Каква пералня

• 871 887
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 690
Новите уреди 2 в 1, нямат нищо общо със старите. Функционират на нов принцип. Сименсът определено ми хареса. Поръчай по интернет, пробваш, ако не си удовлетворена връщаш.

# 3 691
  • София
И как по-различно функционират Simple Smile
Проблема на 2 в 1 е малкия барабан, общо взето.

# 3 692
  • София
И в гумените  уплътнения. Може наистина при по-новите модели гумата да не смърди като при старите.
Все си мисля, че Сименс и Бош няма да са като аристонките. Възможно е и да вършат работа. Но донякъде си остава проблемът с разделянето на една пералня на две, за да се изсушат дрехите добре.

# 3 693
  • София
А на новите 2 в 1, сушилнята как се разбира каква е - с термопомпа или без?

# 3 694
  • София
И в гумените  уплътнения. Може наистина при по-новите модели гумата да не смърди като при старите.
Все си мисля, че Сименс и Бош няма да са като аристонките. Възможно е и да вършат работа. Но донякъде си остава проблемът с разделянето на една пералня на две, за да се изсушат дрехите добре.
Не делиш на две, просто пълниш  переш и сушиш колкото е капацитета за сушене.

Лично аз, ако няма къде да сложе 2 уреда бих си взела комбиниран, пред алтернативата изобщо да нямам сушилня.

# 3 695
  • София
Затова написах ДОНЯКЪДЕ.

# 3 696
  • София
 Peace
Иначе това с гумата май е предимно на аристон проблем, свекърите имат канди и не им мирише  гумата.

Та - за да имам по-малък проблем с размерите и кг взимам една 12 кг пране на 8 сушене и пера и суша 7-8 кг и това е.

# 3 697
  • FR
Влизам да се отчета с покупката на пералнята за майка ми. В крайнасметка взе Бош с инверторен мотор http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-BO … -20060BY/p/683847
Консултантът явно добре си е свършил работата, защото отиде да разгледа и се върна с пералня  Joy Та равносметката е почна се от Индезит за 350лв и стигна до Бош 679лв. Дано поне се окаже здрава  Crazy

# 3 698
# 3 699
  • Русе
И аз имах Канди комбинирано, купувано 2002-3, работи 10-11 г. НИКОГА не е миришело. Това само за аристон съм го чувала. И аз не бих се лишила от сушилня, по-добре 2 в 1. Имаше едно АЕГ 9 кг пране/ 7 сушее. Бих предпочела него. По-голям барабан и в 90% от случаите ще мже да се пере/суши без да се вади нищо.

# 3 700
  • на Мелмак
За новите уреди да споделя личен опит - свекърва ми има канди на 10+г.,което все още работи при един наемател.
При нея има една аристонка, също на 10+г.не се дава изобщо.
Взехме на баща ми канди преди 3-4г.,което на 2 мес. Беше в сервиз- смениха му платката.
Това за перални те.
Фурната ми на 4-та година започна да ме предава .
Дано другите уреди издържат повече от 5г.,че не ми се сменя отново всичко заедно,поне да са един по един  Mr. Green

# 3 701
  • FR
Да, вече ме е страх да си купя ел. уред. По този повод на майка ми пералнята беше от 2000г, Аристон маргарита 2000. Никога не са и сменяни лагери и ремъци, даже не знаех, че се прави, а работеше перфектно. Сега се развали след голямото спиране на тока в Люлин, за късмет тогава точно перяла. Ако не беше това спиране на тока сигурно 20г щеше да си направи  #2gunfire

# 3 702
  • Русе
На всички вече е ясно, че няма уреди за 20 г. А и честно казано, не бих искала. Толкова се променят технологиите.

# 3 703
  • на Мелмак
Да,няма нищо вечно, но поне 5г. Да изкарват.
Аз обичам новите джаджи и технологии и като имам възможност си купувам нещо ново или подменям с нещо ново,по-Добро.
Исках да сменя съдомиялната, но сега ми се налага да сменя фурната.

# 3 704
  • София
Нашата пералня Аристон на почти 9 г. започна да ми прави проблеми и от известно време следя темата, за да съм подготвена, когато се наложи да търся друга. Едно нещо знам- няма да взема пак същата марка  Stop
А на новите 2 в 1, сушилнята как се разбира каква е - с термопомпа или без?
По енергийния клас- А+(++), тези без такава са А или В. Понеже преди 2 месеца търсех 2 в 1 (но впоследствие се отказах и взех отделна сушилня) попаднах само на един модел с термопомпа на AEG. Със сигурност занапред ще пуснат и други  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт