МАЙчета 2009 - 8

• 40 852
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Дени, как съм се смяла с твоята фурна....
Аз моята си я ползвам, е, не като преддетния период, ама пак често, често. Откакто се освободи и нормално помещение за готвене, още по-често я ползвам. И тя е доволна...
Както вече казах - Александър бе успешно преместен в самостоятелна стая. До сега се е будил само веднъж, плачеше и обясняваше на баща си, че имало змия (моя е вината - този ден ходихме на гости и там гледахме една убита змия). Мъжът ми обаче го успокои, сложи го обратно в леглото и след 2 минути беше заспал... Та сега се радваме на спалня само за мен и фурната. София спи в креватче, долепено до нашата спалня, но тя пък не обича да спи с хора и само факта, че се буди за кърмене или две през нощта ме спира да я махна и нея от стаята.
Момичета, колко голямо момче имам вече... облича се сам, маха си дрехите/гащите сам, сам си отваря хладилника и си взима плодове/мляко(него ми го носи да му го сипя в чаша). Изобщо моето малко момче хич не е малко вече. И както съм казала, голяма мисъл тече в главата му. Малко предистория - В едната къща до нас имаше голяма фигура на дядо Коледа, поставена пред къщата. След като Коледа мина, всеки ден катоминаваме от там с колата, Александър все ме питаше защо дядо Коледа е все още там, та аз си измислих, че след толкова много работа и  правене на подаръци, дядо Коледа е в отпуска и почива. Мъжът ми беше също в отпуска. В деня, в който се върна на работа, фигурата на дядо Коледа също беше изчезнала от пред къщата.
Александър "Мамо, дядо Коледа го няма"
Аз " Е, свърши му отпуската"
Той "А, и на тате му свърши отпуската, хм, Мамо, тате Дядо Коледа ли е?"
Аз  Shocked "Какво мислиш Александър, тате дядо Коледа ли е?
Той"Не, не е, иначе цялата ни къща щеше да е пълна с играчки, които дядо Коледа прави за всички деца. (след малко замисляне) Отпуската му е свършила...."
Изобщо всеки ден ме изненадва с нещо...
За спането - спи по обяд и още как, ако го оставя, може да спи и 2 часа, но аз го будя след около 45 минути. Ляга си към 9.30 и става в 7.30-8 часа.
Хайде, много писах, лека нощ Ви желая, мили мои. Много бих искала да се включа в някоя среща, но кой знае знае ли се  Laughing

# 631
Кати, браво за фурната. Все така! Grinning
А за Александър - разсъждава напълно вярно логически детето. Много хубаво и напълно разтапящо, нали? И Рада взе много да ме изненадва с научните си тиради. Simple Smile

Момичета, искам да ви питам, колко горе-долу сте? Утре за лейдис найта питам, за колко човека да ви запазя места. При мен на бара нали? Евентуално ако сте повече, може и една маса да резервирам.
И да ви кажа, че при нас идват по-късничко хората - към 00.00ч., та до 5-6.00ч. (...7.00ч. понякога Crazy ). Имайте го предвид, за да прецените към колко да дойдете. Може и по-раничко, да се видим и чуем.

# 632
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм идвала насам, а виждам, че се забавлявате и това много ме радва.
Имам конкретнет въпрос за 129 ЦДГ Приказен свят в Стрелбище. Някй събирал ли е мнения, има ли впечатления от там. Ще съм благодарна за препоръки, намирам доста стари теми.
Весело изкарване на купона и здрави дчица на всички!

# 633
Привет на всички!
Много ни е замряла темата, що така? Аз всичко чета, но докато се наканя да пиша и съм забравила на кой какво. На срещата ме домързя да отида, като разбрах че е от 21.00 ч.
Елеонор Лехне аз те помня, добре завърнала се при нас!
Мигле, голям прогрес при вас с храненето на маса и непасирано, браво!
Малко за нас. Малкия тотално влезе в пубертета. По цял ден тръшкане, крясъци, правене на пук и рев. Недай си Боже не му се угоди нещо - започва да се дере, като че го колят и то в коридора до входната врата, та да чуе целия вход. С храненето сме както обикновено - на сила. Следобедния сън слава Богу го има и е качествен 2-3 часа, иначе досега да съм влязла в психиатрия. Още е с памперс, не си казва, но след сън сяда на гърне и върши малката работа, за голямата и дума да не става. Започна да говори много и по цял ден ме мамосва и командори, всичко е на бебешки обаче и много трудно му разбирам. Топка е потка, сок е ток, сняг е так, чорапки са папки, за пеперудка и дупка няма да споменавам как звучат...В последно време не си играе, само руши, хвърля и разхвърля. Чакам да стане на 4 г., че да го записвам на някакъв спорт, да беснее в зала. Спи си в неговото легло, но в нашата стая. Както си мислех да го отделяме тази година в друга стая, така след един вирус, при който повръща цяла нощ докато си спеше, се разколебах. Нищо не иска да прави сам - нито се облича/съблича, нито иска да се храни сам и не защото не може, ами не иска и това е.
Иначе по празниците ми се тръшна с вирус с гадна суха кашлица и както не беше вдигал температура повече от половин година и не беше пил АБ, а караше вирусите на крак, този път намаза АБ-то. Тръшнах се и аз, и мъжо, и гостите ни. Май, май, гости на Нова година повече няма да смеят да ни дойдат.
МамаММ за ЦДГ-то не мога да помогна, не ми е познато.

# 634
Здравейте на всички.Как сте в тоя кучи студ?Ние си сто5им в къщи на топличко , 2 дни не сме излизали никъде направо луднах , а като гледам времето какво го дават ще си откараме до петък само в къщи . Направо незнам това дете ще полудее.Сигурно ще я изкарвам обаче за по 15 мин. до магазина да напазаруваме.
Излизането на мен ми се отрази много добре.Побъбрихме си с мацките, посмяхме се ...после при Дени и така се прибрахме. Решихме това упражнение да го правим всеки месец - надяваме се следващия път повечко да се съберем.

# 635
  • София
И мен не ми стигнаха сили за упражнението в петък, а и този студ...  Rolling Eyes Браво на отишлите, снимчици нещо има ли? Simple Smile
Вайзе, отстрани прочетено е много забавно Simple Smile, ама си представям какво ти е. И у нас често сме така - ревове и писъци, и в коридора и по стълбите понякога, ако някой е пропуснал, да чуе. И много се задръствам с това, че не ще като повечето деца да седне да си строи с конструктора или да реди пъзела, дай му и на него да хвърля разни неща, най-много да вземе да събира разни чаркове в кашонче.
Тук на работата половината състав е с болни деца или лично болен, та чак се стреснах. На разходки излизаме, уж по-облечени, дано се разминем с вирусите.

# 636
И аз бих дошла на среща, ама не съм от София.

Сами се храни сам, но все повече започва да подбира храната. Пие много сок (силно разреден). Така и не успях да го възпитам да не харесва шоколад. Мисля, че е невъзможно.  Mr. Green
Опитва се да бъде самостоятелен - иска да се съблича и облича сам, но не може и много се ядосва. Ходи на гърне сам, но после не може да се загащва. Уж си мие ръцете - ама по-скоро само ги мокри. Зъбите също си мие сам (набързо-набързо). Общо взето всичко прави през пръсти.
От два-три дена е установил, че щом в едно изречение се вмъкне частицата "ли" и се използва подходяща интонация, то се превръща във въпрос. Така през целия уикенд бях бомбандирана с въпроси от рода на: "Мамо, ти готвиш ЛИ?" "Мамо, ходиме да спиме ЛИ?" "Мамо, ти правиш сок ЛИ?" "Мамо, дядо (ще) дОйде ЛИ?" "Мамо, ходиме да къпеме ЛИ" и т.н и т.н....  Heart Eyes Много ми е забавен!
И сега във всяко удобно ъгълче си е направил по една къща и все ме кани на гости - ту в едната, ту в другата... Simple Smile

# 637
Здравейте милички,не съм писала скоро,но само щях да се оплаквам и затова пропуснах.
Ние сме добре,стой си в къщи,за дърва дори не ми се излиза в този студ.Децата дивеят ,разхвърлят и събират по цял ден,сега е на дневен ред писане на Буки и Усуване,само разнасят тетрадки и химикали.
Вени е абсолютно диване,само тича,бута,цапа,чупи,пише по стените и куп други дивотии.Говори куп глупости,казва Пикла,Идот ,Глупачка ooooh!,пикла е от баба й,но другите са по моя вина.Аз все казвам ,че това са глупости или идиотщини и то детето веднага попива.Всичките тези неща ги казва с такава гордост ,че направо припадам.Гледам да не и обръщам внимание,дано скоро ги забрави.
Радва ме ,че не се бият със сестра си,мн играят заедно,казват си Милички,Мишка,Скъпа.Много са смешни.Силно се надявам със времето да стане по мирна ,но каквото дойде здраве да е.

Мн се смях на постовете ви,аз по въпроса за Кекса няма какво да кажа,забравих какво е.
Момичета ,аз в петък заминавам за Италия,обадиха ми се да ходя да помагам в домакинството на една баба,преди години работех за снаха й се сетили за мен.Мъжът ми, се обади преди три дни и аз без мн да му мисля се съгласих.Децата ще ги гледа сестра ми ,докато намерим квартира.Моля ви,стискайте ми палци всичко да е наред,мн искам пак да сме всички заедно.Почти три години съм сама и вече ми писна много много.
Желая ви всичко хубаво ,бъдете здрави всички,когато мога ще пиша. Hug Hug Hug

Добре дошла на Ели.

# 638
Здравейте и от нас,
ние сме добре, като изключим кашлицата и температурата на Тоши. Този път е по-различно, обикновено имаме само сополи. Две пълни седмици ходихме на ясла без прекъсване, но вчера на закуска прехранили младежа и се обадиха, че не е добре да го вземем. Вечерта вдигна температура, тази сутрин пак. Ще си постоим вкъщи  Sad.
Иначе се справяме с хомеопатия и АБ не сме пили, според педиатъра по този начин се изграждал имунитета. Харесва ми как лекува малкия, но много ме дразни като не ми дава направление, когато аз имам нужда от специалист  #2gunfire. Имам чувството, че от сърцето й се късат  Crazy. И най ме е яд да давам пари за преглед, след като всеки месец си плащам осигуровките. Няма ли да ги оправят вече тези неща Sad!
Иначе Тоши е станал голям бърборко, постоянно обяснява за яслата - кой не слушал, кой плачел. Когато го попитам той какво прави, не ми отговаря. И едно детенце го беше ухапало по корема, постоянно си показваше бойната рана  Mr. Green. Лошото е, че сега се е научил да хапе, и ние с баща му сме потърпевши.
В неделя такъв номер ни спретна, сега ме избива на смях, но тогава не ми беше смешно. Отидохме с баща му на обяд да го приспиваме, но както обикновено става той приспа нас, не ние него. Имам някакви спомени, че се опитва да ни събуди, но не е успял. Отишъл човека, взел си гърнето, сварил си памперса, свършил си работата, даже и гърнето хвърлил. Ако не се бях събудила, не знам какво щеше да последва Wink .
От яслата се е научил сам да се съблича и облича, и почти успява сам, с много малко помощ, дано не му омръзне бързо. В момента е на разрушителна вълна, постоянно троши играчки, разхвърля. Взима кубчета от дървения конструктор и постоянно чука с тях по прозорци, шкафове, и компютъра за мой ужас.
Това е от нас, весел и усмихнат ден, въпреки студа навън!

# 639
Здравейте мацки! Simple Smile
Първо да честитя рождения ден на Рали и тук! Както и преди това ти пожелах много здраве, щастие, пари и приключения, да си много глезена от двамата си мъже и да споделяте много радостни мигове дълги години! Simple Smile

Дами, онази вечер много добре си изкарах, но мисля, че преумората в комбинация с лютия шот не ми се отрази добре. Вече ще внимавам. И да кажа и тук на останалите, мислим тези срещи да се опитаме да си ги правим веднъж месечно Simple Smile Какво ще кажете, и следващия път повече! Simple Smile

За нас общо взето нищо ново. Много работа при мен, стреса ми идва в повече и нямам търпение за почивка, кога  Thinking не знам, но все за това си мисля. Студът също ми идва в повече, но стига съм се оплаквала...

Алекс ходи на градина, всеки ден с рокля или пола  Rolling Eyes но предпочитам така от колкото драмите, които водехме за това какво да облече. Обратно пропорционално на температурите навън тя ходи само с чорапогащник и тънък клин и както самата тя казва "Бичам клинове", кога ги заобича така и не разбрах, но вече не носи анцузи, които са доста по-топли. Поне е мирно и спокойно обличането, с изключение на това, че все казва, че блузата и е студена и и я топля със сешоар...В градината все така закъсняваме, но поне лелките вече не ни правят забележка и под закъсняване имам предвид 8ч25-8ч30!!! Както каза директорката, когато и казах, че в други градини не е така, "моля не сравнявайте нашата градина с други", явно ни е "уникална" Simple Smile
Иначе според мое мнение Алекс ще е голяма кокона, фръцка се яко, иска гланц, както казах рокли/поли, подбира си много какво ще облече, което до голяма степен плаши баща и мен разбира се, но не толкова, защото може би са нормални "женски" приумици Simple Smile Говори много и прави много физиономии докато говори, като някоя баба е на моменти  hahaha Даже вчера си беше хванала качулката на роклята като забрадка и върви и разправя " аз съм баба, къде ми е пръчицата" (сиреч бастуна).
Това, което ме притеснява в градината е, че от нея чувам, че има болни деца, които си ходят със сополи, червени очи, а и за едни дечица каза, че предния ден са повръщали. А нас са ни връщали и за доста по-малко... Освен това се и побийват, което е доста дразнещо, но май и Алекс не остава длъжна на никого.
Ще спирам вече, че стана много дълго.
Пожелавам ви да ви е все топло, ако не на тялото поне на душата Simple Smile И много здрави дечица
Целувки Simple Smile

# 640
  • Пловдив
Добро утро , момичета !
Как сте в тази хубава снежна сутрин ? След като вчера се забихме в една канавка с камиона , нашият шеф най-накрая реши да купи гуми. Сега си стоя тук на топло и чакам да ме извикат когато са готови . От това стоене на студа по цели дни , така съм настинала , че хич не ми се тръгва към Тополово и Паничково . Кашлям като дърт тютюнджия , носа ми тече като из ведро , а и глас нямам .
Малкото още се държи ... уж . Нещо ми кашляше снощи - дадох му Проспан , дано не се разболее  Praynig Иначе сутрин като се събуди го тъпча с точно пет вида лекарства - започва с пет зрънца Калкареа карбоника 15ch , 6 капки Лимфомиозот , 5ml Самбукос , 2.5ml Ви-Дейлин и завършвам с Инфлуцид . Добре , че започна да ги приема по-охотно - в началото се налагаше да ги тъпча със сила в устата му. Вече втора седмица е на ясла - толкова дълго без прекъсване не помня от кога не е ходил там . Вече не плаче сутрин - будя го спокойно , без рев и влиза в яслата с усмивка ; започна и целувки за чао да дава . И си има любима леличка - леля Таня . Снощи като го вземал баща му , нашият като се разревал за нея - искал да я води у нас на гости и да й готви пържолки  Laughing Но , както ми разказа по-късно той , "има едно дете ... Марти не взели ... лела Таня има работа" . Сиреч , леля Таня имала още работа , защото не са взели Марти от яслата  Wink Иначе , и ние като 'ТуиГ , имаме проблем с  работното време на яслата - сутрин в 7.20 го оставяме пръв или заедно с близначките , а вечер в 17.20 е последен . На Заприн са му казали , че нямало проблем да ни изчакат и  до 17.40   #2gunfire По закон до колкото знам трябва да работят от 6.00 до 19.00 - такова поне е работното време на една моя позната в една ясла в
Плевен . Случвало се е като отиде да го вземе баща му да го търси по етажите - обикаля с една от лелките по другите групи да проверяват за светнати лампи . Обаче Заприн го залъгва , че като е сам в стаята може да си играе с която играчка иска , без да го притесняват други дечица . Имаме си и другарче - с Бибка играели на криеница или гоненица - той се криел при столчетата и тя го намирала и викали "па" и се смеели .
Зарко спи още с памперс - пие много течности през нощта и съответно много пишка . Тази седмица , обаче , имаме два сухи памперса - дано скоро успеем да ги махнем съвсем . Но , когато - тогава . Имаме проблеми с яденето - само сухо иска . Принцеси , филии с пастет , сирене и кашкавал с хляб , някакъв салам, макарони . Но манджа - не ще .Единствено ориз яде . От яслата казват , че много хубаво си хапвал - лъжат ли ме , дали наистина се храни там , а на мен само чалъми да придава ... не знам . Говори много и има много бърза мисъл. Много весело дете е , но понякога е просто нетърпим - реве за щуротии , тръшка се , опитваше се да удря мен или баща си, но видя , че номера не минава . Но и аз сама съм виновна - свикнах го всяка вечер да му нося някоя дребна играчка за изненада и ако пропусна , става лошо ...
Ами това е - отивам да си допивам кафето и да се приготвям за работа.
На всички пожелавам хубав и усмихнат ден  Heart Eyes

# 641
  • София
Привет и от мен  Laughing
Момичета на тази тема дали ще и се види краят скоро  LaughingПишем в нея,още когато Смешко беше бременна,дано да я изпишем докато Криста тръгне в първи клас Laughing
Мире,ама и шефа ти е един "спестовник".При условие,че от това си изкарва парите,да не купи свестни гуми е много....хм тъпанарско изпълнение.
Ние сме ОК.Онзи ден колата ми умря....от студ  Mr. Green нали имаме много качествено гориво,та дизелът беше замръзнал ooooh!Доживях и това да видя. На мен нещата за сега ми се развиват по моите планове,въпреки,че все си казвам,че най-сигурният начин да разсмееш Господ е да кажеш,че имаш планове Mr. Green Сесията приключи мнооого успешно,отлично бих казала.И сега търча ,като линейка на работа.
При нас,младежът още е с памперс и се инати магарето,и не иска и не иска гърне.Вече се ужасявам от мисълта,че като стане време за ДГ,ще трябва да напусна и да си стоя у нас и да си уча детето на гърне.Нали не взимат с памперс.Уф,къде греша не знам,ама нещо дава на късо във възпитателните ми методи.Иначе е дървен философ,и си изпява и "майчиното мляко",на всички разказва,какво се случва у дома,украсява си нещата.Ей,на това дете му е много развинтена фантазията.Да знаете,не е на мен.Сменили са ми го в родилното  hahaha
Онзи ден баба му се задави,и свекърът ми я потупа по гърба,и два дена подред,актуална тема навсякъде и в ДЯ беше"Деди бие баба"  Mr. Green ще те сложи на бесилото за едното нищо това дете.
Много особен "близнашки" характер е Laughing
Иначе за болести няма да пиша,както се казва обичайното Laughing
 Да честитя на Рали с малка доза закъснение рождения ден и да и пожелая да е много щастлива в живота.
Това е от мен.
Трябва да ходя на работа,а така не ми се излиза,а имам тооолкова много неща за вършене.То номера е да изляза от вкъщи,после съм ,като китайска моторетка Mr. Green
Чао и се разписвайте  Hug

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 09:26 от Madam Stasita

# 642
Здравейте , момичета .
Аз имам проблем. Лилия се е запекла. В неделя не пожела да ака и реших,че просто не и се ака ,но когато и в понеделник цял ден не ака това дете се притесних. Вечерта като се приготвяхме да лягаме каза ,че има ако и аз тичам за гърнето , да обаче тя не пожела да седне. После си свъърши работата с голям зор в папито и много плака.Реших ,че всичко е свършило , но въпреки това във вторних отидох и купих Дуфалак и и дадох . Цял ден не иска да ходи до тоалетната , дори и да пишка отказва . Вечерта пак така в папито с голям зор , дори чак и се погади и повърна. Вчера същата работа през деня и аз не издържах и отидох и купих свещички. В 19,30 и сложих свещичката и в 20,00 започнаха мъките . Оказва да я гушна и да и свия крачетата,мъчи се и плаче ,даже пищи от болка. Накрая в право състояние , леко приклекнала си свърши работата на паркета . После пък чак и се разхлаби , но пак отказва да седне на гърне или тоалетна. Вършеше работа в гащичките , нищо въпроса е да се оправи. Днес отказва пак да пишка . Сутринта папито беше пълно с пишо , сега на обяд пак и сложих папи и  е пишкала , но ме притеснява как да си я придумам пак да си пишка и ака в гърнето или в тоалетната. Тя категорично отказва. Ще се побъркам дайте съвет...

# 643
  • Русе
Може след като е заболяло първият път да се е уплашила че ще боли после пак и за това да стиска. комшийчето така изкара цяла година. После му мина. Остави я известно време но се убеди че няма здравословен проблем все пак.

# 644
  • София
И аз,като стара бабичка,се присъединявам към Ели.И все пак ,ако имаш възможност отиди и пусни едно изследване за урина,за всеки случай,ама така абстрактно и като НЕ специалист не мога да говоря .Знаеш,малки деца са не могат да обяснят точно.

Общи условия

Активация на акаунт