МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 67 486
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  Не знам, много едро смляно е !

# 691
Щом хлябът хлътва значи водата е много. Много зависи и от брашното, нашите брашна, които ги продават са фалшиви. Аз преди купувах от Метро типово брашно в чувал 25 кг. и все ставаше един грозен недодялан хляб. Сега купувам бяло брашно на София Мел по БДС пак 25 кг. и става превъзходен и вкусен хляб, толкова голям и висок става, че машината му е малка. Аз съм с машина MOULINEX OW-5023 и правя 1,500 кг. на първа степен на изпичане на коричка. Рецептата ми е: 960 гр. бяло брашно, 500 мл. вода, 1/2 кубче жива мая, 3ч.л сол, 1и1/2 с.л. захар,50 мл. олио. Меря с лъжичката към самата машина, а водата и олиото с мензурка. Пека на програма 5.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 18:03 от Росалинда

# 692
Аз съм с машина Мулинекс 5023 ======== Пека на програма 5.

Какво е наименованието на програма 5 и колко е времетраенето? Досега не съм пекла хляб с толкова много брашно, но може да опитам (с Мулинекс 5003).

Тюли, направи царевичен хляб по указанията на Дядо Хаджия, а рецептата вземи от 4-тия линк.

# 693
Аз съм с машина Мулинекс 5023 ======== Пека на програма 5.

Какво е наименованието на програма 5 и колко е времетраенето? Досега не съм пекла хляб с толкова много брашно, но може да опитам (с Мулинекс 5003).

Тюли, направи царевичен хляб по указанията на Дядо Хаджия, а рецептата вземи от 4-тия линк.

Програма 5- Френски хляб с времетраене 3:39.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 18:44 от Росалинда

# 694
  • Пловдив
Аз днес правих пълнозърнест хляб (с пълнозърнесто пшенично брашно) по рецепта от книжката. Не знам защо при самото месене нещо не го омесва много добре и отгоре става много неравен и не се надигна много, но то май с пълнозърнесто брашно така ставаше. Използвах био , суха мая. Иначе стана много вкусен .

# 695
Аз днес правих пълнозърнест хляб (с пълнозърнесто пшенично брашно) по рецепта от книжката. Не знам защо при самото месене нещо не го омесва много добре и отгоре става много неравен и не се надигна много а оформи ли го ? , но то май с пълнозърнесто брашно така ставаше. Използвах био , суха мая. Иначе стана много вкусен .

# 696
  • Пловдив
Аз днес правих пълнозърнест хляб (с пълнозърнесто пшенично брашно) по рецепта от книжката. Не знам защо при самото месене нещо не го омесва много добре и отгоре става много неравен и не се надигна много а оформи ли го ? , но то май с пълнозърнесто брашно така ставаше. Използвах био , суха мая. Иначе стана много вкусен .

Мии, не  Rolling Eyes. Как да го оформя? newsm78

# 697
с ръце   chef

пп. преди печене и втасване

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 21:53 от bongo_2007

# 698
  • Пловдив
с ръце   chef

пп. преди печене и втасване

ох, ми не знаех, че аз трябва да го оформям  Thinking , все си мислих, че машинката трябва да го прави  newsm78 Утре ще го оформя, че много грозно иначе   chef

# 699
ох, ми не знаех, че аз трябва да го оформям  Thinking , все си мислих, че машинката трябва да го прави  newsm78 Утре ще го оформя, че много грозно иначе   chef
машината не може да знае как на теб ти харесва  Laughing
ако можеш да я програмираш да върши каквото и както ти искаш - добре.
ако не - оформяй на ръка  hahaha

# 700

Програма 5- Френски хляб с времетраене 3:39.

Мисля, че съм пробвала до 900 г брашно, но установих, че и то е много (залепваше ми се за капака изцяло, не само около прозорчето), но след това се отказах от тази програма, защото коричката става дебела за вкуса ми. Иначе наистина става голям хляб (при мен беше около 1400 г).

# 701
Здравейте,
съжалявам, ако вече е коментирано , но нямам време да търся   Rolling Eyes

Може ли да се омеси тесто за питка за Бъдни вечер, по стандартната рецепта ли и на коя програма.
Благодаря, предварително!

# 702
  • София
   Полу-многозърнест, полу-типов, полу-бял, на нормалната програма за обикновен хляб.Изпече се перфектно.

И един гладник. Joy

# 703
   Полу-многозърнест, полу-типов, полу-бял, на нормалната програма за обикновен хляб.Изпече се перфектно.

И един гладник. Joy
Леле кучето как се облизва  hahaha

# 704
Моля ви за някоя сполучлива рецепта за питка.Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт