МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

  • 67 486
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 15 822
  Не знам, много едро смляно е !

# 691
  • Мнения: 3
Щом хлябът хлътва значи водата е много. Много зависи и от брашното, нашите брашна, които ги продават са фалшиви. Аз преди купувах от Метро типово брашно в чувал 25 кг. и все ставаше един грозен недодялан хляб. Сега купувам бяло брашно на София Мел по БДС пак 25 кг. и става превъзходен и вкусен хляб, толкова голям и висок става, че машината му е малка. Аз съм с машина MOULINEX OW-5023 и правя 1,500 кг. на първа степен на изпичане на коричка. Рецептата ми е: 960 гр. бяло брашно, 500 мл. вода, 1/2 кубче жива мая, 3ч.л сол, 1и1/2 с.л. захар,50 мл. олио. Меря с лъжичката към самата машина, а водата и олиото с мензурка. Пека на програма 5.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 18:03 от Росалинда

# 692
  • Мнения: X
Аз съм с машина Мулинекс 5023 ======== Пека на програма 5.


Какво е наименованието на програма 5 и колко е времетраенето? Досега не съм пекла хляб с толкова много брашно, но може да опитам (с Мулинекс 5003).

Тюли, направи царевичен хляб по указанията на Дядо Хаджия, а рецептата вземи от 4-тия линк.

# 693
  • Мнения: 3
Аз съм с машина Мулинекс 5023 ======== Пека на програма 5.


Какво е наименованието на програма 5 и колко е времетраенето? Досега не съм пекла хляб с толкова много брашно, но може да опитам (с Мулинекс 5003).

Тюли, направи царевичен хляб по указанията на Дядо Хаджия, а рецептата вземи от 4-тия линк.

Програма 5- Френски хляб с времетраене 3:39.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 18:44 от Росалинда

# 694
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Аз днес правих пълнозърнест хляб (с пълнозърнесто пшенично брашно) по рецепта от книжката. Не знам защо при самото месене нещо не го омесва много добре и отгоре става много неравен и не се надигна много, но то май с пълнозърнесто брашно така ставаше. Използвах био , суха мая. Иначе стана много вкусен .

# 695
  • Мнения: 7 779
Аз днес правих пълнозърнест хляб (с пълнозърнесто пшенично брашно) по рецепта от книжката. Не знам защо при самото месене нещо не го омесва много добре и отгоре става много неравен и не се надигна много а оформи ли го ? , но то май с пълнозърнесто брашно така ставаше. Използвах био , суха мая. Иначе стана много вкусен .

# 696
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Аз днес правих пълнозърнест хляб (с пълнозърнесто пшенично брашно) по рецепта от книжката. Не знам защо при самото месене нещо не го омесва много добре и отгоре става много неравен и не се надигна много а оформи ли го ? , но то май с пълнозърнесто брашно така ставаше. Използвах био , суха мая. Иначе стана много вкусен .

Мии, не  Rolling Eyes. Как да го оформя? newsm78

# 697
  • Мнения: 7 779
Мии, не  Rolling Eyes. Как да го оформя? newsm78
с ръце   chef

пп. преди печене и втасване

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 21:53 от bongo_2007

# 698
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Мии, не  Rolling Eyes. Как да го оформя? newsm78
с ръце   chef

пп. преди печене и втасване


ох, ми не знаех, че аз трябва да го оформям  Thinking , все си мислих, че машинката трябва да го прави  newsm78 Утре ще го оформя, че много грозно иначе   chef

# 699
  • Мнения: 7 779
ох, ми не знаех, че аз трябва да го оформям  Thinking , все си мислих, че машинката трябва да го прави  newsm78 Утре ще го оформя, че много грозно иначе   chef
машината не може да знае как на теб ти харесва  Laughing
ако можеш да я програмираш да върши каквото и както ти искаш - добре.
ако не - оформяй на ръка  hahaha

# 700
  • Мнения: X

Програма 5- Френски хляб с времетраене 3:39.


Мисля, че съм пробвала до 900 г брашно, но установих, че и то е много (залепваше ми се за капака изцяло, не само около прозорчето), но след това се отказах от тази програма, защото коричката става дебела за вкуса ми. Иначе наистина става голям хляб (при мен беше около 1400 г).

# 701
  • Мнения: 280
Здравейте,
съжалявам, ако вече е коментирано , но нямам време да търся   Rolling Eyes

Може ли да се омеси тесто за питка за Бъдни вечер, по стандартната рецепта ли и на коя програма.
Благодаря, предварително!

# 702
  • София
  • Мнения: 15 822
   Полу-многозърнест, полу-типов, полу-бял, на нормалната програма за обикновен хляб.Изпече се перфектно.


 И един гладник. Joy

# 703
  • Мнения: 224
   Полу-многозърнест, полу-типов, полу-бял, на нормалната програма за обикновен хляб.Изпече се перфектно.


 И един гладник. Joy
Леле кучето как се облизва  hahaha

# 704
  • Мнения: 2
Моля ви за някоя сполучлива рецепта за питка.Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт