МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 67 852
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Tanya_Z ,при Мулинекса има този проблем с неизпичането добре отгоре.Твоята вероятно е с вертикален контейнер и хляба става висок. И аз съм с Мулинекс,но с хоризонтален контейнер и две бъркалки.До сега суров хляб не съм имала,но не правя максималния 1500г.
Вече съм писала тук,а и други потребителки,че на прозорчето по време на печенето се поставя нагънато алуминиево фолио да отразява топлината.Ефекта е много добър.
А козунак не съм пекла в машината.Ползвам я само за месене и втасване на тестото и после във фурната.
Опитвай различни варианти ,смело експериментирай и ще свикнеш с навиците на машината.

# 526
Вече и аз съм горд собственик на такава машинка. Записвам се да следя темичката  Simple Smile

# 527
http://www.technomarket.bg/products/09025452/moulinex-ow-2000 с хоризонтален контейнер, една бъркалка, но малка мощност. Ще и направя "доработката"и ще видя какво ще се получи.
Имам предложение (молба) към Вас - майсторите, пишещи в тези теми: Направете отделна тема с лесни рецепти, които се приготвят изцяло в машината. При сигнала - добавки, преди печене - мазане, поръсване и толкоз. Като например козунакът на Пина, Хляб с айрян на Полин, лесен и бърз тутманик... С ясни инструкции, като за съвсем начинаещи. Чета, чета, харесвам си нещо, ама Вие толкова много сте изписали...

# 528
Вече и аз съм горд собственик на такава машинка. Записвам се да следя темичката  Simple Smile
Честито! На същата като моята ли? Ако е така, много бих искала да споделиш дали и ти ще имаш проблем с изпичането отгоре.

# 529
 Tanya_Z , аз имам същата машинка, но до сега не съм вадила суров хляб. Понякога наистина е по светъл отгоре, но не и неизпечен.
Даже вчера като пуснах машинката и след около 30-40 мин спря тока. След 20-тина минути дойде , а хляба беше леко надигнат. Почудих се какво да го правя и направо го пуснах да се изпече. Стана вкусен, много сбит и се режеха тънки хубави филийки  Laughing

# 530
Тази вечер правих това `Хляб със сирене и маслини (750 гр), на 1 програма, най-силно препичане, допичах после 2х10 мин. Преди печенето поставих фолио върху прозорчето и пак има много светли места по горната кора. Но все пак има и златисто тук-там. Но в никакъв случай не е хрупкава като страните, опиращи в контейнера. Само на тутманика ми се опече до златисто-кафяво и то в ъглите, не цялата горна кора. Дали да пиша до сервиза им?

# 531
  • София
   heberlea, честито и със здраве да си я ползвате!

Дъщерята от три дни яде хляб от машината и днес заяви,че не иска повече, ни да вижда, ни да хапва друг хляб! Joy

# 532
  Здравейте! От месец се сдобих с машина за хляб и, разбира се, пръв съветник сте ми вие. Четох доста, но то няма изчитане! Три пъти съм правила хляб до сега, но нито веднъж не е станал за свят. Първия път направих хляб с кашкавал (рецепта оттук)- горе-долу се получи, но не се изпече отгоре и остана клисав. Втори път - с готова смеска от Кауфланд, прибавя се по инстукцията само вода, резултат-пълна трагедия. Днес хлябът ми се получи криво-ляво, с хубава кора, но нямаше добра форма, остана по-малък от контейнерчето на дължина и придоби вид на паве!
   Сигурно причината е в мен и в моята некомпетентност. Машината ми е Силвър Крест. От ТСМ я купих. Ако някой от вас има такава, моля да пише и ако няма против, да бъде любезен да отговори на въпросите на една изстрадала домакиня! Simple Smile

# 533
  • UK
Здравейте, нахлувам за малко при вас с една молба - може ли да ми препоръчате някоя евтина машина за хляб, не държа на сложни програми и кой знае какви екстри, едва ли ще се ползва много често. В брошурката на Кауфланд има на промоция Елит за 69 лв. (дано не ви излъжа). Едва ли е кой знае какво, ама все пак - имате ли отзиви за нея? Никога не съм правила хляб в машина, нямам идея как се ползва, какво да търся и за какво да гледам. Благодаря ви!

# 534
Имам предложение (молба) към Вас - майсторите, пишещи в тези теми: Направете отделна тема с лесни рецепти, които се приготвят изцяло в машината. При сигнала - добавки, преди печене - мазане, поръсване и толкоз. Като например козунакът на Пина, Хляб с айрян на Полин, лесен и бърз тутманик... С ясни инструкции, като за съвсем начинаещи. Чета, чета, харесвам си нещо, ама Вие толкова много сте изписали...
защо не прочетеш първа страница на темата , включително и Нашият блог.
опитай първо да направиш най-обикновен хляб, да следиш и свикнеш с поведението на тестото, с втасването, с времетраенето  на отделните цикли в програмата.

# 535
Здравейте, нахлувам за малко при вас с една молба - може ли да ми препоръчате някоя евтина машина за хляб, не държа на сложни програми и кой знае какви екстри, едва ли ще се ползва много често. В брошурката на Кауфланд има на промоция Елит за 69 лв. (дано не ви излъжа). Едва ли е кой знае какво, ама все пак - имате ли отзиви за нея? Никога не съм правила хляб в машина, нямам идея как се ползва, какво да търся и за какво да гледам. Благодаря ви!
принципно няма сложни програми - натискаш копчето и готово.
въпросът е в правилният избор на програмата.
за посочената машина нямам наблюдение , дано някой даде отзиви. но не винаги промоцията е удачното решение.   bouquet

# 536

Когато търсих съвети за хлебопекарна, ми казаха да си търся такава с две бъркалки, т.е. по-голяма... Сега като чета тази тема, оставам с впечатление, че тези с по една бъркалка не изпичат хубаво отгоре... Аз не съм имала никога неизпечен отгоре хляб, с две бъркалки ми е машинката, но те са и по-скъпи...

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 00:09 от stelt77

# 537
  • София
     То от броя на бъркалките зависи и формата на тавичката, с една е висока, с две е ниска и по-дълга.Мен не ме питаха, аз исках с две, взеха ми с една, но съм доволна. Днес месих тесто за фокачи, изядоха се топли, сега се пече хляб, за утре за закуска.Пица правих, много ми е мерак да замеся и козунак, но не му е сега времето.

# 538
    То от броя на бъркалките зависи и формата на тавичката, с една е висока, с две е ниска и по-дълга.Мен не ме питаха, аз исках с две, взеха ми с една, но съм доволна. Днес месих тесто за фокачи, изядоха се топли, сега се пече хляб, за утре за закуска.Пица правих, много ми е мерак да замеся и козунак, но не му е сега времето.гледай до Велик ден да направиш няколко сполучливи за да не се изложиш точно когато не искаш   bouquet

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 00:20 от bongo_2007

# 539
  • Пазарджик/Лондон
Тази вечер правих това `Хляб със сирене и маслини (750 гр), на 1 програма, най-силно препичане, допичах после 2х10 мин. Преди печенето поставих фолио върху прозорчето и пак има много светли места по горната кора. Но все пак има и златисто тук-там. Но в никакъв случай не е хрупкава като страните, опиращи в контейнера. Само на тутманика ми се опече до златисто-кафяво и то в ъглите, не цялата горна кора. Дали да пиша до сервиза им?

Търсих в темата с рецептите, но не срещнах тази за тутманик - може ли линк?

Общи условия

Активация на акаунт