МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

  • 67 835
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 54
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.195
Може и да беше "късметът на начинаещия", но и двата пъти ми се получи перфектен. Само, че с ампула вит. С. От същата страница съм пробвала и хлябът с айрян на Полин, също страхотен, но се залепи за стъклото и пусках само печене допълнително.

# 541
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Аелис, аз правя тутманик по рецепта на Кашарел - записала съм си я от тази тема. Но се пече във фурна, не в пекарната (аз пека само хляб в нея, останалото си го оформям и мятам във фурната). Ако ти върши работа - ето я, правила съм я много пъти и съм много доволна:

Тутманик на Кашарел:
2 яйца,  1/2 пакетче масло от 125 гр., 1с.л олио,  1 кофичка кис.мляко, около 700 гр. брашно, 2 ч.л. сол,  2 ч.л. захар, 1 и 1/2 суха мая Йоткер (или пакетче от 11 или 12 гр. мая).

 Продуктите се слагат в машината в описания ред. След като се омеси и втаса в машината, тестото се изважда, разточва, намазва се с мазнина, наръсва се със сирене и се наавива на руло. Реже се на филийки и се нарежда в предварително намаслена тавичка. Отгоре се маже с разбито яйце, поръсва се със сусам и се слага във фурната на 50 градуса за около 40 мин. да втаса отново. Фурната се усилва на 180 градуса за печене - около половин час.

# 542
  • Мнения: 54
Здравейте, нахлувам за малко при вас с една молба - може ли да ми препоръчате някоя евтина машина за хляб, не държа на сложни програми и кой знае какви екстри, едва ли ще се ползва много често. В брошурката на Кауфланд има на промоция Елит за 69 лв. (дано не ви излъжа). Едва ли е кой знае какво, ама все пак - имате ли отзиви за нея? Никога не съм правила хляб в машина, нямам идея как се ползва, какво да търся и за какво да гледам. Благодаря ви!
А аз си мисля, че от голямо значение е мощността на машината (W). Когато купувахме нашата в Техномаркет имаше Zelmer за 89 лв. и после прочетох доста добри отзиви за марката.

# 543
  • UK
  • Мнения: 4 343
Благодаря на всички за съветите.   bouquet

# 544
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 608
Tanya_Z ,Didranad - благодаря Hug!

# 545
  • Русе
  • Мнения: 7 955
Да се оплача Sad
Замесих козунак (изпитаната рецепта на Мах-мама) в пекарната. След последното премесване извадих тестото за да го сплета а то като тухла тежко. Вече над половин час втасва във формата и не е мръднало. Уж всичко му беше наред, какво му стана?  Confused

# 546
  • Мнения: 1 111
и на мен ми се случи веднъж това - чакам да втаса, а то не...обаче като включих да се пече-тогава се наду /тестото/...да не би да ти е ниска Т на втасване

# 547
  • София
  • Мнения: 15 849
  На мен, за козунак ми трябват няколко часа да втаса. Не знам защо, сладките теста ми втасват по-бавно.

# 548
  • Русе
  • Мнения: 7 955
Не е това Sad. Още като го извадих от машината беше твърдо тестото. Не и от времето. май ще се окаже че брашното му дойде в повече   Thinking
Пека го в момента и се наду но......далеко от желания резултат.

# 549
  • Мнения: 1 111
успех слудващия път...като преди това, за предпазване от провал, може да прочетеш на първа страница-в блога-съветите за козунак...аз лично съм си ги изпринтила и си ги препрочитам от време на време,когато ще се заемам с козунак

# 550
  • Мнения: 1
Здравейте, Хлебопекарна Tarrington hous. Такава марка ползва ли някой? Моля за мнения! Благодаря предварително!

# 551
  • Мнения: 224
Здравейте, Хлебопекарна Tarrington hous. Такава марка ползва ли някой? Моля за мнения! Благодаря предварително!
Мисля че, трябва да е Чешко или Полско производство... newsm78
Имам такава тенджера добра е

# 552
  • Мнения: 1
Каква мощност са добрите хлебопекарни?

# 553
  • Мнения: 224
Мощността няма значение за добрият хляб. Тя е важна за консумацията на ток за 1 хляб, казват че по-мощните били по-икономични. Аз имам машинка с май 700-800W мощност правя хляб около 3 пъти седмично и немога да кажа че имам чувствително увеличение в сметката за ток.

# 554
  • Мнения: 111
Ели, на мен ми се случи няколко пъти това с козунака и една приятелка ми каза да разтворя 1 ч.л. суха мая в топло пр.мляко и да го пусна на месене отново и стана. Тестото втаса. Пробвай ако искаш. Може би е било по-студено в помещението и за това.

Общи условия

Активация на акаунт