МАЙчета 2009 - 8

• 40 851
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И Ваньо много често се запича. Ама като не мога да го придумам да яде свестни и разхлабващи неща, дай му кус-кус и хляб с масло. Simple Smile Отначало много се панирах, сега общо взето не си го слагам на сърце. Макар че и той, като мине повече време, и почва да търчи, да реве, да подава фалшиви тревоги и т.н.
Според мен е някаква възрастова особеност, надявам се скоро да я израсте!
За пишкането не знам, може всичко да е на психична основа. Според мен я остави на мира за известно време, да не се чувства притисната...

# 646
Благодаря ви момичета. Тази вечер пак се повтори - страх я е и задържа , а като се напъна излезе дори редичко. Но не иска на гърне , а в гащичките. Сега ще перем и ще акаме в гащичките и това е . След като си свърши работата , ама днес се молехме от 16,30 до  17,30  , после се успокои ,дори си полегна малко ,че то да плачеш и да си задържаш нуждата не е лесно.След всичко това си игра сякаш нищо не е било.Утре смятам да се чуя с личната , да видим какво ще каже.Ако трябва да и пуснем урина.

# 647
  • София
Таня, ние сме си с хроничен запек- с докторката многократно съм говорила, правили сме изследвания на урина по друг повод в такова сътояние и не имало проблем, постоянно следя какъв ни е хранителния режим и винаги слагам нещо разкарващо - тиква, сливи, круши, овес..Ядем много зеленчуци и плодове - броколи, зеле и т.н. Правим патешко ходене, масажче на коремчето. Напоследък чак започнах да давам и по 5мл дуфалак по предписание на педиатърката. Ориз, картофи и банани ядем супер рядко. Според мен това ни отдалечи и от махането на памперса. Дано го израстем този запек. Много е неприятно и вредно. В началото и ние ревяхме, болеше ни, мъчихме се понякога по час и без резултат, сега вече не плачем, но пак е голяма мобилизация.
Иначе ставаме все по-самостаятелни и с мнение за всичко.
Мира- дано все така си ходите на ясла с желание и без болести-това е голям успех!
Стаси-ти се уникално справяща се-поздравления за взетите изпити!
Аз се тръшнах болна явно от грип -болят ме лимфните възли, имам треска и съм парцал. Уж съм привърженик на алтeрнативни методи за лечение- хомеопатия, инхалации, чайове, септилин, краката в морска сол и гореща вода, но като ми стана бая зле и хоп минах на нурофен .Татито ни си взе отпуск да гледа мен и детето. Може би се уморих доста да тичам на работа и да си гледам сама детето, защото татито ни беше в чужбина за кратко. Дано не прихванат те....че ще откача.

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 18:19 от Мигла

# 648
  • о`майна лунна нощ е
Мире, радвам се, че свиквате вече с яслата. Леличките в нея са много готини. Наистина ще ни липсват. Само с това работно време е неприятно, но ги разбирам предвид мястото, където е яслата. На нас никога не са ни правили забележка, че идваме да я взимаме последна, но си е неприятно и без да ти го насаждат, се чувсташ виновен.

# 649
Мигле благодаря ти за изчерпателната информация.Ще ползвам съветите ти .От днес Лили е по-добре.Спряхме дуфалак по съвет на лекарката и даваме лактофлор и едни витамини с фибри ,които тя категорично отказа да пие ,зьщото са кажо желирани мечета ,а тя не ги обича , а струват 33 лева.Сега ще ги давам на каката да ги пие поне да ги изпие някой и без това и тя ми се оплаква от корем и няма да и навредят.Имаме напредък и с тоалетната ,сяда и си върши работата там ,малко плаче и не иска да сяда било я страх ,но пък сега не ми казва кога има пиш или аки и аз просто я слагам през определено време,иначе ако я оставиш ще държи с часове -5-6 часа може да издържи ,но пък това не е хубаво за бъбреците въобще.

# 650
Хей, момичета къде сте? В тоя студ едва ли не можете поне по едно око да праснете към темичката. Ама то повечкото вече работите и за това.
Само да кажа ние сме добре и проблема с дупето премина и вече ползваме тоалетната. Отивам ,че се събуди.

# 651
Аз няма какво да пиша, само се чудя, къде изчезна Смешко. Надявам се, всичко да е наред с нея, Ицко,Криста и Тони. Смешко, драсни някой ред.

# 652
Момичета, доста се позабавих докато се включа, но благодаря за това, че ми дойдохте на гости онази вечер в Мохито. Малка, но качествена компания бяхте - много ви се зарадвах. Другият път повечко, пък ще гледам и аз да съм свободна. (-:

Ние като цяло сме добре. Рада си е вкъщи, но вече оздравява от поредният яслен вирус. Оцеляваме дет` се вика Wink
Мъдрим един-два нови проекта (майка ми е основен виновник, де - да ви кажа, мира няма. Все дава идеи, подтиква ме и мен да мисля повече /жива да ми е/. Тази жена спокойно може да бъхти навместо двигател на средно голям цепелин... честно Laughing)
Та мислим над едни неща, едното вече е измислено  Simple Smile
Пуснах го във Фейсбук - Практики за тялото и душата. Мисля че имате покана да го видите. Ще се радвам да надникнете. Кой знае, като се затопли времето може да ви убедя да отидем там... Blush
Хайде за сега.
Поздрави и здраве на всички.

Танче, радвам се, че на Лилето и е минало.

# 653
  • вече Пловдив
Добро утро!
Да почерпя, че днес имам рожден ден:
и по едно кафенце:
Пожелавам си да сме здрави всички и най-сетне да си намеря работа, а трудностите да са зад гърба ни!

# 654
  • Русе
Ваня, честит рожден ден! Много здраве, щастие и късмет!  Hug  bouquet

# 655
Честит рожден ден Ваня1975 ! Желая ти да бъдеш много здрава и щастлива!  newsm59

Аз ви чета редовно момичета, но нямам какво да пиша.
Малката си е на ясла. Гледам почнала е да разпознава числата. Като чакаме асансьора и тя казва числото което се изписва. Вътре в него пак така. Казва числата, но бърка 2. Иначе може да брои перфектно до 10. Снощи броеше буквите, които се изписваха на екрана на ТВ, по време на новините Simple Smile

Миналата седмица минах такъв вирус, че неискам и да си спомням. Гадене, повръщане и световъртеж. Световъртежа ме държа 5 дни. Думи нямам да опиша как се чувствах и съчетано със студа... Само се блъсках в мебелите около мен, все едно съм пиана. Ужас!!! Дано повече не се повтори.

# 656
Честит Рожден Ден, Ваня  newsm59! Бъди много здрава, все така усмихната, и за работата съм сигурна, че много скоро ще ни се похвалиш! Много целувки на Бела!

# 657
  • вече Пловдив
Благодаря много, момичета, за милите поздрави тук и във Фейсбук!   bouquet

Не пиша напоследък, то не ми се и пише, но чета всичко. За първи път в живота ми Сатурновата дупка не ме пуска мноооого дълго време, явно студената зима и безработицата са виновни. Надявам се нещата скоро да се оправят и да ви се похваля с нова работа и свежо настроение...
Бела е добре, ходи на ясла почти 1 месец без прекъсване, което си е постижение. След варицелата и бронхита дано най-после се закрепи здрава по-дълго.
Рапорт даден!
Хубав и усмихнат ден!  bouquet

# 658
  • софия
Цитат
Аз няма какво да пиша, само се чудя, къде изчезна Смешко. Надявам се, всичко да е наред с нея, Ицко,Криста и Тони. Смешко, драсни някой ред.
Кате,тук съм!Много мило ми стана,че мислиш за нас,благодаря ти! Flowers BouquetТук съм,ама ми е едно много смотано и летаргично и хич не ми се пишеше.Иначе сме добре,пу-пу.Ицко си ходи на занималня до обяд.Много добре му се отразява.Вече говори много и всичко му се разбира.Е,има думички, на които незнайно защо размества срички,примерно петел-тепел,капаче-пакаче.Ама,това да му е проблемът.Привързан е много към Криста,радва й се,като я види да плаче сяда до нея да я успокоява и гали.А като види,че не се получава започва да я гъделичка.
Но си е все така злояд и капризен и все още си е с памперс. EmbarassedНе казва и това си е.
Криста и тя е добре,но напоследък много трудно се храним.Станала е доста любопитана,цокне малко и започва да се върти и хили и приключва с яденето.
Аз пък от стоене вкъщи съм започнала да изтрещявам доста.Такава зима в съзнателния си живот не си спомням да е имало.Много зле ми се отразява на болния мозък и разклатената психика. Mr. Green
Стига толкова,утре пак ще пиша. Grinning
Честит Рожден ден на патеричка на Ванчето и Маевка! Tada

# 659
Хей, Смешко, много се радвам, че се разписа.
Всички така разправят за тази зима при вас-  не си спомнят такива студове никога. Още малко и баба Марта ще дойде а след нея щъркели, пчели и други подобни  Laughing Много мило ми стана като разправяш за Ицко и Криста, и при нас е така - ако София нещо замрънка, Александър сяда до нея и започва да се дере с пълно гърло - пее и една единствена песен. Дълго не можех да разбера защо точно тази песен, докато един ден той ми каза, че като била много малко бебе, и като сме пътували в колата, аз съм я изпяла и тя е спряла да плаче... Прегръща я, целува я, но най-вече я блъска, мести и други такива "мечешки" нежности.
Смешко - за храненето - моят съвет - просто предлагай и по-често. Моята София, за разлика от брат си, винаги така се хранеше - цокне малко, пък почне да се върти, да се хили, да се крие и така, ама какво голямо бебе беше - хич и не се връзвах колко яде.
Момичета, според вас дали трябва да се притеснявам? Знаете, че съм супер непукист, но от няколко дни Александър започна да заеква. Най-вече когато започва изречение с Аз (мислете си английски - I)  като почне- I -iiiiiiiiiiiiii и почва да се нервира, че не може да я прескочи тази дума. И става по-лошо всеки ден... Замислих се, нито се е уплашил, нито някаква генерална промяна в живота му, изобщо не мога да го свържа с нищо...
Иначе при нас е лято (не се заяждам), доматите в градината узряха, капините почерняха и голямо ядене на къпини - не мога да им измия лицата и на двамата - все лилави седят.
Май това е от мен. Дано скоро студът отпусне и зимата си отиде (защото май на всички ви беше достатъчна).

Общи условия

Активация на акаунт