МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

  • 67 824
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 3 429
Разбира се че няма, може да добавяш ленено семе, сусам, черен кимион, слънчогледови и тиквени семки, овесени ядки, пшеничен зародиш, сушен лук, сушени пиперки, моркови, маслинки, беконче, горчица. Може част от водата да я заменяш с прясно мляко или айрян. Всякакви импровизации. успех

# 586
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Анди, ако е 500 гр. само ръжено брашно, ще ти е тухлен хляба. Аз слагам около 150-180 гр. ръжено брашно или друго различно от бялото, ако е пълнозърнесто - 200 гр. и допълвам с бяло брашно до 500, за да се получи пухкав хляб.
Гледам, че питаш и за гръцки коледен хляб - не знам, но според мен трябва да започнеш с най-обикновен бял хляб, да си наблюдаваш машинката, да добиеш усет за тестото - гладкост, твърдост и т.н., за температурата на течността и чак тогава да започнеш да експериментираш с различни брашна, с прясно/кисело мляко/ яйце, със сладките хлябове и т.н.

Ядки можеш да слагаш, разбира се. Аз слагам на бял хляб - сусам, маково, ленено семе; на пълнозърнест и ръжен - комбинирам с тиквено или слънчогледово семе.

# 587
  • София
  • Мнения: 1 134
Анди, и а веднъж пробвах по рецептата от пакета и стана тухличка и не се омеси добре. Много е тежко брашното. Аз съм писала моята рецепта за пълнозърнест хляб в пекарна преди няколко страници - може да я пробваш Simple Smile

# 588
  • Мнения: 3
 Praynig дано този път стане, ще отипам обикновено и ако стане, ще пробвам Коледния хляб
ще сложа и някакви семена
мерси много

# 589
  • Мнения: 1 249
Момичета и момчета, Hug


Моля за рецептата за бородинския хляб, че не намирам с търсачката !



Хубав ден на всички !

# 590
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Момичета, а задължително ли е да се слага обикновено бяло брашно  newsm78, че аз имам и ползвам в нас само ръжено, пълнозърнесто пшенично и ечемичено. Гледам рецептите и дори и в тези за пълнозърнес хляб има задължително бяло брашно  newsm78

# 591
  • Мнения: 3 429
Ечемика не е ли фуражно зърно за животните?
Аз често правя чисто пълнозърнест хляб или типов, така че може и без бяло.Според мен де.

# 592
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Ечемика не е ли фуражно зърно за животните?
Аз често правя чисто пълнозърнест хляб или типов, така че може и без бяло.Според мен де.

Мерси, може ли да ми дадеш рецепта  bouquet То с всяко едно зърно можбе а се хранят животните. От ечемиченото аз правя каши за бебко , стават много хубави Peace

# 593
  • Мнения: 3 429
правя един много ароматен хляб - 300мл топъл билков чай, 1 сл мед, 200 гр ръжено брашно накиснато при чая, 4сл олио, 200 гр типово брашно, 6-7 гр жива мая, 1чл сол, няколко лъжици ако се наложи бяло брашно до получаване на хубава топка

# 594
  • Пловдив
  • Мнения: 698
правя един много ароматен хляб - 300мл топъл билков чай, 1 сл мед, 200 гр ръжено брашно накиснато при чая, 4сл олио, 200 гр типово брашно, 6-7 гр жива мая, 1чл сол, няколко лъжици ако се наложи бяло брашно до получаване на хубава топка

Мерси много за рецептата   bouquet

# 595
  • София
  • Мнения: 15 849
  Днешния хляб правих с мая на Доктор Йоткер и не ми хареса, не бухна много, а даже си мислех да го деля на две и във фурната, очаквах повече. Ще си работя само с френската.

# 596
  • Мнения: 307
Аз маята на доктор йоткер я разреждам с топла вода, разбърквам с брашно и оставям малко да втаса и тогава я слагам в машината. Така винаги ми се получава хубаво набухване.

# 597
  • София
  • Мнения: 15 849
Аз маята на доктор йоткер я разреждам с топла вода, разбърквам с брашно и оставям малко да втаса и тогава я слагам в машината. Така винаги ми се получава хубаво набухване.

 Нарочно не сложих топла вода,че веднъж с френската и с топла вода, ми преля тестото навън, и то доста.Вече ще знам, да си я активирам предварително. Сигурно ще  прозвуча тъпо, но продава ли се някъде мая в по-големи опаковки, кутия или буркан например?

# 598
  • Мнения: 7 779
АаааБонго, няма да се разберем така, ценните си съвети ги пускай в темата, да ги четем всички, щото иначе и ние ще извадим пищовите #2gunfire
ти вече си минала по този път. сега е ред на другите  Joy

# 599
  • Мнения: 7 779
Grinning Ами.... защото моят приятел е все на диети (смени приятеля бре  hahaha) и било по-полезно този да направим, ползвах рецептата, която беше на пакета от брашното, пишеше, че е рецепта за машина за хляб, не знам 1-вите опите на останалите какви са били, но моят.... не знам как да го опиша...
така по спомени, че пакета не е пред мен в момента
500гр брашно
350мл вода
5г мая
10 мл олио/зехтин
2г захар кристална
10г сол
аа и 1 лъжица кисело мляко (това беше моя добавка  Rolling Eyes )ето ти грешката

Общи условия

Активация на акаунт