МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

  • 67 864
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 2 657
Синът ми иска питка, а не хляб.  Confused

За първи път извадих тестото от машината и го сложих в една тава да втасва във фурната загрята на 50 С. Тестото е по рецептата на хляба с айран на Аелис.

Въпросите ми са:

-как да позная че питката е втасала и е готова за печене?
-на каква Т да пека?
-колко време приблизително?

Благодаря ви  Hug

# 556
  • Мнения: 3 429
- докато стигне малко под ръба на тавата или докато удвои обема си втасва
- после можеш да намажеш с разбит жълтък с олио и да поръсиш с черен кимион, сусам или маково семе
-печеш на 160 градува горен и долен реотан -25-40 мин, зависи от печката, най добре си проверявай с клечка

# 557
  • София
  • Мнения: 15 849
 50 градуса не е ли много, като бухне двойно, значи е втасало. Аз или пека на 180 градуса, или слагам в силно нагрята фурна, на 250 градуса и с мъничка тавичка вода отдолу. След 10 минути намалявам на 180 и слагам фолио.
    Тук съм описала моя хляб.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502332.0

# 558
  • Мнения: 3 429
50 градуса не е много за втасване, само не трябва да е с вентилатор, а само горен и долен реотан

# 559
  • Мнения: 7 779
50 градуса не е ли много, като бухне двойно, значи е втасало. Аз или пека на 180 градуса, или слагам в силно нагрята фурна, на 250 градуса и с мъничка тавичка вода отдолу. След 10 минути намалявам на 180 и слагам фолио.
градусите зависят много от спецификацията на фурната. за едни е много , за други - малко. при мен хляба се пече на 140-150 градуса .
казваш че слагаш фолио. предполагам за да не изгори  newsm78  защо тогава не печеш на по-ниска температура и да не слагаш фолио ?

# 560
  • София
  • Мнения: 15 849
    За по-дебела и хрупкава коричка, пека на по-високи градуси.

# 561
  • Мнения: 14
Днес си купих хлебопекарна елите ВМ-001. Нямах никаква представа каква ще си купя, все си виках ще седна да се поразровя, но не остана време и днес в Кауфланд като видях промоцията, без да се замисля я купих. Сега вече се поразрових и останах разочарована, дори няма и таймер... На мен не ми трябва да си пека хляб колкото да ми омеси... Като се зачетох съвсем се обърках със тези мерки и грамове. Иде ми утре да отида и да го върна, толкова ме е яд.   #Cussing out

# 562
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 814
Аз в събота си взех Нео - BM 201. Доста четох и видях , че са доволни хората. От събота до сега съм направила 3 хляба, четвъртият се пече. Нямаше никакав смисъл да инвестирам повече пари в този уред (според мен).

# 563
  • Мнения: 3 429
Споко, що,м ти трябва за тесто, не е толкова фатален таймера. А за да си спокойна за мерките се снабди с една електронна везна, аз слагам казанчето върху нея и направо си тегля съставките.
Ще свикнеш, а и винаги можеш да задаваш въпроси в темата.
Момчетата  и момичетата с удоволствие ще ти отговорят Peace

# 564
  • Мнения: 7 779
Днес си купих хлебопекарна елите ВМ-001. Нямах никаква представа каква ще си купя, все си виках ще седна да се поразровя, но не остана време и днес в Кауфланд като видях промоцията, без да се замисля я купих. Сега вече се поразрових и останах разочарована, дори няма и таймер... На мен не ми трябва да си пека хляб колкото да ми омеси... Като се зачетох съвсем се обърках със тези мерки и грамове. Иде ми утре да отида и да го върна, толкова ме е яд.   #Cussing out
мисля че до 1 ден (или някакъв срок) може да върнеш покупката (неповредена) без да даваш обяснения. в Закона за защита на потребителите може би да го пише.
възможно е и да върнеш този , но да закупиш друг подобен като си доплатиш

# 565
  • Пловдив
  • Мнения: 698
И аз се записвам тук. Днес се сдобих с ето тази хлебопекарна http://www.technomarket.bg/products/09073488/moulinex-ow-302231 . Някой ако ма такава , може ли да даде отзиви и някоя рецепта, че нямам търпение да пробвам  Praynig

# 566
  • София
  • Мнения: 15 849
И аз се записвам тук. Днес се сдобих с ето тази хлебопекарна http://www.technomarket.bg/products/09073488/moulinex-ow-302231 . Някой ако ма такава , може ли да даде отзиви и някоя рецепта, че нямам търпение да пробвам  Praynig

     Честито!Със здраве да си я ползваш! Аз, от скромния ми опит дотук с хлебопекарната, разбрах,че всяка машинка май си е сама за себе си. На моята, след няколко проби и грешки, разбрах кое и как става най-добре и кое не става.Изпитани рецепти от темата, не ми станаха, пробни разни, по мое усмотрение, с измислени мерки и грамажи, на око, взеха, че станаха.

# 567
  • Мнения: 26
От 1-2 месеца се реших и аз да пека хляб,до тогава само месех в  машината.Снощи правих  царевичен хляб,втаса  добре,но остана равен и с твърди кори.Това показател за твърдо тесто ли е,или другаде греша?!Правих на програма -пълнозърнест хляб,дали там не сгреших?! Cry

# 568
  • UK
  • Мнения: 4 343
Аз в събота си взех Нео - BM 201. Доста четох и видях , че са доволни хората. От събота до сега съм направила 3 хляба, четвъртият се пече. Нямаше никакав смисъл да инвестирам повече пари в този уред (според мен).

Би ли казала малко повече подробности за нея? Има ли програма за козунак?

# 569
  • Мнения: 1 111
Трябва да ви чета по-често. Всеки път като видя аватара на бонго и ми се отяжда Laughing Може пък така да успея да отслабна  Mr. Green
не може всички аватари да бъдат грозни. трябва и малко колорит да има

пп.отслабването не е процес на гледане  hahaha


много  се смях на този коментар и днес,като попаднах на тази снимка, се сетих за теб, Бонго Laughing

Общи условия

Активация на акаунт