Каква пералня

• 871 861
  • 6 188
  •   2
Отговори
# 3 495
  • Сф
Налягането не е ли свързано с пълненето, а не с центрофугата? Да не би някое уплътнение да се размества и затов да капе?

# 3 496
  • Варна
Разбира се , че налягането няма общо с протичането. Дойдоха от сервиза , пуснаха я за 2 мин, тя не протече и толкова. И си говореха само за налягането. Нищо и нямало. Когато се обядих им казах , че искам техник обучен от Miele. Да видим кой ще дойде утре. Проблема е, че пералнята е в една ниша , има шкафове, утре пак ще вадим шкафовете и аз и съпруга ми сме в момента с проблеми в гърбовете ( лекуваме се) . Ще вдигаме........ Ако си бях купила пералня за 500 лв . Можеш да очакваш проблеми , купих си Miele точно защото уж са железни , а то какво стана.....

# 3 497
Кога виждате влажната фуга? Като спре пералнята или преди това?
Да не би да прави конденз външно горе на чекмеджето, ако переш на високи градуси?

# 3 498
  • оттам, откъдето започва България
Много интересен случай. Ще следя развитието, ако съфорумката продължи да ни уведомява.  newsm78

# 3 499
  • София
Щом се включва аларма и изписва грешки, не ще да е конденз.
Явно нещо й има на машината. Ако налягането е чак толкова ниско, няма да пълни и със сигурност няма да тече.

# 3 500
  • Варна
Преди малко пак се включи аларма и от зад плочките са мокри. Ще пиша какво ще ми кажат утре . Утре вечерта ще ми сменят и кранчетата . Пера на 40 и 60 градуса.  А аз си купих сушилня и пералня . Не мога изобщо да се зарадвам на сушилнята .

# 3 501
Да не би фабрично гумения маншон да е пукнат/скъсан някъде. И при центрофука докато се клати в началото казана и да се отваря скъсаното и да протича водата. От там вече при протичане може пералнята да има датчик и да си мисли че се наводнява и да включва аларма. Естествено това моето са само някакви разсъждения най-общи.

# 3 502
Аз като цяло съм супер доволна от новия Сименс. Определено пере по-добре от старата, има гъвкавост за ръчни настройки, което ме радва. Моят модел мери прането, за да си оптимизира работата, но не изписва на дисплея колко пране има в момента като килограми. Не показва и колко плакнения има по дефолт - като че ли преброих 3 един път. Омекотителя взема на последното плакнене.
Изключително тиха е при работа и стабилна на центрофуга, не мръдва. Нивелирахме й само при поставянето й.
Интересно е, че има два отвора под чекмеджето - в началото на прането взима праха и вкарва водата в ляво, после като плакне вкарва водата в дясно. Помежду има полупреграда и потоците не се смесват.
Единственото, което ме подразни е, че като пере на 60С или повече става конденз отдолу на чекмеджето и 2-3 капки се промъкват и навън по корпуса му в долната част. Чекмеджето не го отварям по време на работа, за да е това причината да има капки отвън.
По-лесно ми е да си дозирам препаратите вече, защото прането е средно окло 5кг. Толкова ми побира коша за пране. Преди натъкмявах, защото старата това количество го минаваше на три пъти или на два пъти иначе ставаше страшно при центрофуга.
Дългите програми мога да ги съкратя, ако искам.
Филтъра на водната помпа има и маркуч за източване на водата - удобство е за мен.
Не съм ползвала всички опции все още, но тези за петна вероятно няма и да ползвам. Нямам такива упорито замърсени неща.
Ползвам я с кеф.

fani34 настоявайте майсторте да си свършат работата, както и търговеца. Ако е нужно да ви подменят машината дори с друга. Дано се разберете с по-малко нерви.

# 3 503
Майстора да седи по врем на цялото пране...то така за 2 минути не знам какво може да види...

# 3 504
  • Варна
Да споделя какво се случи с моята пералня Miele. Днес дойдоха, отвориха я, включиха компютъра и отново казаха , че причината е ниското налягане. Тече също заради налягането. Имаше едни сложни обяснения.  След обяд дойде водопроводчик смени врътката на кранчето след водомера, аератора на смесителната батерия в банята и редуцир вентила на бойлера и водата текна силно...... Сега пера втора пералня и всичко е наред . Дано да е така, че изхабих страшно много нерви.
Весели празници на всички!!!

# 3 505
  • оттам, откъдето започва България
Чудесен завършек на неприятната ситуация. Със здраве да си я ползваш и без проблеми.

# 3 506
  • Пловдив
Дано това е бил наистина косура Peace
Весели и спокойни празници!

п.п.Аз след моята случка писах на КЗП.Вчера ми звъняха да питат точният адрес на м-на...какво ще последва Thinking Поне се заинтересуваха.

# 3 507
  • София
Фани, безаварийно да си я ползваш оттукнасетне!

Мистик,ще направят проверка, със сигурност, дано онези леко се стреснат и се размърдат, обикновено има ефект.

# 3 508
  • София
Фани, безаварийно да си я ползваш оттукнасетне!

Мистик,ще направят проверка, със сигурност, дано онези леко се стреснат и се размърдат, обикновено има ефект.

Ще направят проверка и толкова. В характеристиките на уреда е записано и нивото на шума. Ако отговаря на характеристиките, ще са безсилни. Ако е нещо извън нормите, тогава продавачът е длъжен да отстрани проблема за своя сметка, тъй като уредът е в гаранция. Чак, ако уредът не може да бъде ползван по предназначение, тогава са длъжни да го заменят. За връщането на парите не знам как стои въпросът. Не пречи да се опита. Peace

# 3 509
  • Пловдив
Дали има Бош и АЕГ за вграждане,втора ръка...а Миеле-то Thinking

Общи условия

Активация на акаунт