МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 68 123
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Как е с шума, който издава докато меси?
Според мен не е шумна. Но не мога да направя сравнение защото не съм виждала как работят други.

# 151
  • София
Аз точно към нея съм се насочила.
Няма да съжаляваш! Но я поръчай от английския Амазон ако имаш възможност, там е около 200 лв хлебопекарната и транспорта с посредническа фирма е 25-26 лв.

# 152
Как е с шума, който издава докато меси?
Според мен не е шумна. Но не мога да направя сравнение защото не съм виждала как работят други.

Бих се радвала да чуя мнение от човек, който е ползвал Кенууд и Панасоник. Ако са еднакво безшумни, значи имаме две страхотни машини, които се продават на нашия пазар.

Купих си 5 кг брашно от мелница Дупница. Дано е добро. Ще наблюдавам докъде е втасал хлябът, преди печене.

# 153
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Здравейте, искам да попитам опитните от вас, имам хлебопекарна Taurus My Bread от повече от година и половина, ползвам я най-активно предимно зо рецептата за основен хляб от книжката, до скоро винаги всичко се получаваше идеално но от месец и нещо насам хлябът не втасва на последното втасване и даже спихва при пе ченето, смених и брашното няколко пъти, и маята, намалях и увеличавах водата, а сега последно увеличих двойно маята, но пак същия резултат, дали имате представа защо се получава така? започвам да си мисля, че причината е в хлебопекарната и ще трябва да я сменям

# 154
Здравейте, искам да попитам опитните от вас, имам хлебопекарна Taurus My Bread от повече от година и половина, ползвам я най-активно предимно зо рецептата за основен хляб от книжката, до скоро винаги всичко се получаваше идеално но от месец и нещо насам хлябът не втасва на последното втасване и даже спихва при пе ченето, смених и брашното няколко пъти, и маята, намалях и увеличавах водата, а сега последно увеличих двойно маята, но пак същия резултат, дали имате представа защо се получава така? започвам да си мисля, че причината е в хлебопекарната и ще трябва да я сменям

Ако е в гаранция, обади се в сервиза. Щом си сменила всичко, значи наистина хлебопекарната е за ремонт/смяна (според мене).

# 155
Извинявам се,ако се повтарям.Знам,че вече беше разисквано в темата.Но в арабския магазин във Варна не намерих челебитка.Предлагат ми сумак,но то е нещо съвсем различно.Тъй като ми предстои пътуване до Турция,молбата ми е следната:
Какво трябва да кажа в магазина за подправки,че да ме разберат и да намеря тази подправка.
Благодаря предварително!
И да не е само молба да споделя.Снощи правих бърз хляб,така се наложи.Но увеличих брашното.Стори ми се на 400мл вода малко 640г.,сложих около 700г.Замених водата с айрян  и пуснах да се меси два пъти.Допичах го 10 мин.Всички ва масата много харесаха резултата.

# 156

Същата работа и при мен се получава, макар да съм с Alaska. Не втасва, не се надига пустия му хляб - и брашно сменях, и мая сменях... Отказах се вече. Да не би лятото нещо брашното да не е читаво, че затова такива проблеми?

# 157
  • София
...
Извинявам се че така нахлувам след толкова време пък и съвети давам ,не пиша но ви следя винаги .просто не остава време.Влизам със следният въпрос,препоръчайте ми царевичен хляб със подправки.Мъжът ми ял такъв във Италия и не спира да мрънка че иска.Единствената подправка която е познал е била чубрицата.Царевичен хляб не съм правила до сега и ми се иска изпробвана рецепта която ви харесва.

Това тука:

е моя разработка за царевичен хляб в комбинация с домашно приготвено оризово брашно и зеленчукова подправка. Сега ... тук се касае за вкус или пък вероятно за точно определена рецепта, защото иначе трябва да гадаем какви точно подправки му се яде на човека. Аз бих ползвал смело чубрица и босилек. После уточни какво да ти предложа, чисто царевичен хляб (изключително силен аромат на царевица, която балансирана със съответните аромати аз обожавам) или пък смес от пшеничено-царевичен. Ето например два вида смесени хлябове, които съм ви показвал и друг път:

Първият е в комбинация от царевично, ръжено и пълнозърнесто брашно. Правен е с овесени и слънчогледови семки и с много подправки. Този хляб специално у нас го правим за брускети (децата си го препичат после) не че не може да се яде и нормално. Втория пък е с добавка на ябълка, картоф и морков с цел да се смекчи острия вкус на царевичното и ръжено брашно.

Извинявам се,ако се повтарям.Знам,че вече беше разисквано в темата.Но в арабския магазин във Варна не намерих челебитка.Предлагат ми сумак,но то е нещо съвсем различно.Тъй като ми предстои пътуване до Турция,молбата ми е следната:

Попитай за благодай (черен сусам), което всъщност е челебитка. Тука имахме спор и баба Станислава може да се изкаже по въпроса по-подробно.

Сумака е кисела подправка за салата.

Същата работа и при мен се получава, макар да съм с Alaska. Не втасва, не се надига пустия му хляб - и брашно сменях, и мая сменях... Отказах се вече. Да не би лятото нещо брашното да не е читаво, че затова такива проблеми?

Мисля, че в тази част на темата, ако не в предишната коментирахме подобни проблеми и там съм описал как да проверите от къде идва проблема. Моля ви потърсете го за да не се повтарям, че е дълго като текст и ще стане досадно на останалите. И без това пиша по много в тая тема.

# 158
мама Р, на турски подправката се казва Чорек оту - черен сусам демек,  и така с българско произношение да им кажеш ще те разберат.

# 159
  • вече в прегръдките на любимия, и само там

Мисля, че в тази част на темата, ако не в предишната коментирахме подобни проблеми и там съм описал как да проверите от къде идва проблема. Моля ви потърсете го за да не се повтарям, че е дълго като текст и ще стане досадно на останалите. И без това пиша по много в тая тема.

благодаря, щом сте го коментирали, ще се върна назад да го намеря и ще прочета

# 160
  • Popovo
   Здравейте! Чета ви редовно, но не пиша. Но сега реших да се похваля и аз с един хляб. Той е направен по рецепта за Хляб с айрян на Labrex, но малко по различна е рецептата която съм правила аз. Вместо суха мая използвах жива, и не правих айрян, но разтворих маята във водта, а после прибавих киселото мляко. Останах много приятно изненадана от хубавият вкус на хляба. Винаги когато имам възможност го правя в къщи. Веднъж го правих със сусам, а друг път с маково семе. Резултата е все един и същ - много вкусен хляб.

# 161
  • София
Какво трябва да кажа в магазина за подправки,че да ме разберат и да намеря тази подправка.
Благодаря предварително!

Да се изкажа и аз по въпроса  Grinning Подправката челебитка се нарича още "благодай", "черен КИМИОН (а не черен сусам, това е друго)" или "нигела". На английски пише Nigella (black cumin). За съжаление не знам как е на турски, може би Ердинч би могъл да помогне (ако се включи), или питай момичетата в турската тема.

# 162
  • София
А, ето го и на турски http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87%C3%B6rek_otu или Зцrek otu (Nigella)   bouquet
Челебитка (Nigella sativa L.)
Синоними. Посевна челебитка, полска челебитка, черен кимион.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 07:35 от баба Станислава

# 163
Еми и аз това казах преди няколко поста - чорек оту, поправям се ако съм писала черен сусам - черен кимион си е, моята си я купувам от германско и е шварц кюмел.

# 164
  • София
Здравейте!
От скоро имаме машинка и правим френския хляб от рецептата от упътването (Мулинекс). Аз искам обаче да направя хляб, който е плътен и става за рязане на филии. Този френски е много вкусен, но е страшно трудно да се реже, а и малката не обича мек хляб и му яде само кората.
Прегледах и блога, и рецептите, харесах си доста, обаче искам да помоля за препоръка, изпитана - от коя от рецептите ще стане хляб от сорта на купешкия типов или Добруджа?
Благодаря ви предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт