекарна, макар и да е доста по скъпа, мисля че нео за 65лв си заслужава и ако работи 2-3 години без проблем .... Изпича ли се добре хляба ВИЛИ 55?

# 124
От написанот до тук и от наблюденията които имам и от моята хлебопекарна, макар и да е доста по скъпа, мисля че нео за 65лв си заслужава и ако работи 2-3 години без проблем .... Изпича ли се добре хляба ВИЛИ 55?
Неото  изпича  по  добре  хляба  от  Мулинекса който имам.Мулинекса  настройвам  на най-препечена  коричка  а Неото  на  средна  и има  по препечена  коричка.Мои  роднини  имат  Нео  от  1 год.  и  работи  без отказно.Нещото  което  повече ми харесва  в Неото  е че  има  отложен  старт  на  програмата  за тесто  а   Мулинекса  я няма  тази  функция.С   два  думи  според  мен  си  заслужава   за  тези  пари.  bouquet

# 125
# 126
  • Пловдив
Казах, че ще се похваля със снимките на първото ми творение. Ето ги

Изключително съм доволна. Правя вече 4 или 5-ти хляб и няма никакъв проблем.

# 127
ginbayстрахотно хлебче,все такива хлябове да правиш.

# 128
  • Бургас
имах неуспешен първи опит с приготвяне на тесто.  Close
исках да направя малки питчици. пуснах програмата за тесто - час и половина е. наблюдавах тестото - изглеждаше идеално. обикновено така го правя и в машината става чудесен пухкав хляб.
е да, ама сега го извадих - ееее ужас. то това нещо лепне, една част на масата - втората част по ръцете ми. абсурд да се оформи нещо от него. сложих още доста брашно и месих на ръка. стана меко, но така че да не лепне по ръцете и да може да се оформи на питки. само дето питките като се опекоха бяха супер сбити - беше в повече брашното.
та казвайте сега как да направя питки и защо така се получи с тези. по възможност - да не меся на ръка Tired

също забелязвам, че брашното на софиямел нещо с го развалили май  Thinking от известно време се наложи да увелича обичайната доза на брашното. по принцип 4 мерителни чашки слагах, с 4 стои на каша и слагам по 5.  Thinking вие имате ли такива наблюдения?

# 129
Ако рецептата за тесто и хляб е една и съща, а машината е изправна, продуктите - проверени, трябва да станат добре питките. Не ми се е налагало да добавям брашно, когато правя питки. Може би леко поръсвам с брашно, колкото да се оформят или с намаслени ръце работя (без брашно), после задължително трябва да втасат и после се пекат.

# 130
  • Бургас
в такъв случай започвам да подозирам, че слагам малко брашно по принцип  newsm78 http://www.picvalley.net/u/2728/104350242115363263721306824948mA … seGPOhIj1StNf.JPG
така ли трябва да изглежда тестото в машината след втасването? при мен се получава топка, която не се лепи по стените докато меси, но като започне да втасва се отпуска и не прилича на топка  Thinking иначе хлябът си става хубав и пухкав.

# 131
На снимката тестото е ок, но това е преди втасването. Като втасва, се отпуска, но като го посъбереш с ръце, пак става еластична топка (след втасването в машината). Опитай да сложиш около 60% течност от количеството на брашното (ако мериш с везна), или гледай за хубава топка (ама ти това си го знаеш).

# 132
привет..
зная че не му е мястото тук.. но се чудех къде да попитам.. търся си перки за нашата машина.. малкия явно ги е попилял някъде и обърнах всичко но не успях да ги открия.. Cry имате ли представа къде мога да намеря?.. в един сервиз ме мотаят вече 4 месеца и ми писна от тях.. а още по-лошото е че машината е на приятели които ни я дадоха за временно ползване.. и ще трябва в един момент да им я върнем..
та.. може ли някой да ми даде съвет? или ако някой има бракувана и случайно я пази.. става въпрос за Елта.. но и от друга има шанс да станат.. или поне тези от машината на майка ми са ок..
благодаря много и извинявайте за спама..
хубав ден на всички!..

# 133
  • Варна
Привет от един нов собственик на машина за хляб  Grinning
Вече 1 седмица си имам Rohnson и съм възхитена!
Освен няколко хляба, снощи правих по рецепта от форума нещо като тутманик изцяло в машината и стана много вкусно.

Сега искам да опитам по-различни хлябове и имам малко технически въпроси, ако позволите:
Купих си микс от семена, който е в кутийка и пише, че става за добавка към тестени изделия. Но не намерих никъде инфо кога се слага - в началото с другите продукти или след звуковия сигнал. Моля ако някой е ползвал, да сподели опит.

Купих си и разни брашна, например днес - брашно от Елда. Също не знам дали се слага в началото. В рецептите, които прочетох, има различни съотношения между бяло и друго брашно. Това от вида на другото брашно ли зависи или по-скоро е въпрос на вкус?

И последна питанка: Оказа се, че вкъщи не се хареса коричката на хляба - става твърда, дори на най-слабото препичане. Пробвах да намаля захарта, пробвах да изключа машината 10 минути по-рано, пак са недоволни. Помогна единствено завиването на топлия хляб с кърпа за през нощта - поне така коричката поомеква. Има ли някакъв друг пиниз, който не съм пробвала?

# 134
svetli , аз семена слагам след звуковия сигнал, но веднъж правих на отложен старт и ги сложих в началото и пак стана.
За брашната е въпрос на вкус и програма. Брашното от елда има доста натрапчив и специфичен вкус, затова не прекалявай . Аз не го харесвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт