МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 67 523
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Дядо Хаджия,честит рожден ден   newsm59,да си жив и здрав още много години  party023

# 646
  • София
   Жив и здрав да си, честито и за още поне 50 години!Тутманика изглежда вълшебно!

# 647
  • София
При мен книжката сякаш аз съм я писала. LaughingЯсно е, че доста хлебчета ще отидат на кино ,докато успея да направя нещо що годе сполучливо. Sad
Ива, не се отчайвайте, толкова е лесно и елементарно, че след време ще го правите машинално и без никакви мерни единици. Като начало си направете най-обикновен хляб от вода, мая, олио, брашно, захар и сол , като си проучите етапите на машинката и непременно следите топката тесто.
Класическите мекици май също се правят от тези съставки, но има и рецепти с кисело и прясно мляко, вие избирате. Успех и не се предавайте- няма нищо по-вкусно от домашния хляб.  Hug

# 648
  • София
   Всички мои опити, независимо какви станаха, се изядоха.Топли или студени, печени или на кубети, всичко се изяде.Така, че Иве не се отказвай!

# 649
  • Русе
Дядо, честит рожден ден! Още много години здраве, щастие и любов! Нека си все така всеотдаен в темата  Hug

# 650
Чрстит рожден ден! Да си жив, здрав и много късмет!

PS Направо ми потичат лигите като го гледам този тутманик

# 651
  • Пловдив
Влизам да ви благодаря за съветите   bouquet Вече два хляба правя и станаха супер. Пекох ги обаче в моята си фурна, като питка.. Утре ще пробвам рецепта само с ръжено брашно , че другото го свърших и ще оставя да се изпече в машинката..Само искам да попитам дали мога да заменя водата с пр.мляко  newsm78 Дали ще се получи добре с ръженото брашно  newsm78

П.П Честит рожден ден на дядо хаджия!!!

# 652
Дядо Хаджия, честит рожден ден! Страхотен тутманик!

Ивке, на ръженото брашно повече му приляга киселото мляко, но както си решиш. Само с ръжено брашно ли е рецептата (по-добре го смеси с бяло)? Успех!

# 653
  • Русе
   Влизам за да ви следя по време на празниците, какви чудеса ще творите с машинките.
В момента бъркам една доза меденки.

# 654
  • Пловдив
Дядо Хаджия, честит рожден ден! Страхотен тутманик!

Ивке, на ръженото брашно повече му приляга киселото мляко, но както си решиш. Само с ръжено брашно ли е рецептата (по-добре го смеси с бяло)? Успех!

Щом му върви повече кисело, кисело ще сложа, но колко като количество, цялата вода ли да заместя  newsm78  Нямам бяло брашно..

# 655

Щом му върви повече кисело, кисело ще сложа, но колко като количество, цялата вода ли да заместя  newsm78  Нямам бяло брашно..

Рецептите, които съм пробвала са с вода и кисело мляко в равни количества. Имам и една рецепта с кисело мляко и бира (също 1:1). Мисля, че и нея съм пробвала, но при всички рецепти ръженото брашно не е самостоятелно, а в комбинация с бяло. Количеството на течностите е около 70-80% от количеството на брашното,т.е. ако брашното е 500 г, течностите трябва да са около 350-400 г. Трудно ще установиш колко вода да сложиш, като наблюдаваш топката тесто, защото с ръженото става едно лепкаво и кашесто..., не е като с бялото. Чела съм рецепти и с по-малко вода, но със сигурност ръженото брашно поема повече вода от бялото. Хлябът се получава като тухличка - доста сбит, но пък който харесва такъв хляб, няма проблем.
Ето една рецепта само с ръжено брашно, но има добавка, която в БГ не съм срещала. Давам линк и към други рецепти с ръжено брашно (Ржаной и Дарницкий). Рецептите са за Панасоник, а тези машинки работята добре и с по-голямо, и с по-малко количество брашно.

# 656
  • В най - голямото село
   Влизам за да ви следя по време на празниците, какви чудеса ще творите с машинките.

И аз вчера забърках мойте меденки в машинката.

# 657
Днес ставам на 50 години. Затова нека ви почерпя макар и виртуално с един панагюрски тутманик.

от здраве да не се оттървеш .....

пп. само с тутманиче ли ще минем  Laughing

# 658

Бихте ли споделили рецептите, ако са станали сполучливи...  Flutter

Дядо ви хаджия се оказа тийнейджър, да е жив и здрав...  Laughing  bouquet

# 659
  • Пловдив

Бихте ли споделили рецептите, ако са станали сполучливи...  Flutter

Дядо ви хаджия се оказа тийнейджър, да е жив и здрав...  Laughing  bouquet

Аз правя едни страхотни меденки, но не в машината, защото са супер лесни и няма нужда от нея. Стават страхотни, много са лесни и бързи. Ако някой иска ще кажа рецептата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт