Каква пералня

• 879 813
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 5 325
Здравейте. Може би е коментирано вече, извинявам се, ако е така. Въпросът ми е относно комбиниран уред - пералня със сушилня. Мнения - заслужава ли си ? Моля и за марка, бюджетен модел.
Цяла тема има за това:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=890612
Благодаря, ще прегледам темата. Предстои да реша дали да е само пералня или комбинация.

# 5 326
Привет на всички!

Не намерих в темата коментари за тази пералня: https://zora.bg/product/aq114d-697d-eu

Някой да я има? Нашото Канди предаде богу дух след 10+ години и няколко посещения при майстор, и сега трябва да вземаме нова, и то бързо, че коша за пране прелива. Една приятелка има Aqualtis и то на повече от 7 години и е много доволна, а аз се изненадах колко е тиха, и това още повече ми харесва.

Ще съм Ви благодарна за коментар  bouquet

# 5 327
       Бих се спряла на тази - http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-BE … 233-LMB3/p/680589 , заради 7-те кг. /спрямо последната, с инверторния мотор/. И двете са с 5 години гаранция. В сайта на Технополис не винаги отразяват всички екстри, така че бих проверила за защита от преливане и на този модел. Аз съм от доволните от Беко.
       Афродита препоръчва Самсунг /общо като марка, от която е доволна/. Аз към конкретен модел на Самсунг съм с известни резерви.

# 5 328
  • Варна
Някой да има LG FH-2B8TD?
Трябва ми пералня, на която да махна горния капак, за да я пъхна под плота. При тази може и ми се струва читава, но сигурно има някои тънкости, програми - има ги, няма ги, за които се сещаме чак след като купим уреда,

# 5 329
Трябва ми пералня, на която да махна горния капак, за да я пъхна под плота. При тази може
На всички перални им се маха горния капак.
Добре е да я затворите така:
Изрязва се ламарина по размер.
Закрепва се с 4 винта (има достатъчно отвори).
Скрит текст:

# 5 330
  • Сф
Трябва ми пералня, на която да махна горния капак, за да я пъхна под плота. При тази може и ми се струва читава, но сигурно има някои тънкости, програми - има ги, няма ги, за които се сещаме чак след като купим уреда,

На външен вид изглежда 1:1 с моята, оборотите и кг, са същите, но буквичките на модела на моята са други. На пръв поглед не виждам разлика между двете.

# 5 331
  • Варна
PAV1 доверявам се щом казваш, но както аз видях и в Технополис продавачът ми каза, при Самсунг с Eco Bubble напр. не можело Blush
Скрит текст:

Ще се възползване от съвета ти.

Miraj* а доволна ли си? Програми? Има ли нещо, което липсва? Намачква ли много? Шум?

# 5 332
На сайта на LG България пише, че тази пералня вече не се произвежда. От снимката й виждам, че май е от онези с 10 годишната гаранция на двигателя. Имайте предвид, че гаранцията е само за двигателя, но не и за електрониката, която пряко контролира работата му.

# 5 333
  • Варна
На сайта на LG България пише, че тази пералня вече не се произвежда. От снимката й виждам, че май е от онези с 10 годишната гаранция на двигателя. Имайте предвид, че гаранцията е само за двигателя, но не и за електрониката, която пряко контролира работата му.
Еййй, гадини! Затова ли веднага ми я препоръчаха! А някъде има ли гаранция на електрониката?

# 5 334
Цъ. Купи си пералня Peace

# 5 335

Еййй, гадини! Затова ли веднага ми я препоръчаха! А някъде има ли гаранция на електрониката?

За всичко останало, освен моторът, гаранцията е 2 години. От техник знам, че има една "джаджа", която е пряко отговорна за работата на точно този тип двиугател и ако тя се скапе, цената й е някъде около 350 лв., иначе според техника, ако не ги било срам можело и 100 години да му дадат на този двигател, защото нямало какво да му се скапе. Това е "врътката" с 10 годишната гаранция. Иначе пералнята може да си е много читава, аз нямам преки наблюдения.

# 5 336
PAV1 доверявам се щом казваш, но както аз видях и в Технополис продавачът ми каза, при Самсунг с Eco Bubble напр. не можело Blush
Капакът и при тях се сваля, но не може да се постигне търсеният ефект,
понеже същият не е "нахлюпен" И над предния панел:
Скрит текст:

# 5 337
  • Сф

Miraj* а доволна ли си? Програми? Има ли нещо, което липсва? Намачква ли много? Шум?

Като цяло съм доволна. За 2 години не съм имала никакви ядове. Шумно е при изпомпване на водата, центрофугата е ок. В мокро помещение е при мен и не ме вълнува много шумът. Ползвам основно програмите за памук и микс, рядко бързата за 30 мин. Другите не ги ползвам.
Като - мога да кажа няколко неща:
- след цикъл отделението с омекотител остава пълно с вода до горе. Не е измислен добре дизайнът и не може да се оттече само, та ръчно го изхвърлям всеки път.
- не можеш автоматично да добавиш изплакване към основната програма. Трябва да свърши прането, да отидеш и ръчно да цъкнеш ново изплакване т.е. да го пуснеш като отделна програма.
- няма опция само за центрофуга без изплакване. Ако е свършила програмата и искам повторно центрофугиране, трябва и да се изплакнат, защото Ц е на една програма с изплакването и отнема около 20мин Изпл+Ц.

Единствено заради изплакването бих ти казала да видиш друг модел, при който може автоматично да се добави към основната програма.
Има едно медицинско изплакване, но то е с гореща вода. Има го като опция, както и в бебешката програма, ама за мен е безмислено.

# 5 338
Шумно е при изпомпване на водата, центрофугата е ок.
Всички помпи, работейки имат еднакъв шум.
При някои перални има вложена шумоизолация.
(Залепена е от вътрешната страна на корпуса отпред, отстрани)

Скрит текст:
- след цикъл отделението с омекотител остава пълно с вода до горе. Не е измислен добре дизайнът и не може да се оттече само, та ръчно го изхвърлям всеки път.
Това е тенденциозно проектирано - да не полепва, образува слуз от остатък на омекотител.

# 5 339
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
Ще се възползване от съвета ти.

Айде пък че да не може! Маха се без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт