У Ж А С И, М И С Т Е Р И И, Т Р И Л Ъ Р И (14-та тема)

• 33 890
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
  • SA
Ох, този " Реквием..." винаги съм се чудела защо е толкова превъзнасян. На мен също ми бе крайно безинтересен, да не кажа досаден.

# 466
На мен точно Джаред Лето ми хареса най-вече от филма Embarassed Ама аз съм малко естет човек и много не уважавам филми, които разчитат предимно на брутални сцени. Затова и вече рядко си харесвам ужаси за гледане.

# 467
То и Реквиема не е като да е без брутални сцени - нищо, че са безкръвни.  Wink Аз се трогнах само и единствено от трагедията на майката в тоя филм, кофти ми стана. А на тъпи парчета, които сами си правят от живота драма не мога да съчувствам.

Коя е тая Адаптация?  newsm78

# 468
http://www.imdb.com/title/tt0268126/ Беше спомената две стр назад Simple Smile

# 469
Не видях подробности, мерси. Ще я пропусна, предвид присъствието на Кейдж. Confused

# 470
"Реквием за една мечта" ми хареса много и ме впечатли. Тъжен, тежък филм.
"Нос Страх" ми е мноого любим! Една от най-добрите роли на Робърт де Ниро, който за мен е най-добрия. И Джулиет Луиз играе страхотно във филма. Много, много го харесвам този филм.
Не знам дали сте коментирали "Shelter":

http://www.imdb.com/title/tt1179069/

Много добър, по-скоро стил мистерия-трилър, отколкото ужас.
Ще следя кои филми се обсъждат в темата, че напоследък почти нищо ново интересно за гледане и повтарям вече гледани филми.

# 471
  • USA, Steak State
Цитат
http://www.imdb.com/title/tt1179069/

Много добър, по-скоро стил мистерия-трилър, отколкото ужас.
Ще следя кои филми се обсъждат в темата, че напоследък почти нищо ново интересно за гледане и повтарям вече гледани филми.

На мен ми наподобява на Hide and Seek, любим.

# 472
  • София
А пък мен просто ме е срам да ви кажа от колко време ми отлежава на харда  Crazy!

# 473
Май няма по-подходящ момент да се включа предвид доста коментирани филми последните няколко страници, които съм гледал и искам да спестя мъките на тези, които ще се подведат да ги гледат (даже имаи изгорели вече). Но първо да удължа малко списъка си от любими филми (а с това и да разбуля мистерията кой съм). Бях постнал 15 филма:

1. Saw
2. Final Destination
3. The Game
4. Basic
5. Perfect Stranger
6. The Uninvited
7. Identity
8. Dead Silence
9. The Life of David Gale
10. Se7en
11. Fracture
12. The six sense
13. The butterfly effect
14. The prestige
15. The Illusionist

Сега да допълня списъка с още 15:

16. Frailty
17. Jennifer Eight
18. Memento
19. Loft
20. Ghost ship
21. Hodejegerne
22. Unknown
23. Lucky Number Slevin
24. Derailed
25. Shutter Island
26. Incendies
27. The General’s Daugther
28. Spy Games
29. Blow
30. Meet Joe Black

Преди да се изкажа за последните коментирани филми, няколко страници по-назад коментирахте Shutter Island. Така и не разбрах какво точно сте разбрали от филма...бяха коментирани незначителни неща, а не и същността, която прави филма много добър.

Сега набързо по филмите по-горе. Така хваления "Реквием за една мечта" беше един от най-малоумните филми, които си направих труда да гледам. Казвам труд, защото положих наистина неистови усилия да догледам тази пълна простотия.

Относно "Адаптация" мога да кажа същото, като задължително трябва да спомена, че той върви в комплект с "Да срещнеш Джон Малкович" и "Блясъкът на чистия ум", и 3-те дело на Чарли Кауфман, и 3-те потресаващо безмозъчни филми.

И относно Shelter...интригуващо начало, докато не се започнат фантастичните елементи и се чувстваш прецакан, че си очаквал нещо интересно. Единствено края му го спаси донякъде, но не може да компенсира фантасмагоричните глупости на религиозна тематика.

# 474
  • SA
The Legend, тези 30 филма ги препоръчваш, нали? Откривам сред тях много мои любими филми, та ще взема да изгледам и останалите, явно имаме сходни вкусове. Само защо не си включил Eden lake в този списък?  Grinning

# 475
Предвид че говоря за любими филми, нормално е да ги препоръчвам. Eden lake не съм го гледал, и съдейки по коментарите в замунда няма и да го гледам. Доста точно се ориентирам по тях дали някой филм ще ми хареса или не. Кажи кои не си гледала от 30-те, да ти кажа с кой да започнеш:)

# 476
Legent .....всички съм ги гледала,добри са,да.Особено: 10.13.14.15.25.30

Но къде са  "The ring" ,"Grudge" и "Shutter" ? Laughing

# 477
По същата процедура, прочел съм коментарите в замунда и съм си направил извода че ще са загуба на време и не съм ги гледал.

От тези, които си изброила, 25 е Shutter Island, май точно ти беше повдигнала темата за него преди няколко страници. Какво точно разбра от него?

# 478
  • SA
Не съм гледала 6, 7, 16, 17, 22, 29, 27.
Обаче за Eden lake правиш грешка. Поне на мен много ми хареса като го гледах за първи път. Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 00:44 от kameloth

# 479
По същата процедура, прочел съм коментарите в замунда и съм си направил извода че ще са загуба на време и не съм ги гледал.

Хаха Laughing Ти ако разчиташ на коментарите в Замунда за това какво да гледаш...  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт