МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 68 086
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Интересува ме кога е подходящо да се извадят бъркалките, за да не се пече с тях.
вадят се след последното месене ,преди втасването.

# 196
  • София
Интересува ме кога е подходящо да се извадят бъркалките, за да не се пече с тях.
Благодаря ти много.   bouquet

Прощавайте още веднъж, че ви оспамих хубавата тема!   Embarassed bouquet

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 19:52 от Бoяна

# 197
  • София

Извинни лаишкия въпрос, но как се разбира кога е приключило последното месене и започва втасването?

# 198
именно по книжката може да се ориентираш, където съответните програми са "разбити" по времетраене...Аз пека на програма 4-основен хляб- където ми е направило впечатление,че печенето е някъде към 50 минути
Моята машина е Мулинекс 5023,с приставка за багети...по-късно ще пробвам да сканирам програмите и да ги кача тук, но ако сега те интересува някоя конкретна програма-кажи-за да ти напиша направо "разбивката" и да си направиш хляба Peace

# 199
  • София
Благодаря много, tuly, Бояна ми изпрати сканирана табличка, която ме ориентира перфектно  Hug

# 200
  • София
Направила съм вече 10-на хляба, но все ми се струва, че не са съвсем както трябва  newsm78 Тестото ми винаги е лепнещо, неоформено /след втасването изпълва казанчето/, но ако откъсна малка топчица ми се маже по ръцете. Изпълнявам точно рецептите, но ...
Когато меся на ръка, тестото ми винаги е по-стегнато.  Rolling Eyes

# 201
  • София
Направила съм вече 10-на хляба, но все ми се струва, че не са съвсем както трябва  newsm78 Тестото ми винаги е лепнещо, неоформено /след втасването изпълва казанчето/, но ако откъсна малка топчица ми се маже по ръцете. Изпълнявам точно рецептите, но ...

Ами добавете още една две супени лъжици брашно.

# 202
  • София

Ами добавете още една две супени лъжици брашно.
Добавям поне по 1/3 ч. чаша ... но го правя при всички рецепти /с изключение на една с пълнозърнесто брашно/, как при вас се получава с точните количества, а при мен не?  Rolling Eyes ей това ме тормози ....

# 203
  • Karlovo
Bilkova и  Марулка  мерси за чудесната рецепта за Основен хляб , хляба стана невероятен от първия път ,без да добавям каквото и да било към него. Още горещ го изядоха в нас ,другия път ще добавя сусам да видим дали ще го харесат .

# 204
  • София
А, като каза сусам, се сетих да питам - кога се слагат сусам например, ако искам да е само отгоре поръсен хляба с него? Според мен малко преди края на печенето трябва да е, ама колко? И смея ли да отворя капака на машината, докато върви печенето?

# 205
А, като каза сусам, се сетих да питам - кога се слагат сусам например, ако искам да е само отгоре поръсен хляба с него? Според мен малко преди края на печенето трябва да е, ама колко? И смея ли да отворя капака на машината, докато върви печенето?

Преди да започне печенето намазвам с разбит белтък и наръсвам сусама или други там семенца. Пробвала съм да мажа с водичка , но тогава изпадва сусама. Ако имам разбито яйце мажа с него.

# 206
  • София
Мама Тин - и не изгаря така сусама, нали? Мен малко ме е страх, че при дългото печене може да изгори.

# 207
Ами не, не изгаря - все пак няма реотан отгоре и не грее директно върху сусама.

# 208
  • София
Много съм глупава, разбира се, че е така  ooooh! Благодаря!  Hug

# 209
Изпълнявам точно рецептите, но ...не изпълняваш основното изискване - да се получи незалепваща топка   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт