У Ж А С И, М И С Т Е Р И И, Т Р И Л Ъ Р И (14-та тема)

• 34 158
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Е, да никой не оспорва гениалната идея на "Saw". Поуката също е гениална, но за съжаление никой не се поучава от нея. Хората продължават да се избиват помежду си и да извършват престъпления и как няма, когато наказанието е толкова малко. В България за убийство - 5 години затвор. (Другите държави са отделна тема.) И едва ли някога ще спрем с престъпленията, докато наказанията не станат такива като в "Saw", което не трябва да се допуска. И въпреки това, явно хората обичат да гледат как се измъчват други хора. Как иначе ще са направили толкова пари за тази поредица, до цели 7 части, което рядко се случва в киното и особено в ужасите. "Saw 7" честно казано беше добре измислен, като завършек на поредицата, макар, че капаните бяха много глупави. Двата си бяха лика прилика само дето единия беше в окото, другия в гърлото.  Grinning Единият си беше адски гаден, дори и за гледане. А за на 3D, да не говорим. Едва ли е било голямото изживяване. Просто хвърчащи черва  Grinning . Всъщност капанът, който ме хвана най-силно беше първият, защото беше нещо ново, да се развива на обществено място. Най-брутална от всички части ми се стори 6-тата.  Grinning И след като изгледах всичко това и след като 7 част свърши се запитах нужно ли беше толкова много кръв и мъчения заради една до болка разтегната история и филм, от който можеха да бъдат отрязани поне 4 части. Оценката ми за този филм от 1 до 10 е 5.  Grinning И като говорим за сериали, някой започна ли да гледа "The Secret Circle" и "Grimm"? Някакви мнения?

# 91
  • SA

Как е този сериал? Намерих го в piratbay и се чудя дали да го започвам.

# 92
  • USA, Steak State
На мен ми харесва, вече следя вторият му сезон в редовно време / по ТВто/ Объркана история е, но... става. Simple Smile

# 93
  • SA
Благодаря! Щом е по Стивън Кинг, ще се гледа.

# 94
Едва намерих Hostel 2011, то се оказа, че няма сийд.  hahaha каръщина ейй...

# 95
Тази поредица продължава ли?  Rolling Eyes

# 96
Мога да се запишва в темичката с няколко съвсем скоро изгледани хоръра - Cloverfield, The Hills Have eyes, The Descent + part 2.
Първите два са ми леко разочароващи.
Но третия, плюс втората му част много ми хареса!

# 97
  • Ænima/Albuquerque
Самсара, винаги съм намирала аватара ти за много нежен.  Добре дошла!   bouquet

Аз нямам време за нищо, успявам само да следя един откачен сериал "American horror story".
Доста впечатляващ.

# 98
  • София
Току що изгледах Saw 5  #Crazy . Подкарах ги по ред......
Остават ми още 6 и 7.... newsm43

# 99
Самсара, винаги съм намирала аватара ти за много нежен.  Добре дошла!   bouquet

Sarcasm, благодаря ти за милите думи  Hug

Преди известно време се бях записала в темата, но после имаше период в който един филм не бях гледала и нямаше с какво да се включа, само надничах Simple Smile

Кали и аз от кога им се чудя на Saw, гледала съм само 1 част и то доста отдавна.

# 100
  • USA, Steak State
Тъкмо засякох този по ТВ-то http://www.imdb.com/title/tt1148204/, който съм гледала доста пъти но се настаних удобно да го изгледам пак.
След него ще дават http://www.imdb.com/title/tt2007430/, който ми намирисва на второкачествен филм, но ще се прежаля.

# 101
Здравейте, записвам се за вашата темичка. Аз съм страшно бъзлива, но обичам да гледам ужаси и да ме е страх. Едни от любимите ми филми са : The grudge, Wrong turn,  The ring, Urban legends, Darkness falls. Скоро не съм гледала филм на ужасите, но смятам да поправя тази грешка. Просто новите някак си не ми грабват интереса.

# 102
Остават ми още 6 и 7.... newsm43
Аз спрях да ги гледам след 4-тата част.
Много забозяват... Нищо ново, нищо интересно.
Обичам ужаси и трилъри, но чак толкова болни филми и то от много поредни серии не ги търпя.

В момента се сещам за една класика в жанра на ужасите/трилърите (а и е точно това време на годината). Филмът се казва Halloween. Има доста продължаващи филми, от които постепенно се разбира цялата история на филма.
Само последните (най-новите) не ми харесват. Роб Зомби се е опитал да обобщи филма с историята от самото начало, променил е някой неща и се губи интересното във филма...

бтв, някой преброи ли колко пъти използвах думичката "филм" xD

# 103
Благодаря! Щом е по Стивън Кинг, ще се гледа.

Не е по Кинг, заглавието подвежда, както и хвалбата Based on the "Colorado Kid", да предупредя. Иначе е хубав сериалът. Grinning

# 104
  • София
Остават ми още 6 и 7.... newsm43
Аз спрях да ги гледам след 4-тата част.

За мен досега 5-тата част е най-добра, но без предишните серии няма как да се разбере.
По-добре снимана е, по-добре мотивирана е, въобще е доста пО- от останалите.
Но аз гледам и малко професионално, и един филм никога не мога да го гледам просто като филм - това понякога ми играе лоша шега   Rolling Eyes , защото "заклеймявам" принципно хубави филми, заради неща, които аз откривам като лоши и обратното.

Кали и аз от кога им се чудя на Saw, гледала съм само 1 част и то доста отдавна.

Трябва да се подготвиш за много кръв. Идеята е доста добра, но кървищата идват прекалено на моменти - нещо, което ако бяха ограничили (не "спестили"!), щеше да е много "мой" филм  Wink .

Общи условия

Активация на акаунт