Каква пералня

• 879 783
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 5 355
  • България,Пещера
Моля за мнение за тази пералня! Предстои ми покупка, ММ иска Беко, а аз тази...

# 5 356
  • Сф
И аз бих избрала Бекото пред Финлукс.
В последната квртира цялата техника беше Нео и само на фурната единия реотан сдаде багажа. Пералнята и хладилникът бяха бетон. Пералнята ту започваше да дрънчи странно и сама се оправяше. Веднъж сме викали майстор и се оказа стотинка във филтъра. Преди нас са я ползвали семейство с 2 малки деца. Голяма експлоатация.
Имам МВ Финлукс и е здрава вече 6 години. 

Ники, дай м8дела на Бекото, к е харесал ТМ. По- скъпите им модели не отстъпват май на Самсунга.

# 5 357
Беко по-добре. Финлукс са едни измислени като Нео и Зануси, преди.
Arcelik (Беко)
Скрит текст:
Beko
Grundig
Altus
Blomberg
Arctic
Elektra Bregenz
Flavel
Leisure
Arstil
Defy
Dawlance
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ar%C3%A7elik
Vestel  (Финлукс, Нео)
https://en.wikipedia.org/wiki/Vestel

# 5 358
  • София
малката лисичка - Между беко и финлукс, бих избрала бекото, определено е по-качествено и се псравя по-добре от финлукса.
Всичко зависи от това кой с колко и какви други машини е прал преди това. Съответно, каква му е базата за сравнение.
Ако гоним здравина и вечност има работещи Перла 05 още.
Аз съм на същото мненние. Много е важно кой какви критерии и опит има.

niki.adi - между беко и самсунг бих избрала самсунг - съвсем различен клас са, съответно и качеството и възможностите им са коренно различни.

# 5 359
между беко и самсунг бих избрала самсунг - съвсем различен клас са,
Кое разделя класовете? Софтуер, заложен в процесор на платка?
съответно и качеството и възможностите им са коренно различни.
Отново-софтуер! Simple Smile
Според мен е необходимо да се "гледа" ремонтопригодността на машината,
започвайки със смяната на лагери(разглобяем казан).
ППSamsung(Ardo Merloni-ARISTON, HOTPOINT, INDESIT...)

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 22:46 от Анонимен

# 5 360
                Между Беко и Самсунг с еднакви килограми, опции и програми бих избрала БЕКО.  И в старото ми Беко днес добавих една тениска без проблем, след като пералнята вече беше напълнила вода за предпране - изключих, изчаках да се отблокира вратата и добавих дрехата.
               За качеството на изпиране - доволна съм и от двете. За качеството на центрофугиране - обичам си БЕКО-то Simple Smile

# 5 361
                Между Беко и Самсунг с еднакви килограми, опции и програми бих избрала БЕКО.  И в старото ми Беко днес добавих една тениска без проблем, след като пералнята вече беше напълнила вода за предпране - изключих, изчаках да се отблокира вратата и добавих дрехата.
               За качеството на изпиране - доволна съм и от двете. За качеството на центрофугиране - обичам си БЕКО-то Simple Smile

А сегашната ти Самсунг ли я?

# 5 362
  • София
Aми не знам, моя 10 годишен самсунг за момента е само със сменен ремък, поради износване /поразтегли се и имаше проблем със завъртането на барабана/ и сменена водна помпа. Пу, пу Mr. Green. Не съм му сменяла лагери и като я слушам, няма нужда все още. Даже не знам дали е капсулован барабана или не. А последния ти ред не го разбрах?
-----------------------
Не мога да проуменя защо повечето хора, вместо да търсят качественото, търсят евтини машини с голяяяма гаранция. То ако ще се купува уред с идеята да се поправя по често и лесно какъв е смисълът да се купува?

# 5 363
  • Под гъбата
И аз влизам с молба за спешен съвет каква нова пералня да избера! Старото 13 годишно Горение отново се счупи и вече нямам сили и нерви да се разправям с ремонтът му, а и не искам да пера на ръце. Гледам тези модели, единият има електронен програматор /какво означава това, понятие си нямам/. http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-AE … L6FBI48S/p/687490 и този http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-AE … L6FBG48S/p/687479 и последно този модел https://www.tehnomix.bg/peralnja-samsung-ww-80k44305w-le

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 22:21 от I am the same

# 5 364
  • Сф
На Aeg-тата не намирам разлика, но гледам от тела. Самсунга има опрогрма само центрофуга, което е плюс за мен. Иначе не намирам разлика.

# 5 365
  • Под гъбата
Разликата между двата модела AEG, е само електронния програматор и от там цената. Днес трябва да реша и поръчам, защото купчината дрехи расте! Давайте препоръки, спешно!

# 5 366

А сегашната ти Самсунг ли я?

Старото БЕКО е в жилището, в което живея в момента, а Самсунга - в дома на детето Simple Smile

# 5 367
Скрит текст:
Скрит текст:
Aми не знам, моя 10 годишен самсунг за момента е само със сменен ремък, поради износване /поразтегли се и имаше проблем със завъртането на барабана/ и сменена водна помпа. Пу, пу Mr. Green. Не съм му сменяла лагери и като я слушам, няма нужда все още. Даже не знам дали е капсулован барабана или не. А последния ти ред не го разбрах?
-----------------------
Не мога да проуменя защо повечето хора, вместо да търсят качественото, търсят евтини машини с голяяяма гаранция. То ако ще се купува уред с идеята да се поправя по често и лесно какъв е смисълът да се купува?
          Защото често евтините машини с голяяямата гаранция са достатъчно качествени, често и с повече екстри от  малко по-скъпите от тях заради марката.
          Сложно ли го обясних....  Всъщност, не искам и не бива  да обобщавам. От евтините перални никога повече не бих купила Краун. От скъпите - Самсунг.
          Сори, Афродита,
Скрит текст:
при нас с теб се получава нещо като агитките на Левски и ЦСКА Simple Smile

# 5 368
  • София
И аз влизам с молба за спешен съвет каква нова пералня да избера! Старото 13 годишно Горение отново се счупи и вече нямам сили и нерви да се разправям с ремонтът му, а и не искам да пера на ръце. Гледам тези модели, единият има електронен програматор /какво означава това, понятие си нямам/. http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-AE … L6FBI48S/p/687490 и този http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-AE … L6FBG48S/p/687479 и последно този модел https://www.tehnomix.bg/peralnja-samsung-ww-80k44305w-le
Разликата между първото и второто АЕГ, е че за второто са изписали програма ръчно пране, ама дали я няма и първото не е ясно понеже и двете имат по 10 програми. Самасунга за мен има предимство, че има Технологията Eco Bubble™, технологията Bubble Soak  (Накисване в мехурчета),  контрол на грешките Smart Check, програма 15' Quick Wash (Бързо пране) и общо 12 програми, оделно само Изплакване + Центрофугиране и само Центрофугиране.
----------------------
Тетке успокой се малко, форум е все пак Simple Smile Къде отиде чак на агитки и мачове Grinning Всеки си казва мнението, разговаряме, задаваме си въпроси и отговаряме, всеки според разбиранията си. Моето мнение е, че няма как примерно индезит или беко да са с качеството на едно аег или сименс примерно - за материалите от които е направено и за качество на изпиране говоря, пък нека евтоното да има повече програми и гаранция. Самсунг пък има толкова широк спректър на перални - от евтини, през среден клас и скъпи вкл., не знам защо го броиш само за скъп. Евтините му модели започуват от 550лв.
Ама това си е мое мнение, не се засягай Simple Smile.

# 5 369
Афродита Simple Smile 
Скрит текст:
Спокойна съм, люпя семки и си държа на отбора. Simple Smile Няма на какво да се обиждам. И аз като теб си държа на моето от моя си опит. Пък и ти не можеше да проумееш нещо и се опитах да ти обясня...

Общи условия

Активация на акаунт