Елегантна рокля с тънка презрамка ще облече всяка Дюканка-255

• 44 151
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте, момичета, моля да ме приемете във вашите редици. От вчера започнах отново режима, преди 2 год. свалих успешно няколко кг, но се наложи да спра. Сега пак ще се постарая да поотслабна, искам поне 25 кг да сваля. Имам 2 въпросчета: избрала съм вариант 7 протеинови дни, в този случай 7 ПЗ ли трябва да направя? Другият ми въпрос е дали мога да сложа малко лук в едни вкусни кюфтенца от телешка кайма, в които слагам още яйце и подправки? Мерси предварително Simple Smile

# 646
  • Бургас
Би би, ако ударният ти е 7 дена, не значи, че после за 7 ПЗ. След 7те дена протеини си избираш схема, ако тя е 5П и 5ПЗ, то след ударния започваш 5те дена ПЗ, и така си започваш врътките Peace

# 647
  • София
Мира1919, благодаря ти, аз за повече сваляне реших да правя 7 П дни, но си мислех, че след това започвам пак 7 ПЗ. Ако правя 5П, нали после правя 5 ПЗ? Като гледам колко успешно си свалила толкова кг, направо ме стимулираш. Simple Smile
Какво предлагате за мазане на гофрети, иска ми се да бъде сладичко, четох рецептите на мис Марпъл /мерси ти/ и вариантът е извара със степче или желирано степче /това за П дни/?

Сега се върнах да чета 1-ва стр. Значи сега съм в ударен режим - 7 дни само на протеини, след това започвам смесен режим и редувам П и ПЗ, примерно 5/5. Но след тези първите 7, преминавам ли на 5 дни ПЗ или правя още 5 П? Много тъп въпрос, сори...

# 648
  • Бургас
Да, ако си на схема 5/5, след тези 7дена П, следват 5дена ПЗ, след тях 5дена П и така.
Аз гофрети не съм правила, но ако имаш Екскузия(така ли се пишеше, не знам), с подладител, степче, някои от кремовете също са подходящи, има рецепти за такива.
Аз чакам беба да заспи, че умирам от глад, а не съм си готвила нищо, та ще врътна един омлет след малко!

# 649
Здравейте. Моя малчо пак е болен  Cry  Лепнаха го едни сополи..... нослето му е като чешма  Cry Едва спи миличкия - постоянно се дави в тях и кашля  Cry Кажете нещо ефективно за такава хрема , че тоя Виброцил май май няма да ни помогне  Cry
Иначе за протокола аз още съм 56,8 кг , но сега пак не спя , пак съм със свито сърце и не знам..... След шест дена ще направя три месеца в трета фаза пък да видим дотогава.....

# 650
  • Бургас
 isache, след всички капки, които съм изляла в носовете на моите деца, установих, че най много си ни помага, чистия физиологичен разтвор, по една капсула в двете ноздри, три пъти на ден. Виброцила съм го отсвирила отдавна. Иначе имам разни илачи, ама за малко дете не смея да пиша, че много боли. Но след като докарах хронични сополи на големия, заради купищата капки, които му изписваха, сега се борим само с промивките. Другото, но питай лекар е Инфлуцид, също добре влияеше на настинките.
Целувки и бързо оправяне на малчо Hug

# 651
Благодаря , Мира. В петък трябва да ходим пак при докторката да го чуе , да не би да слязат надолу нещо тия гадни сополи ..... ох , ужасно е детето ти да е болно , дано батко му да не прихване и той като предния път....

И за да не е спам - много минуси на отслабващите и задържане на трето и четвъртофазничките  Hug

# 652
  • Плевен
Привет и от мен!
Днес имам едно плюсче от 200 грама, но ще го отдам на пълнолунието, защото съм си режимна! Не знам защо така, но аз леко покачвам в П дни, а в ПЗ свалям. Обаче ако мина само на ПЗ не се получава - истината е в редуването! Днес на обяд ядох почти без салата - порцията от пилешки шишчета имаше украса от 2 резена краставица и 1 - домат...Забравих да си поръчам салата. Нищо, довечера ще си хапна зеле с моркови, лимон и копърче, барабар с мръвката! Четох за пиенето на гореща вода - много си е полезно за детоксикация и изхвърляне на пикочната киселина. При нас на този протеинов режим е супер да я включваме в менюто.
Мира, браво за твърдото 69! Но ако сваляш и в трета, наистина си помисли дали да не приключваш вече с втората фаза!
За хремата от майка ми прилагам едно изпитано и просто средство, но още като е в началото...само, че предполагам е само за възрастни, не за малки деца - леко напоява едни тампончета от памук със спирт и си ги слага в ноздрите. Като вдишаш направо ти отива в мозъка, но пък престоя от няколко минути стопира напълно хремата! Поне мамите да използват това средство - направо без пари! Е, като моржове ставаме с тези тампони, дето стърчат и е смешно, но пък лекува!
Би-би, добре дошла!
Мира, яде ли?

# 653
Здравейте, момичета, моля да ме приемете във вашите редици. От вчера започнах отново режима, преди 2 год. свалих успешно няколко кг, но се наложи да спра. Сега пак ще се постарая да поотслабна, искам поне 25 кг да сваля. Имам 2 въпросчета: избрала съм вариант 7 протеинови дни, в този случай 7 ПЗ ли трябва да направя? Другият ми въпрос е дали мога да сложа малко лук в едни вкусни кюфтенца от телешка кайма, в които слагам още яйце и подправки? Мерси предварително Simple Smile

Oпа и аз да се включа малко  Blush
bi_bi  защо да се тормозиш 7/7 щом си била на режима знаеш ,че след 5ден.организма се тормоззи Rolling Eyes бих те посъветвала да си караш 5/5 да си свиркаш и хапваш месце  cook

# 654
  • София
Леле, Миле-на, като гледам и теб, пу-пу, браво! Ами да, може и 5/5, ще видим.

# 655
  • Русе
Браво Миле-на Изглеждаш страхотно.Много обичам, когато има нсимки от преди и сега.Така виждам какъв е ефекта на Дюкан и все повече се убеждавам, че е най-добрата рецепта.Само се чудя къде ми беше акъла по - рано да я започна #2gunfire, но... да се надявам поне за новогодишния банкет да облека нещо по елегантно

# 656
Здравейте сладурани!

миле-на, страхотна си!... и не само като визия; от снимките ти блика чар и самоувереност!
mimensita, дано ми простиш чаршафа, ама пустата вина ме гони, няма как.

А сега малко мисли относно зависимостта от кантара/шивашкия метър провокирани от снощното ми прегрешение. С времето съм научила, че двете основни психологически причини за неконтролируемото ми хранене (binge eating май е терминът) са покачилото се тегло/липсата на резултати и стреса/тъгата... т.е., когато съм щастлива в житейско отношение както и когато съм на по-строг хранителен режим и виждам резултати, ми е много лесно да продължавам да упорствам... нормално. Обаче когато се появят “спънки” в ежедневието или диетата се отдавам на плюскане, точно както снощи... май пак си е нормално, ама гадно.

След половин свален килограм за една седмица, вчера сутринта кантара показа +0,7 след доста стриктно Дюканстване. През деня продължих да упорсвам, но накрая просто не удържах и “ометох” половин торта (е, вярно, режимна, но пък с 3 л. трици и то вечер)... след като така и така няма резултати, поне да има причина... и естествено след това като ме налегна една вина.

Странното е, че като дебелея, знам каква е причината а обикновено мога и да предвидя какви ще са пораженията на кантара. Защо тогава не мога да имам такава логика при слабеенето? Защо при всекидневния ритуал с меренето винаги ТРЯБВА да констатирам някое минусче? Все пак човешкото тяло не е часовников механизъм, няма универсална формула за постоянно интервално намаляване на теглото, а причините за задържане/качване на 1-2 килца са десетки.

Днес съм главно на айрянчета заради психологическия ефект, че имам още воля и се вкарвам в релси. Много се чудя дали да не паркирам кантара при майка ми, където ходя веднъж седмично, обаче едва ли ще удържа... май имам пристрастяване към меренето. Какво мислите?

# 657
  • София
ragdoll , напоследък пиша по-рядко, но споделеното от теб ме провокира.  Hug
Това, което си написала е в сила не намо за теб. Мисля, че е в сила за всички пълни хора, в частност говоря и за мен самата. Не се самонаказвай толкова строго, защото виждам, че си прекалила с режимен сладкиш. Не че е похвално, но историята знае и много по-тежки случаи. Няма да споменавам подробности за да не изкуша някого.
Но, за себе си аз взех едно решение, нищо че Дюкан казва, че кантара ни е приятел. Да, ама не винаги, не и когато си психически лабилен. Та по тази причина реших да се меря веднъж седмично и си избрах един ден. Така ще следя нещата, няма да губя контрол, но пък няма всекидневно да се травмирам от +.... или да изпадам в еуфория от - .... Всички крайности са вредни.
Има положителни страни това да се мери човек всеки ден, но при някои от нас отрицателните страни са повече от положителните. Поне докато добием необходимото самочувствие, че контролираме тялото си и успяваме да овладеем "неконтролируемата си любов" към храната.  Laughing

Дано съм била полезна и успех   bouquet

isache , ех тези вируси, като налазят и няма отърване. Много е тежко като гледа човек как се мъчат мъничетата ни, когато са болни. Много е трудно. Дръж се и дано бързо мине.  Hug
Аз не разбрах, но ти се притесняваш, че сваляш още ли?  newsm78
миле-на,  чудесна си   bouquet

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 18:46 от MariDi

# 658
  • Бургас
 ragdoll, мисля, мисля и не мога да измисля, как да те мотивирам да не си слагаш прът в колелата. Не знам, може би постоянното повтаряне, че стъпиш ли накриво всичко заминава, някак натоварва психиката и ни прави по слаби. При мен съм казвала няколко пъти, че нарушаването на режима, ще сложи и неговия край за дълго време, наистина важи приказката за иглата и балона. За мен да се стегнеш и продължиш напред, ще е равно на голяма победа. Качването на килограми е лесно, хапване, пийване, всичко на макс, но за всяко удоволствие си плащаме цената и тя е висока,особено за жени, на които им пука как изглеждат.
Когато сега видя снимките от началото на режима изтръпвам, не искам повече да се чудя, кой панталон да си сложа и да не съм като буре в него, не искам да подминавам повече познатите си, защото ме е срам от вида ми. За да не се срамувам от себе си, трябва да съм силна. Не мога да не се премеря сутрин на кантара, просто ми е навик, но признавам си при мен почти всеки ден има минуси, когато задържам, знам че така трябва, а плюсовете са ми били 2,3 пъти досега, но винаги е било водичка, която е била задържана.
Много философствам, но в крайна сметка, ние избираме по кой път да вървим, от нас зависи всичко, това е Hug
Надявам се да потръгнат нещата и да се видиш такава каквато искаш, но всичко зависи от теб!

# 659
ragdoll, мисля, мисля и не мога да измисля, как да те мотивирам да не си слагаш прът в колелата. Не знам, може би постоянното повтаряне, че стъпиш ли накриво всичко заминава, някак натоварва психиката и ни прави по слаби. При мен съм казвала няколко пъти, че нарушаването на режима, ще сложи и неговия край за дълго време, наистина важи приказката за иглата и балона. За мен да се стегнеш и продължиш напред, ще е равно на голяма победа. Качването на килограми е лесно, хапване, пийване, всичко на макс, но за всяко удоволствие си плащаме цената и тя е висока,особено за жени, на които им пука как изглеждат.
Когато сега видя снимките от началото на режима изтръпвам, не искам повече да се чудя, кой панталон да си сложа и да не съм като буре в него, не искам да подминавам повече познатите си, защото ме е срам от вида ми. За да не се срамувам от себе си, трябва да съм силна. Не мога да не се премеря сутрин на кантара, просто ми е навик, но признавам си при мен почти всеки ден има минуси, когато задържам, знам че така трябва, а плюсовете са ми били 2,3 пъти досега, но винаги е било водичка, която е била задържана.
Много философствам, но в крайна сметка, ние избираме по кой път да вървим, от нас зависи всичко, това е Hug
Надявам се да потръгнат нещата и да се видиш такава каквато искаш, но всичко зависи от теб!

Like Simple Smile

Мире, супер расъждения! Hug

Общи условия

Активация на акаунт