МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 68 079
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Направила съм вече 10-на хляба, но все ми се струва, че не са съвсем както трябва  newsm78 Тестото ми винаги е лепнещо, неоформено /след втасването изпълва казанчето/, но ако откъсна малка топчица ми се маже по ръцете. Изпълнявам точно рецептите, но ...
Когато меся на ръка, тестото ми винаги е по-стегнато.  Rolling Eyes

Ами добавете още една две супени лъжици брашно.
Добавям поне по 1/3 ч. чаша ... но го правя при всички рецепти /с изключение на една с пълнозърнесто брашно/, как при вас се получава с точните количества, а при мен не?  Rolling Eyes ей това ме тормози ....

Съжалявам, но във всяка част на темата не ми се иска да повтарям едно и също нещо относно това как са правени програмите, па какви са разликите на характеристиките на суровините при различни обстоятелства и т.н.

# 211
  • София
Изпълнявам точно рецептите, но ...не изпълняваш основното изискване - да се получи незалепваща топка   bouquet
Благодаря,   bouquet разбрах, значи да го докарвам на вид тестото, без да се "втелявам", че не изпълнявам точно рецептите .... Hug
bongo_2007Heart Eyes направих хляб с майонеза, стана невероятен   bouquet  спазих основното изискване    Laughing

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 08:55 от emy_emy

# 212
  • София
Привет!

Влизам да се похваля с първия ми типов хляб и втори откакто имам машинката (Kenwood BM450). Правих го на основната програма (по рецепта от книжката) с продукти за 750 гр., просто смених бялото брашно с типово и на тъмна коричка. По-плътен е от белия, но това не му пречи да е много вкусен.

# 213
абе според мен това което с ръце се прави е най-добре,с машината е бързо,но на ръка съм по доволна Simple Smile

# 214
  • Karlovo
Здравейте ,
когато хляба при втасването се надуе хубаво ,а после при печенето хлътне по средата ,кое беше повече маята или брашното  newsm78  ? Опитах се да направя майонезения хляб,но не успях да преценя колко е 7гр. от маята и сложих 1с.л. .

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 17:15 от dreems

# 215
  • Варна - Черна гора
dreems, според мен маята е дошла много и хляба е превтасал.

# 216
  • София
абе според мен това което с ръце се прави е най-добре,с машината е бързо,но на ръка съм по доволна Simple Smile
Сигурно переш и чаршафите си на ръка. Браво на теб, моите адмирации.

# 217
 Зравейте!
Не съм писала доста отдавна,изписали сте бая теми,но за съжаление нямам време да чета,доста сте бързи.
  Имам малко по-специфичен въпрос относно хлебопекарните.Не знам обсъждан ли е по-назад,за което моля да бъда извинена,и ако някой отговори ще съм му много благодарна!
  Имам мулинекс с 1 бъркала от 4 години,миналата смених казанчето,че старото протече.Точно днес с изненада и разочарование установявам,че и "новото " се скапа-протече и то и вече е невъзможно да се прави каквото и да било вътре  ooooh!
  Въпросът ми е:на коя марка хлебарки казанчетата им са различни от тези на мулинекс?оглеждах ги в метро-и аляската и кенууда и елит-а-всичките са с еднакви казанчета-форма,уплътнение,покритие....изобщо има ли различен вид?
    Благодаря!

# 218
  • Karlovo
_ilka_ благодаря за отговора и аз така си помислих, но съм направила само 4-5 хляба и затова реших да попитам хората с повече опит.

# 219
  Въпросът ми е:на коя марка хлебарки казанчетата им са различни от тези на мулинекс?оглеждах ги в метро-и аляската и кенууда и елит-а-всичките са с еднакви казанчета-форма,уплътнение,покритие....изобщо има ли различен вид?
    Благодаря!

Разходи се до Техномаркет и погледни казанчето на Панасоника. Дори самото слагане и вадене на казанчето е различно (с едно леко завъртане, нищо не се натиска или дърпа, както е при Мулинекс). И моето казанче на едната Мулинекс сдаде багажа (но това е минала история). Покритието също е различно и в резултат на него нищо не залепва по бъркалката.

# 220
alys Благодаря ти!Точно човек,който е имал мулинекс може да ме разбере  Hug
 погледнах демонстрацията тук http://www.youtube.com/watch?v=4K_O81B_7Og
и наистина казанчето изглежда друго.Цената и обаче е убийствена и трябва да почакам известно време за да я закупя  Cry
  Тук попаднах на този магазин http://www.ukshopbg.com/deals/ където е с фиксирана цена от 159 лв !Някой от Пловдив да е пазарувал от него?

ММ(моят мъж) ще мисли някакво временно уплътнение,някой да е правил нещо подобно?

# 221
Изгледах демонстрацията  Simple Smile - както се вижда, тя е за бърз хляб. И по-хубав хляб става на бързата програма, но наистина трябва да се избира опция L за размер, а не XL (мое мнение). Цената наистина не е ниска, но като се има предвид, че първо си купих Мулинекс за 289 лв. (ако не греша), после дадох още 38 лв. за ново казанче..., то ми излезе златна първата покупка. Сега стои само за кексове и евентуално за резерва.
Старото казанче съм го закрепила за зор-занам. Навъртях един конец на оста и я пъхнах в дупката на казанчето. После съм пекла хляб там, но не бих рискувала да направя цялостен хляб. Закрепила се е оста, но не може да се разчита. Търсих уплътнение, но в магазин в София ми отговориха, че такова няма. Чувала съм, че някои намират уплътнение, което не е за хранителни цели и въпреки това го използват. След като си купихме Панасоник, спрях да се интересувам от ремонт на казанчета.
Интересна цена са сложили на магазина в Пловдив. Трябва да се  види на място или да се пита по телефона защо цената е почти наполовина на тази в София.  newsm78

# 222
  • София
==============След като си купихме Панасоник, спрях да се интересувам от ремонт на казанчета. -----------------
В смисъл, че не се поврежда Панасоника  ли? Къде точно "протичат" казанчетата?

# 223
В смисъл, че не се поврежда Панасоника  ли? Къде точно "протичат" казанчетата?
покрай осите  Laughing

пп. на друго място може ли да се досетиш откъде аджеба може да протече  newsm78

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 15:02 от bongo_2007

# 224
Някой опитвал ли е готовата смес за пълнозърнест хляб на МЕЛКО(  Rolling Eyesмелница Сливен)от Кауфланд го купих?

Общи условия

Активация на акаунт