МАЙчета 2009 - 8

• 40 848
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Боже, как искам и тук да е лято! Аман от този студ, сняг и болести Sick. Тази зима наистина се проточи ужасно. Такива снегове не помня от детските си години. Малкия пак влезе в серия, в момента кара конюнктивит в комплект с някакъв друг вирус, който не минава и не минава. И аз се тръшнах отново с него и си кашляме двамцата в къщи.
Много ми става мило като чета как батковците се радват на беборанките, но хич не си се представям с две на този етап. Знам, че много деца на възрастта на нашите минават през заекване, но го израстват. Katilias, ако те притеснява заекването и се проточи във времето съм сигурна, че има с кой да се консултирате там. Не забравяй, че милия расте и в двуезична среда, което ми се струва възможна допълнителна предпоставка за заекването.

# 661
Кати само да кажа за заекването от моя опит. Поли започна точно когато тръгна на градина , ей пощуряхме от притеснение и точно така ,започне изречение и запецне на първата дума и се ядосваше.Ходехме на логопед , но нямаше никакви отклонения , освен ,че все още не можеше да казва добре "р". Според тях това е период и мисълта им протича много бързо в мозъчето ,а думичките не успяват да се наредят  Simple Smile малко странно го обясних .В момента Лили също започна да заеква. Но тя не се ядосва толкова и спира за секунда две и се опитва отново да си подреди изречението. При нея е по скоро търсене на точната думичка и се почва едно "аааааааа" докато измисли думата. Ох, незнам дали съм помогнала , но Поли доста си ми заекваше ,дори в изречение на повече от една дума. Всичко мина и замина и сега не можем да и затворим устата.
Все пак ,ако много се притесняваш си го заведи на специалист.
Иначе сме добре .
Само дето и аз като Смешко съм се депресирала нещо , ама то тая зима няма край . Е омръзна ми да гледам сняг. Аз не обичам много зимата , а и децата ми не я обичат. Поли например въобще не е излязла да се пързаля ,не иска  и на ски. Лили пък ми мрънка от една седмица , кога щял да се стопи снега и да сме ходили на море. Нея дори я е страх да стъпва на снега .

# 662
  • софия
Искам да е лятооооо,само да е лятооооо...................................
Кате,за заекването нищо не мога да кажа.Дано обаче отшуми бързо и да нямаш поводи за притеснение. PraynigА за доматите,благородно завидях. Embarassed
vaize,дано скоро излезете от болната серия! Praynig
Днес Ицко се прибра от занималня с две валентинки,които е направил за мен и баща си.Е,вярвайте ми,много мило ми стана!Стопли ми се душичката направо.

# 663
  • София
Катилиас, както го описваш и аз мисля, че няма за какво да се тревожиш- това е период- детето вече иска много повече да се изразява, да споделя и не успява да го изговори.
Вайзе- здраве ви пожелавам. Ужасно е да се боледува.
Закъсах го и аз бая- минавам на антибиотик. Нещо хич не съм добре.
А за времето- обичам сняг, играем в снега, много ми е хубаво да е зима, после лято и така да има от всичко. Единствено ми е неприятно, че като бързаш е доста непроходимо по улиците. Но в парка и на планина си е приказка- бяло, чисто, свежо, зареждащо.
Ама доста майчета ни забравиха....а бяха от редовните....
А кои скоро ще стават пак мами? Очакваме ли нови бебчета? Ани знам че чака....

# 664
Здравейте момичета wavey И при мен положението е плачевно.Омръзна ми този сняг,тази зима....Сияна пък много и харесва да се пързаля,да се захвърля със снежни топки с баткоси.Но на мен дали ми се седи навън??С рев се прибираме в къщи.А за нея какво да ви кажа...лудее от всякаде.Щом баща и дето все я защитава вчера каза-оправя й документите и март месец към края на градина ooooh!Няма да ви описвам какво е като са двамата в къщи..и вие си ги имате такива малки дяволчета Laughing Кати и Сияна от няколко дена прави така.Питам аз нещо,тя почва --миииииии...прави едни физиономии на мислене и си казва....Както Танчето е казала,мисълта изпреварва говора.Като почне да обяснява нещо....по пет в зъб ги кара.Аз правя забележка да започне отначало,че не разбирам,но да говори бавно.Дано премине тоз етап Hug

# 665
  • вече Пловдив
А кои скоро ще стават пак мами? Очакваме ли нови бебчета? Ани знам че чака....
И Фелина чака втори син.  Peace

# 666
  • софия
Честит празник на всички влюбени и на всички любители на винцето! Wine Glass

Цитат
А кои скоро ще стават пак мами? Очакваме ли нови бебчета?
Аз чакам вече с нетърпение,бебето на Рони.Ама тя като си е стиснала д****о.................

# 667
  • гр.Стара Загора

Обичайте и бъдете много обичани!
П.С Обичам Ви

# 668
  • софия
Ей,мацки,стегАЙТЕ се и пишете,че тази тема я влачим от сума време.Влезте,драснете по някое редче!
Днес нещо ми е много тежко и мъчно,без особена причина.Но това време и тази безкрайна зима много ме мъчат.А да не говорим,че съм лишена почти от всякакви социални контакти.Всеки се е свил в черупката си,всеки си има някакви ангажименти и грижи.А ние живеем на една малка вътрешно квартална уличка,която,както се досещате никога не се почиства зимата и няма излизане.Дори времето да позволява,докато не се поразтопи тоя сняг,не можем да излезем с Криста.Не сме излизали на разходка от декември.Чувствам се като пандизчийка на строг режим. smile3518
Това е от мен!Очаквам включване от вас! Grinning

# 669
От мен включване по нощите! Смешко няма да се даваш - нямаш ли комшийки с дечица?
При мен отвътре си идва или много социални контакти или почти никакви. Но дълго изолация не мога общо взето.
Утре вечер пак ще си гушкам малката, нали е петък вечер. Аз хич ме няма - ама така е работа, вкъщи, кафе с приятелки, фермата във фейсбук, мъжа ми, Ева - във всякакъв ред и не остава много време освен да ви чета скришом.
Четох за срещата ви благородно ви завидех.  Heart Eyes Но София далече, а морето на две крачки.
На всички да честитя със закъснение Свети Валентин и Трифон Зарезан, както и рожденничките този месец в което число бях и аз  Blush
Аз искам вече да е юни и да видя името на Ева, в списъка на приетите - моля Ви стискайте палци или се молете за мен, че понякога вечер или сутрин изпадам в една малка дупка. Аз си знам, ама ми минава и продължавам.
На всички болнички бързо оздравяване, че скоро ще идват хубавите пролетни дни и разходките и игрите навън.
Това от мен засега че стана голям ферман и отивам след малко да спя. Simple Smile

# 670
  • софия
Хайде на каШенце,както казва Ицето! Grinning

Дейничка,нямам съседки с малки деца.По-точно имам една,но детето ходи на ясла,а тя на работа.Блока ни е на 3 етажа само и през деня съм май единствения човек в него.
И аз се моля,Ицко най-после да го приемат поне за градина,но ще видим.Покрай това чакане се сблъсках с толко нередности и корупция в тая тъпа система.Но докато има хора,които да им пълнат гушите на директори и общинари да уреждат децата в ясли и градини,така ще е.
Хубав ден на всички!

# 671
  • София
Дейничка- стискам палци! Дано стане! Радвам се, че пишеш- отдавна не си писала.
Смехоранке- като пишеш какво чувстваш се успокоявам- често и на мен ми е така- тотално окупирана, само грижи, дела, никакво лично време и главно вкъщи с детето. Вкощи пък нито минута спокойствие - обръща се всичко по земята и само мама го хани, облича, обслужва....не дава друг. Откакто се и разболях ( от 2 Феврурари) съм си нон стоп вкъщи. Иначе само тичам до офиса и обратно вкъщи.
Най-после поне оздравявам. Минах на антибиотици -  направих алергична реакция - изринах се и смених лечението.
Нещо новият интерфейс на сайта не ми е лесен и не мога да му свикна newsm78

# 672
Добър ден на всички:)

Надявам се намирам всички ви в добра кондиция и здраве,защото тази безкрайна зима,поне на мен, ми действа ужасно депресивно Confused
Криси е добре:расте, щуреее, говори все повече и повече-станал е голям философ, инати се много, знае числата до 10, знае цветовете, за формите: знае кое е квадрат и кръг, а на триъгълника казва-"осо въхче"- остро връхче.. така, това е интелектуалното ни развитие към момента Laughing
Забравих да добавя,че не е на "Ти" с четенето на книжки- нито сам се заглежда в тях,нито иска аз да му чета,но пък знае няколко песни, пее на всякакви мелодии, танцува и се е научил да се покланя много артистично.Има пиано и всяка вечер ни го връчва да му свирим,а той да ни изнася представление. Остава да му купим шапка и да го пускам да се изхранва сам лятото  Mr. Green
За заниманията- какво ги занимават в яслата- не знам,но в нас любимото му занимание е да играе с калкулатора, имаме магнитна дъска за писане с  цифри и букви към нея, та играем на познай цифрите,защото тях ги знае,а с буквите сме в процес на опознаване,но от няколко дни си открива сам буквичката в цялата купчина Simple Smile
Беше болен в края на януари- пипна гадни грип, оттам направи грипозен отит и на финала вирусен конюнктивит ooooh! От Началото на Февруари си е в нас, ще го задържим още една седмица и после с песен скача пак в яслата. Да му мисли баща му,защото той го раздава детегледачка в 90% от времето...
Другата седмица чакаме да получим прословутата 1т.,заради която го записахме в яслата-дано имаме по-голям шанс за ЦДГ с нея..Това класиране  ще ми опъне нервите,направо не ми се мисли...
За мен-нищо интересно..Работа -вкъщи-работа и пак вкъщи..Един такъв безинтересен кръговрат...В работата текат яки реформи,напрежението се усеща на всеки ъгъл и това ми се отразява не много добре,но каквото-такова Whistling
Стана малко дългичко,но аз нали да си напиша всичко:)
Желая ви приятен ден:) Hug

# 673
  • София
Честит рожден ден на Зайо!!! Да е много здрава, щастлива, все така свежа и с късмет!!! Simple Smile

Та да драсна и аз нещо. Ние сме горе-долу добре, Ваньо изкара нещо с Т и после хрема, сега аз съм наред, ама се търпи. Запекът не го броя и него вече. Снегът ми харесва, но студът не, навличам се като зелка и се преобличам по 10 мин в работата (нали сме с униформи). Там пък има разни нововъведения, които водят до комични ситуации, та не е скучно. Simple Smile
Май почти нищо не казах, ама не се сещам друго. newsm78

# 674
  • софия
Ку-ку! Grinning
Влизам с хубава новина!Рони,стана мама днес на един сладък Жорко!

Общи условия

Активация на акаунт