МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 67 538
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,опитвам се да разбера защо ми спада горната кора на хлябът..но не мога да разчета таблицата в първият пост.Малко е размазана  Rolling Eyes

# 316
Може да е превтасал,да е много водата или маята.

# 317
Така...днес пак правих хляб и стана голяяям и вкусен и мекичък.Идеален.

Всички ми стават хубави,с изключение на 2  които изпекох с отложен старт.  Rolling Eyes
Каква може да е причината според вас? Пуснах ги да се пекат след 6часа и резултатът беше вдлъбнат навътре хляб.Да не би брашното дето кисне във водата да се степва ли,друго не се сещам...маята няма допир до вода... Rolling Eyes

# 318
  • На небето
Ако имате съвети за начинаещи, моля аз съм насреща.  Twisted Evil
първият съвет е да понаправиш няколко различни и успешни хляба. да свикнеш с поведението на машината,тестото,програмите.
вторият съвет от мен е да правиш козунака в машината , но да го печеш в печката.   bouquet
третият съвет - припокриващ като предходния

Благодаря. Това смятам да направя. Днес мисля да направя козунак. Ще го пека в печката, но самия процес по подготовката до печенето е много време-отнемащ и затова ще пробвам хлебопекарната. Да видим как ще се справи. То и по вкуса ще се усети предполагам. После ще се похваля с провала или успеха.  Twisted Evil

# 319
  • Karlovo
Здравейте ,
искам да помоля някой да ми напише как са времената за месене, втасване на програмата за кекс  Praynig . Много искам да направя шарлотата на Лабрекс,но моята машина няма такава програма . Има за основен хляб,бял,пълнозърнест и сладкиш с мая ,сладкиш с бакпулвер ,тесто, печене и една бърза. Искам да видя коя от моите програми се доближава до тази за кекс .Благодаря ви предварително  Hug .

# 320
  • Пазарджик/Лондон
dreems , най- вероятно програмата за сладкиш с бакпулвер ще е правилната.

# 321
Здравейте ,
искам да помоля някой да ми напише как са времената за месене, втасване на програмата за кекс  Praynig . Много искам да направя шарлотата на Лабрекс,но моята машина няма такава програма . Има за основен хляб,бял,пълнозърнест и сладкиш с мая ,сладкиш с бакпулвер ,тесто, печене и една бърза. Искам да видя коя от моите програми се доближава до тази за кекс .Благодаря ви предварително  Hug .
сладкиш с бакпулвер = кекс
сладкиш с мая - в програмата е включено време за втасване на маята
сладкиш с бакпулвер - такова време няма , тъй като печенето започва след бъркането

# 322
  • Karlovo
Аелис , bongo_2007  благодаря ви   Hug .

# 323
Приятели, имам молба  Praynig
 тоест искам тази рецепта да я намаля наполовина. Също така искам да сложа суха мая.
Дали някой може да ми помогне с адаптирането, много ще съм задължена!   bouquet

Hug
разделяш всичко на две и готово
 Hug

200 мл.вода
2,5 супени лъжици олио- мерителната от машината
1,5 чаени лъжици сол -мерителната от машината
1 супни лъжици захар- мерителната от машината
1 супени лъжици оцет- мерителната от машината
350 грама брашно
7 грама жива мая.

# 324
Здравейте.
Много отдавна не съм писала и чела тази тема, но контейнера на машината ми за хляб, която до преди няколко месеца не спирахме, се счупи.
Та въпросът ми е, някой знае ли от къде да си купя нов контейнер за ето тази машина:

Simple Smile

# 325
  • София
Здравейте.
Много отдавна не съм писала и чела тази тема, но контейнера на машината ми за хляб, която до преди няколко месеца не спирахме, се счупи.
Та въпросът ми е, някой знае ли от къде да си купя нов контейнер за ето тази машина:

Simple Smile

От БГ Сервиз.

# 326
Да попитам пак за хляба с лимец- на каква програма го печете -на основната /около 3,00 часа или за пълнозърнест-3,40ч?Аз правих един истински ръжен само от ръжено брашно на програмата за пълнозърнесто тесто- стана чудно вкусно павенце, а как  ухаеше къщата. Само за Бонго  Laughing

# 327
Какъв вкус има този хляб с лимец не съм срещала тази култура под формата на брашно по магазините само съм я чувала

# 328
Здравейте, искам да направя козунак в машината за хляб , но няма такава програма. Има за сладък хляб и се чудя дали не е тя. Не я използвам много, нещо не успявам явно да се справя с хляба и освен за лютеница (която пък е уникална) за друго не я използвам.

# 329
  • На небето
Здравейте, искам да направя козунак в машината за хляб , но няма такава програма. Има за сладък хляб и се чудя дали не е тя. Не я използвам много, нещо не успявам явно да се справя с хляба и освен за лютеница (която пък е уникална) за друго не я използвам.

Става с тази програма, но козунака трябва да втасва 2 пъти веднъж докато е тесто и 1 след като се оформи. Аз козуначеното тесто го приготвям с хлебопекарната на програма само за тесто при мен е 9 програма - месене и втасване, без печене. След това го оформям, оставам го на топло в печката да втаса още веднъж мажа с яйце, ръся със захар и тогава пека, пак в печката.

Общи условия

Активация на акаунт