Селска къща, поглед към малките детайли

• 102 489
  • 251
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
 tzarina, чергите са чудесни. За съжаление нямам подходящо място за да ги използвам и да изпъкват с интересния си рисунък. Но съм сигурна,че ще си намерят мястото.  Grinning

# 121
Прекрасни са!!!  Да видим кой ще е щастливеца..и за стена стават!

# 122
  • Пловдив
И аз ги заглеждам, особено първата - синята много ми харесва...

# 123
Първата е много хубава! С какъв размер е?

Янтра, до колкото схващам, първата и втората снимка са двете лица на една и съща черга.

# 124
  • София
Синята е страхотна.

# 125
Ама хайде, избирайте си ги, де Laughing, нали ви ги подарявам Hug

...Янтра, до колкото схващам, първата и втората снимка са двете лица на една и съща черга.
Да, снимала съм и двете лица на всяка черга.
Относно размерите - не съм ги мерила, не се сетих. Но горе долу към метър и нещо са дълги.

# 126
Тези черги не са български,не съм сигурна но може би Мексико,Перу или в тези ширини.Аз ставам малко нахална, но ако няма желаещи ще ги взема. 

# 127
Тези черги не са български,не съм сигурна но може би Мексико,Перу или в тези ширини.Аз ставам малко нахална, но ако няма желаещи ще ги взема. 
На мен синята ми прилича на чипровска, но стилизирана. Иначе си права, че чергите от Перу и Мексико също приличат много на тези. Веднъж като гледах по Дискавъри филм за индианците от тези ширини hahaha, в който показаха черги си казах-боже, тези са ги крали от България Joy Joy Joy
Ние напр. не в селската къща, ами в градския апартамент  Joy Joy сме с чипровски килими-аз си избирах цветове и шарки, които да присъстват-та на доста чипровски килими съм се нагледала. Ходили сме в музея там поне 6-7 пъти и всеки път в залата с килимите са изложени нови, различни от предния път. Всеки път ме очароват.

# 128
Някъде имам едно изследване за символиката на фигурите в килимите. Ще се изненадате но фигурите в Мексико и България са идентични, като и символиката на цветовете е една и съща.
На мен ми изглеждат като нов прочит на чипровски килим ( поне на отделни фигури).
Иначе и аз имам кипровска пътека - подарък за сватбата ни е от скъпи приятели и пропътува света с нас. Перфектно се вписва в модерния интериор.
Преди 2 години почиствах апартамента на свекъра ми. Попаднах на прекрасен образец на чипровски килим, за мое огромно съжаление прояден от молци. Търсих кой да го възстанови, но за съжаление не открих и го изхвърлих. Още ме боли сърцето. Ако си бях в България с кеф щях да се кандидатирам за предлаганите черги.

Сега се сетих, прекрасни пердета стават от едновремешни тъкани кърпи. Даже и по-малки да са се съединяват с дантели.

# 129
Искам ги и двете.Много подхождат на селската ми къща.

Виждам, че има и други желаещи, няма да се сърдя ако не успея аз./В краен случай поне едната, ако може!/

tzarina, сега ти ще преценяваш Simple Smile

П.С. Ако  едната остане за мен, предпочитам по-светлата,  повече ще ми подхожда на къщата. И без това повечето желаещи са за синята, аз избирам по-светлата/ не  мога да преценя, бежова ли е със синьо по края/

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 10:18 от Светкавица

# 130

Ако остане синята-може ли за мен  Hug

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 09:32 от Анонимен

# 131
Само да уточня, че аз нямам претенции към чергите.
Бройте ме един конкурент по-малко. Simple Smile

# 132
Светкавица, ето  идеи за озеленяването
Това и това ми носят гора и море Wink
А тази маса е от кафе в центъра на Трявна, където видях и страхотна идея за детайл от баня в много автентичен стил - мивката беше огромно менче, сложено върху състарен дървен плот, две от стените - каменни.

Царина, много 'уютни' чергички, хубаво е, че ще ги 'пуснеш' да живеят в дом, където са желани и харесвани  Laughing

# 133
http://i56.tinypic.com/2dkwww8.jpg- едно към едно къщата от детството ми- имахме такава стена с точно по този начин пълзящи рози, само че жълти.А червени имахме в лехите около къщата.За съжаление къщата отдавна я няма/ не че беше кой знае каква/,на нейно място е построен нашият жилищен блок, все пак не отчайващо грозен Simple Smile

-това много ми харесва, направо "крада идеята" [u … c.com/a5da8x.jpg] - а на тази маса/ или на такава/ съвсем скоро, в края на август, в Трявна пих кафе и си хапвах вкусна домашна бисквитена торта Simple Smile.Обаче за съжаление  не видях мивката, мъжът ми също не е видял.

Имам един голям бакър, бакърена тава и тиган, от баба ми са.Чудя се къде да ги сложа, да не изглежда като "тропосано" или  като твърде "механджийско"

П.С.
tzarina , реши ли вече коя от номинираните ще е късметлийка.

# 134
Розите са от винарната в Старосел.
Панерите са си моите вкъщи, този, който ти е харесал, е пълен с шишарки, жълъди и шипки събирани от децата.
Същото е явно кафенцето в Трявна Simple Smile Уникална е мивката в офиса Simple Smile
Имам един голям бакър, бакърена тава и тиган, от баба ми са.Чудя се къде да ги сложа, да не изглежда като "тропосано" или  като твърде "механджийско"
Планираш ли да ги използваш?  Wink Тавата можеш примерно да облегнеш на стена до мивката и да я ползваш за табла, или да държиш вътре чаши или подложки за сервиране в традиционен стил, можеш да закачиш нещо на стената, може бакъра (ако е менче  Embarassed извинявам се за невежеството си) да засадиш здравец в него и да го сложиш на прозореца, или да го закачиш като висяща саксия; за осветление може да сложиш фенери...Дай снимки ако искаш да помислим Simple Smile
... и обещай да покажеш резултата Wink

Общи условия

Активация на акаунт