След "1001 нощ" приказката продължава с проектите на нашите любими актьори - 191

• 32 518
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
За тези, които не надничат в другата тема ще пусна и тук известното за Гюлфем:

"Предполага се, че Гюлфем хатун е майка на Махмуд и Мурат. Тя има висок статут през цялото управление на Сюлейман. Престижната позиция, която заема толкова дълго време може да се обясни, ако е майка на принцове, но от друга страна изглежда малко вероятно, тъй като в официалните документи не е записана като „майка на починалият принц...”  В счетоводния списък от 1552 е записана като Гюлфем хатун, за разлика от останалите майки на починали принцове. На надгробният й камък е записано само „Гюлфем Хатун бинт Абдула”. Записана е като Гюлфем Хатун и в регистъра за дарения. Тя не присъства в списъка на  наложници от принцовото домакинство на Сюлейман в Маниса. Всичко това води до извода, че най-вероятно е била висш служител в харема. "

Хюррем е вододел защото преди нея правилото е било "една майка-един син". Сина го изпращат да управлява провинция като стане на 12-15 години, а майката отива с него за да се грижи за интересите му и да създаде кръга му от подръжници. Накрая най силнияб/коварния се преборва за трона и избива полубратята си. Мустафа и Махидевран са последните живели по този модел. След Сюлейман принцовете живеят в Истанбул и не ходят да се учат на управление по провинциите.

# 571
Данайче , още веднъж ти благодаря!
Виж Бурак в началните кадри на 1 част!

Частите се качват в ddizi.com   още по време на излъчването на филма -
http://www.ddizi.com/izle/28939/Muhtesem-Yuzyil-26.-Bolum.htm

Мар благодарение на Твоя пост изгледах цилея филм от Край до началото LaughingБлагодаря! от сърце! И лека и приятна нощ на всички ви!

# 572
Гавина,благодаря за това,което си споделила! Hug

# 573
  • Plovdiv
Gawina, благодаря за интересните неща , които разказваш!
Явно имаш голям интерес към историята Peace /за разлика от мен/ Embarassed
"Лека нощ" на всички!

# 574
И от мен най-сърдечни благодарности, Данайче smile3501 smile3525 newsm51 за невероятно подробния превод !
Прекрасен и лек да е сънят ти   bouquet  bouquet  bouquet

# 575
# 576

Уникална игра на Халит! Просто нямам думи. Сценарият на първите два епизода от новия сезон му позволява да разгърне целия си талант, който, както пише един потребител в туитър, не познава граници. Дано се запази този стил на сценаристите, да не се връщат към модела от първи сезон.

Бурак също ми хареса много!

# 577
Добро утро!!
Честит ден на независимостта на всички българи!!!
bg bg bg

# 578
Varna... Hug Hug Hug
Да, наистина  Халит в последните серии е в стихията си-невероятен е !! Толкова сила излъчва..... Интересно къде са тези с червените дрехи дето протестираха в началото на филма.Защо сега не аплодират султана!!

Виждали сме Халит с какви ли не-хърватки,сръбкини,словачки,румънки,гъркини,но ....с негърки досега не !! Joy Joy Joy Joy Joy

# 579

Виждали сме Халит с какви ли не-хърватки,сръбкини,словачки,румънки,гъркини,но ....с негърки досега не !! Joy Joy Joy Joy Joy

Те са африканки, студентки в Турция. Засекли са се вчера на летището при връщането на Халит от Атина.

# 580
wavey

Как сте симпатяги Hug Hug  love001

Варна Hug Hug  bouquet
Олее, Халит с негърките е просто уникален Grinning Grinning
Ехх, късметлийки са тези момичета - не всички го засичат по летищата Grinning

Честит Празник!!

# 581

Уникална игра на Халит! Просто нямам думи. Сценарият на първите два епизода от новия сезон му позволява да разгърне целия си талант, който, както пише един потребител в туитър, не познава граници. Дано се запази този стил на сценаристите, да не се връщат към модела от първи сезон.

Бурак също ми хареса много!
Добро утро!
И хубав ден на всички! Grinning Hug Hug
Варна,благодаря за снимките! Hug
Напълно споделям написаното от теб! Hug
Невероятна игра на Халит,наистина страхотно навлезе в ролята си!
Дари,Стеф Laughing Hug-късметлийки са тези момичета наистина!

# 582
Честит празник на всички!  

# 583
Благодаря на всички за новините, за безкористния труд по превода "в ефир" и на текстове от медиите!  smile3525  love001 love001

А за играта на Халит - никога не съм се съмнявала в таланта му, но тук наистина надминава себе си! Изключителен! Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Даная, когато имаш възможност, би ли превела финалния монолог на Сюлейман? Praynig Praynig Hug

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 10:10 от jupetrov7

# 584
Добро утро!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Не съм гледала новите серии,ще коментирам по-късно,но аз Халит си го харесвам
от 1-ва серия.Първи сезон, си беше сезона на Ибрахим и сред всичките интриги в
харема,образа на Султана беше показван някак между другото.Благодарение на
добрата игра на Халит,аз добих представа за характера на Сюлейман. В интервюта
той беше казал,да изчакаме 2-ри сезон,може би е имал впредвид,че ще дадат повече
дълбочина на образа му.Но каквото и да стане,харесвам филма и го следя с интерес.

Спокойни почивни дни,момичета Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт