МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 68 077
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Някой опитвал ли е готовата смес за пълнозърнест хляб на МЕЛКО(  Rolling Eyesмелница Сливен)от Кауфланд го купих?
опитвал съм го - т.е правил съм хляб с него.
предполагам ме ще имаш и друг въпрос  Laughing

# 226
Хи хи Бонго забавен си както винаги.Умрях да се смея Joy Joy.Имам още два въпроса:Хубав ли става хляба?На коя програма го пускаш-пълнозърнест хляб или на основна програма?

# 227
==============След като си купихме Панасоник, спрях да се интересувам от ремонт на казанчета. -----------------
В смисъл, че не се поврежда Панасоника  ли? Къде точно "протичат" казанчетата?

Да, да не си я урочасам, много съм доволна от Панасоник! Толкова бях ядосана на Мулинекс, че не дочаках ентия престой в сервиза и си купихме Панасоника.
На другия въпрос Бонго ти е отговорил. Моето казанче (на Мулинекса) не успя да протече в буквалния смисъл, но както си го миех, едната ос се извади.

# 228
абе според мен това което с ръце се прави е най-добре,с машината е бързо,но на ръка съм по доволна Simple Smile
Сигурно переш и чаршафите си на ръка. Браво на теб, моите адмирации.

различни са вкусовете....аз се включвам с този цитат,не заради спора,а за да изкажа задоволството си какви вкусни и пухкави мекици замесвам с машината, и то без да си моря ръцете....такива мекици с месене на ръка - не мога да направя Peace

# 229

вкусни и пухкави мекици замесвам с машината, и то без да си моря ръцете....такива мекици с месене на ръка - не мога да направя Peace

Спазваш ли някаква рецепта или караш на око?

# 230
  • Karlovo
И аз се включвам с желанието за рецептата на мекиците  Simple Smile .
Най-после научих какво е хубаво омесена топка тесто в машинката и хлябовете почнаха да стават .Превиших маята на един майонезен, но следващия стана невероятен .Сега ще се уча да правя козунак ,че таз година да сме на домашни.
Имам една позната ,която не е добре със здравето и е на диетичен хляб.Търсих в рецептите и намерих само една рецепта. Някой прави ли такъв хляб ,за да ми каже изпитана рецепта. Искам да и направя ,за да види предимствата на машинката ,и колко вкусен хляб прави. У нас като ми се наложи да купя от магазина ми се сърдят ,че не бил вкусен  Laughing .

# 231
за мекиците - слагам 2 яйца,кофичка кисело мляко, олио-на око-около половин чаена чаша, брашно,за да стане на топка-около 500 гр. и цяло пакетче суха мая Peace  Пускам на програмата за месене на хляб,където тестото си и втасва- програмата е 1ч25мин. и после си разточвам и пържа...

# 232
Тули, странно ми е защо се слага олио в тестото. Не стават ли много мазни? А може пък точно това да им е хубавото? Почти не съм правила мекици с тесто с мая, но никога не е късно да направя.  Simple Smile

# 233
Олиото прави тестото пухкаво, оттам и мекиците.

# 234
  • София
И аз се включвам с желанието за рецептата на мекиците  Simple Smile .
Най-после научих какво е хубаво омесена топка тесто в машинката и хлябовете почнаха да стават .Превиших маята на един майонезен, но следващия стана невероятен .Сега ще се уча да правя козунак ,че таз година да сме на домашни.
Имам една позната ,която не е добре със здравето и е на диетичен хляб.Търсих в рецептите и намерих само една рецепта. Някой прави ли такъв хляб ,за да ми каже изпитана рецепта. Искам да и направя ,за да види предимствата на машинката ,и колко вкусен хляб прави. У нас като ми се наложи да купя от магазина ми се сърдят ,че не бил вкусен  Laughing .

Бихте ли уточнили какъв точно диетичен хляб ви трябва и ще се опитаме да решим проблема. Ако трябва ще адаптираме или компилираме рецепта за машината.

# 235
От опит казвам, че готовите смеси за хляб са пълна пародия. Винаги имаме проблеми със стомаха след като сме правили от тях.

# 236
Купила съм си мая юва,която е със срок до 2013 г,слагам от нея  колкото пише в книжката към хлебопекарната ,но хляба ми не се надува както до сега.Някои ползвал ли я е и имал ли е такъв проблем.Днес ще направя с маята на доктора да видя дали пък проблема не е в машинката newsm78

# 237
  • София
 Привет! Simple Smile И аз съм с Мулинекс с две бъркалки,но следваща ми машина няма да е Мулинекс.В момента работи,но докато бърка се чуват странни шумове,нещо скърца,шули странно....очаквам всеки момент нещо да се счупи.... Mr. Green  Сякаш казанчето се е изкривило.....от топлината ли от какво ли...
Заглеждам се по нова машинка,от вас ще черпя идей Simple Smile

# 238
Купила съм си мая юва,която е със срок до 2013 г,слагам от нея  колкото пише в книжката към хлебопекарната ,но хляба ми не се надува както до сега.Някои ползвал ли я е и имал ли е такъв проблем.Днес ще направя с маята на доктора да видя дали пък проблема не е в машинката newsm78

И аз нещо не съм доволна от мая Юва (прясната, на кубчета). Има разлика в начина на втасване с нея и с ВИВО. Е, става хляб, но с ВИВО става по-добре.

# 239
  • София
==============След като си купихме Панасоник, спрях да се интересувам от ремонт на казанчета. -----------------
В смисъл, че не се поврежда Панасоника  ли? Къде точно "протичат" казанчетата?

Да, да не си я урочасам, много съм доволна от Панасоник! Толкова бях ядосана на Мулинекс, че не дочаках ентия престой в сервиза и си купихме Панасоника.
На другия въпрос Бонго ти е отговорил. Моето казанче (на Мулинекса) не успя да протече в буквалния смисъл, но както си го миех, едната ос се извади.

alys
, благодаря, следващата ще знам каква марка да е  Hug
Преди печенето ли трябва да се поръси козунакът със захар? или след последното размесване, преди втасването /за да не спадне при отварянето на капака/? Ще го правя изцяло в машината.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт