ЛЮЛИНско другарче с чанта и букварче!

• 49 412
  • 583
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте, пиша с надеждата някой от форума да ми е намерил ключовете и да се свърже с мен! Предварително се извинявам, ако темата ми не е за тук. Историята е следната- събота вечерта от Света Троица (София) ходихме до Хепи Люлин. Та буквално от блока се качихме в колата и от колата отидохме в Хепито. Паркирахме на бул. Джавахарлал Неру посока центъра. И от там директно в Хепито и от Хепито обратно в колата. Разбрах за липсата на ключовете днес, и от днес ги издирвам. Ключовете бяха е една малка бежова чантичка и вътре ми бяха ключовете от нашите, от нас и от колата. Имам огромна надежда, че някой ги е намерил и понеже в чантичката имаше само ключове да ги е захвърлил някъде наблизо. Питах в Хепи няколко пъти, ключовете ги няма, обикалях, гледах под колите, гледах около кофите-нищо Гледах около нас- Света Троица в района зад Глобуса- нищо. Моля, ако някой ги е намерил да се свърже с мен на лични, веднага ще се обадя!

Благодаря в аванс!

# 436
  • София
Мама Мони,за 33-то училище съм чувала,че е едно от добрите училища в Люлин,другото е 56-то.Аз също съм в чуденка къде да записвам Камен,и ще ми е от помощ всяко мнение.Колебая се межде 56-то и 137-о,защото там учи брат му.

# 437
  • София
елказелка 56-то в Люлин 8 ли е ?
Вчера се разходих до 33-то. Малките учат в отделна сграда, но нещо поне отвън занемарено ми се струва. От друга страна всички ми казват, че най-важното за 1-4 клас е не училището, а учителката, така че споделяйте за свестни госпожи. Мислих и в центъра да се оглеждам обачеееее - май не е много удачно малко дете да размотавам по градския транспорт, а и ми се ще в един момент сам да ходи до у-ще, а 33-то наистина ми е под носа.
malka maimunka дано си намериш ключовете!

# 438
  • София
malka maimunka дано си намериш ключовете!

Мерси  Hug
Да кажа вчера каква я свърших...ходих до 9то РПУ и каква беше изненадата ми когато ми казаха, че нямат практика да се занимават с изгубени вещи... все пак настоях да си подам сигнала и зачаках... и така 1 час, и през 15 мин се опитваха да ме разубедят: ами то няма шанс, най-вероятно са изхвърлени, много малко вероятно да се намерят... викам-добре де, искам да ми имате координатите, ако все пак някой се появи да предаде ключовете в районното... накрая, след маса време чакане ми казаха, че нямат никакви заявления, които мога да попълня и ме пратиха вкъщи, да си напиша сигнал в нас и да се върна да го подам.... благодарих и си тръгнах. Стана ми ясно, че не им се занимава с мен. Наистина имаха доста по-сериозни случаи за разнищване, но аз не очаквам те да ги търсят, очаквам просто ако някой ги намери да ме имат предвид... както и да е, пратиха ме по живо по здраво и си тръгнах, чудя се дали изобщо да се връщам? Вече май загубих надежда да се намерят....

# 439
... както и да е, пратиха ме по живо по здраво и си тръгнах, чудя се дали изобщо да се връщам? Вече май загубих надежда да се намерят...
Аз, на твое място, не бих се надявала много, но бих се върнала (ако няма да отнеме много време и нерви)! Страшно ме вбесява бюрократичното отношение на работещите в институциите. Разбирам и споделям мнението ти, че е хубаво в Районното да имат данните ти, та ако някой предаде малка бежова чантичка с ключове, да знаят на кого да се обадят. Пък и не обичам да си оставям каруцата по средата на улицата - като си се хванала на хорото, по-добре го доиграй - досади им докрай, поне ще те запомнят.  Mr. Green
Иначе - може да разлепиш обяви в двата района, които те съмняват ("Люлин" и "Св. Троица"), а не е лошо и да поразпиташ местните клошари и малцинствени групи, ровещи по кофите.

Успех!

# 440
  • София
Мама Мони, тази отделната сграда не я ремонтират, защото скоро ще преместят всички ученици в голямата сграда. Колко скоро- не знам, може би от другата учебна година. Малката сграда ще стане детска градина. И сега част от малките са в голямото училище. Дори предучилищните петгодишни са в голямото. Такава ми е информацията от няколко родители на деца в 33-то, които пък  са били информирани от учителите на децата си.
Учителки нали уж вече не могат да се избират?
Мими е в 96-то и забележки нямам никакви. Сега е второкласничка Simple Smile, как бързо растат тия деца...

# 441
  • София
Здравейте, момичета, от вчера търся темата и не мога да я намеря  ooooh!. Все не успявам да следя темата,  сега виждам много полезни неща, а не успях да я изчета цялата. Вече си имам първокласник. Учи в 137 СОУ и от следващата година явно ще трябва да търся частна занималня, която има собствен транспорт и обслужва І-ви микрорайон. Имате ли някакви идеи за такава занималня, предварително се извинявам, ако сте го обсъждали, а аз съм го пропуснала.

# 442
  • София
На тези съм засичала бусчето в района -http://www.drebcho.bg/gardens/12/Boj-Mar.htm

Ан Мари защо не извадите ученическа карта за метрото, така детето няма да се притеснява, че е купило билет, пък е влязло другаде. Голяма обърквация е с тези изходи на метрото.

# 443
  • София
Здравейте, момичета, от вчера търся темата и не мога да я намеря  ooooh!. Все не успявам да следя темата,  сега виждам много полезни неща, а не успях да я изчета цялата. Вече си имам първокласник. Учи в 137 СОУ и от следващата година явно ще трябва да търся частна занималня, която има собствен транспорт и обслужва І-ви микрорайон. Имате ли някакви идеи за такава занималня, предварително се извинявам, ако сте го обсъждали, а аз съм го пропуснала.
Защо ти трябва частна занималня?Нали в училището има?При коя госпожа сте,между другото?

# 444
  • София
Здравейте, момичета, от вчера търся темата и не мога да я намеря  ooooh!............
Защо ти трябва частна занималня?Нали в училището има?При коя госпожа сте,между другото?
Сюрпризираха сегашните второкласници, че места в занималнята няма да има за всички, и да ти кажа искам да съм подготвена. Да не говорим, че от вчера започнаха да ни обясняват, че е хубаво децата да се взимат по-рано от занималнята, защото били изморени, бла, бла. Сякаш аз се почесвам вкъщи, а детето ми дреме в занималнята, защото ме мързи да си го взема. Иначе на нас ни казаха, че няма да имаме никакъв проблем със занималнята, няма да има групиране на децата, всеки клас ще си има занималня и това до 4-ти клас, но нещо хич не ми се вярвам и искам да имам алтернатива. Класната на детето се казва г-жа Гюрнева, от други родители чувам много добри отзиви, но аз за момента все още не мога да кажа нищо конкретно.

# 445
  • София
В 137-мо от година на година все повече се задълбочава проблема със занималните. Предишни години имаше някакви сборни групи за 2, 3 и 4 клас, сега вече няма свободни стаи и няма занимални.
Като е лакомо ръководството за повече бюджет и приема ученици над възможностите на сградата ще е така, очаквам и на тавана да качат ученици. Преди години имаше в мазето.

# 446
  • Sofia
Привет!
Радвам се, че намерих тази чудесна тема за родния квартал. Нашата девойка е в 33 училище 1ви клас, но за сега е рано да изказвам мнение.. Избрах го заради басейна, добрите им класирания на математическите състезания и защото са отделно от големите. При нас стаята е горе-долу прилична, коридорите са ужасни, тоалетните са чисто нови. В занималнята стоят в същата стая, защото целия клас е записан, извеждат ги и навън, имат си катерушки.. Записахме се на уроци по английски във Фарос, другата седмица почваме, но и в къщи си говорим по малко.

# 447
  • София
На тези съм засичала бусчето в района -http://www.drebcho.bg/gardens/12/Boj-Mar.htm

Не са им активни телефоните и сайта, явно вече не функционират. Абсолютно си права за проблема със занималните, породен е изцяло от лакомията на ръководството. Същият проблем го има и в 18-то и в 31-во у-ща, поне за тези знам аз. Никой не се интересува от условията за децата ни, важно е да се приберат парите от делегираните бюджети.

# 448
  • София
Къде мога да издам док. за временен адрес и какво ми трябва?

# 449
AnMary, отиваш в общината, отпред има една книжарница, от където да си купиш бланка за смяна на адреса по местоживеене. Попълваш бланката и с нея на гишето, горе-долу това е реда. Мисля че освен лична карта друго не ти трябва, така поне беше преди три години Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт